2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım humana yı doğumdan önce içmeyi bir arkaddaş dr.una sormuştu , dr. da içme doğumdan önce demişti ama sebebini hatırlamıyorum. o zaman ilginç gelmişti o yüsden aklımda kalmış. sen de kullanmadan önce bir sor istersen.

kızım bdt sinden 20 gün önce süpriz bir şekilde , rabbime binlerce şükür ki kolay bir doğumla dünyaya geldi.
7 sene bekledik biz kızımı,ne kadar güzel bir duyguymuş.rabbim herkese nasip etsin.

maaşallah,allah analı babalı büyütsün yavruşunu.hayırlı olsun:))

çok mu yüksek çıkıyor ki? şeker olunca annede ac. gelişimi tamamlansın diye 38 i doldurması bekleniyor ama tabi şekerin nerelerde ve hep mi yüksek? bir de diyete rağmen mi düşmüyor, sen mi kaçırmaya başladın 2 gündür acaba?

aynı durumdayız. eşim gelsin kızımız artık diyor bense yaklaştıkça daha çok korkuyorum. 2 çocuk nasıl olacak, tekrar bebek bakmak, herşeyi baştan yaşamak, oğluşumun ne tepki vereceği filan falan... oğluş geçen gün kardeşim yanımıza gelsin artıkkkkk dedi. sebebi başkaymış ama, bizde babam ve senle saklanbaç oynarız dedi. son zamanlarda oğlumla ne kadar az ve sınırlı vakit geçirdiğim öyle iyi anladım ki. o an keşke eski enerjime sahip olsam dedim. bebek gelince de zaman sorunu olacak ama atlatırız inş. meltemciğim.bu arada sein oğluş kaç yaşında?

açılma olması için normal doğum sancılarının olması gerekiyor.bunu kesin biliyorum.nst yapıldı mı sana? ama bebek açılmaya rağmen yukakrıda olabilir mi onu bilmiyorum. benim ilk bebekte tersi olmuştu, bebek kanala girmemiş, sancı var ama açılma yok. bu kadar saat açılma yok, bebek inmemiş, normal çok zorlar sen demişti. devlete mi gidiyordun, keşke sorsaydın diyeceğim ama ben de beklediğimden farklı bir şey söyleyince takılıyorum ve afalalyıp o an soramıyorum.

plesanta yaşlanmasının dereceleri varmış, son haftalarda olması çok büyük risk değilmiş ama annede preeklemsi ya da bebekte gelişim geriliği olabiliyormuş. preeklemsi için tansiyon takibi yapsan iyi olur o zaman. ben de şimdi int.ten bakıyorum.açıllma ve kanala girme ayrı ayrı değerlendirilir. her saat 1 cm açılma olmalıdır ve bebek kanala indimi bakılmalıdır diyor. yani ikisi peşpeşe olan şeyler anladığım. buna dr. karar verecek. ama doğum çok yavaş ilerliyorsa suni sancı verilir olmadı dr. sezeryana karar verbilir diyor. ama senin sık sık dr. agitmen gerek gibi geldi bana okuduklarımdan sonra. ne zaman çağırdılar?
bir şey daha buldum kasılmalar düzensiz ise bebek aşağıya inmeyebiliyormuş.

plesanta yaşlanmasının dereceleri varmış, son haftalarda olması çok büyük risk değilmiş ama annede preeklemsi ya da bebekte gelişim geriliği olabiliyormuş. preeklemsi için tansiyon takibi yapsan iyi olur o zaman. ben de şimdi int.ten bakıyorum.açıllma ve kanala girme ayrı ayrı değerlendirilir. her saat 1 cm açılma olmalıdır ve bebek kanala indimi bakılmalıdır diyor. yani ikisi peşpeşe olan şeyler anladığım. buna dr. karar verecek. ama doğum çok yavaş ilerliyorsa suni sancı verilir olmadı dr. sezeryana karar verbilir diyor. ama senin sık sık dr. agitmen gerek gibi geldi bana okuduklarımdan sonra. ne zaman çağırdılar?
bir şey daha buldum kasılmalar düzensiz ise bebek aşağıya inmeyebiliyormuş.

