- Konu Sahibi papatya3459
-
- #38.861
aynen en de sezeryandan korkanlardanim. ben cok sistim. protein zehirlenmesi olabilir mi diye tit istedi. idrar yollarimda iltihap cikti. hic sikayetim yoktu. sik idrara cikma disinda. o da normal die biliyorum.benimde dönmedi oğlum bizde sezeryana alıştırdık artık kendimizi düşünsel olarak. herkes normalden korkar ben sezeryandan korkuyorum nedense ters miyim neyim?iltihap meselesini soracaktım bende sen bir şikayetin vardı da test mi istedin yoksa bu haftalarda iltihap için test yaptırmak mı gerekiyor? birkaç kişiden duydum vajinadan sıvı örneği almış doktorları bende öyle bişe olmadı da doktor unuttu mu acaba diye düşündüm evhamlıyım ya tüm ihtimalleri düşünmezsem olmaz:)
hayal oldu, hayal oldu, ev temizlemek hayal oldu.(ferdi tayfurun hayal oldu şarkısından alıntıdır:))
benim ya karnım sertleşiyor, ya bel ağrısından koltuğa çakılıyorum ya da kasığımda adını koyamadığım bir şikayetim var o tekrarlıyor sık sık. hala iş yapabilen hamişlere gıptayla bakıyorum. allah sağlığınızı ve enerjinizi eksik etmesin. hafta sonu kv gelmişti, içime sinmiyor seni yalnız bırakmak, ister annene söyle, ister ben geleyim kalayım dedi. sanki anlaşmışlar gibi dün akşam annem geldi kalmaya. çok zormuş hamilelik. benim bu ikinci ama ilkinde bu kadar sıkıntılı değildi. anneler nöbete başaldı biz de yani. aslında en çok eşime iyi gelecek bu durum. benim yapamadıklarımla uğraşmaktan ve oğluşla ilgilenmekten yorgun düştü adam. bu hamileliğimiz zor oldu di mi diyorum. evet , ilkinde ben birşey anlamamıştım diyor. o zaman her işe yetişiyordum çünkü. şimdi hem bana hem oğluşa bakıyor sağolsun.
Kızlar pazar günü 35+ olacağım ama hala bebeğin kolunu, ayağını vs karnımda ayırt edemiyorum. Sertlikler hissediyorum tabi ama mesela bacağı mı totosu mu bilmiyorum. Konuştuğum herkes gebelikte sonlara doğru karnına dışardan baktığında kol, bacak, ayak gibi organları fark edilebildiğini, deri iyice gerilimce mesela ayağı anladıklarını söylüyor. Daha ilerki haftalarda olanlar, siz anlayabilyor musunuz? Beklemem mi lazım yoksa her anne anlamayabilr mi?
doğum şekli belli olanlar ne kadar şanslı, kafanız rahat, ben 39. haftanın içindeyim ve daha doum şeklim belli değil, çarşamba çatı muayenesi yapılacak, şuan herşey normalmiş, her ne kadar dilim normal desede kalbim sezeryan diyor, kafam allak bullak oldu. korkuyorummmmmm
aynen canım benimde ilk bebeğim erkek bu ikinci kız bende ilkinde hiç anladım bu kadar sıkıntılı geçmemişti şükür yinede ama gerçekten bende çok zorlanıyorum birde ilkinde yatıp dinleniyorsun ama bunda iki dakika yatayım diyorum oğluşum geliyo anne oyun oynuyalım anne süt istiyorum hiç mi bitmez istekleri ya napıcaz artık yüzdük yüzdük sonuna geldik inş sağlıklı birşekilde kavuşuruz yavrularımıza
annişler magnezyumu ne zaman bırak dedi doktorunuz. malum erken doğumu önlüyor diye içiyorum ben.dr. bırak istersen dedi ama ağrılarıma iyi geliyo valla tadı da güzel bırakamıyorum:) sizin dr. lar ne diyor merak ettim???
