2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Amin çok teşekkür ederim, hem sevindim hem mahçup oldum.

doktordan geliyorum, şubat annelerinin yarısı doğurdu derken ben sanırım marta kayacağım bu gidişle. Benim ovulasyonun geç olması hesapları karıştırıyor, baktık bugün martta bile olabilir doğumum, şaka gibi
Bebeğim 3 kg olmuş, her muayenemin olmazsa olmazı " kilo alma, tatlı yeme"tavsiyesi tekrarlandı, hatta keşke şimdi doğursan 3 kilo bebeği kolay doğurursun da dedi. Benim doktor büyük bebek hiç sevmiyor, anladım. Bu gidişle bebeğimi 3400 gr civarında beklediğini söyledi. Ve yine yine yürüyüş ve pilates topu ile esneme tavsiyesi geldi, bir pilates topu edinmem lazım. Dönerken bir spor mağazasına uğradım. Ebru şallıcığımın topu 46 tl! Oha dedim, çıktım mağazadan. Bir ara bimde satılıyordu ne güzel 15 lira mı ne, lazım olacağını bilsem o zaman alırdım valla.
bu arada bugün ilk kez nst ye girdim, 50 tl fark ödememizi istediler. Sizde de öyle miydi kızlar, fark aldılar mı nst den?
insan devlet hastanesinde çalışıp orda herşeyi ücretsiz yaptırımca çok koyuyor böyle masraflar

Çok teşekkür ederim kızlar...önerileriniz için..hepsini deniyeceğim,inşallah bir an önce sütüm çoğalırda kızımı doya doya emziririm

Kızlar bu gece 3 de bir uyandım karın agrısıyla dogruca wc ye. Hala musluk acmıs gibi ishalim. Bakındım nete biraz dogumdan bikac gün önce vücut kendini temizlemek icin ishal olabiliyormus. Allahım nolur sebebi bu olsun deniz geliyo az kalmıs olsun. Umarım enfeksiyon falan degildir:18:

canım sarılığın etkisi bebeğin uykuya meyillenmesi zaten. dikkatli ol ve sık emzirmeye çalış. altını açınca uaynıyo benimki son çare öyle uyandırıyoruz ki emsin. 3 saati geçirmemeye çalış emerek ve kaka yaparak atacak sarılığı. prematüre bebekleri daha çabuk etkiliyo sarılık zaten... bizim bugün 10 a düştü nihayet değerlerimiz..

kızlar benimde yarın dr muayenem var ama bana hiç nts felan yapılmadı nasıl bişi bilmiyorum benim dr hiç bişi yapmıyor tahlil felan tansiyonmu ölçmüyor kiloma bakmıyor sormuyor bile eeee bende sormayıncaaa rahat rahat aldım kiloları 19 kg aldım :)))) dr'a söyledim hiç kızmadı ben 20 ye kadar bişi demem dedi .. sadece saglık ocağındaki ebe tansiyonumu kilomu ölçüyor her ay kan idrar tahlili yaptırıyor bende onları götürüyorum dr'a :) bu arada gittiğim hastanede özel 2.aydan beri hep aynı dr'a gidiyorum çok iyi birisi emekli ama hala çalışıyor yaşlı biraz ben ona gitmeden önce başka bi dr'a gitmiştim daha 1 aylıkken yine özel bir hastaneydi bana ilk ayda 250 tl lik tahlil vermişti bende sinirlenmiştim tahlilleri yaptırdım ama şimdiki dr'ma götürmüştüm bana kızdı neden yaptırdın diyerek hiç geregi olmayan tahliller bunlar dedi hep para için yapıyorlar dedi yani bilemiyorum dr'um çok mu ilgisizzz yoksa doğrumu yapıyor hiç tahlil vermemekle özelliklede bu son ayda tedirginim yanii ilk hamileliğim ve çatı muayeneside olmadım çok masrafsız bi dr'um var :))) ama ebede kızıyor böyle dr mu olur diye sizce yarın gittiğimde nts kendim istesem olurmuuu yoksa yanlış mı olur işine karışmış gibi bana fikir verinnn yapılması gereken bişimi bu nts kafam çok karışık :????

hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
humananın süt artırıcı çayı var ben 3 gün içitim göğüslerm çatlıcak gibi oldu bıraktım. gün aşırı içecem artık dene bence günde 3-4 fincana kadar içilebiliyo. boll su iç bir de...

