2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Benimde cati muayanelerim cok zorlu geciyo kasiyorum kendimi doktorda kiziyo..ama normal istiyorum benim derdim oranin kurcalanmasi yoksa bebek gelirken sorun yasicagimi dusunmuyorum..zaten epidurel istiyorum..bence sende oyle dusun..

ya aslında bende normal istiyorum, ama doktor öyle bir konuştuki bebeği boğabilirsin çıkış esnasında kasarsan kendini dedi, kafam o kadar karıştıki anlatamam.

datlummmhadi bakalımm hayırlı haberlerini bekliyoruz. bugün bol bol dua edelimm birbirimize.
oturdum börek sarıyorum heyecandan

çatlakkkkk oturmuş börek sarıyoooo ayy öle diyorumda biz ne yapcaz bakalım neler saracaz stresten.

hepsi gelmiş geçmiş önemli olan artık bebeğin kucağında ya o. ama zordur yaa günde 5 dk.inşallah en kısa zamanda bebeğinde sende kendini toparlarsın.bebişinin ve senin resmini ve tavsiyelerini bekliyoruz..

Çok hoş aslında bunlar hamile olunca topluma mal oluyorsun, ne yaparsınn:))) yoksa nerde görürdük hi tanımadığın birisi gelecek karnını okşayacak hahaa:)))

he ya mal oldum ben iyicene

vajinismus musun yoksa sadece kendini kasıyor musun? vajinal şeylerde kasma bende de var ilk aylarda kocamı yanıma yaklaştırmadım ama vajinismus değildiim sanırım ya anlamadım sonra geçti. mesela gebeliğin ilk haftaları karnımdan göremediği için doktor alttan metal bişe soktu bende doktorun elini sıkmışım. ama acıdı mı hayırr?sadece olana kadar sıktım kendimi.olacak ve bitecek böyle düşün.herşey korkumuzu yenmekle ilgili. vajinismus değilsen sadece psikolojik olarak hazır olman yeter diye düşünüyorum. vaji olup normal doğuranlarda var.hem oraya bişe girmeyecek ki bebek çıkacak bence çatıyı atlatırsa gerisini halledeceksin. zaten bi anormallik olursa son zamanda sezaryene almazlar mı? sen yie dedoktoruna güven ve eşinin de fikrini ve onayını al. sorumluluğu sadece sen alma.
kızlar bir kaç gündür sanki bağırsaklarım bozulmuş gibi karnımda ağrı oluyor doğumla bir ilgisi varmı yoksa üşütüyormuyum bilgisi olan varmı

artık herşeyin doğumla ilgisi olabilir.ki bencede yaşadığın şey sancı.hayırlı olsun bebeğin anne ben gelecem yakında müsaitsen diyor.

canım yatağın başına nasıl çarptın göbeğini, merak etme onlar sıvının içinde oldukları için koruma altındalar, doktordan gelince sonucunu yaz

gözün aydın canımmm ne güzel bizde sağ salim kavuşuruz inşallah bebişlerimize

ya ben aslında fotoğraf için istiyorum daha çok yanıma girmesini. hemde benim ankaradaki en yakın arkadaşım eşim, herşeyim, tüm muayenelere birlikte gittik, onsuz hiçbişe yapamaz bi hale geldim belki çok doğru bişe değil ama ikimizde ailelerimizden pek hayır görmeyince birbirirmize tutunduk. şimdi onu da doğuma sürüklesem onun gerçekte ne düşündüğünü bilmiyorum. ben istiyorum diye mi girecek gerçekten istiyor mu? o yanımda olursa o kadar korkmam gibi geliyor. ama kararsızım gerçekten. aslında orayı görmezse problem yok elimden tutsun yeter.

Ne olduğumu bende bilmiyorum, aslında hala ilişki esnasında bile kendimi kasıyorum, otomatik olarak kasılıyorum, o koltuğa yatarken o kadar kendimi psjikoljik olarak hazırlamıştım ki, ama iş oraya gelince kasıldım kaldım, izin veremedim muayene etmesine, doktorumda birşey demedi, yani tabi ne desinki, olabilecekleri sıraladı, doğum esnasında kendin ikasarsan bebeği çıkartamayız dedi, pazartesiye kadar düşün dedi, ama neyi düşünecğimi bile bilmiyorum, bu nasıl düşünülürki,

canım sezeryanmı olcan hayırlısıyla kurtulursunuz insalah korku varmı sende bende ocak 30 gitcem insalah subat 1 de alcak herhalde ama cok korkuyorum ben epidural sezeryanmı olcan

canım unutmadan yazayım sana yarın için bol şanss diliyorum, sağlıklı, sorunsuz doğumlar diliyorum, inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsınnn

ya aslında bende normal istiyorum, ama doktor öyle bir konuştuki bebeği boğabilirsin çıkış esnasında kasarsan kendini dedi, kafam o kadar karıştıki anlatamam.

canım bendede vajinumus var sıkıntı yasıyorum kasıyorum kendimi ebe kızdı sen normal doğum yapamzsın dedi ama arkadasım epidural normal yaptı aynı durumda zaten hissetmediğin için kafanı boşalt o an bebeğini düşün inan kolay oluyo dedi bende normal epidural düşünüyorum inşallah kolay olur

