- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.021
bende temizlik yaptım yorulunca dedim az dinleneyim. birazdan kalkıp devam edicem. tam cam silme günüydü aslında ama bu halde de gözüm kesmiyor.annem gelince onun ellerinden öper artık. ya eşim çok tembelleşti bişey söylüyorum yap diye kaaaçç kere söylememe gerekiyor yapması iiçin.alışmasını istiyorum ama beni çok yoruyor. kızlar eşlerinizi ev işlerine alıştırırken ne gibi taktikler uyguladınız?? pes etmek istemiyorum sonra tüm yük bana kalacak ve oda alışacak. ama devamlı dır dır da eden bi kadın olmakta istemiyorum. taktikleri alayıımmm.
Canım evlendikten hemen sonra hamile kaldım ama evliliğimizin ilk günleri bende eşimle tartışıyordum..tuvaleti banyoyu yıkamasını söylüyordum ve çok büyük tepkiler alıyordum her gün tuvalet banyo mu yıkanır bu ne böyle falan gibi ( onlar ne kadar sık yıkandığını bilemiyorlar) sonra ben ona hiç bir şey söylememeye karar verdim ben de yapmadım açıkcası sonra hafta sonları baktım kendisi başlıyo temizliğe ben oturuyorum bu halde buldum kendimi, çok fazla dillendirmemek gerek sanırım diye düşündüm çünkü inatlaşıp hiç yapmıyorlar.. ama mutfağa hiç karışmaz mutfağı ben yaparım diğer tüm odaların süpürmesi silinmesi cam her şeyi o yapar.. bendende güzel yapmaya başladı :)) bugün de aslında ben ilk defa yapmış oldum ev temizlğini :))
Bravo valla benimkisi elini sürmez hiçbirşeye, biraz dürtmeye kalksam ne gerek var ben rahatsız değilim der:)) uzun zaman bekar yaşamış onun rahatlığı var üzerinde :) kırk kere söylersem belki birsey kaldırır ama tuvalet temizleyecek yer silecek hele cam hahah ay o günleri görsem çok duygulanırım heralde :)
Ben 1 hafta önce 36+0 da gittim 3 hafta sonraya randevu verdi yani doguma 1 hafta kala gidicem tekrar ( dogurmazsam, ki bu kız 40 dan önce cıkmaz). Nst ye gelince hic yapmadı ve sancılanıp gitmedigim sürece yapacagını sanmıyorum.
Canim zaten benim doguma 2 hafta kaldi
simdi 38. haftadayim ama bebek buyudukce buyuyor bu gidisle dogum zor olacak.. benim doktorum erken doguma cok karsi hep bekle derdi ama o da artik cikmasinda bir sakinca yok buyudu iice diyor. ve benim cok sikintilarim var
bebek zaten aylar onceden kanala inmis durumda ve ben zor yuruyorum ya da oturuyorum cok basinc yapiyor ve migdem iflas etmis durumda
O nedenle bana yardimci olmak icin koruyucu mukozu parmaklayarak sokmekdi plan ama olmadi..... Rahmin cok icerde ulasamiyorum dedi dun..
benim cati muayenesi her gidisimde el ile yapiliyor.. ben de anlamiyorum niye inat ediyor eco ile yapmamak icin.....
Normal cati kontrol pek can acitmiyor sadece pek hos bir durum degil tabii ama dun cok zorladi... Cok asiri itti.. Ve okadar rahatsizligin sonunda tek soyleyebilecegi yumusama oldugu ama acikliklikla alakasi olup olmadigini soyleyemeyecegi eger haftaya carsamba gunune kadar dogurmamis olursan yine gel kontrol edelim tekrar deneyelim .....
