2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bebeğin hayırlı ömürlü olsun canım allah anali babali büyütmeyi nasip etsin. Sanada geçmiş olsun allahım bebeğini nazarlardan korusun. Çok tatlı yaaa. Bin kere maşallah. Bende çok heyecanlandım. Doktoru dinleseydim bende bugün kucağıma alacaktım kızımi ama beklemek istedim doğrumu yanlışmi yaptım bilmiyorum.

AMİNNN canım Allah hepimize güç,kuvvet, sabır ve en önemlisi sağlıcakla kucağımıza alalım ki şükrümüzü artırsın...

neden bugün alınacaktı canım daha 38 haftanın içindesin sanırım

ne güzel tarif etmişsin ayyy çok merak ediyorum nasıl olacak diye zaman azaldıkçaa iyice meraklarım artıyor.

her şey çok güzel olcak merak etme hep pozitif düşün inan doğum olup bitiyo bebiş kucağında miss ... doğuma girerken dedimya soğukkanlıydım ve bebişe odaklandım zaman çok çabuk geçiyo ve bebiş kollarında bence her an başka güzel ...

sabırsızlıkla o günlerin gelmesini bekliyorum canımm normal doğum tarihime son sekiz gün kaldı ama kızımda tık yok

neden bugün alınacaktı canım daha 38 haftanın içindesin sanırım

Canım benim 2. Hamileliğim ve ilki sezeryandi. Normalde 38haftalıkken alınıyormuş. Ben bugün tam olarak 38haftalığım doktor beklemenin anlamı yok dedi. Bende beklemek istiyorum bebek anne karnında 1gün bile dursa kâr dedim doktor peki o zaman dedi herşeyi normalmiş neden bi sorun yokken erken olsun dimi. Ben haftaya cuma tam 39haftalik oluyorum o zamanı bekler dedi doktor yani 1şubatta olucam sezeryan. Bdtye bir hafta kala kucağıma alicam bebeğimi inşallah tabi kendiliğinden gelmeye kalkmazsa:-D

Son düzenleme:
bir an hamileliğimi unutup adet oldum sandımmm....karnıma adet sancısı gibi bi ağrı geldi.bu mudur sancı ya gerçekten. tualete gidip bakasım geldi. sizde de oluyor mu aynanın karşısından geçerken ya bu ben miyim gerçekten. anne mi olacam. diyorum. göbeğimi filan da unutup masaya çarptığım oluyo. ancak cihanımı kucağıma alınca anlıycam sanırım.

Son düzenleme:

anladım canım tabi ne kadar durursa o kadar iyidir, sorununda yoksa beklersin, zaten ağrın vs bişeyin olursa hemen gidersin,

bende inanamıyorum bazen.. tuhaf bir duygu oluyo benim de çocuğum olacakmış vay be diyorum :)) sonra bu kilolar ne olcak diye düşünür oldum çok kilo aldım çünküü (

anladım canım tabi ne kadar durursa o kadar iyidir, sorununda yoksa beklersin, zaten ağrın vs bişeyin olursa hemen gidersin,

Adet ağrısı gibi oluyo ara ara nstye bağlandim sancı çıkmadı dikişlerimde iyiymiş bebeğin suyuda iyi dedi salı tekrar gidicem eğer sorun çıkmazsa yine cuma sezeryan olucam hastane evime yürüyerek 5 dakika zaten giderim hemen bi sorun olursa.

sorun yoksa doktorunda uygun gördüyse 1 gün bile kardır bencede...
benimde sezeryan durabildiği kadar sancın gelmezse durdurcaz demişti maalesef suyum azalınca daha erken gelcek. yarın kontrolde doğum tarihim netleşcek, hayırlısıyla gelsinde artık doktor ne derse ona göre doğuma gircez.

