- 7 Mart 2012
- 1.547
- 672
- 123
- 37
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.801
evet canım işte doktorumla yarın birkez daha konuşayım diyorum, bebeğin çıkış esnasında sıkışırsa sezeryana alamıyorlarmış, yani o zaman ya çıkacak ya çıkacak, beni korkutan o dediğin gibi yarın karar vermem lazım artık.
evet daha çabuk gidiyor. 9 haftada işe başlamıştım ilkinde ve 16 kilo vermiştim bile.
süt için en önemli olan bol su içmen. ben de çok araştırmıştım, normal dengeli beslen yetiyor. özel hiçbir şey yemedim ilkinde ama sütüm çok iyiydi. darısı hepimizin başına.tabi bu arada olmayacaksa da aolmuyor. ablam türlü türlü şeyler yedi olmadı. gerçi o lohusalık depsesyonunu epey ciddi yaşamıştı, belki ondan olmamıştır sütü. aman herşeyi kafanıza takmayın.
yani kanala girmeden mi olması gerekiyomuş ama kimi doğumlarda
ben okudum sancı başlıyo açılma başlıyo kadın normal doğumdan son anda korkuyo ve sezaryene
alıyolar. acaba doktorun sırf sezeryan olman için böyle söylemiş olabilir mi
iyi araştır derim cnm o zaman.
bence buna inanmakla ilgili bişey die düşünüyorum cnm
ben de verebileceğimi düşünüyorum, ben hemen işe başlamıcam raporla
flan yaz tatiline denk getirmeye çalışcam ama insan evde de olsa kararlı
olduktan sonra verebilir.
yani bebeğin kafası kanala giriyorya hani gözüküyorr o esnada bebeği tutup çekeceğim dedi, o sırada kendimi kasarsam bebeği sıkıştırırsam bebeği benim oradan çıkartmam mümkün değil dedi, araştırıyorum ama buna dair hiç bişi bulamıyorum.
yani bebeğin kafası kanala giriyorya hani gözüküyorr o esnada bebeği tutup çekeceğim dedi, o sırada kendimi kasarsam bebeği sıkıştırırsam bebeği benim oradan çıkartmam mümkün değil dedi, araştırıyorum ama buna dair hiç bişi bulamıyorum.
Ben normal doğum yapmadim sadece sancıları yaşadım 8cm açılmam oldu ve sezeryan oldum. Ama ablam 2 kere normal doğum yaptı bebeğin kafası göründükten sonrası kolay der hep. Büyük tuvaletin nasıl gelince çıkarma hissi geliyo o zamanda o öyle oluyormuş ıkinmak geliyormuş kasman mümkün değil bence:-/ hep der sıkışıyorsun çıksın diye ıkinma geliyormuş ister istemez. Ama sen bilirsin canım. Sen kendini daha iyi tanırsın başta kendine güvenmen lazım. O bu yapabilirsin dedi diye değil.
cnm o zaman bence hiç tehlikeye atma sonuçta
önemli olan ikinizin de sağlığı değil mi, 9 ay boyunca herşeyden koruduk onları
aman bi zarar gelmesin aman şunu yiyelim şu hareketimize dikkat edelim
yatarken sırt üstü yatmayalım die bi sürü şey yaptık, son anda bi zarar gelecekse
ve çok şükür tıp da her konuda ilerlemişken bebeğin sağlıklı doğabilecekken
küçük bir risk bile olsa o riski almaya değmez derim. bu benin düşüncem tabi cnm
yine karar senin.
egzantrikressam,
bende de şeker var ve sadece diyet yapıyorum. hatta sık sık kaçırdığım oluyor bu ara. kaçırdığım zamanda yüksek çıkıyor şekerim.ama genelde 140-150 gibi 2. saat tokluk. kaçırdığım zaman kendimi kötü hissediyorum ve 1. saatte ya da ne zaman kötü hissedersem o an çok mu fırladı diye bakıyorum. bir kaç kez 1. saat çok yüksek çıktı.180-200 arası gibi. dr. la konuştum,150 lerde çıktı şekerim diye, bizim için önemli olan 140 ı aşmaması ama 150 hatta 160a kadar tolere edilebilir dedi. bir de diyete uymamana rağmen bu şekilde çıkmış. diyete uymana rağmen böyle çıkarsa o zaman durum çok ciddidir dedi. tabi iyi yapmamışsın diyete uymayarak sen genede hamileliğin sonuna kadar diyete uymalısın diyede sıkı sıkı uyardı. belki yazdıklarım sana da fikir verir.ama sonuçta her dr. un tarzı farklı, istersen kendi dr.la konuş.
Selam geçmişi pek okuyamadım meltemizmir hayırlı olsun allah analı babalı büyütmayi nasip etsin inşallah merakla dogum sancılarım ne zaman tutcak nasıl olcak derken erken doğum yaptım ve acil sezeryanla kızımla tanışmış olduk doğum hikayesini bende ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşmak isterim inşallah sayfada olan tüm anne adayları hayırlısıyla sıkıntısız sorunsuz saglıklı bebişlerinize merhaba dersiniz.
Beklenen doğum tarihimiz 20 şubat'ken 24 ocakta Ayşe Naz dünyaya geldi 2550 gr 48 cm boyunda sağlıklıyız ama benim biraz şikayetlerim var ameliyat kaynaklı...
Ben normal doğum yapmadim sadece sancıları yaşadım 8cm açılmam oldu ve sezeryan oldum. Ama ablam 2 kere normal doğum yaptı bebeğin kafası göründükten sonrası kolay der hep. Büyük tuvaletin nasıl gelince çıkarma hissi geliyo o zamanda o öyle oluyormuş ıkinmak geliyormuş kasman mümkün değil bence:-/ hep der sıkışıyorsun çıksın diye ıkinma geliyormuş ister istemez. Ama sen bilirsin canım. Sen kendini daha iyi tanırsın başta kendine güvenmen lazım. O bu yapabilirsin dedi diye değil.
Selam geçmişi pek okuyamadım meltemizmir hayırlı olsun allah analı babalı büyütmayi nasip etsin inşallah merakla dogum sancılarım ne zaman tutcak nasıl olcak derken erken doğum yaptım ve acil sezeryanla kızımla tanışmış olduk doğum hikayesini bende ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşmak isterim inşallah sayfada olan tüm anne adayları hayırlısıyla sıkıntısız sorunsuz saglıklı bebişlerinize merhaba dersiniz.
Beklenen doğum tarihimiz 20 şubat'ken 24 ocakta Ayşe Naz dünyaya geldi 2550 gr 48 cm boyunda sağlıklıyız ama benim biraz şikayetlerim var ameliyat kaynaklı...
Ben de 75 le hamile kaldım su an 83,5 84 civarındayım. Boy var ama biyere kadar kaldırıyor. Dogumdan sonra sekerden undan yagdan elimizden geldigi kadar uzak durursak ve emzirirsek alalh nasip ederse hızla gidiyomus kilolar emzirmek cok farkettiriyormus. Allahım nolur emzirmey,i nasip et
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...anneleri-dogum-hikayeleri-3.html#post28517961
kızlar butun gun suren ugras sonucu dogum hıkayemı yazabıldım eksıkler ıcın affola hem emzırıp hem yazmak cok zormus test edılıp onaylandı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?