2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
selam kızlarr.. dun akşam eltimlere gittik cok fena kasılmalarım oldu.. doğurcam sandım. ama kalkıp hareket ettim yürüdüm ewin içinde iyi geldi.. dogsun istiyorum artık yaa cok baskı yapıyo aşağıya.. 38+0 ım bugün itibariyle..

bu arada ıdrar yolu enfeksiyonu olmus az bakteri çıktı tahlilde. antibiyotik verdi doktor.. 2-3 gündür kullanıyorum.. diş etlerim çok kanıyodu ilaca başladıgımdan beri o da azaldı.. prospektüsünde diş eti iltihaplarına da etkili olduğu yazıyodu. başta tereddüt ettim antibiyotik sonucta zarar vermesin diye de napim kullandım.. iyi gelcek gıbı duruyo da bakalım..

genelde telefondan bağlanıyorum okuyorum forumu ama yazmak telefonda zor oluyo benim..

sizler nasılsınız?

Aynen dön dön olmadı uyku bitti. O bisey degil yarım kase fıstık yemisim offfffff :18:

yarım kase fıstıkta ne var ki yaa. helali hoş olsun. ha bi hastalık şeker filan yoksa tabi.

ama sen neddeen ağlatoyosun ki beniii..

canım bikaç kere söyledim doktora da eşime de. doktor istersen bekleriz dedi ama olabilecek riskleri anlatınca eşim beklemeyelim dedi. bakalım bana bağlı bekleyelim dersem bekleycez ama bişe olursa ben ömür boyu vicdan azab hissederim . kakasını yutması gibi mesela.

merakla yazmanı bekliyorum meltemcim.bu arada maşallah meltem bizi hep haberdar ettin.merakta bırakmadın.

doğum yapanlar artınca burasıda iyice sessizleşti.benim gibi beklemede olanlar iyic azaldı

canım o zaman biz yazışalım sık sık böylece topik hareketlenir. neler yapıyosun son hazırlıklardan bahset meselaa

ya çok güzel bir ı phone kampanyası vardı. ne güzel alacaktık güya ben hastaneden nete girecektim fotosunu face e koyacaktım halalarına gösterecektim. sonra gittik dün akşam bitti kampanya dedi. yıkıldığım an. yüz ifademi çok merak ediyorum
şimdi kocamın tel.i kullanıyorum. ahanda bunuhevesim kursağımda kaldı.

haklısın bu son zamanlarda uyku sorunu herkeste var galıbaaaa cok can sıkıcı

evet çok merak ediyorum kaç kere kalktığımı. ama bugün duvara post it yapıştıracam her kalktığımda çizik atıcam. çok merake diyorum şimdi mi çok kalkıyorum bebek gelince mi çok kalkıcam.ne saçma meraklarım var yaa

normal mi doğurmayı bekliyorsunuz canım. normalinde telaşı ne güzel olur ya. üzülüyorum ben o sancıları filan yaşayamaycam diye. eşim diyo manyak mısın sancı yaşayamaycam diye üzülünür mü? ama öyle.

bende 2 kutu antibiyotik kullandım. deca... diye bişe. zarraı yok dediler kaç doktora sordum. yoksa hiç geçmez iltihap bebeğe daha çok zarar veriri dediler. ben onların yalancısıyım. geçmiş olsun

canım ben son zamanlarda eğer suyum gelirse ne yapacağım,nasıl olacak diye araştırıp duruyorum.erken doğum riskim var.suyum gelir diye korkuyorum.bebişin kafabüyük sezeryan olacak gibi.annem şehir dışından gelecek doğuma.sezeryansa madem bari planlı olsun diyorum.ama bebişimide erkenden aldırmak istemiyorum.kafam karışıkyani

normal dogum diyo doktor şimdilik.. tabi sonunda sıkıntı cıkmazsa :) normal ya da sezeryan bence hiç farketmez. hangisiyle bebek daha sağlıklı olacaksa öyle olsun.. yani üzülme bence sen de sonucta hem senin hem bebeginin sağlıgı önemli. bana da doktorum son anda sezeryan olman lazım dese ben illa normal yapsam olmaz mı demem.. ya bebege bısey olursa diye ödüm kopar.. sağlıklı olun da gerisi mühim değil bence :)

o iltihapların tedavisi önemli yaa. gecen hafta kuzenim de doğum yaptı bebege mikrop bulaşmıs doğum sırasında. 1 hafta hastanede antibiyotik tedavisi oldu bebek yazık yaa kuzenim her gun süt sağıp hastaneye götürdü.. küveze koymuslar.

