- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.301
Merhaba arkadaslar bende araniza yeni katildim bende 24 subatta dogum yapacagim kismetse cok heyecenliyim ve oglumu en son 20 haftalikken gordum. Siz niye kilosunu boyunu biliyosunuz ben hic birseyini bilmiyom karnimda cok kucuk 5 aylik hamile gibi
iyi akşamlar ve hayırlı kandiller kızlar
ben dün sabah sezeryanla doğum yaptım
bir hafta sonra bekliyoduk
sancılarım başladı ve 2,5-3 cm açıklık vardı
bebekte dönmediği için sezeryan oldu
3900 50cm doğdu şu an küvezde biz eve geldik
dua edin kuzuma doğumda biraz solunum sıkıntısı yaşamış
inşallah hemen sağlıcakla çıkar
doğum yapanlarıda tebrik ederim
geçmişi okuyamadım
gecmıs olsun canım neden kuveze gırdıkı haftasıda kılosuda cok ıyıiyi akşamlar ve hayırlı kandiller kızlar
geçmişi okuyamadım
neyseki bu kadarına gücünüz yetiyor. emnim çok zorluyordur sizi de bu kadarı bile. ama yine de iyi ki bu kadarını yapabiliyorsunuz. allah bozmasın. ben yalnız evden çıkamıyorum ne zamandır.sadece oğlumu okula götürüyorum o da çok yakın.aniden kasığıma bir ağrı giriyor,kalıveriyorum olduğum yerde, bir süre yürüyemiyorum hatta evde çay, tabak gibi kırılacak ,dökülecek şeyleri bile taşımıyorum. çünkü olduğu zaman bir an kasıktan itibaren bacağım boşa gidiyor ve düşeecek gibi oluyorum. yine de çok şükür beterin beteri var. son günlerimiz bunlar son bir sabır, bebişler kucağımızda olacak inş.[/QU
biraz da bünye meselesi sanırım ben hep enerjiktim hala da fena değilim 38. haftada olmama rağmen. ama ağrı falan yorulunca oluyo tabi. o zaman her işi bırakıp hoop yatıyosun :)
sen beni güldürdün allah da seni güldürsün:)offf sabah noldu? gece zaten 10 kere tualete kalkıyorum sabahta tualette sölemesi ayıp uykulu uykulu ama bende bir gaz var bir gaz var hiç ummazdım bırt diye gitti birden. çocuk bir irkildiiiiiii zıpladı karnım ama nasıl korktu yavrum.uyuyodu zahar. korktu yazık annesinin bırtına. aklıma geldikçe gülüyorum.ayy herifler soğumaz inş. şu gebelikte görmedikleri durum kalmadı. kızlar eşleriniz doğumda yanınıza girecek mi? girmeli mi sizce? lütfen cevap bekliyorum bu benim kararsız kaldığım bi konu. perde çekiyolar nasılsa orayı görmez ama soğur mu sonrasında cinsellijten filan. yoksa daha mı çok bağlanır doğuma şahit olup daha mı çok hisseder?
canım hayırlı uğurlu olsun sıkıntılı bir süreç sağlıkla tamamlanmış. ne güzel öyle de devam etsin inşallahKızlar hepinize merhabalar. 1 hafta süre ayrılıktan sonra şükür evimize gelebildik. geçen hafta suyum azaldığı için sezeryanla kucağıma aldım yavrumu. ama suyum azaldığı için kuzum son 1 2 hafta beslenememiş ve 2200 gr doğdu. çok küçük olduğu için küvezde kaldı tabi. 1 haftdan beri hastanelerde perişan olduk günde sadece 1 kere gördüm oğlumu 5er dakika. kontroller serumlar iğneler derken Allahıma şükür dün odamıza verdiler bugünde evimize geldik. doğum hikayemi yazacak fırsatım yok şimdilik mazur görün :) oğluma birazcık doymam lazım. Allah hepinize hayrlı doğumlar versin. 9 ay beklememize değiyor gerçekten.hepinizi öpüyorum..
