- Konu Sahibi papatya3459
-
- #40.041
günaydın
ben gece gündüz öksürüyorum bebeğe bir zararı var mıdır acaba?
bilgisi olan varsa...fikrinizi yazar mısınız? doktora gitmelimiyim. ben zaten ilaç kullanamam diye gitmiyorum ama
uzun süredir gece gündüz de uykusuzum
merhaba kızlar nasılsınız
ben cuma günü doğum yaptım anca fırsat bulup yazıyorum
çok şükür çok iyiyiz oğlumla
sezaryan olacakalr hiç korkmasın 2 gün biraz ağrı oldu onun 3.gün çok rahattım
doğum yapanları tebrik ediyorum , yapacak olanlar da herkes ALlah'a emanet olsun
uykusuz geceler başladı benım için
Oh iyi geldi ya millet patır paır doğurmaya başladı, sona kalıcam yalnız kalıcam derken sizin de olduğunuz bilmek iyi geldi valla:13:
öyle tabi bebekler önceden süpriz yapmazlarsa tabi aynı haftadayız sanırım burda 37 yazıyor ama ben 36.haftamın içerisindeyim 24.ünde sezeryan olcam siz kısmetse sizin normal olacak sanırım?
Aynen, 36+ 2 deyim bugün, benim doktor bayağı normal doğumcu biri ama 4 kg olma ihtimalimiz var o zaman sezaryen düşünebiliriz biz de, ama şimdilk normal görünüyor diyebilirim. Yarın muayenemiz var, bakalım kaç kilo olduk.
Hava güzelse biraz yürüyorum ama çıkmak için başka bahaneye de ihtiyaç duyuyorum illaki, mesela makete gitmek gibi. Güya izne çıkınca hergün yürüyeceğim derdim ama pek öyle olmadı malesef. Benim derdim giyinmek. Giyebildiğim sadece 2 eşofman altım var ve paçaları çok uzun. Onlarla dışarı çıkınca paçaları kirleniyor, uyuz oluyorum. Hele hava yağmurluysa hiç çıkmıyorum. Mesele soğuk hiç değil ki çoğunlukla üşümüyorum zaten, ama eve dönünce ne giyerim dye düşünmekten dışarda yürüyemiyorumnormal doğum yaparsa yandık bu kadar az hareketle :18:
kızlar bu arada ben bu humana still tea den almadım ya çok kararsızım. İyi şeyler de okuyorum hakında ama mesela ablam bildiğim kadarıyla hiç kullanmadı böyle şeyler, ki sezaryenle yaptı 3 doğumunu da. Olmazsa olmaz bişey mi, alayım mı almayayım mı karar veremedim. Bi de haftasonu ilk kez göğüslerimi biraz sıktım ama süt filan gelmedi, normal değil mi? Sizin sıkınca gelmeye başladı mı? Annem artık gelmesi lazım yavaş yavaş filan dedi ama neticede doğumun gerçekleşmesiyle tetiklenmiyor mu bu süt olayı?
canım benm 2.ci gebeligim ben hiç almadım helede basta zaten yeni dogum yaptıgınızdan dolayı iyi besleneceksin oyüzden insaşlah sütün ilk gelince az gelir ama asıl süt 3 gün sonra bi anda inio gögsünüz tas gibi oluo bebek onu ememio birde üstüne süt yapıcı cay alma bebegin baktın 10 gün sonra sütün azsa bebegin doymadıgını düşünüyorsan ozaman al benim sütüm 4.cü aydan sonra azaldı oda benim hatam iyi beslenmiodum. sen pekmezle tereyagını kaynat iç eve gelince hastaneden birde hosaf yapsınlar sana sen olan sütle bas edemezsin zaten inan bende öle olmustu.
Humana cayini 2 arkadasim yeni dogum yaptilar memnunlar bende hastaneye goturucem hemsutun gelmesineiyi geliyo hemde bitkisel oldugu icin bizlere iyi gelir .sakin gogsunuzu sikmayin gelen ilk sivi bebek icin antibiyotik gorevi goruyomus.normal dogumda sutun hemen gelmesi sancilarla alakali sanci olunca vucut sut uretimine geciyormus sezeryan olanlarda o yuzden 1 gun felan sut gelmemesi ondan olabiliyormus
Hmmm çok sağol canım ya çok iyi anladım, iyi oldu bu mesaj. Ben zaten pompa da almadım, ablamın tecrübelerinden çok etkileniyorum elimde değil. Pompa alayım deyince ne gerek var, süt oldukça emzireceksin zaten ben hiç kullanmadım filan dedi, onu da almadım. Dediğin gibi var olan sütle baş edememek gibi bi durum da var. Hoşafı yaptırayım mutlaka. İlk doğumun normal miydi? Doğumun normal ya da sezaryen olmasının etkisi var mı sence sütün gelmesine? Gerçi ablamda sezaryene rağmen hemen geldi ama mesela bir arkadaşım da normal doğum yapmasına rağmen öyle çabuk olmuş ki doğumu, sütü hemen gelmemiş. Değişebiliyor galiba?
