- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.661
canım battaniye bir ince birde kalın koy inceyi doğuma girerken bebiş kıyafetleri yanına koyarsın kalınıda yatırdığın yer sert olabilir altına serersin çıkıştada üşümez annesi. ayacıklarına da çorap koy sıcacık giyersin... aklıma gelenleri yazıyım dedimdi
Senin dogum ilk mi.normalmi olcak sezeryanmi.bi de ozeldemi yapican devlettemi.
kizlar nihayet hastane cantami hazirladim.sunlari koydum
2 gecelik
1 pijama
sutyen kulot
havlu
sampuan, goz kalemi ruj, tarak vb
ped terlik
2 adet hastane cikisi
prima bez 10 tane
battaniye
esime esofman ic camasiri
Triptofanım,normal doğumda bütün hormonlar sırayla salgılanır,eş te (plesenta) doğduktan sonra beyne doğum bitti uyarısı gider ve doğumu başlatan hormonlar bu kez süt bezlerini uyarır ve kan dolaşımı memişlerden geçerken süte dönüşür.Süt dediysem ılık ılık beyaz sütü düşünme.Koyu kahverengi,bildiğin bal damlası gibi gelecek.Süt kadar akıcı değil.İkinci gün sarıya döner,üçüncü gün sulanır ve süt rengi ve kıvamını alır.Bebenin glikojen depoları 4 gün yetecek kadar besinle dolu gelir.Mesela sezaryen olabilirsin diye anneyi aç bırakıyorlarya,o bir günü düşmek gerek çünkü bebe anne karnında aç kalacak.Diğer 3 gün içindede kendi deposu ve ağızı almış olacak.Bu arada ağırlığının % 10 zaten verecekler,bir hafta sonra gerçek kilo alımı başlar.Başlarda kakişi koyu yeşil gelecek,emdikçe sarıya dönüşecek.
Beni de geriyor bu tür durumlar.Normal doğumun o tatlı telaşını yaşamak istiyorum.Bir yandanda daha doğurmadın mı diye çalan telefonlardan arınmak istiyorum.Sağlıkçı olunca bin türlü ses geliyor etraftan.Kimisi sancını bekle diyor,kimisi de risk alma diyor.Yarın randevun kaçta?
İlk değil,SSVD ile ilgili araştırma yapıyorum ve yaptıkça da kafam karışıyor.
Umarım hayırlı haberlerle gelirsin canım.Biz bebişle iyiyiz çok şükür.Az önce kvalidem aradı,ses tonu değişikti,sanki biran önce karar verde kurtulalım der gibiydi.Sanki kolayda.İçimden bi ses yapabilirsin diyo,başka bi ses bak oğlunun tatili bitecek,eltin bile senden önce doğum yapacak,babamlar evde sıkılacak diyo.Sanki bu mücadelemde yalnızım gibi geliyo.Eşimin bile sabrı tükeniyor.Doktorumun yüzü düştü zaten.Suyun neden azaldı ki ? Daha bu bilgiler ne ki canım,ben bebek hemşireliği yaptım.Keyfim olsa daha paylaşacak yazacak çokkk bilgi var.
Triptofanım,normal doğumda bütün hormonlar sırayla salgılanır,eş te (plesenta) doğduktan sonra beyne doğum bitti uyarısı gider ve doğumu başlatan hormonlar bu kez süt bezlerini uyarır ve kan dolaşımı memişlerden geçerken süte dönüşür.Süt dediysem ılık ılık beyaz sütü düşünme.Koyu kahverengi,bildiğin bal damlası gibi gelecek.Süt kadar akıcı değil.İkinci gün sarıya döner,üçüncü gün sulanır ve süt rengi ve kıvamını alır.Bebenin glikojen depoları 4 gün yetecek kadar besinle dolu gelir.Mesela sezaryen olabilirsin diye anneyi aç bırakıyorlarya,o bir günü düşmek gerek çünkü bebe anne karnında aç kalacak.Diğer 3 gün içindede kendi deposu ve ağızı almış olacak.Bu arada ağırlığının % 10 zaten verecekler,bir hafta sonra gerçek kilo alımı başlar.Başlarda kakişi koyu yeşil gelecek,emdikçe sarıya dönüşecek.
