2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Doğum nasıl başlar...

Doğumunuzun başladığına dair ilk işaretler Bazı durumlarda doğumun başladığını anlamak kolay olmayabilir. Bazı annelerde belirtiler çok belirgin olabilirken, diğerlerinde doğum çoktan başladığı halde hala kendisini hissettirmeyebilir. Özellikle ilk kez anne olacaklar için bu akıl karıştırıcı durumu biraz aydınlatmakta fayda vardır. • Karnın aşağıya inmesiBu belirtiyi öncelikle evdeki büyükler veya daha önce bir gebelik geçirmiş olanlar fark eder. Oysa anne olarak sizin de fark etmemeniz için bir engel yoktur. Bebeğin önden gelen kısmının, ki bu normalde baş olması gerekir, leğen kemikleri arasındaki boşluğunuza girmesi sonucu karınınız iner. Birden daha rahat nefes almaya başlanılır, daha önce var idiyse reflü yok olur, barsaklar rahatladığından kabızlık azalabilir, baş artık idrar kesesini iyice sıkıştırdığından gece daha sık tuvalete kalkılır. Daha önce reflü veya bedensel ağırlık nedeniyle uyuyamayan anne adayı bu sefer de gece sık sık tuvalete kalkmak zorunda kaldığından uyanır. • Kanlı mukus/kanlı sümüğümsü akıntı Anne adayı kanlı mukusa bazen iç çamaşırında rastlar, kimi zaman tuvalet kağıdına silinirken, daha nadir de olsa tuvalete gittiğinde bir rahatlama hissiyle “bir şeylerin aşağıya düştüğünü” fark eder. Halk arasında bu belirtiye “nişan” denilir. Rahim ağzınızın yavaş yavaş inceldiğinin ve açıldığının belirtisidir. Ancak aklınız karışmasın: özellikle gebeliğinizin son iki ayında cinsel ilişki de hafif kanamaya neden olabilir, bu nedenle hekiminize mutlaka danışmanız gerekir. Nişanın atılmasından doğumun başlangıcına geçen zamanın ise bir ortalama süresi yoktur. Bazen ilk 72 saat içinde bazen de ancak 1-2 hafta sonra doğum başlar. • Barsak hareketlerinde artış Rahmin barsakları sıkıştırması azalınca daha rahat tuvalete çıkan anne adayında doğum sıklıkla ishal belirtileri veya bulantı ile de başlayabilir. • Mide bulantısı veya ağrısı • Kilo Kaybı Doğumdan birkaç gün önce bedeniniz toplamış olduğu suyu atmaya başlar. Ödeminz çözülür. Ayaklarınızdaki şişin indiğini, el ve ayak parmaklarınızı daha rahat hareket ettirdiğinizi ve tartıda daha düşük kiloda çıktığınızı fark edersiniz. • Vajinal akıntıda artışRahim ağzının yavaş yavaş açılması sonucu rahim ağzındaki küçük damarlar yırtılabilir, çok aktif bir vajinal kanama gibi değil de pembe sürüntü şeklinde iç çamaşırında leke bırakabilir. • Alt bel ağrısı Genelde sırtın alt kısmında başlayan ve gittikçe artan bir ağrı da doğum başlangıç belirtisi olabilir. Ilık bir duş veya dinlenme ile geçmiyorsa hekime başvurmak gereklidir. • Aşırı enerji • Buna “yuva kurma” etkisi de denir. Çevrenizdeki anne olmuş kişilere sorun, çoğu doğumdan birkaç saat öncesinde içlerinde değişik bir enerji hissettiklerinden son dakika bedensel işler yapmışlardır. Oysa doğa bu enerjiyi etraf düzenlemek için değil de doğumu rahat geçirmek için yükler anneye. Doğuma gelen annelerin hekimlerine sordukları en sık sorulardan biridir:”Ben bugün çok iş yaptım, o yüzden başlamış olabilir mi doğumun?” • Su kesesinin açılması Bazı anneler su kesesinin açılmasını ani bir su boşalması olarak tarif eder. Bir başka grup ise yavaş yavaş açıldığını ve kesenin açılmış olduğunu fark etmediklerini söyler. Doğumların ancak %12’si kesenin açılması ile başlar. Su kesesi çoğu zaman rahim ağzı 7-8 cm açıklığa kavuşuncaya kadar açılmaz. Suyunuz ağrı başlangıcından önce gelirse hekiminize başvurmanız önemlidir. Gelen suyun berrak ve kokusuz olması gerekir. Suyunun geldiğini anlamayan anne adayı ise sürekli olarak iç çamaşırının az da olsa ıslandığını fark ederse hekimine başvurup bunun kesenin açıklığından ileri gelip gelmediğini kontrol ettirmelidir. • Doğum sancılarının başlaması Komplikasyonsuz doğumlarda ağrılar genelde adet sancısı gibi başlar. Sırtın altından bele ve oradan karına vuran ağrılardır. Yalancı doğum sanıcsını gerçek doğum sancısından ayırmak aşağıdaki özelliklere dikkat edilebilir.