Tüm hamilelere; hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim. Doğum yapmış arkadaşlara göz aydınlık diliyorum :)
Arkadaşlar bir sorum olacak benim doğum tarihime yani 40. haftamın dolmasına 3 gün var ama hala tık yok bendeKızım pıtır pıtır yapıyor ama gelmeye pek niyeti yok :)
Sadece gece uykusuzluğu ve göbeğimin acısı var .Prş günü doktor kontrolüm var bakalım o gün karar vereceğiz o ana kadar doğum olmazsa, ama normal doğum istediğim için belirti lazım ama bir şey yok .Önemli olanda göğüslerimde süt ile ilgili bir şey yok, sadece sertlik var her duşta masaj yapıyorum ama herhangi bir akıntı yokAnnemde kayınvalimde "kahverengi akıntı olması lazım, doğumun geldi" diyorlar ama yok Normal mi bu durum çok merak ediyorum cevap verirseniz mennun olurum...
Herkese selaaamm..
Bugün kontrolümüz vardı suyum azalmaya başlamış..kızım aşağı inmemekte kararlı ve sonunda cumartesi günü kavuşuyoruuuuzz.sezeryanla doğum yapıcam ve çook heyecanlıyım
bence ırsi bişi bu süt gelmesi anne abla ne zaman geliosa öle oluo gibi ama ben sezeryan dogum yaptım 2 gün hastanede yattm zaten gögüsten agız sütü gelio o bebegi doyuruo 2 gün eve geldim evimde ablalarım sagolsun marol süt yapar pekmez teryag kaynat iç ve hosaf ben üzülüodum sütüm yok die evde bunları içe içe bir baktım masallah gögsün inan öyle büyümüs tas gibi olmustuki bebegim masallah öksürmekten içemiodu yazık artık pompa alcaktım nerdeyse bebek emsede yazık bosaltamıodu gögsü bunları iç inan bişi gerek kalmaz sütün erken gelsin istiosan dogdugu andan itibaren her emzirdinde saat tut 30 dk dolmadan emzikten cekme bebegi uyusada emio eme eme gögüs uyarıo süt erken gelio bebek sarılık olmuo ben hata ettm oglumda gögsümü veriodum 5 dk içinde bebegim yorulup uyuyordu bende uyanmasın die yatırıodum oyüzden hem bebgim yeterli agız sütü alamadı hemde sarılık oldu gögsüm uyarılmayınca sütüm gec geldi bu defa tecrübe iyi gelcek bana sende öle yap bence uyusada yorulsada cenesai güslensin yarım saat tut emsin kendi bırakırsada zorla verme ama 15 dk falan da bırakabilir ozaman bıraksın elleme ama sende cekme gögsünden bebegi baktın ne yapsan gögsün sişmio sütün az 5 6 gün sonra cay al ama hosaf falan derken olur insalah sütü. 2 veya 3.cü ayda ben baharatcıdan rezene cayı aldım sütüm iyi beslenmeyince azalmıstı ama süper geldi zaten humananın içindekilere bak oda rezene cayı yazıo.bn nette okudum rezene artırıo die gercektende süper geldi bol baklava yemiştim susatan herseyi ye bol su demek bol süt demek
çok şükür canım iyiyiz 1 hafta küvezde kaldıktan sonra döndük evimize. Büyüyor maşallah. benim doğum yapmam iyi olmuş cnm vardır bi hayır. suyum gerçekten çok azmış.rahim incelmişti ve plasenta yaşlanması da oluşmuştu. yani herşey bebeğimi riske atmaya başlamıştı. küçük doğduk ama dışarda büyümeye çalışıyoruzyani yapılan bir ezan va kamet okumak. o yüzden imam haricinde biri de yapabilir.
bende uyuyamayanlardanım canım ama şimdi gidiyorum yatağa orada dinlenmek bile iyi geliyo :)) gelecek zamanı onlar çok iyi biliyoo şimdiden parmaklarında oynatıyorlar annelerini babalarını telaşlandırıyorlar :)) hayırlı zamanda kucağına al inşallah bebeğini ..Saat kaç oldu ve ben halaa uyuyamadim:-( kızım çok hareketli sanki içerde mezdeke yapıyoaşağıya çok bastırıyo cuma günü sezeryan olucam inşallah önceden gelmez:-( biraz belimde ağrıyo korkuyorum gelecek diye 2günüde atlatabilsem hayırlısıyla:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?