2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
günaydınn kızlaar.. dünden beri bebeğin dmnmesi ve son haftayı beklemekle ilgili araştırma vs yaptığım için giremedim pek.kararsız kaldım 38+5 te sezaryen mi olayım yoksa sancımı bekleyip gideyim hastaneye de belki dönmüş olur mu? ya bu arada bebeğime bişe olursa.sizinde fikirlerinizi alayım bu hafta karar vermem gerekiyor.

kızlar bu arada TUZE de bebeğini kucağına almış.
bi kere daha teyze olduk hadi bakalım.

yakında hikayesini yazacak sabırsızlıkla bekliyorum bende.. e

eveeetttt şubata girmemize son 1 gün. 1 gün daha dayanırsak gerçek şubat annesi olacouk. şaka gibi yaa sıra geldi çattı.

günaydın benim bildiğim kadarıyla ilk bebeklerde 39 haftaı bekliyorlar 2. bebekte 38 de alıyorlar . normal içinse 40 a kadar hatta daha fazla bekleyenler var dı galiba 42. haftada bile doğum olabiliyormuş. Gün geçtikçe beklemek bize zor geliyor ayyrı mesele
bence dr unla karar ver melisin. neden niçinlerini konuşarak daha sağlıklı bir karar vermek için. sana da allah kolaylık versin

Gunluk hareketleriniz nasil ben yatiyorum ya sozde kalkip yuruyus yapicam cok zor geliyo

günlük hareketim kalmadı benim, sevgili yalancı doğum sancılarım,azıcık hareket edince davul gibi şişen bacaklarımın biraz daha şişmesi, bel ağrıları ile ancak evin içinde dolaşabiliyorum. annem yanımda allahtan. evde bu halde olmaktan çok sıkıldım.dün sabah iyi hissettim biraz, kahvaltıyı ben hazırladım,sonra uzun süre karnım çok gergindi,oturdum kaldım. neyseki geçici bunlar çok şükür. allah yaşlılara ve sürekli hastalığı olanlara şifa versin. ne kadar zormuş, gerçekten çok iyi anladım hallerinden.

süt gelebilir ama herkeste gelecek diye bir kural yok. doğum olunca değişen hormon salgılarına bağlı olarak salgılanır süt. o yüzden telaşlanma. işin bilimsel yanı bu. anneler bazen tedirgin ediyor işte. benim annem emekli hemşire bazen öyle şeyler söylüyorki şaşırıyorum:))
humana ben de almadım. ilk bebekte hastanede vermişlerdi. o zaman doğum ağrılarıyla gitmiştim hastaneye.sezeryandan sonra hemen sütüm gelmişti. şimdi belki ağrılar olmayacak. o zaman sütüm gelmez mi acaba diye alayım mı diye düşünüyorum. eşimde gelmezse alırız hemen (yakında e-bebek mağazası var) diyor.acaba çantamda olsa daha iyimi olur diye düşünyorum.

merhaba kızlar benim çok az kaldı hissediyorum artık.yalancı sancılarım 1 haftadır var.karnımın ortasıda taş gibi belirtiler başladı artık çok mutluyum normal doğum yapıcam inşallah.tek sıkıntım doktorum hastaneyi bıraktı yepyeni doktorla doğum yapıcam herşey sil baştan yani birde 64 kiloyla başlayan hamilelik 89 kiloyla devam ediyo diyetisyene gitmeme rağmen şişlik diyolar inşallah öledir.herkese kolay çok güzel doğumlar ALLAH nasip etsin sağsalim bebişleri kucaklarımıza almayı nasip etsin...

canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün inş.

Tamam o zaman hatice, sen ben üç kişi olduk.. Okeye dördüncü aranıyor

bence okey için yeni masa açalım 4 kişiyi geçtik 20 şubat gibi benimkide

valla ben korktum meğer hiç bişey bilmiyormuşum umarım o günleri rahat atlatırız.

