- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.101
canım tek alım olmuyo onda galıba. 500 kusur lıra verıyosun. Ayda 4 paket bez gelıyo. Kac ay boyunca gelıyordu onu unuttum. Devamlı prıma kullanmak ısteyen varsa hesaplı gercekten. Ama ben dusunmezdım.prımadan memnun olmayıp baskka markaya gecen ınsanlar da cok okudum...elımızde kalmasın sonrakizlar e bebekten mail geldi prima premiume care 19.900 tlden basliyo diye kampanya yapmislar %25 indirim almak isterseniz bi bakin derim
günaydın cetaw ,, behiseesizide uyku tutmadı mı yoksa işe gitme durumlarından mecburi kalkış mı? 6 dan beri uyuyamıyorum. Rabbim uykusuz gecelere hazırlıyor şimdiden. bende kocama kahvaltı hazırlayayım şöle güzel. kızartma yapasım var doğumdan sonra diyete girecem için son günlerde ne yesem o kar modundayım biraz.
kızlar ya siz sevtap konusunda ne dertliytmişsiniz. ben bide dün kıza yazdım ne güçlüsün ne olumlu bakıyosun filan. demekki topiği yarım yamalak takip edince bana öyle geldi olaylara esprili yaklaşıyor gibi.cevap vermediğini bilmiyorum ama yine de yaşadıkları kolay değil. kocası operasyona giden arkadaşın da, şu hafta olmuş erken doğum riskine rağmen çalışanında, 2. hatta 3. çocuğu olanında hiiiç kolay değil.vallahi biz kadınlar çok güçlüyüz hemde erkeklerden güçlüyüz. dün eşim 11 de geldi gece bende perdeleri ütüledim o gelmeye yakın ütüledim ki kırışmadan taksın diye. biraz oturdu dedim şunları tak diyo ya biraz dinlenseydim. mübarek arkadaşlarınla oturdun oturdun muhabbet ettin arabayla da rahat rahat geldin. takıver demi o kadar ütülemişim. biz dışardan gelince nasılız motor takmış gibi şeyimize.
Cnm once gecmis olsun umarim gogsun gecer ve tehlikeli bisey cikmaz sonuclarda. Uzun sure bacagininkapali tutunca oluyodur o agri zannimca. Araya yastik koy yatarken, otururken de bacaklarini acarak otur. Azalacagini tahmin ediyorum.
allah kımseye yasatmasın tabiki, bızde senın ıcın cok uzulduk ve dua ettık , bızım sana anlatmaya calıstıgımız sey bebegını cok uzuyorsun bu karamsarlıkla, ınan sonradan cok uzuleceksın bebekler anne karnında her olaydan uzuluyor , durumun zor ama ocak annelerınde ay-şhe dıye bır arkadas var, ınan onun durumu bınlerce daha zor ,ve o bıle daha ıyımser bakıyor hayata ....kız kocası olum dosegınde gırdı doguma ....esının dogum yaptıgından , bebegınınden haberı bıle yok adamın.... kız bebegının ısmını bıle koymuyor babası ıyılesınce koysun dıye....kızlar kandilinizi kutlayayım diye girdim... eskileri okuken şok oldum. ben naptım da bu kadar acımasızca yazılara maruz kaldım... otobüsle gitmeyi bile sorun etmiş, oda takımı yokmuş, herkes öyle büyütüyor .... :) öncelikle doğum yapan arkadaşların allah bebeklerini analı babalı büyütsün... gelelim bana... ben tüp bebekle hamile kaldım ve çocuk hasretiyleyanmayan biri beni asla anlayamaz... asla...... o hayallerle çocuğumuz olunca< şöyle yaparız şunu alırız bunu alırız derken ( ki şuanda hiç önemi yok) bir haber eşini alıp götürüyorlar... o gün dayak yediğini yerde yattığını aç bırakıldığını öğreniyorsun. ulaşamıyorsun... görüş yok....... günler sonra ilk gördüğünde harapbitap ... tek başınasın.... hamilesin... ben gemlikteyim eşim bursanın şehir dışına yakın yerinde otobüsle 3 saatte anca gidiliyor. istediğin saat gidemiyorsun, saat 8 de orda olmalısın. 5 te kalk, kar, yağmur soğuk, ki sabah ayazını ilk defa iliklerime kadar tattım. ayda sadece bir kere... saaatlerce tek başına otobüs bekle... nereye gideceksin diyenlere cezaevine dediğinde o insanların yüz ifadelerini gör... ha isyan ediyor muyum hayır... allahım şükür diyerek biniyorum her otobüse... ayda sadece 1 kere... sadece 40 dk. zil çalıyor ve siz onca yolu 1 ay beklemek üzere geri geliyorsunuz... yine isyan mı bir kere bile etmedim şükür..... dr. bursada çağırır 15 günde bir... oraya gitmek nasıl bir eziyet bilemezsiniz... yol mu dert evet o da var, tuvalete gidemicem allahım çok sıkıştırıyor güç ver oraya kadar tutayım diyerek gidiyorum. allahım biri rast gelse götürse diyorum içimden dua ediyorum o sancılarla... üşüdükçe