- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.041
kızlar, iki şey vardı kafamda, beni meşgul eden, bunlar olmadan doğurmamam lazım diyordum.
birincisi tabiki hastane çantası, çok şükür bitti gibi birşey, yani parçaları tamamladım da valize son şeklini veremedim henüz, ama alacağım kalmadı, herşey evimde bir yerlerde
ikincisi hamile olduğumu öğrenince başladığım hatim. Allah'a şükür, onu da bugün bitirdim, duasını ettim. bebeği dünyaya gelmiş olanlara ve bekleyenlere dua ettim, bahar arkadaşımız için ayrıca dua ettim, sıkıntılarının en hayırlı şekilde sonlanması için. bebişi doğanlara hayırlı evlatlar olmaları için, biz bekleyenler için de kolay doğum duaları ettim. (inşallah bunları paylaşarak ibadetin değerini azaltmıyor ve sizlerde hoş olmayan bir intiba bırakmıyorumdur, korkarak paylaşıyorum bunları) hiçbirinizi şahsen tanımıyorum, ama burada paylaştıklarımız bizi yakınlaştırdı. dualarımda olduğunuzu bilmenizi istedim.
artık hazırım diyebilirim, bebeğim artık gelebilirsin
kızlar, iki şey vardı kafamda, beni meşgul eden, bunlar olmadan doğurmamam lazım diyordum.
birincisi tabiki hastane çantası, çok şükür bitti gibi birşey, yani parçaları tamamladım da valize son şeklini veremedim henüz, ama alacağım kalmadı, herşey evimde bir yerlerde
ikincisi hamile olduğumu öğrenince başladığım hatim. Allah'a şükür, onu da bugün bitirdim, duasını ettim. bebeği dünyaya gelmiş olanlara ve bekleyenlere dua ettim, bahar arkadaşımız için ayrıca dua ettim, sıkıntılarının en hayırlı şekilde sonlanması için. bebişi doğanlara hayırlı evlatlar olmaları için, biz bekleyenler için de kolay doğum duaları ettim. (inşallah bunları paylaşarak ibadetin değerini azaltmıyor ve sizlerde hoş olmayan bir intiba bırakmıyorumdur, korkarak paylaşıyorum bunları) hiçbirinizi şahsen tanımıyorum, ama burada paylaştıklarımız bizi yakınlaştırdı. dualarımda olduğunuzu bilmenizi istedim.
merhaba arkadaşlar
bende 9 ocakda doğum yaptım ocak annesiyim yani. önce nişanım geldi ve erytesi gün hemen doğum yaptım. şunu söylemek istiyorumki normal doğumdan korkmayın bi asilik olmadığı sürece. bende çok korkuyodum internette okudukça daha da korkuyodum ama hiç bişeye gerek yokmuş doğum anında zaten sana söylüyolar ıkınma gelince iyice ıkındiye ve en sonra bebeğin kafası bi çıktımı tamam artık herşey bitiyo. o yüzden bu kadar korkmayın ben bir gün öncesinde ağlıyodum nasıl yapıcam diye ama şimdiş diyorum ki korkmayın rahat olun. ayrıca doğum yapmamış ve bu yazıyı okuyan varsa bebeğinizi emzirmeden önce mutlaka 2 tane nar tanesini kaşığa sıkıp bebğe verin gazı olamsın ben yaptım ve şuan maşaAllah sübhanallah rahatım. bu mutlaka yapın. sakın bişey olur diye benim bebeğime bişey olmadığına göre. ayrıca rahim açılması çok zor yada geç olur bunbu abuklaştırmak için abese süresi 20. ayeti doğumunuza yakın okuyun. çok rahat edeceksiniz elem neşrah süresini okuyun rahatlarsınız.
Belime vuran agrı olmadı daha, ama onun harıcınde alt karın kasık pelvık bolgede agrılarım var simdide makata vurmaya basladı sızıntı seklinde hayırdır işallah diyelim
slm kızlar dogum yapanlar pek girmiyo artık bende sancılardan vakit bulunca giriyorum az zaman kaldı bebiş dogum kanalına girmek üzereymıs rahımde sancılarım oluyo halıyle sizler nasıl dogum yapmayı düşünüyosunuz benm rahımde varis var normal yapamazsan sezeryana alırız dedi doktor ama ozmanda iki sancıyıda cekmıs olucam kafam cook karısık kızlar sizler ne düşünüyosunuz sezeryan hakkında ondanda korkuyorum normaldende panık atak var zaten hemn ates basıyo benı yaa dua edin inş..
Kızlar, hergun farklı bişey olmaya basladı şimdide makata vuran agrılarım var dogummu yaklaşıyo nedir sızlıyo kuyruk sokumdan asagısı, yakınmıdır acaba bılgsıı olan varmı
Canim allah dualarini kabul etsin.ne mutlu sana.kac haftaliksin.ne kadar kaldi dogumuna
benimde bitirmeden doğuma gitmeyecem dediğim 2 şey vardı biri hatimdi. eşimle birlikte okuduk. dün gece 1 de bitirdik biraz son dakkacıyız.
2. si de hatıra defteri yapmaktı onu yetiştirememiştim. onu da bugün yapıyorum . totem yaptım hatıra defteri bitince gelecek oğlum. ultrason fotolarını filan yapıştırıyorum.
valizede son şeklini artık vermelisin bence.
