- Konu Sahibi papatya3459
-
- #40.941
dogum gunun kutlu olsun canım tam kanala gırdıgınde hareket edemez dıye bılıyorum kanalda ılerler
doğum günün kutlu olsun. bebek aşağı döndüğü andan itibaren kanala girmiyor. başının tam yerleşmemiş olması ters döneceği anlamına gelmez bence. bu saatten sonra ters döneceğini sanmıyorum. ama normal doğum için kanala girmiş olması lazım onun da seviyeleri var. -3 , -2 , - 1 , 0 1 , 2 ,3 diye. 0 olduğu zaman doğum başlıyor. bir araştır int.ten,şemayla anlatılıyor bazı sitelerde.biraz fikir verir sana.
çok sağolun arkadaşlar, faklı bir doğum günü yaşıyorum, Allah nasip ederse de seneye kucağımda 12 aylık bebeğim olcak inşallah :):):)
netten baktım şimdi doğum kanalına girme aşamalarına, biraz fikir sahibi oldum.. çok teşekkür ederim ilginize, hayırlısı olsun artık..
beautyflake; canım hakkında böylesi hayırlıymış benimde sezeryan olabilir belki, çok üzülmüştüm bende ama üzmüycem artık kendimi.. bebeğimiz ve kendimiz için en hayırlısı olsun canımm..
Ben de dün kontrole gittim 39 haftam bitti ama sat a göre 39 un bitmesine 4 gün var haftaya haftasonuna kadar gelmeli yani bu kız 3500g olmus oynak kızım. Doktor 2 hafta sonra dogurmazsan gel dedi nst falan hicbisey yapmadı. Sancların artarsa suyun gelirse gel dedi bunlar olmazsa 2 hafta sonra gel dedi ki o zaman 41 hftalık oluyorum umarım kızım o kadar beklemez. Bekledikce irilesiyor cunku :18:
kizlar merhaba ben de doktordan geldim. bebek hala kanal da degil. oblik/yan pozisyonda duruyormuş. yarın epidural sezeryan olacağım. çok ağladım hastanede hep normal diye şartlmaıştım kendimi. ama dr gunu geçince ve plasentası yaşlanınca beklemenin bir anlamı yok dedi. ve benim dr um ful normal doğum yanlısı biri. hayırlısı olsun.
Allah ın izniyle sabah bebişimi kucağima almış olacağım.... ne heyecanlıyım.. nede sakinim... çok garip bir duyguymuş.....
ıns kumpirella inş...ve komik olan ne biliyor musun annemlere falan soyleyemiyorum. dogum olsun bitsin oyle diycem cunku bu konuda cok katılar. bugun yanımda hep eşim vardı sürekli ona yaslanıp ağladım. kurbanlık koyun gibi hissettim kendimi.
ama hayırlısı olsun. Rabbımden daha iyi bilemem ya. takdiri ilahi. sürekli yürüdüm hurmamı yedim olmadı demekki böyle olması doğru olan.
arkadaşlar bana dua edin ben zaten yanıma ipadi goturucem inş fırsat bulur bulmaz detayları yazarım
günaydın kızlar, bende yarın giriyorum doğuma eğer dönmemişse. dün akşam annem geldi. annem çok tatlı biridir ama benle karakteri çok zıt old için gelir gelmez sıkıntı yaşadım. ona yansıtmadım pek ama geceden beri ağlıyorum. bana sen kilolu old. için çocuğun dönmedi dedi. ya ne kadar istediğimi biliyor normali. bide son gün olmuş benim o an elimden gelmeyecek bişe için suçlaması çok ağırıma gitti. üstelik abartıı aşırı da kilolu değilim kemikli iriyarı denebilir ama böyyyle yağlar sarkmıyo da yani.. sizce kiloyla ilgisi olabilir mi? karnım kocaman sıpam tembelse benim suçum ne dimi? ya bu çocuk çıksın kesinnn poposunu ısıracam kesin.vuslata az kaldı benim inşallah kızlaarrr. darısı bekleyenlerin başına son gün heyecanı da ayrı güzel zaman geçmiyordu ama geldi çattı.
canım senin durumunda olan bebeklerin güzel örnekleri varsa onları oku. olumlu düşün inşallah öyle olsun. doktorlarda seni uyarmak zorunda. onlar genelde baştan aldırma taraftarı. ama sen direndin besledin inşallah rabbimle senin isteğin aynı istikamettedir.yarın doğuma girecem ama hangimizin garantisi var. bende çocuğumda sende çocuğunda Allaha emanetiz. bir parça mekonyum,1 parça kusmuk yetiyor minik yavruları almaya. sen sadece benim başıma geliyor diye düşünüp sakın isyan etme inşallah bu dünyada olmasa öte dünyada vardır mükafatı bizler inanan insanlarız. ki inşallah bu dünyada mükafatını( bebeğini) alacaksın. öpüyorum canım. yarın doğuma girerken senin için de dua edicem.
