2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

selam cnm bence göğsunu filan sakın sıkma hem haftan daha erken sayılır hem de ben de senn gibi doğumda salgılanan hormonun süt gelişini tetiklediğini okumuştum. ayrıca göğsunden akacak ilk süt bebeğin bağışıklığı için çok önemliymiş. sıkarak o yararlı ilk sütü boşa harcamak istemezsin herlade. bir arkdaşım doğum sancıları olduğu an göğsünün yavaş yavaş ıslandığını vs bahsetmişti.

canım merhaba benim bebeğimde 37+1 3370 olmuş maşallah 3 hafta önce 3000 kiloydu bizde çok bekliyorduk ama az almış doktora korktuğum için sordum benim ihsalim çok son zamanlarda ihsal olduğu zaman bebeğim almıyomuş fazla doktorum öle söyledi.inşallah doğuma kadar 4000 geçeriz ama sancılarım giderek artmaya devam ediyo bakalım hayırlısı artık...

bende internetten tarih bakıyodum atık dayanamadım kendim yapıcam.deiğin gibi hareketinin azalamsı az yemem mi. son haftalarda tek başıma pek bişe yiyesim olmuyodu.

evet doktorum çok sık yememi söledi çok kızdı.kendin için değil bebeğin sağlıklı olması için yemen lazım dedi.eşimde yanımdaydı artık yemesemde eşim zorla yediriyo bende bebeğim sağlıklı olması için yemeğe gayret ediyorum yiyorumda inşallah hepimiz sağsalim bebeişelrimizi kucağımıza alırız :)

sağol canım. burda ne dostluklar ediniyor insan inan ki bazen eşim facebookta soruyor bu kim? diyorum kk dan arkadaşım. nasıl güveniyosun diyor ama gerçekten aynı şeyi paylaşan insanlar birbirini daha iyi anlıyor. görmek şart değil. frekanslar tututnca burda bile bir elektrik alma sözkonusu. inaşşalh bebeklerimizi büyütürken de hep birlikte olucaz..

kıııızzz en fazla şeyin azcık daha genişler bişe olmaz merak etmeeee.. aşırı olsa zaten doktorun şimdiye kadar tahmin eder sezaryen için ufak ufak yol yapardı.

canım kesinlikle oğlumun hiç bişeyine kendim karar vermek istemiyorum. babası fenerbahçe bayrağı asmış odasına çıkarmayı teklif ettim. dedim belki fenerli olmayacak neden onun adına karar vericez. rahimde bile olsa bi kişiliği var bir zevki var. belli müziklere tepkisi var. ama öyle bişey ki bu tecrübesizlik ve kimsede riski kendisi almak istemiyor.çocuk makat gelişi normal olması çok zor . yabancı ülkelerde yapılıyormuş ama anne ve bebek ölümleri olabiliyormuş.

tüm tezleri çürütttün canım.benim okuldaki bi arkadaşım da 30 kilo almıştı verdi hepsini şimdi 34 beden.

inşallah bende veririm ama 6 ay diyet yok sadece yememe içmeme dikkat edebilirmişim.bakalım eninde sonunda vericez kiloları :)

canım ne onu ben bi günde okadar çok hissediyorumki dün nst de az hareket edince emin olalım dedi doktorum. kızımın kilosu banada az geldi. doktoruma sordum. normal doğum için ideal dedi. hatta sen ne kadar yersen ye onun ulaşacağı bi kilo var ve oraya kadar gidecek diyor. zaten bende yiyemiyorum. bende sizin gibi tatlı canavarıyım ama dün nst den önce 1 çikolatayı bile bitiremedim galiba ondan oldu neyse ben hazırlanayım. yollara düşeyim

yaa canm ben de geçen hafta 2 gün arayla bir hastane doktoruna bir de özel doktorumun muaynehanesine gittim. özel doktor 3200 olmuş maşallahı var dedi. ben de sevindim ohh tamam doğabilir artık diye. hastane doktoru bi ölçtü kilosu 2600 dedim noluyo. arada dağ kadar fark var. hastane ölçümü bana az gibi geldi dün yine gittim 2700lerde filan dedi. umarım ölçümü yanlış azdır diyorum. bazen ölçülenden daha iri doğuyolar diye duyuyorum bende öyle olmasını umuyorum...