evet yaa kendikendine temiz kalıyo sanıyo bizimki. camı silelim ne gerek var yağmur yağar, küvete eğilemiyorum diyorum aaa bişe yok ki çok temiz diyor. illaaa iğrenç bi hal alması mı gerekiyor acaba temizlik için. yapmasam görünce yapar mı dersin. sanmıyorum yaa bıdı bıdı eder. izindeyim diye iyice gevşedi çalışırken yemeğe filan yardım ederdi.beyfendi diyo bebeği sen büyüt bakıcı tutmayalım evde daha rahat edersin. adam meğerse ev hanımı istermiş de haberi yokmuş.bende temizlik yaptım yorulunca dedim az dinleneyim. birazdan kalkıp devam edicem. tam cam silme günüydü aslında ama bu halde de gözüm kesmiyor.annem gelince onun ellerinden öper artık. ya eşim çok tembelleşti bişey söylüyorum yap diye kaaaçç kere söylememe gerekiyor yapması iiçin.alışmasını istiyorum ama beni çok yoruyor. kızlar eşlerinizi ev işlerine alıştırırken ne gibi taktikler uyguladınız?? pes etmek istemiyorum sonra tüm yük bana kalacak ve oda alışacak. ama devamlı dır dır da eden bi kadın olmakta istemiyorum. taktikleri alayıımmm.
Canım evlendikten hemen sonra hamile kaldım ama evliliğimizin ilk günleri bende eşimle tartışıyordum..tuvaleti banyoyu yıkamasını söylüyordum ve çok büyük tepkiler alıyordum her gün tuvalet banyo mu yıkanır bu ne böyle falan gibi ( onlar ne kadar sık yıkandığını bilemiyorlar) sonra ben ona hiç bir şey söylememeye karar verdim ben de yapmadım açıkcası sonra hafta sonları baktım kendisi başlıyo temizliğe ben oturuyorum bu halde buldum kendimi, çok fazla dillendirmemek gerek sanırım diye düşündüm çünkü inatlaşıp hiç yapmıyorlar.. ama mutfağa hiç karışmaz mutfağı ben yaparım diğer tüm odaların süpürmesi silinmesi cam her şeyi o yapar.. bendende güzel yapmaya başladı :)) bugün de aslında ben ilk defa yapmış oldum ev temizlğini :))
Aynen bende de durum bu bu cuma kontrole çağırdı, 37nin bitmesine 2 gün kalıyor, şekerden dolayı sezeryan olacağım 38. bitince alacak yani bu durumda kontrolden bir hafta sonra doğuma gideceğim gibi görünüyor benimde :)
Aynen bende de durum bu bu cuma kontrole çağırdı, 37nin bitmesine 2 gün kalıyor, şekerden dolayı sezeryan olacağım 38. bitince alacak yani bu durumda kontrolden bir hafta sonra doğuma gideceğim gibi görünüyor benimde :)
doktorumuz insülin kullanan annelerin bebeklerini sezeryan ile aldıklarını hem bebeği hem anneyi riske atmamak için olduğunu söyledi, günde 4 kere insülin kullanıyorum, 34. haftamızda 2890 du kilosu,bebek iri ben minyonum, doktorum normal doğum yanlısı bir doktor olmasa atıyor diyeceğim ama türkiyede riskli gebeliklerde uzman drlardan birisi özellikle annne karnındaki bebek sağlığı ile ilgili 100 dr dan birisi, normal doğumu destekliyor arkadaşımında doktoru 40 hafta bitimine kadar normal doğum için bekletti bebeğin suyu azaldığı için 40+ 3 te acil szeryan ile aldılar bebeği hakkaten de bebek doğduğunda her yeri kuru kuru olmuştu. Birde doktorum söylemedi ama şekeri olan annelerin bebeklerini 38. hafta dolunca almak istiyorlar 38. haftadan sonra bebekle ilgili sıkıntılar olabiliyormuş. Gene şekerden dolayı en az 1 gece kuvöz de kalabileceğinide söyledi ama sağlıklı olsunlarda kuvöz yada sezaryen hiç farketmez..şekerden dolayı neden sezaryen oluyor ki? bebiş kilolu mu oluyor, yoksa sana bir zararı olmasın diye mi?
