2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar ya doğum yaklastıkca stresım artıyor bebeğimden çok doğum nasıl olacak dıye düşünüyorum. ilk doğumu normal ve devlet hastanesinde yaptım evet zor oluyor ama geçiyor. gerçi kabus gibiydi ilk dogum kordon dolandığı için ebeler karnımdan bastıra bastıra kemiklerimi kırcaklardı artı doktorumun hakaretleri. Neyse sıhhatle dogdu oglusum. bu dogum epidurallı normal doğum olacak okudum yapanları ancak dıyorlarkı açılma 10 cm olunca veriliyormuş ben ne anladım o işten zaten geriye bir doğurmak kalıyor. birde okudum hep drlar 1.cisi sezeryan olana yok dikişlerin acılır vb nedenlerle 2.ciyi sezeryan yapıyor oysa yurtdışından 1. sezeryan 2. normal dogum yapan bir sürü arkadaşım var ve sankı sezeryan oranı çok yuksek Türkiyede.

Masalah bebisler cogaliyor. Doguranlari terbrik ederim Allah annali babali buyutsun, darisi bizim Basimiza ins.. Arkadaslar Bise soracam sizce FURKAN ismi nasil

Epiduralle ilgili çok şey okudum, bildiğim kadaıyla 10 değil 4 cm açıklıkta yapılıyor hatta 4 cm i geçip 6-8 cm ye ulaşınca açıklık, epidural istense bile bu kadar açıldı gerek yok sana, bundan sonra kolayca 10 cm olur doğumnu yaparsın cevabı alan pek çok kişinin yazdıklarını okudum.
yani epidural 4 cm kada açıklıkta yapılıyor canım 10 cm de yapılmasının bi anlamı yok zaten, amacı doğuma hazırlayıcı sancıların şiddetini azaltmak. Bu konuda yine en iyisi doktorunla konuşman bence, ben sordum tüm cevaplarımı aldım ama şuna üzüldüm, epidural öye herkese uyan bişey değilmiş, yani kimisi epiduale rağmen ağrıların zirvesini yaşayabiliyormş. Hastanenin anestezi uzmanının nası olduğn da öğrenmen lazım, işinin ehli olmaşı. Daha önce epiduralli doğum yapılmış mı o hastanede, bun mutlaka sor mesela. Ama devlette epiduralli doğum yapan kimseye de rastlamadım.

Herkese selamlar,bir kaç gündür giryorum foruma okulu kapattım şükür,evde yatmakta ayrı güzelmiş doğum iznine çıktım ve 7 şubata gün verdi dr um allahın izni ile cumartesi son kontrole çağırdı ve haftaya perşembe anne olacağım:)))),sezeryan ve sipinal olacağım sabah saatlerinde isteyeceğim bakalım.pc başında oturamıyorum o bakımdan sadece takip ediyorum ve çıkıyorum.bu arada doğum yapan bütün arkadaşların gözü aydın olsun evlatları ile mutlu uzuuun bir ömür diliyorum.darısı benim gibi bekleyenlere öpüyorum herkesi:))

benm bildiğim 2 saatte bi emzirmek gerek...çok uyutma kaldırıp emzir bence..

sağlıcakla büyüüsün meleğin canım....

çok sağolun kızlar ama bu oğlan bi garip uyanmıyo
normalde en geç 2 saatte bir emmesi lazım biliyoum
burnunu sıkıyorum ayağını gıdıklıyorum sarsıyorum alıp memeyi vermeye çalışıyorum ağzına ama yok
bazende sık uyanıyo ama uyanmadığı zamanlar çok korkuyorum aç kalıcak diye
birde ben doğumdan hemen sonra humana içmeye başladım sütüm hemen gelmemişti korktum kompostu vs baya yedim içtim
4-5 gündür çok fena gögüslerim oğluma süt çok fazla geliyo ikisini birden emip rahatlatması imkansız gün içinde sürekli ıslak önüm akıyo
üstüne birde sağıyorum doymadığını hissettiğimde kaşık kaşık veriyorum
fazla sütü dondurucuya koyuyorum 3 ay saklanıyomuş bu şekilde
fakat kayınvaldemde annemde dök diyolar iyi olmazmış onlara göre, üzülüyorum
yazık değilmi süte hemde hala sarı süt geliyo
anlıycağınız kafamı karıştırdılar

