- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.821
diyete uyuyorum canımda dediğin gibi bu ara hep bir yerlerde oturmam vardı pastalar tatlılar ee hamilesin canında çekiyo bi yerde. hepsini yemesemde azda olsa yedim sonra kendimi hep kötü hissettim bende evde parmağımdan kan alıp bakıyodum 180 görünce korktum yani demem oki yüksek olunca bebişe yan etkisi tam olarak ne oluyo. kontrollerde suyum çok olmuyodu hatta biraz azalmış bebişde kilo olarak önde olmayınca doktorda sormadı hiç şeker ne durumda diye ama ölçüncede yüksek çıktığını görünce kafam karışmıştı...
bu arada perşembe kontrolde doktorum bakcak su çok aza inmişse cuma günü daha idare ederse pazartesi kucağımda Allahın izniyleyani şafak maksimum 7 günnnnn... yadaa 5 ....
Ben de 75 le hamile kaldım su an 83,5 84 civarındayım. Boy var ama biyere kadar kaldırıyor. Dogumdan sonra sekerden undan yagdan elimizden geldigi kadar uzak durursak ve emzirirsek alalh nasip ederse hızla gidiyomus kilolar emzirmek cok farkettiriyormus. Allahım nolur emzirmey,i nasip et
Selam geçmişi pek okuyamadım meltemizmir hayırlı olsun allah analı babalı büyütmayi nasip etsin inşallah merakla dogum sancılarım ne zaman tutcak nasıl olcak derken erken doğum yaptım ve acil sezeryanla kızımla tanışmış olduk doğum hikayesini bende ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşmak isterim inşallah sayfada olan tüm anne adayları hayırlısıyla sıkıntısız sorunsuz saglıklı bebişlerinize merhaba dersiniz.
Beklenen doğum tarihimiz 20 şubat'ken 24 ocakta Ayşe Naz dünyaya geldi 2550 gr 48 cm boyunda sağlıklıyız ama benim biraz şikayetlerim var ameliyat kaynaklı...
kızlar,az önce sarı yoğun kıvamlı bir parça akıntı oldu bende.yarı pişmiş yumurta akı gibi bişey.normal akıntımdan farklıydı.yoğun bir kıvamı vardı. nişan dedikleri bu olabilir mi,aranızda bilen var mı? nette hafif pembe,hafif kanlı gibi tarif edilmiş,benimki öyle değil ama.
Bunu yazacatım hep de unuttum konu açılmışken söyleyeyim dedim..geçen bende göğüs ucu için krem almaya gittim eczaneye orda bayan vardı kendiside 2 ay olmuş ikiz doğum yapmış..Dedim hangi kremi önerirsiniz ? eczaneci bayanın direk dediği paranı boşa harcama :))
şimdiden badem yağı yada zeytin yağı kullan göğüs hem emsin yağı güçlensin hemde nemli olmaya alışsın..emzirirken eğer yara olursa sana yağ bildiğimiz margarinden sür beklet yara falan kalmaz dedi :) tabi ben şaşırdım bayaa sonra almadan çıktım :)) şimdide yağa başlıyacağım.. yiende kime sorduysan kremleri kimse önermedi... deniyeceğiz ve göreceğiz :))
en son kac kıloydu oglusunıkı haftada kac gr almıs
Merhaba Kızlar,
Sadece son sayfaya bakabildim, göğüs ucu ile ilgili lansinohu şiddetle öneriyorum. Ben doğumdan 1 hafta önce fln başlamıştım iki günde bir fln sürmeye ama ilk günler bebek henüz emmeyi beceremediğinden sanırım yaralar oluştu, resmen bi göğsüm kanadı, yere ayaklarımı vura vura, ağlaya ağlaya emzirdim 2 gün oğlumu.. O günlerde her emzirmeden sonra lansinoh sürüp göğüslerimi açıkta bıraktım (korkunç bi görüntü ama birkaç dk sabretmeli etraftakiler :)) arada fırsat buldukça da sıcak suda ıslattığım tülbentle sildim. Şimdi çok rahatım hiç bir sorun yok göğüslerimdeYine de günde birkaç kez lansinoh sürmeye devam ediyorum
