- Konu Sahibi papatya3459
-
- #39.881
Merhaba kızlar
Sonunda gırebıldım.minik kızım 3kg olarak dünyaya geldı.sonra 2700 oldu.1 gün hastanede kaldık,ertesi gün evimizdeydik.sarılık vs olmadık hersey yolunda çok şükür,emzirme dısında......darısı bütün topiğimızın basına.doğum hikayemi de müsait bir zamanda yazarım.
Meltem senin de gözün Aydın bacım.hepinizi kucaklıyorum,allahım sevgi doluyum,karakterim değişti resmengün sayan tüm arkadaslara Allah yardım etsin,öptümmmmmmm
canım valla enerji patlamamı çok kötü değerlendrdim çok yoruldum yaa uyudum biraz ama bacaklarım tutmuyo vallaD ( hayel79 duymasın bunları temizliğe alışık değilsin de ondan diycek bana önceki konuşmalarımızı hatırlarsa) benimde dünden beri kadayıf dolması canım çok istiyor o tatlıyı da her yer yapmıyo kim yapıyor bilmiyorum bir ara anneme gideyimde yapsın bari (
i
Gözün aydın canım alalh bagıslasın bebegini, sorunsuzca büyütmeyi nasip etsin. Darısı basımızaMerhaba kızlar
Sonunda gırebıldım.minik kızım 3kg olarak dünyaya geldı.sonra 2700 oldu.1 gün hastanede kaldık,ertesi gün evimizdeydik.sarılık vs olmadık hersey yolunda çok şükür,emzirme dısında......darısı bütün topiğimızın basına.doğum hikayemi de müsait bir zamanda yazarım.
Meltem senin de gözün Aydın bacım.hepinizi kucaklıyorum,allahım sevgi doluyum,karakterim değişti resmengün sayan tüm arkadaslara Allah yardım etsin,öptümmmmmmm
bir sürü olumsuzluk var ama şeker kont. altına alınamazsa diyor. senin yazını görünce okudum int.den.benimde gözüm korktu, ani ölüm diyor mesela ama sürekli kont. dışı şeker olursa. bizim durumumuz farklı. sürekli kont. dışı olsa zaten dr. insülin başlar. ama son ana kadar diyete mutlaka uyulmalı diyor ve kont. altında tutulmalı. yani iş bize düşüyor burada,madem diyete uyunca iyi gidiyor son haftalarda bebişimizin sağlığı ile oynamayalım. çünkü ben kaçırdıkça yüksek çıkıyor eee buda sürekli kaçırırsak sürekli kont.dışı olması demek. allah korusun bebişlerimizi ama biz önce dikkat etmeliyiz.iyiki sen sormuşsun bende bakmışım int.ten. böyle olacak diye birşey yok ama sonuna kadar dikkat etmeliyiz.
gunaydinlar. bugun benim icin buyuk gun. heyecan basladi. doktor beni ogleden sonra sezeryana alabilir. bebek donmediyse kesin bebegimi bugun kucagima alacagim. bana dua edin. hersey yolunda gitsin. kizim saglikli dogsun.
Kızlarrr bugün tekrar doktora gittim, bebek bu gidişle 3800 falan doğar dedi, benimde bazı sıkıntılarım vardı anlatmıştım daha önceden bebek biraz iri olunca benimde sıkıntılarım olunca yarın sezeryan olmaya karar verdik, daha fazla kafamı yoramayacağım o mu olsun bu mu olsun diye, sabah gidiyorum inşallahhh
kızlar kasıklarım çok ağrıo, ne yatınca geçio, ne kalkınca inceden inceden fena vuruo ağrı, rahimde açılma varmış en son muaynemde 1 cm, daha geçen perşembe güünü gittim doktora,sizce ne kadar süredece açılma devam eder. hla açılıyormudur bu cuma diğer kontrolüm
bende yarın sonunda doguranlar kervanına gırıyorum ınsallah bugun doktora gıttık 40 haftayı gecmıstım kılomuz da 4178 gr olnca doktor rıske atmayalım dedı zaten hıc acılmam da yok dolayıısyla yarın saat 11de sezeryanla bebegımı kucağıma alıcam artık her sey belrgın heyecan bastı oyuzden bır yandanda duygulandım sonunda yarın 9 aydır karnımda benı tekmeleyen bebısımle tanısıcaz
ya çok merak ediyorum hepsi dönerken bizimkiler neden dönmedi. ben doktora sormadım çok soru sorduğum için utandım artık. siz sordunuz mu?
bu arada behise öğleden sonra sezaryeene girerim belki diyordu .ne yaptı acaba. belkide almıştır bebeğini kucağına.
