2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

çok şükür canım iyiyiz 1 hafta küvezde kaldıktan sonra döndük evimize. Büyüyor maşallah. benim doğum yapmam iyi olmuş cnm vardır bi hayır. suyum gerçekten çok azmış.rahim incelmişti ve plasenta yaşlanması da oluşmuştu. yani herşey bebeğimi riske atmaya başlamıştı. küçük doğduk ama dışarda büyümeye çalışıyoruz yani yapılan bir ezan va kamet okumak. o yüzden imam haricinde biri de yapabilir.

bence kesinlikle atma o sütleri. benimde aynı senin gibiydi ve sütüm uzunca süre sapsarı kalmıştı. bu yağ oranının yüksek olduğunu gösteriyor. o kaliteli sütü neden atasın ki. sizinkiler alışık olmadığı için böyle söylemiştir. ben de sürekli sağıyordum sütümü bebek doyduktan sonra. çok sütüm birikmişti bu şekilde. benimde hep akıyordu,daha bol olsun inş. oğlumda ilk ay süper kilo almıştı.buzlukta 6 ay korunabiliyor anne sütü. ben işe başlayınca kullanmıştık onları.
oğlumda çok zor uyanıyordu, eşimle gıdıklayıp duruyorduk, burnunu kaşı,ayağını mıncıkla sonra şapkayı çıkarıyorduk olmadı tulumu çıkarmaya başlıyorduk. zaten ev çok sıcak oluyordu. hastanede bebek hemşireleride böyle uyandırıyordu,bizde onlardan öğrendiğimizi yapıyorduk. işe yarıyordu. ama çok sıkda emzirmemek lazım biraz büyüdüğü zaman. bir süre sonra alışıp gece boyu meme istiyorlar.

benim oğlumda bir yakınımız okumuştu. annem sormuştu abi sen okuyormusun diye ,o da evet çok okudum dedi.ayrı bir özelliği var mı bilmiyorum ama imam filan değil.

Aynen benimde öyle hamilelik boyunca günde min. 20 kere tuvalete gidiyorum Çok sıkıldım ama az kaldı hayırlısı ile ...Bu arada ellerimi sık sık yıkamaktan erkek eli gibi oldu :)

ne alaka canım... bilmiş bi büyüğünüz varsa o koysun...benm 2 oğlumuda büyük eniştemiz okudu kulaklarına...bu sefer bende eşimin yapmasını istiyorum..nette var bilgileri,nasıl yapılacağı..

benim için kırmızı alarm meltem. aman pompa işini ihmal etme. benim çok bezem olmuştu. günlerce gece gündüz uyumadım. olunca çözülmesi çok zor. hemen bana çözüm olan uygulamayı yazayım. dene bence sonra pompada bebeğin emmeside yetmiyor. önce sıcak uygulama sonra emzirme ya da sağma ama beze olan yerlere bastırarak elle masaj yapmak ve en son soğuk uygulama. bu 3 adım çok önemli. beze artarsa en kesin çözüm elle masaj. bana dr.um o zaman canın acısada boşalana kadar sağacaksın demişti. yoksa işin tek çözümü operasyon. tabi benim sütüm çok olmuştu ve çok beze olmuştu. herkesin aynı olmayabilir. kimsenin gözünü korkutmayayım. ama yaşarsanız bu problemi baştan bu yazdıklarımı uygularsanız kolay atlatırsınız. ben durum kötü olduğu için her emzirmeden önce yapıyordum. bir de sonunda soğuk uygulama çok önemli. meme kanallarının küçülmesi için. yoksa süt kanallara dolmaya devam ediyor ve bebek doyduğu için süt orada kalıyor. bana da önce sıcak uygulamayı söylediler. kaç gün hastaye taşındım, en sonunda soğuk uyg.yı atladıklarını fark ettik.geçmiş olsun.

karnımın alt kısımında bir acı var birkaç gündür. ilk sezeryandı benim. ağrıyan yerde ameliyatın izinin olduğu yere çok yakın. tabi dikişler içte tam olarak neredeydi bilemiyorum.acaba sizde de var mı benzer sıkıntı? eski dikişlerin yeri mi acıyan merak ediyorum. perş. kont var dr. a soracağım ama sizde de var mı merak ettim.

