- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.081
teşekkürler canım duaların için. ne zengin gönüllüymüşsün bizleride unutmamışsın. bence ibadetinin deeri azalmaz, bizleri mutlu ve haberdar ettiin için deeri artar. allah kabul etsin ve kolay doumlar, sağlıklı bebekler versin hepimize.
yaaaaa bu annler neden hep uzuyor kızlarını yaaaa!!!
hayır canım benım goguslerımde yumusadı ve sertlesmıyor ama ruzgar gayet te doyuyor alakası yok yanı, ama sen mamayı azaltıp emzırmeyı arttırdıkca sutun artacak bebek karnı tok oldugu ıcın az emer beyne de ne kadar az emerse o kadar az sınyal gıder bu kadar sut yeterlı zanneder beyın,
bırde benım dr hep sun soyluyor anne sutunın artması da azalmasıda psıkolojık sureklı kendını telkın edeceksın dıyor kendı kendıme konusacakmısım benım sutum var benm sutum yyetıyor dıye:)
Bende martta 2. Doğumunu yapacağım nasipse. Oğlumda denemedigim şey kalkmadı. Tabiki moral canım bol Su. Ve malt içeceği bar bira mayası ben aktardan hap şeklinde almıştım. Acaip goguslerimi dolduruyordu. Hap şeklinde idi . Iki gogsumden iki biberon süt sagiyordum. Anne bebek ürünleri satan yerlerde yada hepsi buradada var malt içeceği şeklinde. Birde canım kahvaltini 9 bucuga kadar yapmalisin . Ara ogu.lerde ayran ve kahvaltıda çiğ dereotu ibrahim saracoğlunun tavsiyesi. Ben doğumdan hen sonra diyetisyene gitmistim. Hem sutum arttı hemde kilo verdim. Az ve sık sık yemek sıvı tüketmek sutu arttırıyor
ahhhh anneler ve kayınvalideler yok mu((
canım ilk başta bende mama verdim ama günde 2 kez falan veriyordum onun dışında bebek sürekli göğsümdeydi, önce emzirip sonra mama veriyordum...
bende süt olduğunda göğsüm sertleşecek sanıyordum öyle değilmiş, sıkıyorum süyt geliyor ama göğsüm yumuşak...
çok bilindik ama ne kadar sık emziririsen o kadar süt geliyor, sıcak duşu dene ne kadar işe yaradığını göreceksin bol su ve rezeneninde faydası var....
gelen giden ve bebiş çok vakit alıyo internet falan yalan oldu :) öykü sarılık oldu. bu akşam da huzursuz gibi biraz,yarın yine götürcez ölçüme umarım düşmeye başlamıştır arık...[/QUO cnm öykü bebiş kac günlük oldu iyimi saglıgı sen iyimisin sarılık anne sütüyle geçer diyolar ama inş.. oranı fazla degildir benm oglumda olmustu ama geciyo tabı düzelir inş.. cnm gaz sancısı oluyomu rahatmı yanı bebiş
çok sakin bi bebek canım yagaz falan yok şimdilik olmaz inşallah
kızlar malesef bebeğim erken doğum olduğu için çok hazla uyuyor beslenmesi erteleniyor ve 3 4 gün önce sarılıktan küvözde yattı deyeri düştü ama yinede çok fazla yatıyor ne yapıyorsam uyandıramıyorum bilen varsa bana bilgi versin nasıl uyanık kalabilir nerddeyse gün boyunca yatıyor