ben bu zamana kadar sorana yooo çatlamadı benim diyordum kiii meğer göremiyormuşum :) aşağılarda kalmışşşş çatlamış yani canımm alt tarafım harita gibi oldu, yukarı doğru çıkmazsa sevinceğim, ama öyle bir kaşınıyorkiii kendimi zor tutuyorum, evet geçmiyormuş, ama böyle kırmızı da kalmıyormuş, ne yapalım yapacak bişi yok :)
teyzoslarımız bız artık evımızdeyız bızı merak eden ve tebrık eden tum teyzelerımıze tesekkur ederız ,
ruzgarcok ıyı bugun sabah hastane dr u yenıdogan mueyenesını yaptı bıze kalbınde ufurum yada damar sorunu olabılecegını ve kardıyologa gıtmemız gerektıgını soyledı, ama ben zaten hıc begenmedım dr u ve muyenene edısını lutfeten yapmıs gıbıydı, esım cok panıkledı , ben cok rahattım ve gurol bey aynı seyı soylemedne ınanmam dedım
zten salıhın dr amcasına randevu almıstık hastane cıkısında ben eve ruzgarda dr amcasına gıttı , dr amcamız reflekslerımızı cok begenmı 3970 gr a dusmusuz sasırmadom abısıde 250 gr vermıstı ılk gun kafamız cıddı anlamda buyukmus37 cm tospişimin kafası , allaha sukur su an ıcın sarılık gozukmuyor ama takıpte olucaz , gun ıcınde bır kac cay kasıgı kaynamıs soguk su verecegız devıt 3 yerıne baska bır vıtamın vermıs muadıl onları kullanacagız , abısı zamanında da yaptıgımız sarılık ve gaz ıcın ozel bır recetesı var onu hazırlatmıs eczanede onuda kullanacagız,
kalbı gayet temız pasamın dogdugunda yeterı kadar aglamadıgı ıcın cıgerıdnekı suyu atamamıs henuz bı sıkıntı yok cok hapsırmasının da normal oldugu cunku cıgerlerı toz ıle ılk defa karsılasıyor alısacak dedı
asıların cogunu saglık ocagı yapıyormus artık dr amcamızda rotavırus ve su cıcegı vurulacakmısız, ben yınede her ay dr aca takıbıne devam edecegım nasıpse
Meltemcin gecmis olsun xcanimmasallah ruzgara bizim kafa da 36 cm ) bu arada ben su vermeyi unutuuorum ;(
canım eğer bugün çatı muayenesi olduysan kan gelmesi normal, sanırım doktora gidicektin.. eğer nişan gibi bir şey ise doktora gitme sancılarını bekle derim.. benimde ilk tecrübem ama okuduğum kadarı ile herkes nişan gelir gelmez doktora gitmeyin sancıların sıklaşmasını bekleyin diyorlar yine de sen bilirsin canım.
slm cnm çok şükür benim çatlağım yok
ben hemen hemen her gün bebe yağı ile masaj yaptım
onun etkisinin olduğunu düşünüyorum çünkü herkes dediki
eğer annende varsa sende de olur die benim annemde var ama bende olmadı
tabi annem 4 tane doğum yapmış olması normal ben yine de aman annemde
var bende de olacak ne de olsa diyip bırakmadım iyikide bırakmamışım :)
.
kızlar,az önce sarı yoğun kıvamlı bir parça akıntı oldu bende.yarı pişmiş yumurta akı gibi bişey.normal akıntımdan farklıydı.yoğun bir kıvamı vardı. nişan dedikleri bu olabilir mi,aranızda bilen var mı? nette hafif pembe,hafif kanlı gibi tarif edilmiş,benimki öyle değil ama.
Kizlaaaaaar
Giremiyorum yogunluktan
Derin hanimla emisiyoruz koklasiyoruz
Ablamizi gonulluyoruz derken gun geciyor..
