2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Selam.ben 1,5 aydır öksürüyorum hemde ne öksürmek :44: her öksürüşte altıma kaçırırır olmuştum.ne ilaç kullanabildim ne bişiii sonra doktor ilaç vermek zorunda kaldı banamısın demedi en sonunda bal ile zencefili karıştırdım onu yedim bi kaç gün sonaa kesildi öksürüğüm gerçi hala öksürüyorum ama arada sırada en azından.sende bi dene derim canım faydası oluyo

Canım benim gözün aydın..Bebişin hayırlı olsun Rabbim sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin

Oh iyi geldi ya millet patır paır doğurmaya başladı, sona kalıcam yalnız kalıcam derken sizin de olduğunuz bilmek iyi geldi valla:13:

öyle tabi bebekler önceden süpriz yapmazlarsa tabi aynı haftadayız sanırım burda 37 yazıyor ama ben 36.haftamın içerisindeyim 24.ünde sezeryan olcam siz kısmetse sizin normal olacak sanırım?

Herkese selaaamm..
Bugün kontrolümüz vardı suyum azalmaya başlamış..kızım aşağı inmemekte kararlı ve sonunda cumartesi günü kavuşuyoruuuuzz.sezeryanla doğum yapıcam ve çook heyecanlıyım

öyle tabi bebekler önceden süpriz yapmazlarsa tabi aynı haftadayız sanırım burda 37 yazıyor ama ben 36.haftamın içerisindeyim 24.ünde sezeryan olcam siz kısmetse sizin normal olacak sanırım?

Aynen, 36+ 2 deyim bugün, benim doktor bayağı normal doğumcu biri ama 4 kg olma ihtimalimiz var o zaman sezaryen düşünebiliriz biz de, ama şimdilk normal görünüyor diyebilirim. Yarın muayenemiz var, bakalım kaç kilo olduk.

hadi bakalım hayırlısı ne ise o olsun...benimde kontrolüm perşembe günü bende merak ediyorum kilosunu 2 hafta önce 2.500 kiloydu ..ama bu hafta biraz kasıklarımda ağrı ve batma oldu kontrolü bekliyorum hep 4 gözle süpriz bişeler olmasında daha erkeniz en azından bu haftada dolsun ondan sonra ne zaman gelmek isterse gelsin oğlum diyorum

canım benm 2.ci gebeligim ben hiç almadım helede basta zaten yeni dogum yaptıgınızdan dolayı iyi besleneceksin oyüzden insaşlah sütün ilk gelince az gelir ama asıl süt 3 gün sonra bi anda inio gögsünüz tas gibi oluo bebek onu ememio birde üstüne süt yapıcı cay alma bebegin baktın 10 gün sonra sütün azsa bebegin doymadıgını düşünüyorsan ozaman al benim sütüm 4.cü aydan sonra azaldı oda benim hatam iyi beslenmiodum. sen pekmezle tereyagını kaynat iç eve gelince hastaneden birde hosaf yapsınlar sana sen olan sütle bas edemezsin zaten inan bende öle olmustu.

Humana cayini 2 arkadasim yeni dogum yaptilar memnunlar bende hastaneye goturucem hemsutun gelmesineiyi geliyo hemde bitkisel oldugu icin bizlere iyi gelir .sakin gogsunuzu sikmayin gelen ilk sivi bebek icin antibiyotik gorevi goruyomus.normal dogumda sutun hemen gelmesi sancilarla alakali sanci olunca vucut sut uretimine geciyormus sezeryan olanlarda o yuzden 1 gun felan sut gelmemesi ondan olabiliyormus

Hmmm çok sağol canım ya çok iyi anladım, iyi oldu bu mesaj. Ben zaten pompa da almadım, ablamın tecrübelerinden çok etkileniyorum elimde değil. Pompa alayım deyince ne gerek var, süt oldukça emzireceksin zaten ben hiç kullanmadım filan dedi, onu da almadım. Dediğin gibi var olan sütle baş edememek gibi bi durum da var. Hoşafı yaptırayım mutlaka. İlk doğumun normal miydi? Doğumun normal ya da sezaryen olmasının etkisi var mı sence sütün gelmesine? Gerçi ablamda sezaryene rağmen hemen geldi ama mesela bir arkadaşım da normal doğum yapmasına rağmen öyle çabuk olmuş ki doğumu, sütü hemen gelmemiş. Değişebiliyor galiba?

canım zaten insalah iyi beslenirsen sütün ilk gelecegi için bol oluo devamli güzel beslenirsen hiç azalmaz ben 4. aydan sonra beslenmeme dikkat etmedim azaldı ama nette arastırmıstım rezene cayı artırıo sütü die yazıodu hemen aldım ve süper iyi geldi humana ya bakın içindekiler bölümüne oda rezene cayı oluo zaten oyüzden ben baharatcıdan alıodum rezene hem saf bitki işlem ısı görmemiş daha saglıklı olur bence ama sen bilirsin tavsiyem bebiş doymadıgını anlarsan süt artırıcılara basla cünki her annede aynımı bilmiorum ama ben hiç bişi kullanmadım ilk bebegimde hoşaf ve kaynatılmıs pekmez tereyaglı içmiştim eve gelince1 ay boyunca masallah atık üstümde elbise koymuodum hep kıyafetim batıodu emzirirken ama bu söylediklerimi yani hosaf ve pekmez içmeyi bırakınca bebegim doymamaya basladı rezene cayıyla artırdm cok sükür yani kişiye göre degişir ama süt yapan seyler yeseniz daha iyi olur humanaya ilk 2 ay gerek olmaz bence güzel beslenirseniz

