2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

ben bu zamana kadar sorana yooo çatlamadı benim diyordum kiii meğer göremiyormuşum :) aşağılarda kalmışşşş çatlamış yani canımm alt tarafım harita gibi oldu, yukarı doğru çıkmazsa sevinceğim, ama öyle bir kaşınıyorkiii kendimi zor tutuyorum, evet geçmiyormuş, ama böyle kırmızı da kalmıyormuş, ne yapalım yapacak bişi yok :)

geçmiş olsun canım, ne kadar dikkat edersek edelim oluyoruz işte, zencefille balı karıştır iç boğazı yakıyor, iyi geliyor.

evet canım burada paylaşmak iyi oluyor, yazdım ama sanada yazayım pazartesi gitmemeye karar verdim sezeryana, salı kontrole gidip yeniden konuşacağım, tabi salı günü 39+3 olacak o zamana kadar doğmazsa :) herkez biişler söylüyor kafam karışıyor

selam kizzzlarr napiosunuz? ya benim oglusumun gelmeye hic niyeti yok herseyi hazir hastane cantam ben odamiz... kanala bile girmemis. ben epiduralli normal dogum istiyorum pirt diye kaysin icimden... dua ediyorum... ins olucak...
bir de bir kac yerde okudum kadinin dogum algisi, sancisindan tutunda sureci herseyi etkiliyormus. ben kolay dogurcam diyorum. iki ikinmada cikacak oglum.
cati muayenesinden hoslanmadigimi soylemistim ama bi arkadasin da dedigi gibi icime bisi girmiycek ben cikaricam ins. mudahale istemiyorum kendi kontrolum disi bisi olmasini da istemiyorum. ins oglum zamaninda gelir uzatmadan annesi de onu kolayca dogurur Rabbimin izniyle.

hurma ve zemzem suyu benmde hazır da ama bunca zamandır madensuyu firmasında calısmama ragmen bu yönden faydası oldugunu hiç duymamıstım tecrübe olacak sanırım ama zararının olabileceğini hiç sanmıyorum

insallah canım...rabbim o yollarda oyalamasın hiçbirimizi inşalah pırt die cıkıversinler bizde kucagmıza alalım hemen :)

öncelikle doğum yapanların gözü aydın ..allah analı babalı sağlıkla büyütsün inş...artık sıra bizde geri sayımda ama daha var tabi sağlıkla gelsinlerde yeter...benim bebeğim ayakları göğsümden çıkcak nerdeyse oturtmuyor sıpa canımı yakıyor :)..birde hep alt bölgemde hareket ediyor sanki her hareketinde tuvalete koşuyorum he birde bitmeyen sırt ağrıları normal artık zaman yaklaşıyor...meltem ablanın bebeğinede maşallah tosuncuk gibi çok sevimli bir bebek allahım hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşş.her gün okuyordum yazılanları takip ediyordum ama inş şimdi daha aktif olacam pc yi kaptım eşimin elinden:)

Oyyyy tosunpaşa doğmuş. şimdi görebildim. yavrunla sana allah uzun ömürler versin. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. darısı başımızaaaa

egzantrikressam,
bende de şeker var ve sadece diyet yapıyorum. hatta sık sık kaçırdığım oluyor bu ara. kaçırdığım zamanda yüksek çıkıyor şekerim.ama genelde 140-150 gibi 2. saat tokluk. kaçırdığım zaman kendimi kötü hissediyorum ve 1. saatte ya da ne zaman kötü hissedersem o an çok mu fırladı diye bakıyorum. bir kaç kez 1. saat çok yüksek çıktı.180-200 arası gibi. dr. la konuştum,150 lerde çıktı şekerim diye, bizim için önemli olan 140 ı aşmaması ama 150 hatta 160a kadar tolere edilebilir dedi. bir de diyete uymamana rağmen bu şekilde çıkmış. diyete uymana rağmen böyle çıkarsa o zaman durum çok ciddidir dedi. tabi iyi yapmamışsın diyete uymayarak sen genede hamileliğin sonuna kadar diyete uymalısın diyede sıkı sıkı uyardı. belki yazdıklarım sana da fikir verir.ama sonuçta her dr. un tarzı farklı, istersen kendi dr.la konuş.

teyzoslarımız bız artık evımızdeyız bızı merak eden ve tebrık eden tum teyzelerımıze tesekkur ederız ,