doğum şekli belli olanlar ne kadar şanslı, kafanız rahat, ben 39. haftanın içindeyim ve daha doum şeklim belli değil, çarşamba çatı muayenesi yapılacak, şuan herşey normalmiş, her ne kadar dilim normal desede kalbim sezeryan diyor, kafam allak bullak oldu. korkuyorummmmmm
Fitil bana da verdi cnm rahatlatıyo fakat gecirmedi orda duruyo öyle. Dogumdan sonra insallah gecer yoksa ben kesin operasyon olurum cekilir dert degilkontrolden geldim kizlar. bebek yine donmemis. hala oturuyor icimde. iltihap cikti ilac verdi. persembe kontole cagirdi. hemoroid icin de fitil verdi. kullandim. daha ilk kullanimda rahatladim. iltihap da duzelir insallah persembeye kadar. tekrar kontrol edecek ve donmediyse sezeryan icin gun verecek. artik hayirlisi diyelim. noramal icin israr edecek durumda degilim. bu arada 2900 olmus bebegimin kilosu.
aaaaaaaaaa hosgeldın canım yoktun ortalarda, bız de buralarda 9 ayı doldurduk gordugun gıbı sırayla dogum sırası beklıyoruz kuzu kuzu topık doguran ve dogurmayı bekleyenler le dolu(baska ne olacaksa) bebegının ve senın ıyı olmana sevındım
bende yaptırdımkiiiiiiiiiiiiiii cıkısşar serberst ne zaman ısterse gelebılır ruzgar bey
Nasipse tızımız olacak.Senin kuzu pipisini 5 ay sakladı demek.Oğlum da böyle olmuştu.Sağ salim alabilsek bi de.hee anladım şimdi kuzum hayırlısı olsun önemli olan ne şekilde olması değil sağlıklı olması ne yaplım her türlü zorluğa katlanıyoruz yeterki sağlıklı hayırlı olsun aslında 3 üzeri ideal canım bebeklerde ama işte benim yapımda iri eşiminde iri kemikliyiz böyle biraz beslenmekle birazda yapısal sanrım iri diyo doktrum ohh maaşallah yerim kız demek haa Allahım analı babalı büyütsün hayırlı evlat kılsın ben siytanbuldayım canım 3 yıllık evliyim 1-5 yıl kadar istedik olmadı sonra umutsuzken oldu çok şükür benimkide rkek aslında ilk 5 ay kız diye biliyoduk ama son anda erkekğe döndü kuzum
ayyy bir ümit ışığı oldun banaaa nasıl sevindimmm.. ya çıkışta sorduk fiyatı ümit beye bu cumartesi gittiğimde söyleyeyim aşağıdakiler böyle dediler biz 2500 diye biliyorduk başta diye söyleyeyeim o zmaan. ama kızlara biz eski hastayız demiştik. neyse inşallah dediğin gibidir.500 tl fark ediyo o zaman.500 e ben 1 kraft dondy alırım yahuuu. fatma ebede gidiyormuş hemide new jersey'e... gördün mü sen fatma ebenin yaptığını. yeni gelen kızda sessiz bişe ama iyi gibi. ya velileri şimdi anladım insan baştan başladığı ekipte değişiklik olsun istemiyor sonuna kadar. bana veliler diyordu hocam seneyi bekleseydiniz filan şaka yollu bende fatma ebeye martta gitseydiniz dedim sonra kızdım kendime çok.ama napayım 2 muhabbet ediyorduk gidince
magnezyum hiç kullanmadım ki benn ama.. kullanmalı mıydıkya doktorumuz iyi hoş da benim gibi başak burcu detaylara dikkat eden biri için çok yalın. gerektiği kadar bilgi gerektiği kadar ilaç. ben böylee bilgi yığını içinde kaybolmalıyım ilaçlar vitaminler kulllanmlaıyım. haa bu arada çok soru soruyodum ben doktora. eşim doktora beni şikayet etti internetten bakıyo bakıyo kuruyo diye doktorda internete bakma ben sana gereken kadarı anlatırım dedi ondan ben buralardan koptum hep doktorum yüzünden kızlaar. ama özlemişim yyaa ne güzel herkeste bi heyecan .insanın yalnız olmadığını bilmesi ne güzel.
Ben de gecen haftaya kadar kalsiyum magnezyum kullanmadım ev yogurdu ile idare ediyordumama bacak agrılarımdan illet gelince doktora söyledim daha gecen hafta verdi. Demir gibi degil cnm bu bi agrın sıkıntın yoksa yogurt soda vb yetiyor illaki kullanmman gerekmiyor.
zuzumm ağda deneyimin nasıl geçti. ben kuaförde ilk defa gidecem de kararsızım aslında gitsemmi evde halledebilir miyim? utanıyorum yaa bide çok acırsa yada açılmaya sebep olursa filan gibi endişelerim var. sen ne dersen onu yapıcam bak yeter düşündüğüm.