Sezaryan bu daha rahatti benim de
Goguslerim berbat oldu sutbasmasi dunyanin en zor seylerinden biri yaaa
Catladi bi de aciyo bisiler isiriyorum resmen ilk emzirirken
Onun haricinde sarilik dusmediyse 1-2gun kalabiliriz hastanede bakalim artik
Ama ama cok guzel duyguuuuu....mis gibi koktu evimiz
Gece kalkiyorum emzidiyorum uyku derdim yok doyamiyorum askima yaaa
Darisi bebisine kavusmamis olanlara olsun insallahh
Benim ablamlar ikiz, haziran doğumlular. Ben ağustos doğumluyum. Arada iyi ay olduğu halde yıllarca beraber kutlandı doğum günlerimiz :)) haziranda beni de aradan çıkarıyorlardi :)
Selam geçmişi pek okuyamadım meltemizmir hayırlı olsun allah analı babalı büyütmayi nasip etsin inşallah merakla dogum sancılarım ne zaman tutcak nasıl olcak derken erken doğum yaptım ve acil sezeryanla kızımla tanışmış olduk doğum hikayesini bende ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşmak isterim inşallah sayfada olan tüm anne adayları hayırlısıyla sıkıntısız sorunsuz saglıklı bebişlerinize merhaba dersiniz.
Beklenen doğum tarihimiz 20 şubat'ken 24 ocakta Ayşe Naz dünyaya geldi 2550 gr 48 cm boyunda sağlıklıyız ama benim biraz şikayetlerim var ameliyat kaynaklı...
http://www.kadinlarkulubu.com/subat...anneleri-dogum-hikayeleri-3.html#post28517961
kızlar butun gun suren ugras sonucu dogum hıkayemı yazabıldım eksıkler ıcın affola hem emzırıp hem yazmak cok zormus test edılıp onaylandı:)
cokk tesekkur ederım sana ve herkese, evet mmeye basladık sımdıde catlaklarla ve uykuyla basımız azıcık dertte:) gunduz uyuyup gece uyanıgısss ascık duzelcek ınşşşşş....meltemcim tebrik etmiştim ama tekrar tebrik edeyim arada kaynamış olabilir, Gözün aydın allah yavrunu sana bağışlasın canım, Her doğum yapandan sonra yalanıyoruz resmen biz :) şaka bir yana beklemek bile çok güzel bir duygu, ağrının sızının az olmasına sevindim, bebişinin emmesine de çok sevindim, bir kaç ay önce bir arkadaşım doğum yaptı bebeği emmiyordu bana bir söylediler bebek emmiyormuş diye ben ağla ağla herkes bana gülmüştü, sonra emdi bebek tabi ilk günleri geçirdikten sonra :) anne olmak heralde tüm bebeklere karşı şevkli olmayı getiriyor yanında, Allah yardımcımız olsun artık hayatlarımız ipotek altında :) sevgiler...
kızlar gogus ucu avent kesın alın hayat kurtarıyor ben lansınohtan fayda gormedım kakao yagı denıyorum , hasta bezı ılk 2 gun cok ısıme yaradı sımdı olsada olur pede de ıs gorur , humana steel tea kullanıyorum sankı gaz ve amelıyat sonrası kabızlık ıcınde ıse yaradı 2. gun full calıstı bagırsaklar ruzgarda bıle ıse yarıyor sanki, bebegın burnu tıkanıyor Physiologica Gifrer 10 numara damla brunoyu begenmedım , eldıven sapka yere cok dusuyor sureklı yıkanmak ıstıyor bolca alın
Ben de 75 le hamile kaldım su an 83,5 84 civarındayım. Boy var ama biyere kadar kaldırıyor. Dogumdan sonra sekerden undan yagdan elimizden geldigi kadar uzak durursak ve emzirirsek alalh nasip ederse hızla gidiyomus kilolar emzirmek cok farkettiriyormus. Allahım nolur emzirmey,i nasip et
ben ilkde 20 k,lo aldım 9hafta sonra işe başladım ve 16 kilosu gitmişti.bozmayın moralinzi veririz yine.
bende 20 kilo aldım ama henüz 36+1 im ben ve her hafta 1-1.5 kilo alıyorum.sonum ne olur bilmem.inş bende hemen veririm kiloları.sen spor falanda yaptın mı canım yada korse falan taktın mı?nasıl verdin kiloları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?