meltemcim tebrik etmiştim ama tekrar tebrik edeyim arada kaynamış olabilir, Gözün aydın allah yavrunu sana bağışlasın canım, Her doğum yapandan sonra yalanıyoruz resmen biz :) şaka bir yana beklemek bile çok güzel bir duygu, ağrının sızının az olmasına sevindim, bebişinin emmesine de çok sevindim, bir kaç ay önce bir arkadaşım doğum yaptı bebeği emmiyordu bana bir söylediler bebek emmiyormuş diye ben ağla ağla herkes bana gülmüştü, sonra emdi bebek tabi ilk günleri geçirdikten sonra :) anne olmak heralde tüm bebeklere karşı şevkli olmayı getiriyor yanında, Allah yardımcımız olsun artık hayatlarımız ipotek altında :) sevgiler...

ilk doğumda ben de üzülüyordum sancı ne onu bile anlamayacağım, normal ameliyattan hiç farkı olmayacak diye.çok içten söylemişim herhalde sezeryan olacaım gece doum sancıları başlamıştı bile. belki senin de öyle olur.

slm fıstıklar nasılsınız
hafta sonu olduğu için ve doğum yapanlar mis kokulu bebişleriyle
zaman geçirdikleri için topik biraz sessiz

bende hamile kalmadan önce 72 kiloydum diyete başlasım hedefim 60 tı ama ben 63 kiloya
geldiğimde hamile kaldığımı öğrendim diyeti pilatesi flan bıraktım şimdide 12 kilo aldım
75 kiloyum ama doktorum her defasında çok aldığımı söledi biraz kiloya takıntılı
halbuki sadece karnım büyüdü, yüzüm kollarım bacaklarım aynı, inşallah doğumdan sonra
rahat rahat veririz şimdilik normal düşünüyorum bide doğumdan bi kaç gün sonra korse
giymeyi düşünüyorum o da etki edecektir.

Kızlar bugunku catı muayenemde hersey normal gozukuyo . Acılma yok darlıkta yokmuş hafıf yalancı sancılar gorundu oglum 37+1 ve 2847 gr olmuş masallah

cnm normal doğummu yoksa sezaryen mi olacaksın?
ben bi sıkıntı çıkmazsa inşallah normal istiyorum doktora geçen gün ben sordum çatı
muayenesi yapmayacakmısınız die o da erken olduğunu zaten şimdilik normal
doğum gibi göründüğü için ağrıların başlayana kadar bakmıcam, ağrıların başladığında bakcam dedi
bana da çok mantıklı geldi hatta sevindim bile, çünkü internette okuduğum kadarıyla bazen çatı muayenesi
erken doğuma da sebebiyet verebiliyomuş.

bugün bebişin odası boyanıyor. daha önce orası oğlumun odası olur diye mavi+krem renkliydi. sonra başka oda oğlumun oldu. şimdi bebeğin odası olacağı için krem rengi olsun dedik. gerçi babamız sarıya çalan bir renk almış ama neyse. boyanıyor bir yandan. bizim ilçeye taşınma durumumuz olduğu için bebişe oda almamıştık. ama arkadaşım yeni eve taşınıyor ve kızına yeni oda alackları için istersen sana vereyim diğer takımları demişti. henüz 4-5 yıllık güzel bir oda takımı. ben de tamam dedim. kendimize kalsa taşınma durumu olduğu için almayacaktık, arkadaşım ben zaten vereceğim istersen sana vereyim deyince işime geldi açıkçası. en azından eşyası derli toplu olur,taşınırsak bir formül buluruz dedik. eşim şimdi oda takımını almaya gitti. bugün yarın o işler var. eşya gelecek, boya bitti sayılır, sonra bebişin kıyafetleri yerleşecek. odanın mavisi çok koyuymuş , 3. katı boyayacak ustalar kapatmak için. aklınızda olsun çok koyu renk seçmeyin, sonra kapatması düz renkle zor oluyor.

çok şükür bendee hiç ödem oluşmadı onun da nasıl bişey olduğunu
pek bilmiyorum çünkü doktora her gittiğimde doktor ayak bileklerime flan bakıyodu
hiç ödemin yok diyodu, aslında ödem daha kolay atılmaz mı vücuttan.
merak etme cnm herkes bir doğursun burda hep birlikte veririz kiloları.
bak başta ne güzel 10 kilo vermişsin yine verirsin.

arkadaşlar şubat annesi olupta erken dogum yapan varmı aranızda

evet çok var cnm neden sordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…