Merhaba kızlar
İlk sezeryanini genel anesteziylemi oldun?
benim açılmama filan hiç bakılmadı ya belki bizimde açıklık vardır ama haberimiz yoktur. ya bazıları açılma 4 cm oluyomuş doğum başlıyomuş hala haberi olmuyomuş gezmeye devam ediyomuş filan. bazıları da uzanıp yatıyormuş her bünyeye göre değişiyor sanırım süresi şiddeti.cuma çok geç bir tarih değil bence başka belirti yoksa rahat ol. bu kasık ağrısı sancı olabilir mi?
bende korkuyorum bazen. dün meltemin fotolarını görünce korku mu desem mutluluk mu hayatımda tarif edemediğim ve daha önce yaşamadığım şeyler hissettim. korkuyla karışık bir heyecan. hem kavuşmak istiyo insan hemde korkuyo. ama yapacak bişe yok. bu kadar büyüdü. o çocuk çıkacak o kadar. valla rüyamda karnımı düz görüyordum o kadar zorlaştırıyor hayatı ki artık yana dönmek filan işkence. pırtlatalım gitsin.
Meltem' in fotolarına bakınca ben de karışık duygular hissettim ve evet, korku bende de braz vardı. Yani sanırım bu doğum olayı ancak başrolünde biz olunca daha yaşanılabilir olacak, şu haliyle ben de her iki doğum şeklinden de korkuyorum vakit daraldıkça. İkisi de kolay gelmiyor, bakalım ne olacak.
triptofancım bu arada söylemeden edemiycem profil fotondaki hatuna acayip kılımYavrum vücut yerle bir oldu, çatlaklar kilolar aldı başını gidiyor, ben bir de sivilcelendim biraz, saçım başım darma duman, cinsellik diye bişey yok zaten hayatımızda. Almışsın oraya seksi mi seksi bi hatunn resmini koymuşsun, el insaf, böyle bir zamanda yapılır mı? Şiddetle kınıyorum! Bi ona bakıyorum bi kendime, o kadınsa ben neyim diyorum
Ah bi de şunu söylicem, akşam saat 11 de ablam aradı. Aklına gelmiş hep unutuyormuş söylemeyi. Bebekler için sıcak su torbaları varmış ve onlar çok fazla lazım oluyormuş. Özellikle yeni doğduğunda ısıtmak gerekiyormuş bebişin ayaklarını, yoksa gaz oluyormuş. Ben bizim torbamız var desem de o olmaz, illaki bebiş için almanız lazım dedi ama. Hala alışverişlerini amamlamamış olanlar varsa aklında bulunsun diye sizinle paylaşayım dedim.
benim açılmama filan hiç bakılmadı ya belki bizimde açıklık vardır ama haberimiz yoktur. ya bazıları açılma 4 cm oluyomuş doğum başlıyomuş hala haberi olmuyomuş gezmeye devam ediyomuş filan. bazıları da uzanıp yatıyormuş her bünyeye göre değişiyor sanırım süresi şiddeti.cuma çok geç bir tarih değil bence başka belirti yoksa rahat ol. bu kasık ağrısı sancı olabilir mi?
değişik bir ağrı,belden bi duruo adım atamıorm, hayırlısısyla kucağımıza alsak , bakalım cumaya kadar açılma böyle devam ederse haftaya doğum yaparım herhalde, herkes açılma olduysa eğer 10 güne doğum yaparsn dior.tabi bu bünyeden bünyeyede değişio elbette
ben 2008 de doğum yaptım, 37 haftalıkken bir sancım tuttu ve 2,5 cm açılmam vardı ama sancı kesildi sonra ama açılma kaldı tabi taa 39+3 de doğum yaptım tekrardan normal doğum oldu benimki, yani kaygı etme o ara hiç bişicik olmuyo gayet normal gündelik hayatına devam edebiliyorsun,
allah hepinizi kolay kurtarsın bende eylül annesi olacağım yeniden kısmetse
ne demekcanım yardımcı olabıldıysem ne mutlu banatavsiyelerin kulağımıza küpe olsun canım...çok teşekkür ederim.. bu yoğunluğunda bizleri düşündüğün için....