pek sanmıyorum o kadar kasman mümkün mü ya? ama bir bilgim de yok umarım sorunsuz atlatırsın...kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum, daha doğurusu olamadım, benim kendimi kasma sorunum var, muayene esnasında otomatik olarak kendimi kasıyorum, doğal olarak doktorum muayene yapamadı, normal doğum için herşeyimin uygun olduğunu ancak doğum esnasında kendimi kasarsam bebeği boğabileceğimi söyledi, pazartesiye kadar düşünmemi istedi, pazartesiye kadar sezeryan dersem alacak, aranızda veya başkalarından vajinamus sorunu olup normal doğum yapan oldumu, lütfen bana bilgi verin kafam çok karıştı, normal doğum istiyorum, ama ya bebeğe zarar verirsem, yani doğum esnasında kendimi kasmam mümkünmüdür,
geçmişi okuyamadım
Triptofan sen nerdesin kuzum yaaaa:26::26::26:kaç kere sormuşumdur topicde iyi sağlıklı sıhhatlisin ya merak ettim valla
evetttt yarında ben gidiorum doğumadualarınızı eksik etmeyin rabbim yar ve yardımcımız olsun...
hayirli olsun insallah bebegini en yakin zamanda evine getirme dilegi ile. hayirli kandilleriyi akşamlar ve hayırlı kandiller kızlar
geçmişi okuyamadım
geçmişi okuyamadım
offf sabah noldu? gece zaten 10 kere tualete kalkıyorum sabahta tualette sölemesi ayıp uykulu uykulu ama bende bir gaz var bir gaz var hiç ummazdım bırt diye gitti birden. çocuk bir irkildiiiiiii zıpladı karnım ama nasıl korktu yavrum.uyuyodu zahar. korktu yazık annesinin bırtına. aklıma geldikçe gülüyorum.ayy herifler soğumaz inş. şu gebelikte görmedikleri durum kalmadı. kızlar eşleriniz doğumda yanınıza girecek mi? girmeli mi sizce? lütfen cevap bekliyorum bu benim kararsız kaldığım bi konu. perde çekiyolar nasılsa orayı görmez ama soğur mu sonrasında cinsellijten filan. yoksa daha mı çok bağlanır doğuma şahit olup daha mı çok hisseder?
herkes de söylemiş ama doktor hakikaten abartmış. ben 60 km uzaklıkta bi hastaneye gitcem soruyorum doktora 1 saatte ancak 1- 2 cm açılma olur ki bu da seni doğurtmaz mümkün değil dedi. sanki zırt diye çıkıyo mu bu çocukgeçmş bugün baya olmuşş yeni bitirdim...bende doktordan geldim buğünn...kızım 3 haftada 200 gr almış şok oldum iri bebek iri bebek diyodu minnak bebek oldu bu hafta...yüzünü rahatça görürüm diodum kadın ultrosanla bakar bakmaz ''amanın doğum kanalına girmiş kızın beklenenden önce doğar ''demesiyle ne yüzünü gördüm,ne bişi anladım..ntsye gönderdi sancı çıkmadı...idrarımda mikrop çıktı...bu arada sancın oldumu yetişebilecekmsn dedi''EĞER ARABADA DOĞURURSAN YANINDA İP BULUNDUR KORDONU BAĞLA,YADA ELİNLE DÜĞÜM AT''dedi...bende kafa iyice gitti..geçen bi kadın yetişememiş bebeği arabada doğmuş,bebeği ölmüş dedi...çok dikkatli olmamı söledi...yani anlıcanız kafam allak bullak oldu..söledikleri beni korkuttu belkide burda doğum yaparım bilmiyorum((
maşallah canım darısı başımızakızım bdt sinden 20 gün önce süpriz bir şekilde , rabbime binlerce şükür ki kolay bir doğumla dünyaya geldi.
7 sene bekledik biz kızımı,ne kadar güzel bir duyguymuş.rabbim herkese nasip etsin.