hayırlısıyla kucağına alırsın inşallahmerhabalar. Aranızdaki sessiz ama sıkı takipçilerden biriyim. Bu saatte uyanığım. Bilin bakalım neden? :) Beklenen doğum tarihim 17 şubat. Dr umla kararlaştırdığımız tarih 11 şubattı. Bugün yani perşembe son kontrolüme gittim. Nst de 60lık ssncılar göründü. Hafif adet belirtileri bir haftadır vardı. Muayene olmak için beklerken wc ye gittiğimde hafif pembemsi akıntıyı farkettim. Dr um muayene esnasında karnın çok sert var sende bişiler gel yarın yapalım operasyonu dedi. Heyecanda ölecektim. Ablam ve eşim olur dediler ben de kabul ettim. Paazartesi olacağını düşündüğümüzden son eksik ve hazırlıkları hafta sonu tamamlayacaktık. Alel acele onları hallettikk. Allahtan bir gün önce ağdamı yaptırmıştım komple. Neyse velhasıl kelam bu saate kadar hem herşeyi kontrol etmekten hem de heyecandan uyıyamadım. Şimdi girdim yatağıma. Sabah 10 gibi hastanede olucaz. 12 buçukta da sezaryene giricem Allahın izniyle. Hem korkuyorum hem merak ediyoru oğlumu. Hem şaşkınım ben anne mi olcam şimdi? Hem mutluyum... Anlayacağınız fenalardayım.... Lütfen benim için dua edin. DORUK uma sağlıkla kavuşabileyim. Sağlıcakla evimize gelelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
humananın süt artırıcı çayı var ben 3 gün içitim göğüslerm çatlıcak gibi oldu bıraktım. gün aşırı içecem artık dene bence günde 3-4 fincana kadar içilebiliyo. boll su iç bir de...Selam kızlar bu gün kızçemle 10. günüm :)) şimdilik herşey yolunda sedece birşey hariç ...ne olur bir fikriniz varsa bana yardım edin(((( ilk başta sütüm az da olsa az az geliyordu ama bebişime yetmdiği için mecbur milupa ya başladık aç kaırsa sarılık olur dedi doktor...arada yine emziriyorum ama sütümde hiç bir gram artma yok aksine birde iyice yumuşadı göğüslerim ( annemde diyor süt olsa sert olur ... benim gibi sütü az gelen yada bunun için birşey deneyip faydasını görenler varsa cevap bekliyorum...offf çok üzülüyorum ...
kızlar benimde yarın dr muayenem var ama bana hiç nts felan yapılmadı nasıl bişi bilmiyorum benim dr hiç bişi yapmıyor tahlil felan tansiyonmu ölçmüyor kiloma bakmıyor sormuyor bile eeee bende sormayıncaaa rahat rahat aldım kiloları 19 kg aldım :)))) dr'a söyledim hiç kızmadı ben 20 ye kadar bişi demem dedi .. sadece saglık ocağındaki ebe tansiyonumu kilomu ölçüyor her ay kan idrar tahlili yaptırıyor bende onları götürüyorum dr'a :) bu arada gittiğim hastanede özel 2.aydan beri hep aynı dr'a gidiyorum çok iyi birisi emekli ama hala çalışıyor yaşlı biraz ben ona gitmeden önce başka bi dr'a gitmiştim daha 1 aylıkken yine özel bir hastaneydi bana ilk ayda 250 tl lik tahlil vermişti bende sinirlenmiştim tahlilleri yaptırdım ama şimdiki dr'ma götürmüştüm bana kızdı neden yaptırdın diyerek hiç geregi olmayan tahliller bunlar dedi hep para için yapıyorlar dedi yani bilemiyorum dr'um çok mu ilgisizzz yoksa doğrumu yapıyor hiç tahlil vermemekle özelliklede bu son ayda tedirginim yanii ilk hamileliğim ve çatı muayeneside olmadım çok masrafsız bi dr'um var :))) ama ebede kızıyor böyle dr mu olur diye sizce yarın gittiğimde nts kendim istesem olurmuuu yoksa yanlış mı olur işine karışmış gibi bana fikir verinnn yapılması gereken bişimi bu nts kafam çok karışık :????
valla ben sadece 42 tl muayene ucretı verıyordum tahlıl nst ucretsızdıAmin çok teşekkür ederim, hem sevindim hem mahçup oldum.