canım gozun aydınnnnnn cok guzell dımı opup koklamakkkMerhaba kızlar
korkmayın kızlar o an sadece bebegınızı dusunuyorsunuzbenim açılmama filan hiç bakılmadı ya belki bizimde açıklık vardır ama haberimiz yoktur. ya bazıları açılma 4 cm oluyomuş doğum başlıyomuş hala haberi olmuyomuş gezmeye devam ediyomuş filan. bazıları da uzanıp yatıyormuş her bünyeye göre değişiyor sanırım süresi şiddeti.cuma çok geç bir tarih değil bence başka belirti yoksa rahat ol. bu kasık ağrısı sancı olabilir mi?
bende korkuyorum bazen. dün meltemin fotolarını görünce korku mu desem mutluluk mu hayatımda tarif edemediğim ve daha önce yaşamadığım şeyler hissettim. korkuyla karışık bir heyecan. hem kavuşmak istiyo insan hemde korkuyo. ama yapacak bişe yok. bu kadar büyüdü. o çocuk çıkacak o kadar. valla rüyamda karnımı düz görüyordum o kadar zorlaştırıyor hayatı ki artık yana dönmek filan işkence. pırtlatalım gitsin.
Meltem' in fotolarına bakınca ben de karışık duygular hissettim ve evet, korku bende de braz vardı. Yani sanırım bu doğum olayı ancak başrolünde biz olunca daha yaşanılabilir olacak, şu haliyle ben de her iki doğum şeklinden de korkuyorum vakit daraldıkça. İkisi de kolay gelmiyor, bakalım ne olacak.
triptofancım bu arada söylemeden edemiycem profil fotondaki hatuna acayip kılımYavrum vücut yerle bir oldu, çatlaklar kilolar aldı başını gidiyor, ben bir de sivilcelendim biraz, saçım başım darma duman, cinsellik diye bişey yok zaten hayatımızda. Almışsın oraya seksi mi seksi bi hatunn resmini koymuşsun, el insaf, böyle bir zamanda yapılır mı? Şiddetle kınıyorum! Bi ona bakıyorum bi kendime, o kadınsa ben neyim diyorum
Ah bi de şunu söylicem, akşam saat 11 de ablam aradı. Aklına gelmiş hep unutuyormuş söylemeyi. Bebekler için sıcak su torbaları varmış ve onlar çok fazla lazım oluyormuş. Özellikle yeni doğduğunda ısıtmak gerekiyormuş bebişin ayaklarını, yoksa gaz oluyormuş. Ben bizim torbamız var desem de o olmaz, illaki bebiş için almanız lazım dedi ama. Hala alışverişlerini amamlamamış olanlar varsa aklında bulunsun diye sizinle paylaşayım dedim.
be
avatarımdaki kıza bende gıcığımmm.. keza şuan 97 kiloyum 100 e merdiven dayadım. o zayıflama topiğindeykene motivasyon olsun diye koyduğum bişeydi. sonrada uzun zaman girmeyince ve de serde üşengeçlik olunca öööööyle kaldı. ama nasıl kadın dimi. tamam dur karnımın resmini koyucam. ama harita sanıp şehrini arama
o su torbası değilde rossmanda gördüm kiraz torbaları var. fırında ısıtılıyor. çok duymuştum ihtiyaç olursa onu alıcam ben araştır istersen. ayyy kalkıyımda misafir gelmeden son hazırlıklara girişeyim.
ne demekcanım yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana
canım gozun aydınnnnnn cok guzell dımı opup koklamakkk
korkmayın kızlar o an sadece bebegınızı dusunuyorsunuz
korku yokkkk.. acı yokkk. bebek varrrr. süt kokusu varrr... öpmek varrr..
meltemin rüzgarı geldi takvimi devam ediyor.. 7 şubatta bebeğim gelsin takvimimi okurken nanik yapıcaz oğlumla inşallahhhh.