Sorularıma cevap aryorum ve bi türlü bulamıyorum.sona yaklaştıkça bende sinirler laçka oldu bütün gün ağlamaktan ve kusmaktan helak oldum..dün doktora gittik kızımın kilo alımı durmuş geçen gittiğimde plesentan yaşlanmış demişti ben ciddiye almamıştım bu sefer kızımı etkileyince sinirlerim iyice bozuldu.bi bilen varsa bana anlatsın yaa plesenta yaşlanınca nooluyo internetten araştırdım ama iyice karıştımayrıca çatı muayenesi yaptı 1 cm lik bi açılma var dedi ama bebek daha yukarda bu normalmi bunu bile sormayı akıl edemedim moral bozukluğundan
sana da hayırlı kandiller canım...bebişini de allah analı babalı büyütsün maşallah kilosu boyu çok iyiinşallah bir an önce küvezden de çıkar kuzuna kavuşursun
gecmıs olsun canım neden kuveze gırdıkı haftasıda kılosuda cok ıyı
pek sanmıyorum o kadar kasman mümkün mü ya? ama bir bilgim de yok umarım sorunsuz atlatırsın...
hayırlı olsun bebeğin canım sağlıkla büyüt inşallah
hayirli olsun insallah bebegini en yakin zamanda evine getirme dilegi ile. hayirli kandiller
gozun aydın canım....
bende bendeee... zayıflama topiklerinde baya bi geçmişim var zaten birlikte cuma zayıflama yarışmalarına katılalım çok motive edici oluyor bir ara ben 10 kilodan fazla verdim oralarda ama geri aldım bilinçsizliğimden.ama 2. çocuğa daha zayıf gircem inş.[/QUOTE
korkma ye diye bir kitap varmış, saba tümerin programında dün yazarı konuktu. bıktım diyetlerden.bu hamilelikte aşermek neymiş anladım. 9 aydır her gördüğüm şeye ağzım sulanıyor.ilkinde aşermek diye bir şey yok sanırım, hamişler azcık naz yapmak için uydurmuş bunu diyordum. büyük konuşmuşum valla.neyse şu kitabı alıcam , ben de çok kilo verdim ama sonu hep hüsran oldu. diyet yapanlar yemekle ilişkilerini bozuyormuş. çok istiyorum bozulan ilişkimi düzeltmeyi( hügürt foşurt ( alcem bu kitabı kızlar, paylaşırım sizlerle...
slm fıstıklar ben geldim bugün nstye gittik
hala sancı flan çıkmadı arada bir uzun çizgiler gördüm doktora dedim
bunlar sancı değil mi die yok bebek hareket etmiş dedi ben de umutlanmıştım sancı der
die usg den de baktı bebiş çok iyi hala kanala flan inmemiş
bende dedim daha erken gelmesi için ne yapmalıyım die
doktor da dedi bol bol yürüyüş yapacaksın, sıcak duş alacaksın bir de
hoşaf gidi lifli meyve suları içeceksin ki rahime enerji verecek ve
kasılmaya başlayacak eğer bebişinin erken gelmesini isteyen varsa paylaşayım dedim:)
Canım kaç haftalıksın sancın cıkmamış? Doktorun tavsıyelerini paylaştıgın için sagol. Bende hep merak ederdım.
yaaaaw ben cok sanslıyım bı ara dıyet yapıp 20 kılo verdım sonra 3 kılosun gerı aldım 5 senedır 57/60 arasında gıdıp gelırım 60 ı gorup hemen fren cekerım kendıme 1 aylık kısa dıyetler le toparlarım durumu ama bu hamılelık benı bıtırdı 21 kılooooo yawwwbende bendeee... zayıflama topiklerinde baya bi geçmişim var zaten birlikte cuma zayıflama yarışmalarına katılalım çok motive edici oluyor bir ara ben 10 kilodan fazla verdim oralarda ama geri aldım bilinçsizliğimden.ama 2. çocuğa daha zayıf gircem inş.[/QUOTE
korkma ye diye bir kitap varmış, saba tümerin programında dün yazarı konuktu. bıktım diyetlerden.bu hamilelikte aşermek neymiş anladım. 9 aydır her gördüğüm şeye ağzım sulanıyor.ilkinde aşermek diye bir şey yok sanırım, hamişler azcık naz yapmak için uydurmuş bunu diyordum. büyük konuşmuşum valla.neyse şu kitabı alıcam , ben de çok kilo verdim ama sonu hep hüsran oldu. diyet yapanlar yemekle ilişkilerini bozuyormuş. çok istiyorum bozulan ilişkimi düzeltmeyi( hügürt foşurt ( alcem bu kitabı kızlar, paylaşırım sizlerle...