Kızlaaaar bugün benim doğum günüm.. bugün doğum yapacağıma o kadar inandırmıştım ki kendimi ama olmadı yine
bugün 39+3 üm kontrolum vardı, suyum yeterli, kalp atışları normal, sancı var mı diye sordu yok dedim ara ara kasılma oluyor ama dayanılmayacak gibi değil, doğum kanalına inmiş mi diye bakalım dedi, 1 cm kadar açılma olmuş kafası da doğum kanalına inmiş ama hareketli hala, sancılarını bekleyeceğiz 41 e kadar yolu var pazartesi tekrar gel dedi.. nedense bu sefer zorlandım ve pek soru soramadım muayeneden sonra.. kafasının hareketli olması ne demek tam yerleşmemiş her an yukarı çıkabilir demek mi oluyor, ben böyle bir yorum çıkardım ama fikri olan var mı ??
kizlar merhaba ben de doktordan geldim. bebek hala kanal da degil. oblik/yan pozisyonda duruyormuş. yarın epidural sezeryan olacağım. çok ağladım hastanede hep normal diye şartlmaıştım kendimi. ama dr gunu geçince ve plasentası yaşlanınca beklemenin bir anlamı yok dedi. ve benim dr um ful normal doğum yanlısı biri. hayırlısı olsun.
Allah ın izniyle sabah bebişimi kucağima almış olacağım.... ne heyecanlıyım.. nede sakinim... çok garip bir duyguymuş.....
senin ve bebeğin için inş. en iyisi olur.
cnm gerçekten ne kadar rahat bir doktorun varmış
ben her hafta nstye giriyorum üstelik nst bile olsa ben bebeğim ne
durumda merak ediyorum dediğim zaman doktor gel hemen bakalım diyodu
şu anda 40. haftamdayım haftada ikiye çıktı nst kontrolüm ve cuma günü muayene
edecek açılma var mı kanala girmiş mi diye eğer hala kanala girmeye niyetli değilse
önümüzdeki haftaya yani 41. haftada sezaryene alacak ben de hep normal istiyordum
henüz belli değil ama 40. haftamdan sonra artık riske atamam sonuçta kakasını
yutma gibi bi durumları oluyo bebeklerin. bence sen yine de 2 hafta bekleme ya da
için rahat ederse bekle çünkü ben aradaki 3 günü bile geçiremiyorum.
Oyle valla ben de her hafta görmek istiyorum ama 24. haftada doktorumu sinirlendim bıraktım ben gerci pisman degilim cünkü o da ilgisizdi hatta daha ilgisizdi. ilcedeki devlet hastanesi yürüme 5dk evime oraya basladım 26. haftada devlet hastanesi diye sanırım seyrek cagırıyo ilcedeki tek doktor anca yetisiyo sanırım. Kızım beni üzmez insallah o kadar beklememe gerek kalmaz umarım.
Kızlaaaar bugün benim doğum günüm.. bugün doğum yapacağıma o kadar inandırmıştım ki kendimi ama olmadı yine
bugün 39+3 üm kontrolum vardı, suyum yeterli, kalp atışları normal, sancı var mı diye sordu yok dedim ara ara kasılma oluyor ama dayanılmayacak gibi değil, doğum kanalına inmiş mi diye bakalım dedi, 1 cm kadar açılma olmuş kafası da doğum kanalına inmiş ama hareketli hala, sancılarını bekleyeceğiz 41 e kadar yolu var pazartesi tekrar gel dedi.. nedense bu sefer zorlandım ve pek soru soramadım muayeneden sonra.. kafasının hareketli olması ne demek tam yerleşmemiş her an yukarı çıkabilir demek mi oluyor, ben böyle bir yorum çıkardım ama fikri olan var mı ??
Slm kızlar benım gorumcem 1 mayıs hamıle kalmıs hala dogum yapmadı aranızdada bu tarıhte olan varmı tam anlamıyla nne kadarlık oluyolar 9 ayı gecmıssmı kac haftalık
yok canım yokk nerde o günlerr...herkes aramaya başladı bile doğurdunmu diye....yok demekten bıktım.....napalım, rabbimin doğ demesini bekliyoruz....
Neler yaptın normal dogum için bilgilendiririsen cok sevinirim
heralde öncekileri soruyorsun canım,çünkü daha doğurmadım....öbür hamileliklerimde hareketlerim daha rahattı,bol bol yürürdüm,her işimi yapardım...walla hamile olduğumu bile unuturdum...ammmaaa bu seferki çok farklı oldu...hamile kaldığımdan beri uykuya aş eriyorum:)))yatak benden ,ben yatağı görmekten bıktım:)))nasıl olacak bu seferki inan bende korkmaya başladım...çünkü çok hareketsizim...doğumumu zorlaştırırmı bu durum yaşayıp görücem...senn ilk doğumunmu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?