Canım ben de tuttum hatıra defteri, tutmaya başladımda bebeğim daha kesecik bile değildi :) ultrasona girdikçe ekledim görüntüleri yazdım içimden gelenleri, defteri tutmaya başlarken daha çok yazarım defter biter zannediyordum ama yarısına kadar anca yazabildim. Şimdi de neyse doğum sonrası hissettiklerimi de aynu deftere yazarım filan diyorum. Defterin faydası çok oldu, çünkü ben 6. Ayımda doktor değiştirdim, doktor benden ilk ultrason görüntülerini istedi. Aldım defteri götürdüm, çok hoşuna gitti :)
Valizin de bitmeme sebebi atlet ve külotları yıkadım ama ütülemedim, bi de aldığım terliklerin derisi iğrenç kokuyor:) balkona attım kokusu çıksın diye. İki gün giyeceğim terliği pahalısından almayayım dedim, böyle olduvaliz bu sebeplerle bitmiş değil ama gecelikler filan tamam, hatta okunmuş su ve zemzem suyu bile var şu an valizde
gelen giden ve bebiş çok vakit alıyo internet falan yalan oldu :) öykü sarılık oldu. bu akşam da huzursuz gibi biraz,yarın yine götürcez ölçüme umarım düşmeye başlamıştır arık...[/QUO cnm öykü bebiş kac günlük oldu iyimi saglıgı sen iyimisin sarılık anne sütüyle geçer diyolar ama inş.. oranı fazla degildir benm oglumda olmustu ama geciyo tabı düzelir inş.. cnm gaz sancısı oluyomu rahatmı yanı bebiş
Seninde az kalmis dogumuna.ben 13subatta sezeryana giricem.2,sezeryan.hayirlsiyla kurtualim hepimiz.agrilar bu zamanlarda artik normal.benimde oyle hic rahatim yok.senin ilk bebek galiba.
kızlar malesef bebeğim erken doğum olduğu için çok hazla uyuyor beslenmesi erteleniyor ve 3 4 gün önce sarılıktan küvözde yattı deyeri düştü ama yinede çok fazla yatıyor ne yapıyorsam uyandıramıyorum bilen varsa bana bilgi versin nasıl uyanık kalabilir nerddeyse gün boyunca yatıyor
allah kabul etsinkızlar, iki şey vardı kafamda, beni meşgul eden, bunlar olmadan doğurmamam lazım diyordum.
Yeni bebekler geldimi acaba geçmiş yapamadım, Doğum yapan arkadaslara sevgiler sağlıkla büyütsünler inşallah bebeişlerini,bizde son hazırlıklarımızı tamamladık çantamız hazır, allah kısmet ederse ve son anda bir değişiklik olmazsa cumartesi epidural sezeryan ile bebeğimi kucağıma alacağım inşallah, beklemek çok heyecanlı düne kadar çok sakindim ama gün yaklaşınca heyecanda artıyormuş, birde sezeryanda 7 kat kesecekler ama ben sondayı taha çok takılıyorum nasıl olacak diye :) hepinize sevgiler...
benimde bitirmeden doğuma gitmeyecem dediğim 2 şey vardı biri hatimdi. eşimle birlikte okuduk. dün gece 1 de bitirdik biraz son dakkacıyız.
2. si de hatıra defteri yapmaktı onu yetiştirememiştim. onu da bugün yapıyorum . totem yaptım hatıra defteri bitince gelecek oğlum. ultrason fotolarını filan yapıştırıyorum.
valizede son şeklini artık vermelisin bence.
Canım ben de tuttum hatıra defteri, tutmaya başladımda bebeğim daha kesecik bile değildi :) ultrasona girdikçe ekledim görüntüleri yazdım içimden gelenleri, defteri tutmaya başlarken daha çok yazarım defter biter zannediyordum ama yarısına kadar anca yazabildim. Şimdi de neyse doğum sonrası hissettiklerimi de aynu deftere yazarım filan diyorum. Defterin faydası çok oldu, çünkü ben 6. Ayımda doktor değiştirdim, doktor benden ilk ultrason görüntülerini istedi. Aldım defteri götürdüm, çok hoşuna gitti :)
Valizin de bitmeme sebebi atlet ve külotları yıkadım ama ütülemedim, bi de aldığım terliklerin derisi iğrenç kokuyor:) balkona attım kokusu çıksın diye. İki gün giyeceğim terliği pahalısından almayayım dedim, böyle olduvaliz bu sebeplerle bitmiş değil ama gecelikler filan tamam, hatta okunmuş su ve zemzem suyu bile var şu an valizde
iyi olmuş terlik olayı,ablam kaç yıl önce dünya para verdi. bi kanama terikler berbat oldu. temizlensin diye üstüne çamaşır suyu, geriye pek düzgün bir şey kalmadı......
amiin. aslinda daha yapilacak cok sey var da... ben yapamadim hic birini. sata gore 28 subatta 40 haftam doluyo. doktor dogum21 subat gorunuyo ama 2 hafta once de gelebilir 2 hafta gec de gelebilir dedi. normal dogum gorundugu icin bilemiyoruz tabi. pasanin cani ne zaman isterse o zaman gelicekSenun ne kadar var doguma canim.masallah size yaaa..hamileligi bereketlu gecirmissiniz allah kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?