kasılıyorum. otobüs durağında arkadaşlar önümden geçerken nolur beni de götürseler diye dua etmek suç mu???? ha bunlar isyan mı hayır... dr. a gittin, bekleme salonunda eşleri kadınların göbeklerini okşarken şakalaşırken, sen tek başınasın. dr. a giriyorsun eşşin yok mu diyor... yok diyorsun kahretsin ki yok... ona gistermeyi oysa o kadar çok isterdim ki... olsun diyorum hiç bulamayan da var, verdin ya rabbim sağlıklı ya o da yeter... bu mu dert... tek başıma izleyip çıkıyorum.... olsun izleyebiliyorum yaaaaa, allahım binlerce şükür... çarşıda markette her yerde el ele tutuşan alışveriş yapan çiftler... siz hiç bu duyguyu yaşadınız mı... bilemezsiniz... siz hiç cezaevini gördünüz mü??? nasıl bir yer biliyor musunuz? ben de bilmiyordum... eşinizin her gidişinde orda eridiğini görmek ... olsun, toprak altında değil ya, şükür... siz ben bunları yaşarken oda takımını kıyafeti zartı zurtu dert ettiğimi mi düşünüyorsunuz? çok komik... ha hevesleniyorum, evet... ama derdim bu mu sizce... ha derdim yine dediğiniz gibi birçok derde göre fos... bunu biliyorum... ama dle getirmek suç mu???? allahım kimseye yaşatmasın bu küçük dertleri... ne kadar konuşsam boş...........
canım yeni gördüm sanada günaydın ama artık ben hiç uyuyamıyorum bu kaşıntıdan dolayı deli oluyorumbebişlerimiz sağlıklı gelsinlerde artık
bu arada sevtaporhan konusunda dertli değiliz ama birsy bacınında dediği gibi hamilelik başlı başına bir mesele zor bir olay hepimizin başında bin türlü olay var mesela benimde kaşınmamın tek sebebi 20 gündür yaşadığım ağır üzüntüler ha bide bu yetmezmiş gibi dün kontrole gittim bebeğim çok etkilenmiş2 hafta gerilemiş daha da üzüldüm ben bunları yine buraya yazıp kimseyi üzmek istemem hamileyiz hepimiz ister istemez etkileniyoruz en ufak bişeyden.. dicem oki kimse dört dörtlük değil hayata ama yinede 4 elle sarılmamız gerekiyo biz anne olucaz... kadınlar yıkılabilir ama anneler güçlü olmak zorunda..
Amin canım.Bu arada mesaj kutun dolmuş.
evet canım malesef annenın her duygu degısımı bebegıde etkılıyorkaşınman karaciğerden mi kaynaklanıyor yoksa stresten mi? ya anlat herkes burda rahatlamak amacıyla birlikte. bazen kimseye anlatamadığımızı anlatıyoruz burda. bebekler bu kadar etkileniyor mu herşeyden yaa. benim çocuk gerçekten ters pozisyonu giibi ateşli hastaydım misafir ağırlamıştım o halde 1 haftada yarım kilo almıştı şimdi izindeyim rahatım 200 gr almıyor.bu arada son sözün atasözü gibi.ben çalarım bunu.
boşalttım canım
canım benım anlatmaya calıstıgım seyı anlamayıorsun tabıkı paylasacaksın hangımız sana neden derdını yazıyorsun dedık sımdıye kadar senınle uzulduk .... senınle umutlandık.... yasa cıkacak dıye..... benım sana nacızane tavsıyem olabılır hayata pozıtıf bakman.... bak farkında degılsın ama depresyonun esıgındesın ... bunun uzerıne lohuslık depresyonu eklenecek ve bunların hepsı bebegıne zarar verecek .... ılerde pışman olmayasın dıye dostane bır uyarı idi..... burada her arkadas her sıkıntısını yazar dılımız dondugunce yardımcı olmaya calısırız ... benım dıkkatımı ceken sey cevap yazmaman oluyordu cunku verdıgım her cevap havada kalıyordu .... ınan bana bu konuda boyle dusunen tek ben degılım.... yınede senı uzmemek adına bu konuyla ılgılı serzenıste bulunmadı kımse ... takı dun senın mesajına kadar , ama orda da yanlış anlaşılma olmus esprı yaptıgını soylemıssın , .......meltem inan ben isyan edip karamsarlık etmiyorum yine şükür diyorum sadece sizinle paylaşıyorum azalsın diye... paylaşmak isyan etmek değil ki... siz de saolun yazıyorsunuz destek oluyorsunuz allah razı olsun.. bilgisayarım bozuk kafasına vura vura zar zor yazıyrm ekran gidip geliyor... okuyorum ama zor cvp yazıyorum... sorun bu mu yani... ha ben zaten her gün diyorum allahım ne dertler var... allaha şükür... kendi dertlerimi yazınca onları aşağılamış mı oluyorum. sizler de yazmıyor musunuz? en ufak bir şeyde kızlar bugün şurama ağrı girdi birşey mi olmuştur diye yazanlar da o zaman diğer durumu daha kötü olanları aşağılamış yok saymış oluyor... hayır, sadece paylaşıyor...
