2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

doğru diyosun canım hayırlısıyla gelsinlerde bekliyoruz bebişlerimizi...

tuzemm bebişlerimiz pıtır pıtır geliyolar canım sen nasılsın bebiş ne gün geliyor Allahın izniyle...
benim bebiş 7 8 şubat derken suyum azalınca daha erken gelcek gibi hayırlısı artık... yarın nst ve kontrolden sonra günü belli olcek...ayy heyecan dorukta...
ne güzel bilgiler vermişin aklımın bir köşesine yazdımmm...

canım seninde zaten 38. haftanın içindeymişsin, bu zamana kadar getirdik bundan sonra artık bebişler büyüdü, gelselerde fark etmez, tabikide suyun azaldıysa durmasının anlamı yok, üzülme
yok canım üzülmüyorum hayırlısıyla gelsinde Allahın izniyle sütüm hemen gelirde doyururum kuzumu... şu an 36+4 oldum pazartesi tam 37 haftalık olcam bakalım doktor son durumda ne diycek...

Cok siddetli olmayan sürekli bi agrı, dogum sancısı olsa belli aralıkları olmuyormuydu. Offf ya tecrübesizlik cok fena bisey

ewet doğum sancısı aralıklı olur ama oda geçmez...sende geçmeyen sancım var dediğin için dikkat et dedim..ama genede fazlalaşırsa bi doktora git canım....

Saniyoeum senle ayniyiz.anlamadigim bisey var sata gore nette 36+2 bugun doktora gittim 38+2 dedi haftaya gun verdi.sonraki hafta icin gun vericek.hayirlisi.

tüm doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın olsunnn bebişlerinize kavuştunuz kokladınız öptünüz darısı bizimde başımıza inşallahhh

hala çalışmaya devam ettiğimden bu ara hiiiç takip edemiyorum 1 hafta sonra izne ayrılıyorum ama o zaman çoğunuz doğurmuş olucaksınız burası yerine bebişlerinize vakit ayırısınız doğum topiğine yazın fırsat buldukça tecrübe başkadır

bebişlerinize de sizede maşallahh Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin inşşş

Oncelikle ilgin icin tesekkur ederim.forumda yeniyim daha tanidigim daha arkasim yok.ama birileri yazinca mutlu oluyo insan.ayni stres herkeste ayni seyleri paylasmak rahatlatiyo insani.yarin kontrolun varmis haberdar et.bakakim sana ne dicek.benim bebege 3000 gr.olmus dedi.bu arada benim 2,sezeryanim.digeri 38+5te dogdu.bakalim endiseliyim sanci gelmeden olsa.doktora dedim bunu ama ben hem yasal olarak hemde kendi tercihim 39, hafta dedi.bakalin hayirlisi onunuzdeku hafta persembe gidicem buyk ihtimal subat 1 yada 2 alir artuk.

kizlar nihayet hastane cantami hazirladim.sunlari koydum
2 gecelik
1 pijama
sutyen kulot
havlu
sampuan, goz kalemi ruj, tarak vb
ped terlik

2 adet hastane cikisi
prima bez 10 tane
battaniye

esime esofman ic camasiri

2 gecelik
1 pijama
sutyen kulot
havlu
ped terlik

2 adet hastane cikisi
prima bez 10 tane
battaniye

bende yarın hem odasını hem çantayı hazırlıcam inş. küçük bi valize hazırlamayı düşünüyorum ayrı çanta almadım

2 gecelik
1 pijama
sutyen kulot
havlu
ped terlik

2 adet hastane cikisi
prima bez 10 tane
battaniye

canım battaniye bir ince birde kalın koy inceyi doğuma girerken bebiş kıyafetleri yanına koyarsın kalınıda yatırdığın yer sert olabilir altına serersin çıkıştada üşümez annesi. ayacıklarına da çorap koy sıcacık giyersin... aklıma gelenleri yazıyım dedimdi