doktorun seni yeteri kadar aydınlatmadığı için panik yapmışsın canım, bir arkadaşında bu şekilde boynuna dolanmıştı ve daha sonra çıktı, yani şuan boynunda diye hep boynunda kalmayabilir merak etme, tabiki hareketlerini dinlemek insanı yoruyor, ama kordon olsun olmasın hepimiz zaten hareketlerinin azaldığını hissetmiyormuyuz. aklın sürekli hareketlerinde olursa zorlanırsın, zaten azalırsa hissedersin merak etme canım, bir daha ne zaman çağırdı peki seni kontrole
ewt böyle çok oluyor ve sonra kordon çıkıyor düzeliyor.inşallah sennde öyle olur.ve hatta bazen bikaçkez kordon dolanıp yine bişey olmuyor bebeğe.rabbim evladını sana bağışlasın içini ferah tut.ve sırt üstü yatma birde ani hareketten kaçın.
ben anlamıyorum bu kordon ısıını benım ılk oglumda da vardı kordon ve sezeryan sırasında gorıdu dr, oncesınde haberımız yoktu , kordonun boynunda olmasının tek zararı normal dogumu zorlastırıyor dıye bılıyorum kordon boyu kısalıp bebegın asagı ınmesını zroluyor, bırde bu bebekler anne karnında nefes almıyorkı kordon boynunda olunca onun nefes almasına yada beslenmesıne zarar degıl kı .....
anlamıyorum bazen bu dr.ları. gece uyumadan bekleyeceknmisin yani. geceleri nolacak?benim kasılmalarım oluyor diye saat sayıyordum, gece 4 e kadar bekledim bi gün. sonra azalmadı sıklığı allahtan ama seninki çok daha zor bir durum.bence tekrar dr.a sor. bunu ne kadar takip edeceğim, geceleri korkuyorum uyuyamıyorum, takibimden kaçarsa ne yaparım diye. bebek hareket ettikçe nst de nabız yükseliyor, nst de 90 altına düşerse acil doğuma alınıyor diye biliyorum.en azından nst ye girebilirsin sık sık, ağrım sancım var diye. ama açılma var mı diye bakarlar muhtemelen bu mua. seni rahatsız eder mi bilmiyorum.karar senin ama çok can sıkıcı bir durum. sağlıkla atlatırsın inş bu günleri.
Kızlar hepinize merhabalar. 1 hafta süre ayrılıktan sonra şükür evimize gelebildik. geçen hafta suyum azaldığı için sezeryanla kucağıma aldım yavrumu. ama suyum azaldığı için kuzum son 1 2 hafta beslenememiş ve 2200 gr doğdu. çok küçük olduğu için küvezde kaldı tabi. 1 haftdan beri hastanelerde perişan olduk günde sadece 1 kere gördüm oğlumu 5er dakika. kontroller serumlar iğneler derken Allahıma şükür dün odamıza verdiler bugünde evimize geldik. doğum hikayemi yazacak fırsatım yok şimdilik mazur görün :) oğluma birazcık doymam lazım. Allah hepinize hayrlı doğumlar versin. 9 ay beklememize değiyor gerçekten.hepinizi öpüyorum..
Triptofan sen nerdesin kuzum yaaaa:26::26::26:kaç kere sormuşumdur topicde iyi sağlıklı sıhhatlisin ya merak ettim valla
evetttt yarında ben gidiorum doğumadualarınızı eksik etmeyin rabbim yar ve yardımcımız olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?