Kizla Derin im e kavustum cok sukur
Dun ultrasonda ciktigindan 400 gr fazla cikti bir de masallah
Sabaha kadar onu izlemek istiyorum ck guzel bir duygu Allah herkese yasatsin insallah
Birsen coook haklisin
Arkadasimiz tek dert kendinde varmis gibi surekli bosakio bosalip cikiyor...bugun hayirli dogumlar bile diyemeyecek kadar kendi dertleriyle mesguldu mesela
Arabasi olmayinca arkadaslarinin duragin onunden gecio gitmesi bile dunyanin en buyuk derdi...
Babasiz oda takimsiz parasiz cocuk buyuten onlarca insan var ama karamsarlik bambaska bi karaktermis arkadas yaaa!
günaydın fıstık anneler. ezel ve diğer doğum yapan arkadaşların gözü aydın. Rabbim hepimizi kazasız belasız kurtarsın inş. ben de uyuyamadım. gecenin 2 sinde karnımı yatak başlığına çarptım baya canım yandı. çok kokrtum. nabzım hep yüksektir tam tersi düştü. sabahı zor ettim kuzum da pek oynamadı. dr .la konuştum bugün kontrole çağırdı. hayırlı kandiller bu arada hepinize.mübarek günün hürmetine Allah dualarımızı kabul etsin. beni de unutmayın dualarınızda.
kaşınman karaciğerden mi kaynaklanıyor yoksa stresten mi? ya anlat herkes burda rahatlamak amacıyla birlikte. bazen kimseye anlatamadığımızı anlatıyoruz burda. bebekler bu kadar etkileniyor mu herşeyden yaa. benim çocuk gerçekten ters pozisyonu giibi ateşli hastaydım misafir ağırlamıştım o halde 1 haftada yarım kilo almıştı şimdi izindeyim rahatım 200 gr almıyor.bu arada son sözün atasözü gibi.ben çalarım bunu.
neden uzuluyorsunkı , elbet anlaşamadıgımız konular olacak yerı gelecek tartısıcaz yerı gelıp gulup eglenecegız tabiki..... her kes herkese gulen yuz dagıtsa bence bu topıgın samımıyetı kalmaz ..... burda madem aıle olduysak herkesın bırbırını az da olsa elestırmeye hakkı varıdr saygı cercevesı ıcınde ....ha bilgisayaarım bugün biraz düzeldi kafasına vurmadan da çalışıyor ... bir mutlulukla girip cevap yazayım kandil kutlayayım dedim çok üzüldüm... neyse...
yani yazmak istediğimden değil ama örnek olsun diye söyledim benimde eşim yanımda yok üstelik sancım başlasa ambulans çağırmaktan başka seçeneğim yok beşiğimi hala alamadım bugün dayım memleketten gelsin onunla almaya gidicemm ama üzüntümü bunlar hayırrr bebişim iyi olsunda sonuçta herkes telaşlı doğum heyecanını yaşıyo burdan onları okuyup mutlu oluyoruz bide üzüntümü okutturup kimseyi üzmek istemiyorum meltem ablanında yazdığı gibi ocak annesinde ayse diye biri var aklıma geldikçe dua ediyorum onlar için onunki çokk çokk zor ALLAH can sağlığı versin şu mübarek günde kimse kendinide bebişinide üzmesin gerçekten çok etkileniyolarmış bende kontrole gidince anladım üzüntümden 36 haftalık çocuk 33 haftalık çıktıı deyince dr. kan beynime sıçradı ve ne olursa olsun onu üzmeye hakkımın olmadığını anladım hiç bişeyy beni yıkamazzz
sükür canım cok zor ama yınede sukur sukretmekten baska hıcbısey gelmez elden, devlete de oha dedım bu arada bende devlet bakıyor sanıyordum ıcerde olanlara demek son kurusuna kadar alıyorlar haaa:26::26::26:bir de maaaş konusuna gelince, 1730 tl alıyorum. ekders yok. çalışmıyorum. 1300 ev kredisi ki buna da bak evin olacak dersiniz keşke girmeseydim borcun altına ne bileyim böyle olacağını... yakıt fatura her ay eşime 600 700 gidiyor. cezaevlerini ben de devlet bakıyor sanıyordum. çıkınca bile verdikleri yemeğin parasını alıyorlar günlüğü 4 tl den sizden geri istiyorlar... diğer masrafları da saymıyorum. ha yine şükür, şükür,,,,,, hiç olmayan da var.... şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?