2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

yani kanala girmeden mi olması gerekiyomuş ama kimi doğumlarda
ben okudum sancı başlıyo açılma başlıyo kadın normal doğumdan son anda korkuyo ve sezaryene
alıyolar. acaba doktorun sırf sezeryan olman için böyle söylemiş olabilir mi
iyi araştır derim cnm o zaman.

evet daha çabuk gidiyor. 9 haftada işe başlamıştım ilkinde ve 16 kilo vermiştim bile.

bence buna inanmakla ilgili bişey die düşünüyorum cnm
ben de verebileceğimi düşünüyorum, ben hemen işe başlamıcam raporla
flan yaz tatiline denk getirmeye çalışcam ama insan evde de olsa kararlı
olduktan sonra verebilir.

ben eskiden hiç su içmezdim, son iki yıldır falan kendime sınır koymaya başladım, yanıma bir litre su şişesi günde üç tane bitirmeye çalıştım, şimdi alıştım artık bol bol su içiyorum, lohusalık depresyonunu inşallah en az şekilde atlatırız bizlerde, ama dediğin gibi olmayıncane yaparsan yap olmuyor sanırım.

yani bebeğin kafası kanala giriyorya hani gözüküyorr o esnada bebeği tutup çekeceğim dedi, o sırada kendimi kasarsam bebeği sıkıştırırsam bebeği benim oradan çıkartmam mümkün değil dedi, araştırıyorum ama buna dair hiç bişi bulamıyorum.

Ben normal doğum yapmadim sadece sancıları yaşadım 8cm açılmam oldu ve sezeryan oldum. Ama ablam 2 kere normal doğum yaptı bebeğin kafası göründükten sonrası kolay der hep. Büyük tuvaletin nasıl gelince çıkarma hissi geliyo o zamanda o öyle oluyormuş ıkinmak geliyormuş kasman mümkün değil bence:-/ hep der sıkışıyorsun çıksın diye ıkinma geliyormuş ister istemez. Ama sen bilirsin canım. Sen kendini daha iyi tanırsın başta kendine güvenmen lazım. O bu yapabilirsin dedi diye değil.

cnm o zaman bence hiç tehlikeye atma sonuçta
önemli olan ikinizin de sağlığı değil mi, 9 ay boyunca herşeyden koruduk onları
aman bi zarar gelmesin aman şunu yiyelim şu hareketimize dikkat edelim
yatarken sırt üstü yatmayalım die bi sürü şey yaptık, son anda bi zarar gelecekse
ve çok şükür tıp da her konuda ilerlemişken bebeğin sağlıklı doğabilecekken
küçük bir risk bile olsa o riski almaya değmez derim. bu benin düşüncem tabi cnm
yine karar senin.

evet herkez aynı şeyi söylüyor canım kendimi kasmamamın mümkün olmadığından bahsediyorlar en iyi kararı yarın doktorumla vereceğime inanıyorum, çok teşekkür ederim,

evet neler neler yapmadıkki haklısın, aman zarar gelmesin diye, yarın kararımı vereceğim alahın izniyle :) yazık yavrum içerde nasıl gelecğini bilmediği içinmidir nedir gelmeye niyeti yok :) teşekkür ederim, yarın gideceğim bakalım doktoruma

diyete uyuyorum canımda dediğin gibi bu ara hep bir yerlerde oturmam vardı pastalar tatlılar ee hamilesin canında çekiyo bi yerde. hepsini yemesemde azda olsa yedim sonra kendimi hep kötü hissettim bende evde parmağımdan kan alıp bakıyodum 180 görünce korktum yani demem oki yüksek olunca bebişe yan etkisi tam olarak ne oluyo. kontrollerde suyum çok olmuyodu hatta biraz azalmış bebişde kilo olarak önde olmayınca doktorda sormadı hiç şeker ne durumda diye ama ölçüncede yüksek çıktığını görünce kafam karışmıştı...

bu arada perşembe kontrolde doktorum bakcak su çok aza inmişse cuma günü daha idare ederse pazartesi kucağımda Allahın izniyle yani şafak maksimum 7 günnnnn... yadaa 5 ....

