2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
meltem ay geçmişi okuyum diye açtım bi türlü bitiremedim, telefon görüşmeleri eşimle bazı şeylere karar vermemiz gerekti fln bitiremeden son sayfayı açtım sonunda...
doktora gittim bugün safraya baktı taş yok ama kan değerlerim kötü ALT değerim 200 küsür çıktı karaciğer enzimlerimde yüksek, karaciğerimde problem varmış, doktorum burdan gidecek o yüzden bursaya gitmemi tavsiye etti çünkü sürekli kontrol altında tutulması gerekiyormuş.. birde ilaç yazmak istemedi dahiliyecide baksın birlikte yürütelim dedi.. benim kasılmalarım vardı onuda söyledim ağrısız sadece karnım sertleşiyo diye ona da erken doğum habercisi dedi alttan ultrasonla kontrol etti herhangi bi açıklık yok şu an için tehlike söz konusu değil dedi, birde ben yoğun bakımı olmayan bi hastanede doğum yapamazmışım çünkü herhangi bir risk durumunda anestezi almam gerekirse vücudum kaldıramayabilirmiş.. yoğun bakım ünitesi olan bi yerde doğum yapman gerekir bu şekilde seni her hastane kabul etmez dedi.. bunların sadece risk olduğunuda bil illaki sorun çıkacak diye bişey yokmuş.. yarın dahiliyeciyede göstericem sonuçları, karaciğerde yağlanma ya da sarılık olma ihtimali varmış, hangisi olduğu teşhisini koyacak ve ilaç tedavisine başlayacak, bi kaşıntıdan neler çıktı kızlar, ufak da olsa kafanıza takmayın ama doktorunuza söylemeden de hareket etmeyin sakın.. normal doğumu çook isterken bebeği sezeryanla alabilirler o durumdayım şu anda...

ufff yaaa kıyamam dun konustugumuza yakın bı durum cıkmıs kara cıgerını bu kadar yoran sey ne acaba bende cumartesı baktırayım karacıger enzımlerıme
sen neye karar verdın 37e ye kkadar calışmazsın bu duurumda konyaya erken gecme durumunda olabılır

slm bende inşlh şubat annesi olacağm uzun zamandr sizi takip ediyorum üye olmak aklıma yeni geldi sohbetleriniz seviyeli ve tadında sizleri çok sevdm inşlh hepimiz sağlıcakla evlatlarımızı kucağımıza alırız:))

cnm Rabbim yardımcn olsun inş.. hersey yoluna girer bebişini sag saglım kucagına alırsın benmde karnım cok fazla sertlesıyo haraket edemıyorum cok acıyo odamı erken dogum belırtısı acaba dr. bi sormam lazım sen gönlünü ferah tut cnm bol bol dua et inş.. doguma ne kadar kaldı

hoşgeldın saglıkla al kucagına ınsallah bebegını

işte canım eşimle onu düşünüyoruz şimdi bizde, ama ben eşim olmadan gitmek istemiyorum hiç bi yere hele bu haldeyken.. dayımı aradım anlattım herşeyi hastanedeki doktorlara soracak, sende dahiliyeye git doktorun söylediklerini bana söyle ikisini birlikte değerlendirelim daha sonra kararını verirsin dedi, yarından sonra kesin kararı veririz sanırım..dayım çok büyük bi problem olmayacağını söyledi ama uzmanlık alanı olmadığı içinde emin olamadı o orda araştıracak bende doktora gidicem işte.. genelde bi problem olmuyomuş ama sonuçta risk var yani, sende baktır canım ne olur ne olmaz..

inş cnm hosgeldn bende cok seviyorum burayı cok rahatlatıyor benı dertleşiyoruz herşeyi paylasıyoruz kimseye anlatamadıgım şeyleri burda arkadaslarımıza anlatıyorum hepsinden Rabbım razı olsun dogum subat kacında

inş canım hepimiz sağ salim doğum yaparız.. iki ay var daha canım doğumuma, yedi ayı doldurdum yani.. doğsa da sıkıntı olmazmış ama ben vaktinde olsun isterim tabi
yani internetten araştırıyoruz biz sürekli aslında kasılmaları olağan karşılıyo doktorlar, benim özel durumum olduğu için öyle demiş olabilir belki doktor.. senin öyle olduğunu sanmam ama doktoruna söylemeden etme, mutlaka cevabını verecektir