canım merak etme benim bir arkadaşım da böyleydi ultrason aletlerinin eski yeni olmasına bağlıymış.arkadaşımında hastane doktoru 3.300 demiş küçük olcak diye herşeyini küçük almış.doğumunu annesinin yanında başka bir ilde yaptı doğuma girerken doktoru 4.000 geçtiğini sölemiş doğunca hepsi şok olmuşlar bebeği sadece battaniyelere sarabilmişler hemen yeni kıyafetler alınmış ama bebek yeni kıyafetler gelene kadar biraz üşümüş.sen yine önlemini al derim büyük kıyafetlerde al derim .özel doktorun muayenesinde ölçüm aletleri eski olacağını tahmin etmiyorum.inşallah sağlıklı tombiş bir bebeğin olması dileğiyle

dün tartıya çıktım en son 16 kg almıştım
doğuma kadar 2kg falan alsam 18 le kapatırım diyordum
tartıldığıma bin pişman oldum
19 kg gösterdi hain tartı
tamam oğluşum alsın da annesine niye bu kadar yük bindiriyorki
ellerim ayaklarım davulu da geçti
vücudum su mu tutuyor yoksa kendimi mi kandırıyorum kızlar ((

Kizlar gece kusu oldum ya kalktim kahvalti yaptim gecmis yapip iste burdayimmm.ben ayak hareketleri felan yapiyorum annemdeyim yuruyus bandina cikip yuruyecem birazdan tatli olarak annemmle dun gullac yaptik evde sekeri az cevizli yapimi kolay tavsiye ederim.
Kilolari dert etmeyin kizlar bi doguralim bi sayfa acalim dogumda kac kilo aldik dogumda kac kilo gitti ve kilo veris cizelgesi yapsa biri ordan faza geliriz kim ne yiyor ne iciyor felann.
Ben 6 ayda 18 kilo verip 2 beden incelip hamile kaldim o yaglar gittiyse bunlarda gidecek arkadas.hem bakimli hem zayif hem anne olucaz bizzz tutmayinnn biziiii :)

canım hiç üzülme çok kilo almamışsın zaten birdaha doktora gittiğnde daha çok sık yemeni söyleyecek.normali 16 kilo ama senin çok aşırı fazlalığın yok dahada alıcaksın ama bebeğin aldığın kiloları son zamanlarda senden alıcak o yüzden eski kilona çok rahat dönersin.benim yine 26 kilo bakalım dahada alıyorum nasıl vericem kiloları :)

ayy inşallah tatlım ya
3haftada bu kadar kilo alınca moralim bozuldu haliyle
doğumdan sonr topik açarız olmadı
kiloları da beraber veririz

ishal sorunu olan varmı ??? bebek için bir zararı varmı acaba

bende çok ihsalim canım o yüzden bebeğim fazla kilo alamıyo hatta.merak etme bu doğumun yaklaştığının belirtilerindenmiş.öle dedim diye sakin telaşlanma bunlar bu süreçte olması gereken şeyler benim 1 haftadır sancılarım var 3 gündür ihsalim karnımın ortası taş gibi evde sancılarımın artmasını bekliyorum sabırsızlıkla bekliyoruz bebişimizi :)

ayy inşallah tatlım ya
3haftada bu kadar kilo alınca moralim bozuldu haliyle
doğumdan sonr topik açarız olmadı
kiloları da beraber veririz

inşallah canımmm.vericez ama doktorlar 6 ay sakın diyet yapmayın diyorlar hepimiz bebişimizin sağlığı için dikkat edelim.zaten 12 kiloyu 2 3 ayda çok rahat veriyomuşun.geriside ALLAH kerim artık :)

Aynı durumu ben de defalarca yaşadım, ben devlet hastanesinde çalışıyorum ama doğumu özelde yapıcam. İki farklı doktora defalarca göründüm. Ama benim devletteki arkadaşım çok ölçüyor, özeldeki daha az. Ama şu da var özeldeki doktorum çok daha deneyimli ve onunla daha önce doğum yapmış bi arkadaşım tam ölçtüğünü söylüyor; o doğuma girmeden bebeğinin 3750. Gr olduğunu söylemiş, gerçekten de bebek bu kiloda doğmuş. O yüzden ona daha çok inanasım geliyor. Yine de kafa karıştırmıyor değil farklı farklı doktorlardan fikir almak, hele bi de benim radyolog bi arkadaşım da var, onnla da ölçüyorduk çalıştığım dönemde Üç farklı doktordan kilo duymuşluğum ve birbirini tutmamışlığı var anlayacağınız. Hepsinin cihazları farklı bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…