bence ırsi bişi bu süt gelmesi anne abla ne zaman geliosa öle oluo gibi ama ben sezeryan dogum yaptım 2 gün hastanede yattm zaten gögüsten agız sütü gelio o bebegi doyuruo 2 gün eve geldim evimde ablalarım sagolsun marol süt yapar pekmez teryag kaynat iç ve hosaf ben üzülüodum sütüm yok die evde bunları içe içe bir baktım masallah gögsün inan öyle büyümüs tas gibi olmustuki bebegim masallah öksürmekten içemiodu yazık artık pompa alcaktım nerdeyse bebek emsede yazık bosaltamıodu gögsü bunları iç inan bişi gerek kalmaz sütün erken gelsin istiosan dogdugu andan itibaren her emzirdinde saat tut 30 dk dolmadan emzikten cekme bebegi uyusada emio eme eme gögüs uyarıo süt erken gelio bebek sarılık olmuo ben hata ettm oglumda gögsümü veriodum 5 dk içinde bebegim yorulup uyuyordu bende uyanmasın die yatırıodum oyüzden hem bebgim yeterli agız sütü alamadı hemde sarılık oldu gögsüm uyarılmayınca sütüm gec geldi bu defa tecrübe iyi gelcek bana sende öle yap bence uyusada yorulsada cenesai güslensin yarım saat tut emsin kendi bırakırsada zorla verme ama 15 dk falan da bırakabilir ozaman bıraksın elleme ama sende cekme gögsünden bebegi baktın ne yapsan gögsün sişmio sütün az 5 6 gün sonra cay al ama hosaf falan derken olur insalah sütü. 2 veya 3.cü ayda ben baharatcıdan rezene cayı aldım sütüm iyi beslenmeyince azalmıstı ama süper geldi zaten humananın içindekilere bak oda rezene cayı yazıo.bn nette okudum rezene artırıo die gercektende süper geldi bol baklava yemiştim susatan herseyi ye bol su demek bol süt demek

3 doğum yapmış biri olarak illada nişan gelecek die bişi yokki..benm ilkimde suyum geldi..2. ve 3. de ne su nede nişan geldi sancıyla gittim doğuma...yani belli olmaz en önemli belirti sancının olması diğerleri olmasada olur...

Herkese selaaamm..
Bugün kontrolümüz vardı suyum azalmaya başlamış..kızım aşağı inmemekte kararlı ve sonunda cumartesi günü kavuşuyoruuuuzz.sezeryanla doğum yapıcam ve çook heyecanlıyım

ohhh sende kurtulanlardan olacaksın inşlh....rabbim sağlıkla kucana almayı nasip etsin...hayırlı doğumlar....

Tamam arkadaşım, aklıma not etmeye çalıştım herşeyi. Çok iyi oldu seninle burada buluşmak, anlattıklarından çok faydalanacağımı düşünüyorum. Yine bi sıkıntım olursa mesaj kutunu tıklatırım :)
bu arada çalıştığım zamanlarda hayatım nasıl düzenliydi, sürekli uykum olduğundan akşam 9- 10 gibi uyuyordum. Bebek de böyle alışır, rahat ederim ilerde diyordum ama Şimdi evde ve gebeliğin son ayında olduğumdan yatma saatlerini iyice geçe çektim. Bebek eski düzene değil de bu düzene alışırsa yandık Gidip yatıcam kolayca uyuyamayacağımı bilsem de.
Herkese iyi geceler kızlar, bebişlerinizzle huzurlu, çok tuvalete kalkmadan, horlamasız, ağrısız, dinlendirici bir uyku diliyorum

Sevgili anneler ve anne adyları,
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin evlatlarinizi ..
dogum yapanlara gecmis olsun, yapacak olanlara Allah kolaylik versin
Benimde nasipse ilk bebegim olacak
Gunler yaklastikca heyecanlaniyorum
Merak ettigim sey; beklenen dogum tarinde mi dogum yaptiniz
yoksa daha erken mi bu tarihlerde ne kadar bi sapma oluyor?
ve dogum cantasini ne zaman hazirlamali??
bilgilendirirseniz cok sevinirim
simdiden tesekkurler

yüksel ayaz'a iyi günlerini görelim meleklerimizin inşALLAH
demek ki komşu başından savdı neyse canı sağolsun

Son düzenleme:
Saat kaç oldu ve ben halaa uyuyamadim:-( kızım çok hareketli sanki içerde mezdeke yapıyo aşağıya çok bastırıyo cuma günü sezeryan olucam inşallah önceden gelmez:-( biraz belimde ağrıyo korkuyorum gelecek diye 2günüde atlatabilsem hayırlısıyla:-(

bende uyuyamayanlardanım canım ama şimdi gidiyorum yatağa orada dinlenmek bile iyi geliyo :)) gelecek zamanı onlar çok iyi biliyoo şimdiden parmaklarında oynatıyorlar annelerini babalarını telaşlandırıyorlar :)) hayırlı zamanda kucağına al inşallah bebeğini ..

Tel.den girdigim icin alinti yapmak zor oluyo.
Ben simdiden bebegimin ve kendimin hastane cantasini hazirladim ne olur ne olmaz dr. Hadi dediginde hazir olmak istedim.subat annelerinin cogu dogum yapti bile gecmis sayfalari okursan hangi haftalarda dogum yaptiklarinj gorursun.36.haftamda hazirladim cantami dr.gorus erken olma gibi bisey yoksa sende bu haftalarda hazirla bence

Son düzenleme:
uykusuz her gece yorgun ölesiyeee uykumu çoookkk özledim gece 2 de yat 5 de kalk kaşın allah kaşınnn nolcek bu işin sonu bilmiyorummmm
bu arada zeysimadan haberi olan varmı 5-6 gün önce gece sancım var dr gitcem dedi sonra ne buraya girdi nede face merak ettim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…