canım erken doğum yapacakmıyım korkusu çok kötü, bende yaşadım. Çalışırken çok sancım oluyordu hep erken doğacak gibi geldi hatta bir ara suyumun geldiğini düşündüm hemen hastaneye gittik Amniosuyu yapıldı su olmadığı anlaşıldı, doktorlar suyun gelmiş olsa bile bebek 2500 gr herhangi bir sorun olmaz dediler. erkenden izne ayrıldım ben şimdi evdeyim. evde dinlenmek çok iyi geldi. 38+0 olduk ilk defa az önce belimden bir sancı geldi yaklaşık üç dört dakika sürdü sanırım bundan sonra tetikler bu sancılar ama zamanı geldi artık istediği zaman gelebilir paşam seninde inşallah korktuğun gibi erken olmaz

Ben de 75 le hamile kaldım su an 83,5 84 civarındayım. Boy var ama biyere kadar kaldırıyor. Dogumdan sonra sekerden undan yagdan elimizden geldigi kadar uzak durursak ve emzirirsek alalh nasip ederse hızla gidiyomus kilolar emzirmek cok farkettiriyormus. Allahım nolur emzirmey,i nasip et

kızlar kilodan bahsetmişsiniz benim boyum 156 cm minyonum. 50.5 kilo ile hamile kaldım şuan 68'im. ve normalde bu dönem iştahın kapanması hatta az da olsa vermemiz bekleniyor ama ben yiyorum canım bişiler çekiyor sürekli. doğumda inş en az bir 7 kilo gider. gerisini de sporla falan hallederim diye düşünüyorum.
dün eşime biraz resmimi çekte hamile hallerime bakayım az kaldı doğuma dedim bunu diyen sen misin d.t bir yerde ön bi yerde amanın pek şişko olmuşum. ve burnumda çok büyümüş. neyse yapcak bişi yok.
buarada günlük hurma yemeye başlayalım kızlar kolayca doğururmuşuz Hazreti Meryemin doğumunda çok etkili olmuş.

kızlar bu arada benim bebeğimin boyu 49 cm de kaldı. acaba benim karnımda yer kalmadı mı da bu çocuk uzamıyor? bu çocuk deyince de eşim kızıyor onun bir ismi var ve o benim oğlum diyor....haşin erkeğim benim

Selam geçmişi pek okuyamadım meltemizmir hayırlı olsun allah analı babalı büyütmayi nasip etsin inşallah merakla dogum sancılarım ne zaman tutcak nasıl olcak derken erken doğum yaptım ve acil sezeryanla kızımla tanışmış olduk doğum hikayesini bende ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşmak isterim inşallah sayfada olan tüm anne adayları hayırlısıyla sıkıntısız sorunsuz saglıklı bebişlerinize merhaba dersiniz.
Beklenen doğum tarihimiz 20 şubat'ken 24 ocakta Ayşe Naz dünyaya geldi 2550 gr 48 cm boyunda sağlıklıyız ama benim biraz şikayetlerim var ameliyat kaynaklı...

maaşallah cnm Allah analı bablı büyütsün sıkıntılarınızı gidersin

normal doğumla ilgili bir yazı okumuştum. gerçekten anlattığın gibi, bebek bir sinire bası yapıyormuş doğarken oda ıkınma hissi uyandırıyormuş sen istemesende.pratik ile teorik uyuyor demekki. önemli olan dr. yönlendirdiği zaman ıkınmak diyordu.

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım.. sezeryandan dolayı biraz sıkıntılı geçebilir ilk haftaların ama sonrası inşallah rahatlarsın..

amin cnm inşallah emzirip biraz da yediklerimize dikkat edersek olur bu
iş allahtan benim boyum da uzun 1.73 olduğum için her gören
kilo almamışsın sadece karnın çıkmış diyo tabi bende acaip seviniyorum
ama 63le hamile kaldım 12 kilo aldım 75im dediğim zaman hiç göstermiyosun diyolar

cnm daha ne olsun çok güzel bi yazı olmuş üstelik fotoğraglar flan
da bi harika. okurken çok duygulandım. özellikle salihle vedalaşma fotoğrafınız
çok güzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…