Kiraz torbası? Duymamıştım, bakayım ben de neymiş, pahalı bişey miymiş.avatarımdaki kıza bende gıcığımmm.. keza şuan 97 kiloyum 100 e merdiven dayadım. o zayıflama topiğindeykene motivasyon olsun diye koyduğum bişeydi. sonrada uzun zaman girmeyince ve de serde üşengeçlik olunca öööööyle kaldı. ama nasıl kadın dimi. tamam dur karnımın resmini koyucam. ama harita sanıp şehrini arama
Alemsin yaevet kadın acayip gerçekten. Hiç hoş olmuyor böyle bir ruh halindeyken böyle kadınlar görmek. Doğumdan sonra ne olacak, düşünüyor insan ister istemez. Ben böyle fotolardan hiç motive olmam mesela, uyuz olduğumla kalırım.
o su torbası değilde rossmanda gördüm kiraz torbaları var. fırında ısıtılıyor. çok duymuştum ihtiyaç olursa onu alıcam ben araştır istersen. ayyy kalkıyımda misafir gelmeden son hazırlıklara girişeyim.
bi de ne misafiri ayol hamile hamile?
:)))) hakkın valla yap nanıgınııııne demekcanım yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana
canım gozun aydınnnnnn cok guzell dımı opup koklamakkk
korku yokkkk.. acı yokkk. bebek varrrr. süt kokusu varrr... öpmek varrr..
meltemin rüzgarı geldi takvimi devam ediyor.. 7 şubatta bebeğim gelsin takvimimi okurken nanik yapıcaz oğlumla inşallahhhh.
walla canım benm doğuma daha var ama 5 gün önce benm bebiş doğum kanalına inmiş dedi doktor...yalancı sancının dışında bişide yok...her an gelebilir dedi...sennde günün az kalmış,merak etme her an doğum kanalına girip doğumun gerçekleşir ....o korkular bendede var ama inan keşke gerçek doğum sancılarımız gelsede bu stressten bir an önce kurtulsak..böle oturup bekleyerek dahada sıkıyoruz kendimizi allah yardımcımız olsun....
kaçış yok artık. hep içimizde tutamayacağımıza göre bebişlerimizi,korkularımızı yenip doğuracaz. çatı muayenesinden yırtmışsın ne güzel belki doğumda bakarlar sadece. sancı konusunda bi fikrim yok bende de oluyor ara ara ama dayanılmaz gibi değil.bebek doğum pozisyonuna kaçıncı haftanda girdi canım. benim bebişim ters ama bugün acaba dönmüş olabilir mi diye düşünüyorum çünkü farklı yerlerden tekmeliyor. kızlar yaa kafa dönünce kafayı nerde hissediyorsunuz. ben göbek deliğimin üstünde hissediyordum. şimdi orası yumuşak kafa nerde bulamadım.döndü mü acaba? bu arada akşama misafirim var. yavaş yavaş bişeler hazırlıycam bakalım fazla yapıp dolaba atiymde doğumdan sonra lazım olur diyorum. misafirlere ikram ettiğiniz ve heppp iltifat alan tarifleriniz var mıııı??pratik şeylerde olabilüüü ilginç aperatifler filan.
Kızlarrr bugün tekrar doktora gittim, bebek bu gidişle 3800 falan doğar dedi, benimde bazı sıkıntılarım vardı anlatmıştım daha önceden bebek biraz iri olunca benimde sıkıntılarım olunca yarın sezeryan olmaya karar verdik, daha fazla kafamı yoramayacağım o mu olsun bu mu olsun diye, sabah gidiyorum inşallahhh
kızlar kasıklarım çok ağrıo, ne yatınca geçio, ne kalkınca inceden inceden fena vuruo ağrı, rahimde açılma varmış en son muaynemde 1 cm, daha geçen perşembe güünü gittim doktora,sizce ne kadar süredece açılma devam eder. hla açılıyormudur bu cuma diğer kontrolüm
evet alalım tarifleri, iyi olur, değişiklik olur hem:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?