2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
aynen en de sezeryandan korkanlardanim. ben cok sistim. protein zehirlenmesi olabilir mi diye tit istedi. idrar yollarimda iltihap cikti. hic sikayetim yoktu. sik idrara cikma disinda. o da normal die biliyorum.

ben şöyle düşünüyorum ilk olmanın verdiği sabırsızlık acemilik zamanın geçmemesi hissi garip bi enerji veriyor olabilir. senin enerjin 3 e bölünüyor artık çünkü bir çocuğun daha var.ben sıkıntıdan işe vuruyom kendimi.koca işte, tvde de arka sokaklar ve türevleri konu komşu desen yaş ortalaması 60

benim zaten hamileliğimin başından bu yana hareketleri az canım, hareket ettiği zamanlardada neresi oduğunu anlayamıyorum, dayıyorr itiyor ama anlayamyorum şuan 38+2 deyim

sen de bursadaymışsın canım, doğum nerede olacak? benimde ilk gebelikte sezeryan gibi duruyordu ama dr son ana kadar bekledi normal olursa diye. 39 u doldurdum, gün verdi, doğum ağrılarıyla gittim. mua. etti. normal başlasa da sonra sezryan gerekebilir, bebek iri, açıkma yok, ikisininde acısını çekme sezryan yapalım dedi. ben de ikisinden de korkuyordum, sezeryan gereklilik olunca daha kolay kabüllendim. hayırlısı senin için de

merhaba kızlar arada girip okuyorum ama yazamıyordum doğum yapanlar gözününz aydın olsun allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına inşallah benimde bugünb doktor kontrolum vardı 35 haftalığız 2528 kg 43.cm olmuş herşey normal dedi yanlız doktordan çıktıkdan sonra eve geldim aşağı doğru bi baskı bi ağrı oldu anlatamm yürürken zorlanıyorum 40 dakkalık yol gittim yoldan mı oldu kiş acaba korktum yani ağlayacaktım ağrıdan

valla aynı durumdayız. onların da kafaları çk karışık, bebek gelince ne olacağını bilmiyorlar ki. bu yüzden daha çok üstümüze geliyorlar. senin oğluş kaç yaşında?ben de hem şikayet ediyorum ama hem de çok şükür diyorum. çok daha sıkıtılı olanlar var.az kaldı neyseki, yeterki iyi olsun minnaklar.

magnezyum hiç kullanmadım ki benn ama.. kullanmalı mıydıkya doktorumuz iyi hoş da benim gibi başak burcu detaylara dikkat eden biri için çok yalın. gerektiği kadar bilgi gerektiği kadar ilaç. ben böylee bilgi yığını içinde kaybolmalıyım ilaçlar vitaminler kulllanmlaıyım. haa bu arada çok soru soruyodum ben doktora. eşim doktora beni şikayet etti internetten bakıyo bakıyo kuruyo diye doktorda internete bakma ben sana gereken kadarı anlatırım dedi ondan ben buralardan koptum hep doktorum yüzünden kızlaar. ama özlemişim yyaa ne güzel herkeste bi heyecan .insanın yalnız olmadığını bilmesi ne güzel.

aynen beimde belli değil dönerse normal gibi gerçi çatıyada bakılmadı. ama her ikisine de hazırlamak lazım kendini. normalden korkuyorsan normalin güzel yönlerini okuyup o sancıların filan bebeğe faydalarını öğrenip o acılar sırasında onun bebeğe faydalı dünyaya uyum sağlamasına yardımcı daha güçlü bir bebek olması için gerekli olduğunu filan düşünüp o sancıya katlanabilirsin.bende tam tersini yapıyorum sezaryenin güzel yönlerini bulup şöyle rahat edicem böyle zamanı belli olacak annemler uzaktan daha rahat gelecek gibi şeylerle kendimi o fikrede alıştırıyorum.2 side olursa üzülmeycem.

