- 7 Nisan 2012
- 1.006
- 122
- 323
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.641
Kızlar bacak agrılarınız varmı bu normalmidir eklem yerlerim baya agrıyo
Evet canım haklısın ama sende zaten 38e girmek üzeresin bu kadar durdu ya şükür allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize. Bugün akrabalarımızdan birisi 32. Haftasında doğum yaptı 2gün önce suyu gelmiş ve bugün tamamen bitmiş doktor sezeryana almış. Biz yine yolun sonuna geldik şükürler olsun 38 39 farketmez. Şimdi suyum gelse yine üzülmem benim istemediğim hiç bi sorun yokken durupdururken bebeği almak.
Cok siddetli olmayan sürekli bi agrı, dogum sancısı olsa belli aralıkları olmuyormuydu. Offf ya tecrübesizlik cok fena biseydikkat edin derim ben..yalancı sancılar ne kadar kuvvetli olsada geçer..doğum sancıları geçmez sürekli yoklar...
Havada aşk kokusu var yazına bayıldım.Sağ salim kavuşmuşsunuz,Allah sağlıklı sıhhatli,analı babalı büyütmek nasip etsin.Süt konusunda sıkıntı yapma lütfen.Bebeler 4 günlük rezervle gelirler.Zaten önce yoğun olan kolostrum gelecek.İçinde antikor bile olan süpper besleyici kahverenkli,sarı bir sıvı gelecek,onu bolca vermen bütün hayatı boyunca mikroplara karşı koruyacak.Göğsün hemen altında süt havuzcuğu vardır.Orayı hafif bastırırsan tosbiş sütün geldiğini anlar.Süt 3 kısımdan oluşuyor.En öndeki kısım bol sulu olan bebişin susuzluğunu gideren,orta kısım besleyici olan en son yağlı olan doyurucu süt gelir.En son emzirdiğini bi sonrakinde başa alırsın yağlı kısım boşa gitmemiş olur.Meme ucunun çatlamaması için sütünü göğüs ucuna sürmeyi unutma canım.Sağlıklı topiş kilolar :)
yok canım üzülmüyorum hayırlısıyla gelsinde Allahın izniyle sütüm hemen gelirde doyururum kuzumu... şu an 36+4 oldum pazartesi tam 37 haftalık olcam bakalım doktor son durumda ne diycek...canım seninde zaten 38. haftanın içindeymişsin, bu zamana kadar getirdik bundan sonra artık bebişler büyüdü, gelselerde fark etmez, tabikide suyun azaldıysa durmasının anlamı yok, üzülme
Cok siddetli olmayan sürekli bi agrı, dogum sancısı olsa belli aralıkları olmuyormuydu. Offf ya tecrübesizlik cok fena bisey
Saniyoeum senle ayniyiz.anlamadigim bisey var sata gore nette 36+2 bugun doktora gittim 38+2 dedi haftaya gun verdi.sonraki hafta icin gun vericek.hayirlisi.
kizlar nihayet hastane cantami hazirladim.sunlari koydum
2 gecelik
1 pijama
sutyen kulot
havlu
sampuan, goz kalemi ruj, tarak vb
ped terlik
2 adet hastane cikisi
prima bez 10 tane
battaniye
esime esofman ic camasiri
kizlar nihayet hastane cantami hazirladim.sunlari koydum
2 gecelik
1 pijama
sutyen kulot
havlu
sampuan, goz kalemi ruj, tarak vb
ped terlik
2 adet hastane cikisi
prima bez 10 tane
battaniye
esime esofman ic camasiri
ne kadar aldın 17 olmuşum ben... arkadaşalr geldi bugün şişmemişsin sadece karnın almış diyorlar ama gerçekleri bebekten sonra görcezz.
benim halaa aklımda ufak tefek eksikler varr.
kızlar bu kolostrum denen şey bebeği emzirirken değil de durup dururken akarsa göğüs pedine filan. öyle bişe olur mu ziyan olmasın. sezaryenden sonra hemen süt gelir mi?gelmezse rezene içecez, humana çay içecez başka ne yapacaz?sıcak havlu bastıracaz. bu sırada bebek mama mı yiyecek?şu göğüs kalkanı denen süt biriktiren şeyden alalım mı? ya benim ablam filan yok siz öğreteceksiniz bunları bana. TUZE bacı bana anlat hade. ben hep normali düşünüyodum nasıl olsa sancı olunca sütde gelir diyodum sez. olunca nolacak hiç fikrim yok. ayy annemde hiç bilmez böyle şeyleri.
Ay bide çevrenin bizden tarih beklemesi filan iyice stres ediyor beni. canım yarın doktora gidecem sezaryen tarihi belirleyelim derse şöyle demeyi düşünüyorum. ya benim ilk çocuğum. bi zorunluluk yoksa kendisi gelene kadra beklemek istiyorum diycem. öyle 10 gün öncesi filan sebep yokken aldırmak istemiyorum. sence kabul eder mi? büyük iht. dönmez artık karnında riske girebilir kaka yutabilir diyecek.
Canım ilki sezeryansa 40 41 hafta çok olur. Ben 1hafta uzattim tabi bebek beklerse ilki sezeryan olunca dikişlerde açılma oluyormuş. O yüzden o kadar bekleme derim. Bebek anne karnında kilo vermez gibi biliyorum. Ultrasonda yanılma olabilir:-/
tuzemm bebişlerimiz pıtır pıtır geliyolar canım sen nasılsın bebiş ne gün geliyor Allahın izniyle...
benim bebiş 7 8 şubat derken suyum azalınca daha erken gelcek gibi hayırlısı artık... yarın nst ve kontrolden sonra günü belli olcek...ayy heyecan dorukta...
ne güzel bilgiler vermişin aklımın bir köşesine yazdımmm...
ne kadar aldın 17 olmuşum ben... arkadaşalr geldi bugün şişmemişsin sadece karnın almış diyorlar ama gerçekleri bebekten sonra görcezz.
Canim 20 kg aldım benim içinde çok kalmamışsin diyorlar ama ben tartida göruyorm o rakamları doğuma kadar 5 daha alırım sanirim
2takim hastane cikisi
1takim eve donerken giydirmek icin tulum
1kalin battaniye
1penye battaniye
Corap,
sapka,
Mendil
islak mendil
Puset
Kendim icin
Pijama takimi
Gecelik (ilk gun daha rahat oluyor)
Sabahlik
Corap
Terlik
Ic camasir
Ped
Emzirme sutyeni
Gogus pedi
Kisisel bakim urunlerim (makyaj malz.dis fircasi,sabun vs.)
Bende bunlari hazirladim, varsa unuttugum birseyler hatirlatin lutfen...
2takim hastane cikisi
1takim eve donerken giydirmek icin tulum
1kalin battaniye
1penye battaniye
Corap,
sapka,
Mendil
islak mendil
Puset
Kendim icin
Pijama takimi
Gecelik (ilk gun daha rahat oluyor)
Sabahlik
Corap
Terlik
Ic camasir
Ped
Emzirme sutyeni
Gogus pedi
Kisisel bakim urunlerim (makyaj malz.dis fircasi,sabun vs.)
Bende bunlari hazirladim, varsa unuttugum birseyler hatirlatin lutfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?