Anlıyorum canım bende eşimin desteğine çok ihtiyacım olacağını düşündüğüm için istiyorum.. Gazi Üniversitesine gidiyorum ben belli de olmaz tabi sancımın esnasında eşiminde gelmesi için özel oda istiyorum diyebilecekmiyim bilemiyorum.. benim eşimde pek istemiyor gibi, açıkcası benim halimi görüp de üzülmesini de istemiyorum bakalım ne olcak ...

figencim yaklaşık iki yıl önce arkadaşımın doğumuna şahit oldum.. bizi ısrarla evine davet etti gittik bir arkadaşımla o esnada kızın suyu geldi.. çok ağladı hastaneye gitmek istemiyorum muayenede canımı çok yanıyo diye eşinin ısrarlarına dayanamadı gittik hastaneye.. muayene esnasındaki o çığlığını unutamıyorum hastaneye ayağa kaldırdı ve sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldı.. eğer kendini çok kasıyorsan ve yapamayacağını düşünüyorsan bebeğini riske atma derim sonuçta onlar bize emanet vereceğin karar çok önemli..

kızlar doğum adına kendimizi hazırlıyoruz da ev olarak ne hazırlık yapıyosunuz? çok kalabalık olur mu ilk zamanlar yoksa gelen giden 40 ı çıkınca mı gelir? yemekli mi gelirler. buzluğa filan bişeler hazırlayıp koyuyo musunuz? başka unuttuğumuz detaylar var mı acaba. akıl akıldan üstün özellikle biz ilk anne olacaklara anlatın da rezil olmayalım.yatılı gelenler için nevresimlerimi gözden geçirdim hepsini yıkadım ütüledim.evde erzak namına eksik gedik liste çıakardım annem yemek yaparken zorlanmasın diye bugün alışverişe gidecem. mutfakta eşyaların yerini kocama öğretiyorum karıştırmasın diye.benim hazırlıklarım bunlar. sezaryen olursa çok yatmak gerekiyor mu evde?

inşallah canımmm kafamı boşaltmaya çalışıyorum, pazartesiye kadar süre verdi doktorum, şimdi yürüyüşe çıkıyorum, pazartesiye kadar doğurmak için :) teşekkür ederim

canım sezeryanmı olcan hayırlısıyla kurtulursunuz insalah korku varmı sende bende ocak 30 gitcem insalah subat 1 de alcak herhalde ama cok korkuyorum ben epidural sezeryanmı olcan

evet sezeryan ama genel uyutulucam yani:)) istemiorum belden heyecana dayanamam die

seninde hayırlısı olsun hakkında..

diğer arkadaşlarada teşekkur ederim hep beraber atlatalım bugunleri inş..

doğru söylüyorsun canımmm, verecğim karar gerçekten çok önemli, sonra pişman olmaktan korkuyorum, yani bebeğin çıkış esnasında kendini kasarsan dedi, yani bu mümkün mü onu anlayamıyorum, hani kasılırmı, bilmiyorum kafam çok karışık, cevaplarınız için teşekkürler,

şu buzluğa atma olayını bilen varsa anlatsaya bende duydum atanları ama nasıl yada nekadar süre dayanır

yok canımbizim kalabalık olmaz, yemeğe gelmez arkadaşlarımda, çaya gelirler, ama anem falan gelecek onun için yatak hazıladım, nevresimleri, yorganları ayarladım, buzluğa bişi koymadımm, sezeryan olursa çok yatmak gerekmiyor, ama kişiden kşiye değişir tabikide. Bende mutfak eksiklerini aldım, ama o kadarda takmamaya çalışıyorum, eksilik olursa eşlerimiz alır.

evet sezeryan ama genel uyutulucam yani:)) istemiorum belden heyecana dayanamam die

seninde hayırlısı olsun hakkında..

diğer arkadaşlarada teşekkur ederim hep beraber atlatalım bugunleri inş..

genel benim ilk bebegimdi ama bunu istemiyorum genel korksamda heycandan bayılsamda epidural istiom. insalah hayırlısıyla agrısız sızısız uyanırsın

ben nie börek sarıommmmmgeçmiş olsuna gelenler için tabiiama uzakdan şehir dışından gelenlere yemek verilir onuda annem kzıkardeşim hallederler genelde tencere yada fırın yemekleri yapılır az önce eşim dolabı doldurmak için alışverişe gitti malum şeker diyetindeyim die ne kahvaltılık nede tatlı bişeyler vardı evde alsın die liste yaptım
sezeryanda valla kişiye göre değişiyor kardeşlerim yatmadılardı ama ölesine yataklarını hazırlamıştık belki ilk 2 gun yatar otururum die düşünüorum annem yolda gelsin yatağımın nevresim takımını serdiricem yavruağzı idi çeyizimden birde kız olunca bebiş uydu rengi morda var artık oda 2.ci bebiş erkek olursa o zaman sererim inşş..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…