Herkese selaaamm..
Bugün kontrolümüz vardı suyum azalmaya başlamış..kızım aşağı inmemekte kararlı ve sonunda cumartesi günü kavuşuyoruuuuzz.sezeryanla doğum yapıcam ve çook heyecanlıyım

gözün aydın sağlıkla al bebeğini kucağına inş.

herkes gece kuşu olmuş gündüz kimsecikler yok. bende bi sorun var galiba gece horul horul uyuyorum gerçi tuvalet işimiz var sinir ediyor insanı iki damla için uyanıyorsun. dün akşam doktor amcamızı ziyaret ettik bizde kızım 2.900 olmuş herşey yolunda gözüküyor ama nst tekrarı istedi bizimki 2-3 kere hareket edince bugün tekrar gidecem. moralim bozuldu ama bi sorun yok galiba şuan hareket ediyor.bakalım

aynen bende uykumu özledim sabah buraya yazdıktan sonra bir uyumuşum ama varyaaaa süperdi. yeni uyandım.

eğer sancım var dedi ve face de girmediyse doğurmuştur. berraktan filan da haber yok. ben bide gevensi merak ediyorum en son çalışıyordu hala ve doğumuda yakındı çok sanırım.

bekleycem sanırım yaa. kensi sancısıyla olsun sezaryen bile olsa miadı dolana kadar bekleycem.

insan bu süreci kimle başladıysa onla bitirmek istiyor dimi? doktorun değişmesi kötü olmuş ama seni tanıyacak kadar süresi olmuştur. diyetisyene rağmen ise ödem toplamış olabilirsin. 2-3 lt su içmiş miydin? su içmek ödem attırıyor diyorlar sen içmiştim dersen bu tezi çürütecem.turşuyla aran nasıldı gebeliğinde?

Son düzenleme:

bide herkes izne ayrıldı ya evde hazırlıklar filan. ben izne ayrılalı çook olduğu için işlerimin çoğunu hergüne yaydım çoğunu toparladım. bugünde butik bebeden aldığım son şeyler gelmişti yıkadım kurudu onları ütüleycem. oğlum 51 cm olmuş. bende bilmeyerek 50 cm şeyler almışım tezgahtar kandırdı mı bizi anlamadım hepsi minicik. 2-3 gün giyse şükür. gören gülüyor kızın olursa oyuncak bebeklerine giydirir diye. küçük gelecek diye yeni şeyler almak zorunda kaldım.sanırım markaya göre de değişiyor. idil bebe nin kalıbı gerçekten dar.

moral bozacak bişe yok canım. bdt lerimiz aynı sayılır. bu haftanın özelliği demekki. benimkinin de hareketleri çok azaldı sakinleşti bu hafta. aslında normal belki ama normalde çooook hareketli olunca bi noluyo dedim. saymadım ama günde 10 u ancak geçiyordur.neden tekrar gideceksin anlamadım?günde 2-3 kere mi hareket ederse gideceksin. canım kilosu birazcık az gibi geldi bana da her an doğurabiliriz artık. ne kadar kilolu olursa o kadar kolaymış tutmak bakmak,altını değiştirmek açısından filan.. benim sana nacizane tavsiyem doğuma kadar balık yağı hapı omega 3 kullanman kullanmıyorsan eğer. benim 1 hafta geriden gitmişti 1 keresinde o hafta balık yağına başladım ertesi hafta hemen farketti. bide doğduktan sonra 200 gr filan azalıyolarmış.

Son düzenleme:
Bende 64 kg ile basladim suan 85 kgyum.tuz hayatimda yok ama tatli yedim oglumun hareketlerini hissetmedikce dogsunda bi vericem kilolari

şu an bende acayippp azimli istekliyim. emzirirken nasıl diyet yapıcam bilmiyorum ama bir an önce 65 e düşmek istiyorum. kemikli olduğum için 70 bile bende fena durmuyor yani 70 desem vermem gereken 27 kilom olacak.şu an oğlum 3200 gibi doğunca 3,5 filan ordan gitse, bir o kadar eşi suyu gitse 7, ödemlerimizi atsak 3 kilo oldu 10. geriye kaldı vermem gereken 17 kilo. zaten hamileliğimde tahminen ve annemden ve çevremden aldığım ortalamaya göre tahminen bana 7 kilo gibi bişe kalacak doğumdan sonra. 80 le hamile kalmam çok kötü oldu.seninki yine güzelmiş 64 e kısa zamanda düşersin inşallah geri.

