- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.321
ya ben aslında fotoğraf için istiyorum daha çok yanıma girmesini. hemde benim ankaradaki en yakın arkadaşım eşim, herşeyim, tüm muayenelere birlikte gittik, onsuz hiçbişe yapamaz bi hale geldim belki çok doğru bişe değil ama ikimizde ailelerimizden pek hayır görmeyince birbirirmize tutunduk. şimdi onu da doğuma sürüklesem onun gerçekte ne düşündüğünü bilmiyorum. ben istiyorum diye mi girecek gerçekten istiyor mu? o yanımda olursa o kadar korkmam gibi geliyor. ama kararsızım gerçekten. aslında orayı görmezse problem yok elimden tutsun yeter.
Bana ilk bebekte gelen cok olmustu ve hepsi gune gelmis gibi uzun uzun oturmustu. dolaba birseyler koyduk ama yetmedi tabi cekirge surusu gibiydi.kv dem hergelene tatli tuzlu ve cay olmadi kahve ikram etmisti. sinir olmustum hic dinlenememistim misafirden.cogunu ilk kez gormustum bi de.burada bebek ziyareti genelde boyle olurmus.ilk bebek ben tecrubesiz.bebek uyurken uyu diyorlar ams misafirden uyuyamiyordum. genelde bebek ziyareti ne kadar suruyor ve ne ikram ediliyor yakinlarindan ve arkadaslarindan sor bence.benim sezeryandi ve kendi evimde dinlenememidtim maalesef.kızlar doğum adına kendimizi hazırlıyoruz da ev olarak ne hazırlık yapıyosunuz? çok kalabalık olur mu ilk zamanlar yoksa gelen giden 40 ı çıkınca mı gelir? yemekli mi gelirler. buzluğa filan bişeler hazırlayıp koyuyo musunuz? başka unuttuğumuz detaylar var mı acaba. akıl akıldan üstün özellikle biz ilk anne olacaklara anlatın da rezil olmayalım.yatılı gelenler için nevresimlerimi gözden geçirdim hepsini yıkadım ütüledim.evde erzak namına eksik gedik liste çıakardım annem yemek yaparken zorlanmasın diye bugün alışverişe gidecem. mutfakta eşyaların yerini kocama öğretiyorum karıştırmasın diye.benim hazırlıklarım bunlar. sezaryen olursa çok yatmak gerekiyor mu evde?
arkadaşlar benim doğum yapacağım hastane hala belirsiz.doktorum dışardan .oda medicanada yapıyor doğumu.ama pahalı geliyo bana.3300 dedi aralıkta.ben zekai tahir istiyorum ama orda doktorum yok.
karıştı iyice kafam.
ankaradaki arkadaşlardan medicana da doğum yapacak olan yada orda doğum yapanlardan bilgisi olan var mı???
iyi akşamlar ve hayırlı kandiller kızlar
ben dün sabah sezeryanla doğum yaptım
bir hafta sonra bekliyoduk
sancılarım başladı ve 2,5-3 cm açıklık vardı
bebekte dönmediği için sezeryan oldu
3900 50cm doğdu şu an küvezde biz eve geldik
dua edin kuzuma doğumda biraz solunum sıkıntısı yaşamış
inşallah hemen sağlıcakla çıkar
doğum yapanlarıda tebrik ederim
geçmişi okuyamadım
kardeım ıstedıgını cıddıye alıp almamakta ozgursun ama buraya gelıp bunları yazıyorsan da bızı cıdddıye almak zorundasın derım sana kımse kımsenın halınden anlayamaz evet haklısın bız zaten esının durumu ıle ılgılı hıcbır zaman olumsuz yorum yapmadık , her zaman destek olmaya calıstık, bızım yazdıklarımızda yıende kotu bır cumle gormuyorum soyledıgım her cunlenın arkasındayım esı ızın alamayan benım evet, burda anlatmak ıstedıgım sadece esınız yanınızda degıl dıye sız yasamıyorsunuz bu durum ılk yazımda kuzenımden bahsettım bosna da askerdı kursunların altındaydı onun esı bır kere dert yanmadı gocunmadı neden ben demedı , ben sevtapı yargılamıyorum tabıkı derdını yazacak buraya benım ona tavsıyem bebegını uzmemesıydı , sen neresınden anladın bılemem , kımse burda benım ahbabım degıl ama yınede burdakı sıkıntıları gordukce elımden geldıkce dılım dondukce cevaplarım cunku aynı yola bas koymusuz buradakı anneler olarak , nadır gırıyorsun farkındayım , zaten hamıleleıgınle ılgılı pek bısey paylasmadın sevtapa yasa ıle ılgılı yazıp cıktın burda hıvbırımızde demedık sana neden bunu baska platformda yazmıyosunuz demedık, saygı duyduk sızı cıddıye aldık ama sen buraya gelıp te cıddıye almıyorum demen bıraz agır kacmıs arkadas!!!!