Yalancı/Gerçek Sancı Sıklık / Düzen Yalancı Sancılar düzensizdir ve aralıkları azalmaz, yani sıklaşmazlar. Gerçek Sancılar düzenli aralıklarla gelir ve 30 ila 70 saniye arasında sürer. Zaman geçtikçe aralıkları kısalır. Hareket etmekle değişiyor mu sancı? Yalancı Sancılar hareket ile veya dinlenme ile hatta sadece pozisyonunuzu değiştirmeniz üzerine durabilir. Gerçek Sancılar hareket, dinlenme veya pozisyon değiştirmenize rağmen devam ederler. Sancıların şiddeti nedir? Yalancı Sancılar genelde zayıftır ve şiddetleri zamanla artmaz / veya sancılar başta şiddetlidir ancak zamanla azalırlar. Gerçek Sancıların şiddeti zaman ilerledikçe artar. Sancıyı nerede hissedersiniz? Yalancı sancılar genelde karnın ön kısmında veya kasıklarda hissedilir. Gerçek Sancılar genelde sırtın alt kısmından başlar, oradan bele ve karına yayılır.

Doğum sancısını ölçme tekniği

Zorluk derecesi: kolay Gereken zaman: 30 dakika

Düzenli aralıklara sancınızın başladığını düşündüğünüz andan itibaren saat tutmaya başlayın, veya size saat tutabilecek birini çağırın. 1. Sancının başladığı saati dakikasıyla ile not edin. 2. Sancının bittiği anı dakikasıyla not edin. 3. Aradaki saniye farkı sancınızın süresidir. 4. Bir sonraki sancının başlama zamanını dakikasıyla not edin. 5. Aradaki dakika farkı sancılarınızın aralıklarını gösteren süredir. 6. Aralıkları eşit süreler olmaya başlayınca sancılarınız düzenli demektir. Bu nedenle birkaç sancıyı ardışık not edin

Merhaba Kızlar,

Çok seyrek girebiliyorum internete, geçmişi pek okuyamadım, doğum yapanlara geçmiş olsun, bekleyenleri allah kurtarsın :)

Kilo mevzusunu gördüm yarama parmak basılmış :) Ben doğumdan 1 gün sonra hastanede tartıldım, kilom doğumdan 1 hafta öncesiyle aynıydı, heralde o bi haftada baya bi kilo almışım en azından 2.5 kilo bebek çıktı.. Şu an 22 günlük olduk tartılmadım ama göbeğimin toparlandığını hissediyorum en azından.. Bebekler sağlıklı olsunda kilo alınır da verilir de bi şekilde..

Canım çok dikkat et kendine, boşver ev işini fln yat hiç kalkma.. Ben 32. haftadan 35. haftaya kadar çok dikkat ettim doğum olmasın diye, sonra sanırım biraz da sıkıldım, doktoru dinlemedim çıktım bi avm ye gittim dolandım, 1 gün sonra acil doğum yaptım suyum bittiği için çok şükür bebeğim sağlıklı ama premature bebeğe bakmak çok zor, küçücük tutmak zor, emmesi sıkıntı, oğlum 22 günlük oldu hala sarılığı geçmedi vs.. Mümkün olduğunca zaman geçirmeye çalış herşeyi boşver..

canim cok tesekkur ederim yasamis biri olarak tavsiyelerini dikkate alicam suandada yatiyorum belim sizlayip duruyor baya korktum zaten sende bebeginle biran once sikintilari atlatirsiniz allahin izniyle insallah

kızlarrr merabalar

yarın Allah izin verirse bebişim kucağımda....
yaa inanamıyorum 2 ay 1 ay 1 hafta derken mutlu sona yaklaştım Allahın izniyle
saat 10.00 da hastanedeyim 12.00 de doğum...
darısı bekleyen annişlere...
kızlar doğumdan sonra baya giremem sanırsam kayınvalidemlerde olucam hepinizi seviyorum