merhaba kızlar nasılsınız
ben cuma günü doğum yaptım anca fırsat bulup yazıyorum
çok şükür çok iyiyiz oğlumla
sezaryan olacakalr hiç korkmasın 2 gün biraz ağrı oldu onun 3.gün çok rahattım
doğum yapanları tebrik ediyorum , yapacak olanlar da herkes ALlah'a emanet olsun
uykusuz geceler başladı benım için

canım gözün aydın sağlıkla büyüsün meleğin
cuma doğum yaptım ben de çocuk doktoru muayene ederken oğlumu sağılan sütün dolapta 4-5 gün dayandığını söyledi
eğer sağlıksız olsaydı demezdi
ama sen bilirsin yine de
sağlıkla büyüsün inşallah

iyi akşamlar çiçeği burnunda anneler ve benim gibi büyük günü dört gözle bekleyenler
daha önce konuşuldumu bilmiyorum ama bebişlerimizin kulağına isimlerini illa cami hocasının mı okuması lazım siz nasıl hallettiniz bu işinizi
hiçte tanıdığımız yok ki imam falan nasıl olacak:44:

canım benim eşim koydu. yapılması gereken basit bişey. o yüzden ben illa hoca koyacak diye bi kural bilmiyorum. ama yine de bi araştır istersen..

canım benim eşim koydu. yapılması gereken basit bişey. o yüzden ben illa hoca koyacak diye bi kural bilmiyorum. ama yine de bi araştır istersen..
canım oğluşun iyidir inşALLAH doğumdan önce konuşmuştuk senle su azlığı ile ilgili biz hala bekliyoruz 5cm idare ediyor diyor hep
komşu hacı bi amca var eşim ona sormuş yaparmısın diye oda hocanın yapması lazım demiş kafam karıştı sonuçta bi ezanla bi kamet okunuyor

bızım enıstemız okudu gerek yok camı hocasına canım ya

aynı dert bızde de var gunduzlerı uyuyup gecelerı uyanık ve gunduz pek memeye yuz veermıyor ve goguslerım sısyor bu seferde bosaltmak sorun oluyor pompa kullanmya baslıcam artık sol gogsum koltuk altıma dogru beze yaptı sıstı sıcak kompres yap dedı hemsıre ıltıhap yaparsa sorun olur dedı

Allahım Allahım
Basket topu yutmuş gibiyim, sert ve yusyuvarlak bir karın.
bir de mütemadiyen tuvalete gidesim var.
kayahan'ın bir şarkısı vardı: heeeeeep karanlık heeeeep karanlık, yeer artık yeter diye
onu kedime uyarladım:
heeeeeep çişim var, heeeeep çişim var, yeter artık yeter!

Canm illa cami hocası olması geekmiyor bildiğim kadarıyla, bizim ailede hep benim babam okur kulaklarına ezanları, bütün yeğenlerimin isimlerini babam koydu ki cami hocası değil kendisi. Benim de öylesine bi imamın okumasındansa dedesi tarfıından isminin okunması daha çok hoşuma gider ayrıca.

canım ogun kat hemsıresıne sordum aynı katta degılmısız bebegını gordum sıtede allah uzun omur versın ogluna

bana dr um genelde az olcuyorum dogumda daha cok cikiyor dedi. tombul olsunlar bakimi kolay olur zaten dogumdan sonra 300 gr kadar verecekler. tabi rahat doguralim ins
bızde 200 gr vardık canımmmmmm

canım darısı basına saglıkla mutlulukla:)))

az kaldı canım sabret sonrası cok guzel oluyorrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…