Tüm hamilelere; hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim. Doğum yapmış arkadaşlara göz aydınlık diliyorum :)
Arkadaşlar bir sorum olacak benim doğum tarihime yani 40. haftamın dolmasına 3 gün var ama hala tık yok bende Kızım pıtır pıtır yapıyor ama gelmeye pek niyeti yok :)
Sadece gece uykusuzluğu ve göbeğimin acısı var .Prş günü doktor kontrolüm var bakalım o gün karar vereceğiz o ana kadar doğum olmazsa, ama normal doğum istediğim için belirti lazım ama bir şey yok .Önemli olanda göğüslerimde süt ile ilgili bir şey yok, sadece sertlik var her duşta masaj yapıyorum ama herhangi bir akıntı yok Annemde kayınvalimde "kahverengi akıntı olması lazım, doğumun geldi" diyorlar ama yok Normal mi bu durum çok merak ediyorum cevap verirseniz mennun olurum...

Canım böyle mesajlar bizim için çok kıymetli ama topik
çok hızlı akınca geçmişe dönük mesajları bulmak çok zor oluyor. Geçenlerde bi başka topik gördüm adı "tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler" diye. Daha az sayfası var, bütün girişler tavsiye şeklinde olmuş. Bu şekildeki mesajlarınızı oraya da kopyalasanız, ihtiyaç halinde orada bulmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum. Arada kaynıyor bunlar, mesela benim daha 4 haftam var doğuma. O zaman senin anlattığın gibi bi sıkıntı yaşarsam buradan nasıl bulurum mesajını, kimn yazdığını bile hatırlayamam.

Son düzenleme:

hemen bakıyorum.

iyi o zaman haticecim, herkes gitse bile biz senle buluşuruz burada artık Sen beni ben seni tebrik ederiz

bende varim 28 subat gozukuyo:)

tamam o zaman hatice, sen ben üç kişi olduk.. Okeye dördüncü aranıyor

gokceg ve bebegımmmm de vardı galıba Artık dogurayım ıstıyorum . Gıttıkce zorlasmaya basladı bu ıs Allahtan hamılelık 9 ay. Daha uzun oolsa ne yapardık dusunemıyorum

Gunluk hareketleriniz nasil ben yatiyorum ya sozde kalkip yuruyus yapicam cok zor geliyo

Hava güzelse biraz yürüyorum ama çıkmak için başka bahaneye de ihtiyaç duyuyorum illaki, mesela makete gitmek gibi. Güya izne çıkınca hergün yürüyeceğim derdim ama pek öyle olmadı malesef. Benim derdim giyinmek. Giyebildiğim sadece 2 eşofman altım var ve paçaları çok uzun. Onlarla dışarı çıkınca paçaları kirleniyor, uyuz oluyorum. Hele hava yağmurluysa hiç çıkmıyorum. Mesele soğuk hiç değil ki çoğunlukla üşümüyorum zaten, ama eve dönünce ne giyerim dye düşünmekten dışarda yürüyemiyorum normal doğum yaparsa yandık bu kadar az hareketle :18:
kızlar bu arada ben bu humana still tea den almadım ya çok kararsızım. İyi şeyler de okuyorum hakında ama mesela ablam bildiğim kadarıyla hiç kullanmadı böyle şeyler, ki sezaryenle yaptı 3 doğumunu da. Olmazsa olmaz bişey mi, alayım mı almayayım mı karar veremedim. Bi de haftasonu ilk kez göğüslerimi biraz sıktım ama süt filan gelmedi, normal değil mi? Sizin sıkınca gelmeye başladı mı? Annem artık gelmesi lazım yavaş yavaş filan dedi ama neticede doğumun gerçekleşmesiyle tetiklenmiyor mu bu süt olayı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…