Nasipse tızımız olacak.Senin kuzu pipisini 5 ay sakladı demek.Oğlum da böyle olmuştu.Sağ salim alabilsek bi de.
Canım şimdi aradım evet zamlandık dediler.Ben de biz eski hastasıyız,Ümit Bey siz zamdan etkilenmezsiniz demişti dedim.Doktorunuz ne dediyse o olur,o karar verir dedi.doğum ne zaman dedi,sezaryen olursa çok gecikmeyecek dedim,bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum dedi.Benim kontrolüm yarın,sorar seni haberdar ederim.
anladımmm ihtiyaca binaen kullanılıyor yanee.soda çok içerdim ben demekki ondan ihtiyaç hissetmedim.magnezyum hiç kullanmadım ki benn ama.. kullanmalı mıydıkya doktorumuz iyi hoş da benim gibi başak burcu detaylara dikkat eden biri için çok yalın. gerektiği kadar bilgi gerektiği kadar ilaç. ben böylee bilgi yığını içinde kaybolmalıyım ilaçlar vitaminler kulllanmlaıyım. haa bu arada çok soru soruyodum ben doktora. eşim doktora beni şikayet etti internetten bakıyo bakıyo kuruyo diye doktorda internete bakma ben sana gereken kadarı anlatırım dedi ondan ben buralardan koptum hep doktorum yüzünden kızlaar. ama özlemişim yyaa ne güzel herkeste bi heyecan .insanın yalnız olmadığını bilmesi ne güzel.
Ben de gecen haftaya kadar kalsiyum magnezyum kullanmadım ev yogurdu ile idare ediyordumama bacak agrılarımdan illet gelince doktora söyledim daha gecen hafta verdi. Demir gibi degil cnm bu bi agrın sıkıntın yoksa yogurt soda vb yetiyor illaki kullanmman gerekmiyor.
Daha önce hiçç gitmediysen zor olur.Ben ilk gittiğimde o bölgem çok şişmişti,kızarmıştı.Zonklamaları hala aklımda.Şimdi gitmedim,gitmeyeceğimde,enfeksiyon riski de var.Bi kere ara kanamam olmuştu,mecburen jilet kullanmıştım,ağdanın büyüsü yok oldu.Kadının masasında bu karınla eğilip doğrulamam artık,çok utangacım bide ben.
jilete devam o zaman.bende utanırım yaa çatıdan da çok çekiniyorumm. sen oldun mu? gerçi 1. sezaryendi senin dimi?sen napacaksın ssvd konusunda kararın ne?
sen de bursadaymışsın canım, doğum nerede olacak? benimde ilk gebelikte sezeryan gibi duruyordu ama dr son ana kadar bekledi normal olursa diye. 39 u doldurdum, gün verdi, doğum ağrılarıyla gittim. mua. etti. normal başlasa da sonra sezryan gerekebilir, bebek iri, açıkma yok, ikisininde acısını çekme sezryan yapalım dedi. ben de ikisinden de korkuyordum, sezeryan gereklilik olunca daha kolay kabüllendim. hayırlısı senin için de
hayal oldu, hayal oldu, ev temizlemek hayal oldu.(ferdi tayfurun hayal oldu şarkısından alıntıdır:))
benim ya karnım sertleşiyor, ya bel ağrısından koltuğa çakılıyorum ya da kasığımda adını koyamadığım bir şikayetim var o tekrarlıyor sık sık. hala iş yapabilen hamişlere gıptayla bakıyorum. allah sağlığınızı ve enerjinizi eksik etmesin. hafta sonu kv gelmişti, içime sinmiyor seni yalnız bırakmak, ister annene söyle, ister ben geleyim kalayım dedi. sanki anlaşmışlar gibi dün akşam annem geldi kalmaya. çok zormuş hamilelik. benim bu ikinci ama ilkinde bu kadar sıkıntılı değildi. anneler nöbete başaldı biz de yani. aslında en çok eşime iyi gelecek bu durum. benim yapamadıklarımla uğraşmaktan ve oğluşla ilgilenmekten yorgun düştü adam. bu hamileliğimiz zor oldu di mi diyorum. evet , ilkinde ben birşey anlamamıştım diyor. o zaman her işe yetişiyordum çünkü. şimdi hem bana hem oğluşa bakıyor sağolsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?