Beni de geriyor bu tür durumlar.Normal doğumun o tatlı telaşını yaşamak istiyorum.Bir yandanda daha doğurmadın mı diye çalan telefonlardan arınmak istiyorum.Sağlıkçı olunca bin türlü ses geliyor etraftan.Kimisi sancını bekle diyor,kimisi de risk alma diyor.Yarın randevun kaçta?
İlk değil,SSVD ile ilgili araştırma yapıyorum ve yaptıkça da kafam karışıyor.
Umarım hayırlı haberlerle gelirsin canım.Biz bebişle iyiyiz çok şükür.Az önce kvalidem aradı,ses tonu değişikti,sanki biran önce karar verde kurtulalım der gibiydi.Sanki kolayda.İçimden bi ses yapabilirsin diyo,başka bi ses bak oğlunun tatili bitecek,eltin bile senden önce doğum yapacak,babamlar evde sıkılacak diyo.Sanki bu mücadelemde yalnızım gibi geliyo.Eşimin bile sabrı tükeniyor.Doktorumun yüzü düştü zaten.Suyun neden azaldı ki ? Daha bu bilgiler ne ki canım,ben bebek hemşireliği yaptım.Keyfim olsa daha paylaşacak yazacak çokkk bilgi var.
*Arkadaşlar eski başhekimim bugün beni aradı ve dediki,abisine yenidoğanı gösterirken lütfen önce ayaklarını sonra yüzünü göster dedi.Kardeşini kıskanmaz,bağlılığı bir ömür daim olur dedi.Çok babacan,sözü dinlenen eski hekimlerimizdendir.Bende denemekte zarar görmediğim hatta eskilerimizin vardır bir bildiği diye kulak ardı edemeyeceğim bir husus olacak,denemek isteyenlere.
*Bugün eski emekli başhemşirem de aradı,o da yenidoğana her gün bir iki çay kaşığı maden suyu verirsem sarılık olmayacağını söyledi.Bu bana biraz tuhaf geldi ama kendisi zamanında test etmiş,onaylamış.İlk defa duymuştum.Ben zemzem suyumu ve tahnik için hurmamı hazırlamıştım ama sanırım bunu da deneyeceğim.
canım yaa boşver herkes bi şey diyo zati. sen kimseyi takma hayırlısı de ağızlarını kapat. valla insanlar bi acayip, off valla sıkmayın arkadaşımın canını haaa...
suyum niden azaldı :44: bilmemkine ... valla doktor azalmış dedi dahada azalırsa bebişi alıcaz diyince akıl makıl kalmadı sormaya...
canım arada engin bilgilerini almak isteriz ...
aslında şekerle ilgili bir sorum var ama canımı sıkıyo şekerim ölçümler yapılıp normale dönünce 2 aydır doktorum sormaz oldu ee arada kaçamaklar oldu şimdi şeker yükselince bilemiycem ... mesela yüksek olan kızlar insülin kullanıyo peki bende oda yok bu bebişe nası yansırki diyet yapıyorum yapmasına ama gittiğim yerlerdede oluyo içimi kemiriyo bu durum ...
yani kim,i bebiş şekerli doğar diyo iri doğar felan suyu çok olurmuş benim su az oluncamı doktor pek oralı olmuyoki...:44:
sağlık ocağındaki bayanda bana sarılık olmaması için maden suyunu önermişti ama ben pek emin olamadım. bide şimdiden göğsüme soğanı ikiye kesip meme ucuna koy 5 10 dk dursun yara ve sütün gelmesi için dedi kokarım diye yapmadım
Kayınvalidem diyoki,eskiden sezaryen diye ikinci bir şans daha yoktu,suyun sancının gelmesini beklerdik.Şimdi siz bir de bunu düşünüyorsunuz diyo.Anne dedim ana -çocuk sağlığında çalışırken gördüğüm istatistiklerde anne ve bebek ölüm oranlarının azaldığını da eklemek istiyorum dedim.Tek seçenek olsa keşke değil mi,keike ben de sezaryen olmasaydım ama keşkeler geçmişi değiştirmediği gibi negatifliği arttırıyor.Benim yapabileceğim pekde bişi yok.