Triptofanım,normal doğumda bütün hormonlar sırayla salgılanır,eş te (plesenta) doğduktan sonra beyne doğum bitti uyarısı gider ve doğumu başlatan hormonlar bu kez süt bezlerini uyarır ve kan dolaşımı memişlerden geçerken süte dönüşür.Süt dediysem ılık ılık beyaz sütü düşünme.Koyu kahverengi,bildiğin bal damlası gibi gelecek.Süt kadar akıcı değil.İkinci gün sarıya döner,üçüncü gün sulanır ve süt rengi ve kıvamını alır.Bebenin glikojen depoları 4 gün yetecek kadar besinle dolu gelir.Mesela sezaryen olabilirsin diye anneyi aç bırakıyorlarya,o bir günü düşmek gerek çünkü bebe anne karnında aç kalacak.Diğer 3 gün içindede kendi deposu ve ağızı almış olacak.Bu arada ağırlığının % 10 zaten verecekler,bir hafta sonra gerçek kilo alımı başlar.Başlarda kakişi koyu yeşil gelecek,emdikçe sarıya dönüşecek.

Beni de geriyor bu tür durumlar.Normal doğumun o tatlı telaşını yaşamak istiyorum.Bir yandanda daha doğurmadın mı diye çalan telefonlardan arınmak istiyorum.Sağlıkçı olunca bin türlü ses geliyor etraftan.Kimisi sancını bekle diyor,kimisi de risk alma diyor.Yarın randevun kaçta?

İlk değil,SSVD ile ilgili araştırma yapıyorum ve yaptıkça da kafam karışıyor.

Umarım hayırlı haberlerle gelirsin canım.Biz bebişle iyiyiz çok şükür.Az önce kvalidem aradı,ses tonu değişikti,sanki biran önce karar verde kurtulalım der gibiydi. Sanki kolayda.İçimden bi ses yapabilirsin diyo,başka bi ses bak oğlunun tatili bitecek,eltin bile senden önce doğum yapacak,babamlar evde sıkılacak diyo.Sanki bu mücadelemde yalnızım gibi geliyo.Eşimin bile sabrı tükeniyor.Doktorumun yüzü düştü zaten.Suyun neden azaldı ki ? Daha bu bilgiler ne ki canım,ben bebek hemşireliği yaptım.Keyfim olsa daha paylaşacak yazacak çokkk bilgi var.

2takim hastane cikisi
1takim eve donerken giydirmek icin tulum
1kalin battaniye
1penye battaniye
Corap,
sapka,
Mendil
islak mendil
Puset

Kendim icin
Pijama takimi
Gecelik (ilk gun daha rahat oluyor)
Sabahlik
Corap
Terlik
Ic camasir
Ped
Emzirme sutyeni
Gogus pedi
Kisisel bakim urunlerim (makyaj malz.dis fircasi,sabun vs.)

Bende bunlari hazirladim, varsa unuttugum birseyler hatirlatin lutfen...

*Arkadaşlar eski başhekimim bugün beni aradı ve dediki,abisine yenidoğanı gösterirken lütfen önce ayaklarını sonra yüzünü göster dedi.Kardeşini kıskanmaz,bağlılığı bir ömür daim olur dedi.Çok babacan,sözü dinlenen eski hekimlerimizdendir.Bende denemekte zarar görmediğim hatta eskilerimizin vardır bir bildiği diye kulak ardı edemeyeceğim bir husus olacak,denemek isteyenlere.
*Bugün eski emekli başhemşirem de aradı,o da yenidoğana her gün bir iki çay kaşığı maden suyu verirsem sarılık olmayacağını söyledi.Bu bana biraz tuhaf geldi ama kendisi zamanında test etmiş,onaylamış.İlk defa duymuştum.Ben zemzem suyumu ve tahnik için hurmamı hazırlamıştım ama sanırım bunu da deneyeceğim.

ben bunlardan hariç pişik kremi biberon ağız mendili bebek bezi de koydum. foto makinası şarj aleti falan lazım olabilir.kendin için havlu, peçete, ıslak mendil... bunlar geldi aklıma...

Doğumdan sonra kan şekeri dalgalanması ve ödemin atılması için aşırı terleme olacak.Bol silinme için ter bezi de al istersen.Sezaryen olursa karındaki batikonu silmek için de silinme bezlerini ben koydum.Göğüs pedleri sütle dolup çok ıslak kalırsa mantar yapabiliyormuş,tabi oradan da bebeğe geçiyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…