canım bı ıhtımal safrada camur vardır usgde gorunemeyebılıyor oda karacıger cıkısını tıkıyorda olabılır , sakın stres yapma herseyde vardır bı hayır bak ıyıkı kasındında dr a gıttın anlıyorum esın olmadan gıtmek ıstemıyorsun sms ortsk bır nokts bulursunuz ınsallah , benım hem ast hem alt degerım yuksektı ama hatırlamıyorum degerı bende ıskıllendım bakayım ne olacak ama soylede bı durum var benım basından berı yuksek bu degerler ve 2 dr da rıskten bahsetmedı, sen 1 kadın dogumcu ıle daha mı gorussen

evet eşimde çok abarttığını düşünüyo doktorun, hafta sonu yalovaya ya da bursaya gidebiliriz belki emin olmak için, dayımda hiç rndişelenmedi gayet normal karşıladı bende anlamadım, bu arada benim AST değerim yok istememiş sanırım onuda anlamadık

belkı dahılıye dr u tekrar ısteyebılır tahlılı , senın yapacagın en onemlı sey her 2 ıhtımale karsı hem bursa da hem konyada yol hazırlaman dr hastane vs. ama dr da korkutmus olabılır senı ,

inşl 23 şubat yinede allah bilir tabikide..bu arada 2 oğlan annesiyim ve inşlh bi prensesimiz gelecek..

belkı dahılıye dr u tekrar ısteyebılır tahlılı , senın yapacagın en onemlı sey her 2 ıhtımale karsı hem bursa da hem konyada yol hazırlaman dr hastane vs. ama dr da korkutmus olabılır senı ,
evet canım hastanenin ve doktorun önemi arttı iyice bu durumda.. onuda araştırıyolar iki üç koldan konyada, her ihtimale karşı yakınlarda da bi doktor olsa iyi olacak, ya ben erken izne ayrılıp konya ya gidicem ya da bursa yalovadan birinde iyi bi doktor bulucam gidene kadar.. bu arada 32. haftada çalışabilir raporunu gel yazalım dedi, çalışmamda bi sroun yok yani analadığım kadarıyla, nasıl riskli oluyor onuda anlamadım..

canım bak sımdı nette bakıyorum alt degerlerı sıklıkla kara cıger yaglanmasından olurmus kılo alımı seker hastalıgı alkol kullanımı dahada tetıklermıs

bu arada sende gluten alerjısı olmasın yanı colyak?
bilmiyorum ki canım benimde bir sürü şey aklıma geliyor hangisi olduğun bilemiyorum, karaciğer yağlanması olma ihtimali daha yüksek gibi duruyo sanırım.. sonradan sarılığa çevirebilir gibi bişey söyledi..
aslında bu konuda tam bi çalışma bile yok, erken doğum riskinide hiç tahmin edemedikleri için söylüyolar sanırım, ingilizce bi tez var internetten buldu eşim, bilimsel bi çalışma orda bi sürü denek üzerinde deneyler yapılmış hiç anlamlı sonuçlar elde edilememiş, yani ölü doğumları buna bağlayanlar oluyo mesela o konuda hiç anlamlı bi istatistik yok alakasızmış aslında.. yani bu rahatsızlığın neden olduğunu ya da nelere sebep olabileceğini doktorlarda tam manasıyla bilmiyolar biz bu sonuca vardık, annemle konuştum o da eskiden olurdu öyle kadınlara hamile çiviti mi ne öyle bişey der olur bişey olmaz der geçerlerdi fln dedi, yani endişe etmeli miyim etmemelimiyim bende anlamadım, bbiraz karışık ve netleşmemiş bi konu..

sen sakın ol ve sonuca odaklan o zaman su an ıcın oncelık kasıntılarının gecmesı onun ıcınde muhtemelen ılac destegı ve dıyet verıcek , su an ıcın erken dogum rıskın yok soylede bı durum var bahsettıgın kasılmaları cogumuz yasıyoruz ben gınde 5/6 kez yasıyorum en az demekkı rısklı bır durum yok daha zaten rısk haftasını gecıyorsun 15 gun daha kalsa belkı kuveze bıle ıhtıyacı kalmayacak su an ıcın tek dezavnatj sezeryan rıskı gıbı duruyor oda dunyanın sonu degıl, saglıgın ve bebgın saglıgı dah aonemlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…