Engin bilgi kalmadı canım ya,pratik olmayınca teoride unutuluyor herşey.Canım insülin kullanıncaya kadar diabetin aşamaları var.Doktorun gerek görmediği sınırlardasın demekki,bir de her doktor ayrı eğitim alıyor,her doktorun tedavi şekli aynı olmayabiliyor.Bebeğin kilosu normal ölçülerde ise sıkıntı yapma.Gestasyonel diyabette önemli olan doğumdan sonraki birinci ayda şker testlerini tekrarlaman.Asıl o zaman diabetin neresinde olduğunu öğrenirsin.Yapılan araştırmalarda gebelik şekeri olanların ilerde bu hastalığa yakalanma oranları yüksek çıkıyor.Ama sen dikkat edersin merak etme.Geçici bir durum olduğunu düşünüyorum.
yani süt gelmezse 3 gün aç durabilir mi? .yoksa mama verelim derlerse kabul edelim mi? mama olarak ne önerirsin?
sen kendi iç sesini dinle bence. bazen çok şey bilmek daha kafa karıştırıyor değil mi?sen doğru olanı biliyorsun ama herkeste en ufak bir aksilikte hah sen istedin diycek belkide en başta doktor ben demiştim diycek. buda seni suçlu hissettirecek. takmam diyorsan ne ala. ben olsam takarım. onun dışında şu da olabilir.çok güzel geçecek ve herkes bu kadın tuttuğunu koparıyor helal olsun bak herşey yolunda araştırdı yaptı diycek. kimsenin ne dediği öenemli değil ama lohusa psikolojisiyle bide bunla başedeceksin. ki şimdiden ben annemi filan azarlamaya başladım gerildim.
yarın randevum 3 te benim. gelince anlatırım nasıl geçti.bu arada hurmayı ben doğumdan sonra ilk yediğin şey hurma olursa sütün olur deiler onun için aldım yanıma. sen hurma ve zemzemi nasıl kullanacaksın. bebeğin ağzına mı damlatacaksın.
kız yanıbaşımızda bir uzman duruyomuş da bizde öle topik topik araştırma yapıyomuşuz boş yere.keyfin ancak bebeğini kucağına alınca gelecek galiba canım.
2takim hastane cikisi
1takim eve donerken giydirmek icin tulum
1kalin battaniye
1penye battaniye
Corap,
sapka,
Mendil
islak mendil
Puset
Kendim icin
Pijama takimi
Gecelik (ilk gun daha rahat oluyor)
Sabahlik
Corap
Terlik
Ic camasir
Ped
Emzirme sutyeni
Gogus pedi
Kisisel bakim urunlerim (makyaj malz.dis fircasi,sabun vs.)
Bende bunlari hazirladim, varsa unuttugum birseyler hatirlatin lutfen...
hemide korkmaaa canim. bebik gelecek ne guzel bir duygu. ben istiyom bakalim pazartesi soun cikmazsa bebik ellerimde olacak. donmesini ve normal ogum yapmayi coookisterdim. maalesef.iyi geceler kızlaaarrr çok geç olmuşştuğba dışında kimse doğurmasın hafta sonu oldu mu? zamanı gelen yok sanırım başka. topik çok kalabalık kafam karışıyo artık bazen. bide bakarmışsınız ben doğururmuşum. ayyy yook zamanında gelsin daha 3 kilo olmamıştı geçen hafta.hemide daha temizliğim bitmedi hemde oğlum için okuduğum hatim bitmedi.hemide hemide galiba korkuyorumm
hayırlı olsun bebeğin meltem..heleki şu fotoya MAŞALLAHHHHTAN BAŞKA NE DENİRKİ...
görünmez canım merak etme kapalı grup o :)
ssvd nedir desem garip kaçar mı?
Cok siddetli olmayan sürekli bi agrı, dogum sancısı olsa belli aralıkları olmuyormuydu. Offf ya tecrübesizlik cok fena bisey
eğer sezeryan olacaksa evde hazır kompostonuz varsa onu da alın. evde hazırlanan meyce suları daha lifli olduğu içiin gaz çıkartmada işe yarıyor. hem de kendine getiriyor insanı. ben ilk gün bol bol erik suyu içtim çok da iyi geldi. tabi bunun için bardak fln da almayı unutmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?