ruzgar cok ıyı bugun sabah hastane dr u yenıdogan mueyenesını yaptı bıze kalbınde ufurum yada damar sorunu olabılecegını ve kardıyologa gıtmemız gerektıgını soyledı, ama ben zaten hıc begenmedım dr u ve muyenene edısını lutfeten yapmıs gıbıydı, esım cok panıkledı , ben cok rahattım ve gurol bey aynı seyı soylemedne ınanmam dedım
zten salıhın dr amcasına randevu almıstık hastane cıkısında ben eve ruzgarda dr amcasına gıttı , dr amcamız reflekslerımızı cok begenmı 3970 gr a dusmusuz sasırmadom abısıde 250 gr vermıstı ılk gun kafamız cıddı anlamda buyukmus37 cm tospişimin kafası , allaha sukur su an ıcın sarılık gozukmuyor ama takıpte olucaz , gun ıcınde bır kac cay kasıgı kaynamıs soguk su verecegız devıt 3 yerıne baska bır vıtamın vermıs muadıl onları kullanacagız , abısı zamanında da yaptıgımız sarılık ve gaz ıcın ozel bır recetesı var onu hazırlatmıs eczanede onuda kullanacagız,
kalbı gayet temız pasamın dogdugunda yeterı kadar aglamadıgı ıcın cıgerıdnekı suyu atamamıs henuz bı sıkıntı yok cok hapsırmasının da normal oldugu cunku cıgerlerı toz ıle ılk defa karsılasıyor alısacak dedı
asıların cogunu saglık ocagı yapıyormus artık dr amcamızda rotavırus ve su cıcegı vurulacakmısız, ben yınede her ay dr aca takıbıne devam edecegım nasıpse

Clemm in yasadiklarini ben de yasadim. Dogumdan 2 hafta once lansinoh kullanmaya baslamistim. Ama dogumdan sonra 4. Gune kadar aglaya aglaya, elimi kolumu isira isira emzirdim. Cok kanamadi ama yaralar mahvetti, kabuk bagladi vs.. Nasil kurtulduguma gelirsek ; avent kelebek gogus ucu + zeytinyagi . 2 gun bunu yaptim. Sonra oglum memeden emmeyi unutmasin diye ilk 5 dakika kalkanla sonra da gogsumu verdim ve her emzirmeden sonra lansinoh surdum. Su anda 9. Gunumuz hala ayni devam ediyoruz ve emzirmenin keyfine vardim

ben bunlardan hariç pişik kremi biberon ağız mendili bebek bezi de koydum. foto makinası şarj aleti falan lazım olabilir.kendin için havlu, peçete, ıslak mendil... bunlar geldi aklıma...

süt sağma makinası, çok önemli değil gibi duruyor ama benim ilk doğumda çok lazım olmuştu ve hastaneden çıkınca çok sıkıntı yaşamıştım. kullanıp kullanmayacağınızdan emin değilseniz de varsa birinden emanet alın derim ben.

Meltemcin gecmis olsun xcanim masallah ruzgara bizim kafa da 36 cm ) bu arada ben su vermeyi unutuuorum ;(

hiç aklıma gelmemişti gaz sancısı. ben bu hamilelikte çok rezene çayı içtim, iyi geldi gazıma. yanıma alayım bari.

bire bir aynı durumdayım. bugün kont. vardı. bebek çok aşağıda olduğu için rahim bebeği tutmaya çalışıyor ve kasıyor kendini dedi. gece bir uyandım arnım taş gibi,nasıl acıyor. wc ye gideceğim hareket edemiyorum yatakta. eşimi uyandırdım, zor bela kaldırdı beni. o arada midem bulanmaya ve belim sızlamaya başladı. allah dedim gelecek herhalde bebiş, bize hastane yolu göründü. wc den sonra uzandım tekrar bir süre sonra rahatladı karnım.mide bulantısı biraz daha devam etti o da geçti sonra uyumuşum. kasıklarımdaki sancıdan dolayı evde bile yürüyemiyorum.bunu da sordum bebek büyük ve aşağıda olduğu için bası yapıyor çok dedi. sabah nst yapılmıştı rahimde kasılma hiç yok. bu yüzden bu yalancı sancılar korkutmasın seni dedi. bebişte gayet iyi durumda. öyle olunca içim rahatlatı. en azından onun keyfi yerinde.

Aslında bir konuda fikir sormak istiyorum. doğum için 10 şubat sonrası uygun dedi. 12-13-14 olabilir dedi. benim oğlum 16 şubat ve biz hep o tarih olsun istiyorduk. dr. olmaz demedi, düşünün biraz, annenin sıkıntısı çok diye bu tarihleri söyledim dedi. ne yapsak bilemedik. oğlumla kızımın doğum günü aynı olursa nasıl olur?zaten arada 3-4 gün olunca beraber kutlarız diye düşünüyoruz, 4 gün arayla 2 ayrı pasta, 2 ayrı doğumgünü organizasyonu zor. tüm aileyi 2 kez evde toplayamayabiliriz, hangisine gelinmezse diğeri üzülür, ya da gene aynı gün kutlanır.o zaman da ayrı günler olmasının pek önemi kalmaz. ama diğer yandan 16 sı benim sezeryanla geçerse oğlumun doğum günü güme gider üzülür mü? ya da bu yıl biz hastaneden çıkınca hepberaber evde kutlarız daha mı iyi olur? aklınıza bir şey gelirse yazın lütfen, belki karar vermemize yardımcı olur fikirleriniz.perşembe tekrar çağırdı dr, o zaman 12 dışı bir tarih olursa dr.la konuşacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…