Fitil bana da verdi cnm rahatlatıyo fakat gecirmedi orda duruyo öyle. Dogumdan sonra insallah gecer yoksa ben kesin operasyon olurum cekilir dert degil

hoşbulduk canımm. 9 ay ben burda olsam kafayı yerdim kıı bak şimdi de taktım ben niye magnezyum kullanmadım acaba diye? sıra sende sanırım. hadi bakem rüzgar bebek fırtına gibi esecek mi tosuncuk. herşeyin hazırdır şimdi senin.çantan? odan? şekerin? hepsi var mı geçmişte? abisi karneyi alacak sende bebeği. tatil hediyesi abisine.

zuzumm ağda deneyimin nasıl geçti. ben kuaförde ilk defa gidecem de kararsızım aslında gitsemmi evde halledebilir miyim? utanıyorum yaa bide çok acırsa yada açılmaya sebep olursa filan gibi endişelerim var. sen ne dersen onu yapıcam bak yeter düşündüğüm.

Nasipse tızımız olacak.Senin kuzu pipisini 5 ay sakladı demek.Oğlum da böyle olmuştu.Sağ salim alabilsek bi de.

Canım şimdi aradım evet zamlandık dediler.Ben de biz eski hastasıyız,Ümit Bey siz zamdan etkilenmezsiniz demişti dedim.Doktorunuz ne dediyse o olur,o karar verir dedi.doğum ne zaman dedi,sezaryen olursa çok gecikmeyecek dedim,bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum dedi.Benim kontrolüm yarın,sorar seni haberdar ederim.

Daha önce hiçç gitmediysen zor olur.Ben ilk gittiğimde o bölgem çok şişmişti,kızarmıştı.Zonklamaları hala aklımda.Şimdi gitmedim,gitmeyeceğimde,enfeksiyon riski de var.Bi kere ara kanamam olmuştu,mecburen jilet kullanmıştım,ağdanın büyüsü yok oldu.Kadının masasında bu karınla eğilip doğrulamam artık,çok utangacım bide ben.

süpersin...

canım ben balıkesirdeyim, bursadaydım önceden. O yüzden doğum balıkesirde olacak, benim bebeğin kilosu normal dedi doktor yani 3300 - 3400 falan doğar dedi, birde iyice yerleşmiş her an olabilir dedi, ama bende ağrı falan yok, sanki duracak gibi, çarşamba çatı muayenesi var o zaman netleşir diye düşünüyorum, ama belirsizlik insanı gerçekten çok yoruyor. Açılma şimdiden oluyormu, yani çatı muayenesi yaparken açılmayada mı bakılıyor.

anammm....kız sen kendini deil aynı beni anlatmışın..:))))

ynen beimde belli değil dönerse normal gibi gerçi çatıyada bakılmadı. ama her ikisine de hazırlamak lazım kendini. normalden korkuyorsan normalin güzel yönlerini okuyup o sancıların filan bebeğe faydalarını öğrenip o acılar sırasında onun bebeğe faydalı dünyaya uyum sağlamasına yardımcı daha güçlü bir bebek olması için gerekli olduğunu filan düşünüp o sancıya katlanabilirsin.bende tam tersini yapıyorum sezaryenin güzel yönlerini bulup şöyle rahat edicem böyle zamanı belli olacak annemler uzaktan daha rahat gelecek gibi şeylerle kendimi o fikrede alıştırıyorum.2 side olursa üzülmeycem.[/QUOTE]

aynen canım bende üzülmeyeceğim ikiside olursa, aslında fark etmez, yani hangisi iyi olacaksa tabiki o olsun, işte insan korkuyor, birde belirsizlik olunca sinir oluyor, evet okuyorum sürekli güzel yönlerini, korkularımı yenmeye çalışıyorum, artık akışına bırakmak lazım diyorum ama olmuyor işte :)

Kizlaaar..yarin 4 te dogurucam derinimi insallah
Hem sertlesmeler hem de karaciger enzimlerim yuzunden bekleyemedik
36+6da gelecek aceleci kuzum
Dua edin sorunsuz atlatalim ikimiz dee

Buarada karnin sertlesmesi bebk toplanmasi degil
Bende agri yok sadece cok sertlesiuodu

herkes iyidir umarım
doğum yapanalr olmuş
ALlah sağlıklı ömür versin evlatlarına
darısı bize
MELTEM
bir şey soracağım canım
günümüz aynı hatta hastanemiz de ayn
ben 12 de gireceğim nasipse doğuma
epidural olcak
seninki nasıl olacak merak etim de:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…