gene okuduğumu yazıyorum plesantanın oksijen rezervi çok yüksektir, çok ileri bir yaşlanma değilse sorun olmaz diyor canım, geçmiş olsun.

hayırlı uğurlı olsun bebişin, gözün aydın:)

kızlar ne kadaaaa azimliyim. uykum kaçtı diye pc nin başına oturdum. 3-5 nöbeti oldu resmen. bu kadar uzun olunca yazılanlar 1 günü okumak 2 saat sürdü.yarın oğlum okulda kayseriyi anlatacak. babası sunum hazırladı(anaokulu). sabah onu okula bırakacağım, öğlen kayseri mantısı götüreceğiz minişlere kv.le beraber, gitmişken veli görüşmesi yapıcam, akşam oğluşu al gel. bu performansı gösterebilirmiyim bilmiyorum, allahtan okul çok yakın eve. ehhh geçmişide okuduğuma göre gönül rahatlığı le uyuyabilirim. zaten oğluş 3 saat sonra kalkar.uyumak için çok vakit yok. hadi herkese günaydıııııııııınnnnnnnnnn, ben kaçar artıkın:))

ınsallahhhh derın kız cabucak atlatacak sarılıgı annesı bol bol emsın derin kız kı atsın vucudundan
Insallah canim yaaaa zor geldi valla istedigin gibi kucaklayamamak
Ezelcim kuzunu aldın hayırlısıyla kucağına hayırlı olsun darısı bizim başımıza..
Cok tesekkurler cwnm darisi basiniza,cok guzel bisi gercekten bambaskaa

Canik tbrk ederim ben ilkten bebisinle geldiniz anladim
Insallah kokusuyla evinizi senlendirecegi gunler cok yakindir...

Aman titizlenme yaaa kendini dusun dahs cok, gorgusuzlik lohusa kadina fazla yuk olmak

Cok tesekkur ederim canim. Ablamiz babaanne ve dedeyle. Cok mutlu o da. 2 gundur okula gitmiyor, siparis hediyesini getirdi kardesi falan. Bizim eve gitmemiz icin sabirsizlaniyor cok. Ama sansima benim kizim bizle ve babaannesiyle durur en cok. Cok duskundur onlara. Eskiden gicik olurdum iyi ki deoyleymis...hic dusunme yani en cok kimle mutluysa onlari ayarla. Ben de hep kizimi dusunurdum simdi mutlu ve rahat oldugunu bildigimden hic dusunmuyorum.2.nin hengamesi hevesi falan isleri duzene koyuyor:))

Dun kizim da annem egilebilecek mi artik demis. Egildim optum cok sevindi kuzim:))
Bir de yaslanacagim saniyormus kardesi dogunca yaslanmayacagimi duyunca cok sevinmisti
Endiselerini anlamak gerekiyor zaten yaaa
Bu saatten sonra manti bile olsa istemeselerdi keske sizden okull da..m

ınsallahhhh derın kız cabucak atlatacak sarılıgı annesı bol bol emsın derin kız kı atsın vucudundan
Insallah canim yaaaa zor geldi valla istedigin gibi kucaklayamamak
Ezelcim kuzunu aldın hayırlısıyla kucağına hayırlı olsun darısı bizim başımıza..
Cok tesekkurler cwnm darisi basiniza,cok guzel bisi gercekten bambaskaa

Canik tbrk ederim ben ilkten bebisinle geldiniz anladim
Insallah kokusuyla evinizi senlendirecegi gunler cok yakindir...