Evet canım haklısın ama sende zaten 38e girmek üzeresin bu kadar durdu ya şükür allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize. Bugün akrabalarımızdan birisi 32. Haftasında doğum yaptı 2gün önce suyu gelmiş ve bugün tamamen bitmiş doktor sezeryana almış. Biz yine yolun sonuna geldik şükürler olsun 38 39 farketmez. Şimdi suyum gelse yine üzülmem benim istemediğim hiç bi sorun yokken durupdururken bebeği almak.

valla bende aynı sancıyla sabah 6.30 da uyandım 1 saatte bir geldi sonradan geçti galiba böyle normal doğum sancısı daha günümüz var aslında ama acele ediyo benim kız yarın nst var belli olacakmı bakalım
neyseki kızımın eksiklerinide tamamladım cicişler topiğine bile attım istediği an gelebilir

Son düzenleme:
arkadaşlar acil cevap bekliyorum ssvd ye üye oldum ve orada birşey paylaştım, bu paylaşımlarımız normal sayfamızda yayınlanmaz değilmi, başka arkadaşlarımız göremez.

Figen ben de bu aralar baya takip ediyorum o sayfayı.Kapalı grup olduğu için rahat edebilirsin.Ben yorumlarım için arkadaşa sordum,o da gözükmüyor dedi,rahatladım.Ben de SSVD istiyorum ama eşim çok korkuyor.

Kate ikimizinde zamanı aynı,benim doktorum da pazartesi alalım dedi.Fatma hemşirem filan,riske girme,sezaryen spinalle yapılıyo,bak oğlun da var dedi.Doktorum benden telefon bekliyor.Tamam dersem pazartesi ameliyathanedeyim.Başka bi ebe arkadaşım lütfen sancını,suyunu bekle dedi.Kafam çorba.Belki yapabilirim diyorum.Allah ım yardım etsin.

Havada aşk kokusu var yazına bayıldım.Sağ salim kavuşmuşsunuz,Allah sağlıklı sıhhatli,analı babalı büyütmek nasip etsin.Süt konusunda sıkıntı yapma lütfen.Bebeler 4 günlük rezervle gelirler.Zaten önce yoğun olan kolostrum gelecek.İçinde antikor bile olan süpper besleyici kahverenkli,sarı bir sıvı gelecek,onu bolca vermen bütün hayatı boyunca mikroplara karşı koruyacak.Göğsün hemen altında süt havuzcuğu vardır.Orayı hafif bastırırsan tosbiş sütün geldiğini anlar.Süt 3 kısımdan oluşuyor.En öndeki kısım bol sulu olan bebişin susuzluğunu gideren,orta kısım besleyici olan en son yağlı olan doyurucu süt gelir.En son emzirdiğini bi sonrakinde başa alırsın yağlı kısım boşa gitmemiş olur.Meme ucunun çatlamaması için sütünü göğüs ucuna sürmeyi unutma canım.Sağlıklı topiş kilolar :)

Valla canım bana risk falan demedi doktora kalsa bugün alacaktı. Nst ve ultrasonda bi sorun görmedi ben 1 şubat olsun istiyorum tabi beklerse dedim oda bekleyecek gibi herşey normal şuanda dedi dikislerimdede açılma yokmuş eee o zaman niye durduk yere çocuğu aldırayim. Seninde bi sorun yoksa bekle derim ama yine sen bilirsin canım. Internette 2. Sezeryan için 38.hafta dolması gerekiyor diyor mecburi sezeryan olacak diye niye sorun yoksa aldıralim . Ilk kızımda normal doğum yapacaktım çataldan doğru ameliyata gittim 39+1de suyum geldi öyle gittim doğuma. Bunda keyfi gidicem o sinirimi bozuyo o yüzden bekleme kararı aldım. Inşallah doğru bi karardir korkuyorumda ne yalan söyleyeyim bi sorun çıkacak diye.

Canım görünürde bir sorun yok çok şükür.Sancımı beklersem oğlum gibi 40-41 bulursa diye de endişeleniyorum.Oğlum kilo vermişti karnımda,kakasını yapmıştı.Bugün hurma aldım,adaçayı ve ahududu çayı içeyim diyorum,az hızlansın benim kupil.Abimizinde tatili başladı.Kayınvalidemler ne zaman gelelim diyorlar,eltim 2 hafta sonra doğum yapacak.Arada derede kaldım

canım seninde zaten 38. haftanın içindeymişsin, bu zamana kadar getirdik bundan sonra artık bebişler büyüdü, gelselerde fark etmez, tabikide suyun azaldıysa durmasının anlamı yok, üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…