Merhaba arkadaslar, 37.haftamın içerisindeyim... Önce sadece ayak bileklerimde olan ödem artık tüm bacaklarımda ve özellikle dizden yukarısı çok acı veriyor. Çok şişti ve sanki patlayacak gibi hissediyorum. Tahliller normal çıktı tansiyonum normal. Dr um bebek aşağıya baskı yaptıgı için bacaklara binen yükün arttığını ve bunun normal olduğunu söyledi.. Tüm yaşam kalitemi bozdu çok zorlanıyorum. Benzer şeyler yaşayan var mı??? Teşekkürler

slm kizlar ancak gire bildim. gecmis yapamadim henüz, aksam saat 18de oglum dunyaya geldi. cok sukur sunni sanci vermelerine gerek kalmadi kendi sancilarim basladi. 16 saat sancidan sonra doguma girdim. dikislerim var oturamiyorum o haric durumumuz allah sukur iyi. hastsnedeyiz sali gunu cikariz burdan herhalde

bence hiç takma kafana. benim bebiş 37. haftada 3 kiloydu. tam bi hafta sonra 38. haftada doğum yaptım. çıka çıka 2930 bi bebek çıktı ki bana da doktorum 3 buçuğu geçer diyodu. bence normal doğumda diren ya da enazından denemek istiyorum o zaman gelsin bakarsınız. belki 40 hafta beklemicek nerden bileceksin ki. benim öyle oldu işte... ultrason şaşabilir bi de son haftalar yavaşlayabiliyo bebeğin kilo alımı.

hadi bakalım hayırlı doğumlar...rabbim yardımcınız olsun...sağlıkla alırsın inşlh bebişini....

tek deilsn canım...benmde sadece ayaklarımda ödem...benmde doktor aynısını söledi...yüzde şişlik olursa korkarız dedi,tansiyon bendede normal...kafanı takma...az kaldı bitecek inşlh bu sıkıntılar....

sevindim canım....ne güzel ikinizde kurtuldunuz, darısı bize...rabbim analı babalı büyütsün bebişini...

hayırlı doğumlar olsun inşallah canım.. sağlııklı sıhhatli bebeğine kavuşmayı nasip etsin rabbim..

seni çok merak ettik çok güzel suni sancı almadan doğumunu yapabildin, bazı hastaneler hemen suni sancı veriyor çok şanslısın.. bende normal çok istiyorum bugün 39+0 ım çok sabırsızlanıyorum, moralim bozuk sanki hiç gelmek istemiyor gibi, herşeyin bir vakti vardır ama ne biliyim yaaa beklemek çok zor bir şey...

minikbebek umarım çabucacık sağlığına ve bebişine kavuşursun...

doğum yapan annişlerrr,, doğumdan hemen sonra kaç kilo gidiyor? bazıalrı 3 diyor bazıları 10. belki o zaman onu düşünmiycem heyecandan ama şimdi koca popomu görünce aklıma geliyor.
canım eve geldiğimde 6 kilocuk gitmişti. bi süre tartılmayı düşünmüyorum. toplam 12 kilo aldım. bebiş 3 kilo doğdu sen hesap et. haftaya bi daha tartılırım bakalım neler olacakbu arada beni sevgi dolu bulduğunu söylemişsin. çook teşekkürler bu bebeğe sahip olup sevgi dolu olmamak mümkün değil allah hepinize göstersin...

teşekkürler canım allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bu güzel duyguları

Son düzenleme:
sevindim canım....ne güzel ikinizde kurtuldunuz, darısı bize...rabbim analı babalı büyütsün bebişini...
saol cnm darisi basiniza hepinizze dua etim.

cok saol cnm. inan hic belli olmuyor benim daha 3 haftam vardi mesela, herseyi onlar belirliyor ;-)

allah kolaylik versin. sorunsuz bi dogum olur ins
hadi gecmis olsun gozun aydin hissettim hissetmedim derken dogum oldu iste daha dun konusmus gibiyim o konulari. darisi bize ins

allah kolaylik versin. sorunsuz bi dogum olur ins
hadi gecmis olsun gozun aydin hissettim hissetmedim derken dogum oldu iste daha dun konusmus gibiyim o konulari. darisi bize ins

haha evt cnm bende cok iyi hatirluyorum o gunleri nekadar korkuyordum bisey olacak diye, amin cnm ins sorunsuz bi sekilde sizde bebislerinizi kucaginiza alirsiniz. cooooooookkkkk guzel birsey allah herkese isteyenlere herkese nasip etsin bu duyguyu ins

ben ilk doğuma 83 ile girdim, çıktığımda 81 dim. bebek 4 kiloydu. kedi buradaysa et nerde, et buradaysa kedi nerede,tam nasrettin hoca hikayesi. sonra verdim hızla ama ilk tartıya çıkmamda şok olmuştum.

böyle takılınca kafana uykuda tutmaz tabi. inşallah bekler bebeğin. bak ben 38 oldum hala bekliyor, ama korkuta korkuta. gerçi artık daha rahatım, 38 i gördüm sonuçta.bebek çok aşağıda, hareketlerime çok engel oluyor, çok fazla yalancı sancım var,sürekli dinlenmeye çalışıyorum. benimde annem geldi, yalnız bırakmıyor ailem sağolsunlar.yalnız kalmak zorunda olanlara allah yerdım etsin.

en azından haber versen iyiyimdiye, doğuma giden herkesi merak eder oldum. inş. sağlıkla al kucağına....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…