üstteki mesajjımla tezat oluşturacak ama kaç gündür canım yaşpasta istiyor. yemememk için direniyorum

Ahahaaha ya çok güldüm sen çok alem bi hatunsun, tanıyalı çok olmadı ama valla gözlerim arıyor seni buralarda olmadığında. Ama uzun süre yoktun sen. Hem kilo vercem deyip hem pasta istiyor Kendi de fark ediyor durumun absürdlüğünü. Avatarındaki kadına gıccık - iki tane c ile okunacak lütfen- olsam da seviyom seni. Bi de doğal tepkilerine hastayım hani yapacauk gibi Çalıştığım yereki ordulular da öyle konuşuyor.

bana dr um genelde az olcuyorum dogumda daha cok cikiyor dedi. tombul olsunlar bakimi kolay olur zaten dogumdan sonra 300 gr kadar verecekler. tabi rahat doguralim ins

benimde geçen hafta 36+3 de 3.300 gr dı bu hafta kontrolde 3.500 ü geçmesini bekliyorum ama normal doğumu beklediğim için kilosundan korkuyorum açıkçası ya az ölçüldüyse ya daha fazlaysa doğumda anlaşılırsaaa amanınnnnnnn

le

Canım bekle biraz daha erken gibi geliyo bana evet sabırsızlanıyoruz ama onların dünyaya geliş tarihini biz değil de kendileri belirlesinler yavrucaklar.. yazık zaten ilk günden itibaren her şeylerine biz karar veriyoruz isimlerine giyim kuşamlarına en önemlisi dünyaya gelişlerine doğum günlerine kendileri karar versin dimi ama

Ah canım bende geçen haftaya kadar gece uykum güzeldi ama şimdi malesef geçen gün gece hiç uyumamıştım sabah direndim eşim gidince uyumadım öğlen sadece bir saat uyudum ama gece yine uyuyamadım yani yapacak bir şey yok bizimkisine sanırım gece uykusu haram oldu..

Bende 64 kg ile basladim suan 85 kgyum.tuz hayatimda yok ama tatli yedim oglumun hareketlerini hissetmedikce dogsunda bi vericem kilolari

Aynı telaş bizde de var canım triptofanla ara ara konuşuyoruz bu meseleyi azimle vercez tüm kiloları doğumdan sonra.. işe başlamadan gitsin tüm YAĞLAAARRR :):)

evet canım doktor konusu biraz canımı sıktı desem yalan olmaz.suyum son haftalara rağmen hala çok düşün yani ne kadar su içtiğimi suyuz yaşayamayanlardanım.benim ablam 28 kiloyla doğum yapmıştı yanında hep ben vardım o yüzden biraz bilinçliydim başından beri turşu ve tuzdan çok uzağım sadece bir parça çikolataya dayanamıyorum yemek sitilimde sadece sebze memnunum ama kendimi çok hafif hissediyorum sebze yiyince.şekerim yok tansiyonum sürekli düşük çok şükür ama doktorlar bulamadılar kilo almama neden.en son su tutuyodur dediler eğer doğumdan sonra gitmezse kilolar bebeğim 6 ay olduktan sonra çok ciddi spor ve diyete başlıcam çünkü çok yemek yemiyorum 8 aylığa kadar 2 öğünle beslendim ekmeğim sadece sabah öğünümde vardı ama olmadı ilk ayda 3 kilo aldım düşün artık :)

üstteki mesajjımla tezat oluşturacak ama kaç gündür canım yaşpasta istiyor. yemememk için direniyorum

canım bende son haftalarda saldım gitti çünkü doktorum bebeğimin hareketlerinin çok önemli olduğunu söledi.ben yemek yemeyince oğlum çok haretliydi ama 2 haftadır yemek yemeğe başlayınca uykusu düzene girdi inanırmısın 2 gün hiç uyumadığı olurdu.şimdi çok uyuyo uyanınca da şimdi dahada çok hareketli güç topladığını hissediyorum artık.son aylarda çok yemek ye ama doyacak kadar canım ben pastada yiyiyorum ama kendim yapıyorum şekerini az koyuyorum keke kremasınıda şekersiz pudiglerden seçiyorum yapıp yiyorum.sanada tavsiye ederim.

bende internetten tarif bakıyodum atık dayanamadım kendim yapıcam.deiğin gibi hareketinin azalamsı az yemem mi. son haftalarda tek başıma pek bişe yiyesim olmuyodu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…