Sorularıma cevap aryorum ve bi türlü bulamıyorum.sona yaklaştıkça bende sinirler laçka oldu bütün gün ağlamaktan ve kusmaktan helak oldum..dün doktora gittik kızımın kilo alımı durmuş geçen gittiğimde plesentan yaşlanmış demişti ben ciddiye almamıştım bu sefer kızımı etkileyince sinirlerim iyice bozuldu.bi bilen varsa bana anlatsın yaa plesenta yaşlanınca nooluyo internetten araştırdım ama iyice karıştımayrıca çatı muayenesi yaptı 1 cm lik bi açılma var dedi ama bebek daha yukarda bu normalmi bunu bile sormayı akıl edemedim moral bozukluğundan
geçmş bugün baya olmuşş yeni bitirdim...bende doktordan geldim buğünn...kızım 3 haftada 200 gr almış şok oldum iri bebek iri bebek diyodu minnak bebek oldu bu hafta...yüzünü rahatça görürüm diodum kadın ultrosanla bakar bakmaz ''amanın doğum kanalına girmiş kızın beklenenden önce doğar ''demesiyle ne yüzünü gördüm,ne bişi anladım..ntsye gönderdi sancı çıkmadı...idrarımda mikrop çıktı...bu arada sancın oldumu yetişebilecekmsn dedi''EĞER ARABADA DOĞURURSAN YANINDA İP BULUNDUR KORDONU BAĞLA,YADA ELİNLE DÜĞÜM AT''dedi...bende kafa iyice gitti..geçen bi kadın yetişememiş bebeği arabada doğmuş,bebeği ölmüş dedi...çok dikkatli olmamı söledi...yani anlıcanız kafam allak bullak oldu..söledikleri beni korkuttu belkide burda doğum yaparım bilmiyorum((
Birincisi ben senin arkadasın falan değilim , tanımadığın insanlarla arkadasimli canımli konuşma lutfen. İkincisi canım istediğinde girerim , istediğim kişiye msj atarım bu kimseyi ilgilendirmez. Bunu eleştirme hakkınız da yok zaten, buranın otoritesi misiniz, kanun koyucusu musunuz? Gecmis msjlarina bir bak, sen sadece doğumdan mi bahsetmişsin , başka platformda konusun demişsin ya. Ki ben zaten buraya ilk basta msj hakkım olmadıgı icin yazdım , düzenli girmediğim bir sitede paylaşım yapmak pek adetim değildir. Onda da amacım sevtapa destek olmaktı , çünkü kapalı cezaevi koşulları daha zor. Eşinin izin alamamasiyla , adamın cezaevinde olmasını bir tutan zihniyete cvp yazmam bile hata aslında. Senin yada kuzeninin psikolojisi bunu kaldırabilir belki ama baskasininki kaldırmaz. Askerlik onceden planlı sonuçta ama öbür konu karı koca icin travma. Madem bas koymussunuz, kıza anlayışla davransaydınız, cullanmissiniz üstüne. Ben yine cvp vermezdim ama haksızlığa tahammül edemiyorum. Evet tekrar söylüyorum nadir giriyorum çünkü hep bir münakaşa , kezbanlik. Sen bunu dedin, o bunu dedi , aman altta kalmayayım cvp vereyim derdi. Ha sen şimdi altta kalmamak icin cvp yazacaksın , lutfen cvbini msj olarak da at, gecmisi fazla okumadığım ve ayda bir bu sayfaya girdigim icin engin paylaşımlarını kaçırmak istemem. Ama bana arkadas demişsin ya, sana arkadas tavsiyesi herkes kendi yaşadığını bilir, yarın basımıza da ne gelecegi belli olmaz, o yüzden büyük konuşma , kimseyi de birbiriyle. kıyaslama. Hadi size tartışma konusu. Naz olayından sonra bana cvp yazma polemiği doğurana kadar cogunuzu idare eder.
ilk bebeğin dimi bu öle kolay kolay doğurulmuyo abarttıkca abartmış dr
gözün aydın olsun inş hemen çıkar kuzuniyi akşamlar ve hayırlı kandiller kızlar
geçmişi okuyamadım
iyi akşamlar ve hayırlı kandiller kızlar
geçmişi okuyamadım
bence kordon olayina takilmayin arkadaslar ilk dogumumda sabah usgda doktor ogluma bakmisti hersey normaldi aksam doguma girdigimde dogum cok uzun surdu doktorum bana bir suru hakaret etti bir becerip doguramadin demisti neyseki oglum dogdu ancak hic aglamadi meger dogum esnasinda boynuna iki kez kordon dolanmis ve dogum gecikmis sonra dr bende ozur dilwedi herseyin hayirlisi kismet olunca saglikla bebeisler kucaga aliniyor. bu dogumunda anlayisli kisilerle karsilasirim insallah
geçmş bugün baya olmuşş yeni bitirdim...bende doktordan geldim buğünn...kızım 3 haftada 200 gr almış şok oldum iri bebek iri bebek diyodu minnak bebek oldu bu hafta...yüzünü rahatça görürüm diodum kadın ultrosanla bakar bakmaz ''amanın doğum kanalına girmiş kızın beklenenden önce doğar ''demesiyle ne yüzünü gördüm,ne bişi anladım..ntsye gönderdi sancı çıkmadı...idrarımda mikrop çıktı...bu arada sancın oldumu yetişebilecekmsn dedi''EĞER ARABADA DOĞURURSAN YANINDA İP BULUNDUR KORDONU BAĞLA,YADA ELİNLE DÜĞÜM AT''dedi...bende kafa iyice gitti..geçen bi kadın yetişememiş bebeği arabada doğmuş,bebeği ölmüş dedi...çok dikkatli olmamı söledi...yani anlıcanız kafam allak bullak oldu..söledikleri beni korkuttu belkide burda doğum yaparım bilmiyorum((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?