Ben 1 hafta önce 36+0 da gittim 3 hafta sonraya randevu verdi yani doguma 1 hafta kala gidicem tekrar ( dogurmazsam, ki bu kız 40 dan önce cıkmaz). Nst ye gelince hic yapmadı ve sancılanıp gitmedigim sürece yapacagını sanmıyorum.
bızde de 20 . haftadan 29 a kadar vardı kendılıgınden gectı allaha sukurKızlar ben kontrolden geldim şimdi. Doğum yapanlardan haber var mi. Nasillar acaba.
Doktorum bebekte biraz böbrek büyümesi var ama önemli değil dedi. Aynı şeyi yaşayanlar vardı di mi. Telaş etmeli miyim :/
artık yanınıza sık uğrayamayacağım... çünkü geçen gün kahverengi lekelenme ve adet sancısı gibi sancılarım oldu.. hastanede nst çekildi ve çatı muaynesi yapıldı.. çatıda bir açıklık yok ama sancı var... yatak istiraati verdi dr um.. sadece tuvalete ve yemek yemek için kalkıyorum..insallah bir iki hafta daha bekler bebeğim...şimdilik ağrımda lekelenmem de yok.. ama istiraate devam... doğum tarihim tam belli olunca haber vermeye çalışırım...
bu arada doğum yapacak arkadaşlara sağlıklı hayırlı doğumlar diliyorum...hepinizi öpüyorum çok...
doktorumuz insülin kullanan annelerin bebeklerini sezeryan ile aldıklarını hem bebeği hem anneyi riske atmamak için olduğunu söyledi, günde 4 kere insülin kullanıyorum, 34. haftamızda 2890 du kilosu,bebek iri ben minyonum, doktorum normal doğum yanlısı bir doktor olmasa atıyor diyeceğim ama türkiyede riskli gebeliklerde uzman drlardan birisi özellikle annne karnındaki bebek sağlığı ile ilgili 100 dr dan birisi, normal doğumu destekliyor arkadaşımında doktoru 40 hafta bitimine kadar normal doğum için bekletti bebeğin suyu azaldığı için 40+ 3 te acil szeryan ile aldılar bebeği hakkaten de bebek doğduğunda her yeri kuru kuru olmuştu. Birde doktorum söylemedi ama şekeri olan annelerin bebeklerini 38. hafta dolunca almak istiyorlar 38. haftadan sonra bebekle ilgili sıkıntılar olabiliyormuş. Gene şekerden dolayı en az 1 gece kuvöz de kalabileceğinide söyledi ama sağlıklı olsunlarda kuvöz yada sezaryen hiç farketmez..
Ben de şimdi baktım biraz. Genelde geçiyormuş. Inş biz de atlatiriz bakalım...bızde de 20 . haftadan 29 a kadar vardı kendılıgınden gectı allaha sukur
artık yanınıza sık uğrayamayacağım... çünkü geçen gün kahverengi lekelenme ve adet sancısı gibi sancılarım oldu.. hastanede nst çekildi ve çatı muaynesi yapıldı.. çatıda bir açıklık yok ama sancı var... yatak istiraati verdi dr um.. sadece tuvalete ve yemek yemek için kalkıyorum..insallah bir iki hafta daha bekler bebeğim...şimdilik ağrımda lekelenmem de yok.. ama istiraate devam... doğum tarihim tam belli olunca haber vermeye çalışırım...
bu arada doğum yapacak arkadaşlara sağlıklı hayırlı doğumlar diliyorum...hepinizi öpüyorum çok...
kızlar ezel arkadasımızda cansastr arkadasımızda sağlıklı bır sekılde kızlarına kavustular darısı bızlerın basına ınşallah
kızlar ezel arkadasımızda cansastr arkadasımızda sağlıklı bır sekılde kızlarına kavustular darısı bızlerın basına ınşallah
kizlar ne guzel dinlenebiliyorsunuz ben yeni oturdum... hersey bana bakiyor ev temizligi sonra arabayla git pazar yap market yap... yeni oturdum. benim cocuk yollarda,digacak.. masallah bana birsey olmadiysa allaha sukur size birsey olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?