bence sor nst ye ne zaman alacaksınız falan de. benim doktorum da çok tahlil yapmadı. doğal bi süreç sonuçta hamilelik. eğer bir şikayetin yoksa ondan yapmıyodur. zaten bi rahatsızlık olsa belirtisi de oluyo yani... meraklanma doktor rahatsa sen de rahat ol doğum da rahat oluyo :) kurtulursun hayırlısıyla inşallah...

bence sor nst ye ne zaman alacaksınız falan de. benim doktorum da çok tahlil yapmadı. doğal bi süreç sonuçta hamilelik. eğer bir şikayetin yoksa ondan yapmıyodur. zaten bi rahatsızlık olsa belirtisi de oluyo yani... meraklanma doktor rahatsa sen de rahat ol doğum da rahat oluyo :) kurtulursun hayırlısıyla inşallah...[/QUOTE]

amiiin canımm inşş. hepimiz bi sancıda kurtuluruz .. evet hamilelik doğal bi süreç ama benim dr böle olması doğal mı diye takılıyordu kafama :))) şikayetim yok oldugundada söylüyorum herşeye normal diyor :) geçenlerde sümüksü bişi geldi mesela nişan sandım aradımmm hiiiiiiiiiiiç bişi olmaz dedi olmadıda gerçekten ben korkuyorum son ay bişi olur diiye tahlil felan yapılmayınca... çok tatlı birisi aslında çok seviyorum dr'mu yani tahlil felan yapmıyor ama bidaha hamile kalsam yine ona giderrimmm kesinnn :)) haklısın en iyisi uygun bir dille benim sormam nts için bakalım yarın ne yapacak..

doğum yapan tüm anneleri kutluyalım.bebek olunca girmek zorlaşıyo gerçekten anne adaylarıda kısa sürede sağlıcakla bebeklerini kucaklarına alırlar inşallah...

valla ben sadece 42 tl muayene ucretı verıyordum tahlıl nst ucretsızdı

ınşallah gelsın denızımız de artıkkkkkk

50 tl miiiii...gerçektende ohaaa...o kadar olacak ne varmış...ben antepte 15 tl ye girdim..bizim burdada 8 tl idi...hemde gittiklerim benmde özel hastane...

arkadaşlar ben de 16 şubatta sezeryana giricem inşallah geçen hafta kızımız çok hareketliydi karnımda popo ayak ne varsa çıkcak gibi oluyordu. bu iki gün nazar değdirmemişimdir inşalah kuzucuğuma pek hareket yok gbi. anca bir hıçkırıyor bir dönüyor o kadar. kasılmalarım arttı bebişim huzursuz olmasın die korkuyorum. eşim ısrar ediyor akşamları kalk hastaneye gidelim nst çektir diye çok kasılmam olduğunda ama aralıklar düzenli değil, canımı yakan şiddetli bir durum yok ne nişan var ne su o yuzden gitmek istemiyorum. napsam bilemedim. siz ne dersiniz. cuma akşamını yaptık, ctesi pazar giriyo die araya gitömedim artık hastaneye ptesi randevum var bakalım...... bir fikir verirsiniz sevinirim selamlar bebişkolaraaaaaaaa

bebegini saglıkla kucağına alırsın inşallah. canım geçen hafta bende senin gibi oldum kızım çok hareketliydi birden azaldı sadece hıçkırık ve çok az hareketleri oldu 3__4 gün belli belirsiz burdada yazmıştım hatta arkadaşlar normal bizdede aynı demişti içim rahatlamıştı... acaba çok hareketsizim ondan mı diye düşündüm bütün gün oturuyorum çünkü kendimi fazla yormadan temizlik yaptım ben temizliğe başladım yarım saat sonra kızım oynamaya başladı :))) normalde temizlik yapmıyorum dr yasaklamıştı kızım çok aşşağıya inmiş diye 2 hafta önce yasaklamıştı artık bişi olmaz diye yaptım htemizliği ve gerçekten yine aynı formuna döndü maşşallah :)) artık evde bi uğraş buluyorum ama abartmadan yani kendimi yormadan dikkat ettim ben hareketsiz olunca kızımda oynamıyor son zamanlarda hep uyuyorlar galiba :))

Benim sezeryan gunude 13subat.2 gundur benim bebegin hareketleride degisti.cok hareketliydi.ama artik oyle degil.son haftalar normal diye dusunuyorum.baska bi problemde yok.o yuzden tek duam sezeryan gununden once sancilanmamak.acil gitmemek.hayirlsi artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…