Aman titizlenme yaaa kendini dusun dahs cok, gorgusuzlik lohusa kadina fazla yuk olmak

Cok tesekkur ederim canim. Ablamiz babaanne ve dedeyle. Cok mutlu o da. 2 gundur okula gitmiyor, siparis hediyesini getirdi kardesi falan. Bizim eve gitmemiz icin sabirsizlaniyor cok. Ama sansima benim kizim bizle ve babaannesiyle durur en cok. Cok duskundur onlara. Eskiden gicik olurdum iyi ki deoyleymis...hic dusunme yani en cok kimle mutluysa onlari ayarla. Ben de hep kizimi dusunurdum simdi mutlu ve rahat oldugunu bildigimden hic dusunmuyorum.2.nin hengamesi hevesi falan isleri duzene koyuyor:))

Dun kizim da annem egilebilecek mi artik demis. Egildim optum cok sevindi kuzim:))
Bir de yaslanacagim saniyormus kardesi dogunca yaslanmayacagimi duyunca cok sevinmisti
Endiselerini anlamak gerekiyor zaten yaaa
Bu saatten sonra manti bile olsa istemeselerdi keske sizden okull da..m

ilk günaydın benden olsun. günaydıııınnnn

meri bebişin hayırlı olsunnn.
berrakcım doğumun kaçta bilmiyorum inşallah ennn kısa zamanda tekrar gelip bize yaz güzel haberlerini. sen doğumdayken bende börek saracam senin gibi, seninle sinerji oluşturmak adına derrrmişim.yok da mantıklı geldi dolaba koyacam.

sonraaa meltem şurda kaldı doğuma 1 gün. gerekmez mesajlaşma boşver gerilme. anlayan anlayacağını anlıyor fikirler anlatmakla değişmiyor bazen.

koalaa canım bende eşime sordum girmek istiyor doğuma.kilo konusunda da kitabını oku yine burdan devam ederiz zayıflarken de destek oluruz birbirimize.

9 yasında canım en son dun akşam yataktayıdım anne benı yatırırmısın dedı ve yataktan kalkmak o kadar zor geldıkı annecım nolur son 2 gun ıdare et benı dıye ylvardım resmen cocouga, oğlum bana cok duskundur genc yasta anne olunca bagımızda farklı oldu, cocuk ılk defa benı boyle goruyor aylardır bogusamıyoruz tepısemıyoruz dogru duzgun sarılamıyoruz bıle :) en cokda ona sarılarak uyumayı ozzledım yaaaa gecenlerde sen ne zaman artık rahatca egılebılırsın falan dıye sordu ,bırde enteresan soruları oluyor jınekolog kadar bılgıye sahıp artık sıpa:)

gunaydın canım , haklısın zaten ıcıne cekılmek ıstendıgım ortam ben degılım ne kadar anlatırsan bos yani, burası adı uzerınde hamılelık platformu ve ben 7 aydır burda cok guzel dostluklar edındım ılerıye donuk uzun surelı, buraya gırmedıgımde merak edılıyorsam demek ki ınsanların aklının kosesınde olumlu bır ızlenım bırakmısımdır en ıyısı bazı ınsanları yok saymak ne konusursa konussun..................

bugun berrak arkadasımız doguma gırıyor, inşallah hayırlı haberlerler donersın bacım saglıkla al kuzunu kollarına

herkese günaydıınn ....ilk kez bu saatte giriyorum kimsecikler yoktur dedim ama mağlum uykusuz anneler burdaymış...ben hala okuldayım inş. yarın karne verdikten sonra bitiyor şafak..bir kaç gecedir doğurup duruyorum keşke rüyalardaki kadar kolay olsa....:) berrak arkadaşımız da inş. sağlıkla alacak kucağına bebişini...darısı tüm bekleyenlerin başına ...

meltem seninde yarın yaaaa nasıl heyecan durumları kimse bebiş resmi yollamadı çok merak ediyorum ben kuzuları sen merakta bırakma bizi emii..umarım sen ve bebişin hayırlısıyla atlatırsınız.ALLAH yar ve yardımcın olsun...

amin canım ne hıssettıgımı bende bılmıyorum

Canım insülin kullanıyorum. yediklerim her zaman yediğim şeyler. İğneleri koldan yapıyorum. acaba eskisi kadar etki etmiyor mu diye düşündüm. geçen hafta bacaktan vurdum çok çok yüksek çıktı. vucüda yayılmıyor mu diye düşündüm. bakalım artık kontrole de gidicem bugün..

eskisi gibi işe yaramıyor gibi. benim de ilk bebekte diyet yetiyordu ama son haftalarda yetmemeye başlamıştı. son haftalarda vücudun ihtiyacı artıyor. bakalım dr. ne diyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…