doktordan geliyorum, şubat annelerinin yarısı doğurdu derken ben sanırım marta kayacağım bu gidişle. Benim ovulasyonun geç olması hesapları karıştırıyor, baktık bugün martta bile olabilir doğumum, şaka gibi
Bebeğim 3 kg olmuş, her muayenemin olmazsa olmazı " kilo alma, tatlı yeme"tavsiyesi tekrarlandı, hatta keşke şimdi doğursan 3 kilo bebeği kolay doğurursun da dedi. Benim doktor büyük bebek hiç sevmiyor, anladım. Bu gidişle bebeğimi 3400 gr civarında beklediğini söyledi. Ve yine yine yürüyüş ve pilates topu ile esneme tavsiyesi geldi, bir pilates topu edinmem lazım. Dönerken bir spor mağazasına uğradım. Ebru şallıcığımın topu 46 tl! Oha dedim, çıktım mağazadan. Bir ara bimde satılıyordu ne güzel 15 lira mı ne, lazım olacağını bilsem o zaman alırdım valla.
bu arada bugün ilk kez nst ye girdim, 50 tl fark ödememizi istediler. Sizde de öyle miydi kızlar, fark aldılar mı nst den?
insan devlet hastanesinde çalışıp orda herşeyi ücretsiz yaptırımca çok koyuyor böyle masraflar
ınşallah gelsın denızımız de artıkkkkkkKızlar bu gece 3 de bir uyandım karın agrısıyla dogruca wc ye. Hala musluk acmıs gibi ishalim. Bakındım nete biraz dogumdan bikac gün önce vücut kendini temizlemek icin ishal olabiliyormus. Allahım nolur sebebi bu olsun deniz geliyo az kalmıs olsun. Umarım enfeksiyon falan degildir:18:
Amin çok teşekkür ederim, hem sevindim hem mahçup oldum.
doktordan geliyorum, şubat annelerinin yarısı doğurdu derken ben sanırım marta kayacağım bu gidişle. Benim ovulasyonun geç olması hesapları karıştırıyor, baktık bugün martta bile olabilir doğumum, şaka gibi
Bebeğim 3 kg olmuş, her muayenemin olmazsa olmazı " kilo alma, tatlı yeme"tavsiyesi tekrarlandı, hatta keşke şimdi doğursan 3 kilo bebeği kolay doğurursun da dedi. Benim doktor büyük bebek hiç sevmiyor, anladım. Bu gidişle bebeğimi 3400 gr civarında beklediğini söyledi. Ve yine yine yürüyüş ve pilates topu ile esneme tavsiyesi geldi, bir pilates topu edinmem lazım. Dönerken bir spor mağazasına uğradım. Ebru şallıcığımın topu 46 tl! Oha dedim, çıktım mağazadan. Bir ara bimde satılıyordu ne güzel 15 lira mı ne, lazım olacağını bilsem o zaman alırdım valla.
bu arada bugün ilk kez nst ye girdim, 50 tl fark ödememizi istediler. Sizde de öyle miydi kızlar, fark aldılar mı nst den?
insan devlet hastanesinde çalışıp orda herşeyi ücretsiz yaptırımca çok koyuyor böyle masraflar
14 şubatta olacak doğumum allah nasip ederse ...heyecan bastı:)
eşine sevgililer günü hediyesi olur:)))ne güzel bi tarih...rabbim hayırlısıyla kurtarsn bebeğinide senide.....
arkadaşlar ben de 16 şubatta sezeryana giricem inşallah geçen hafta kızımız çok hareketliydi karnımda popo ayak ne varsa çıkcak gibi oluyordu. bu iki gün nazar değdirmemişimdir inşalah kuzucuğuma pek hareket yok gbi. anca bir hıçkırıyor bir dönüyor o kadar. kasılmalarım arttı bebişim huzursuz olmasın die korkuyorum. eşim ısrar ediyor akşamları kalk hastaneye gidelim nst çektir diye çok kasılmam olduğunda ama aralıklar düzenli değil, canımı yakan şiddetli bir durum yok ne nişan var ne su o yuzden gitmek istemiyorum. napsam bilemedim. siz ne dersiniz. cuma akşamını yaptık, ctesi pazar giriyo die araya gitömedim artık hastaneye ptesi randevum var bakalım...... bir fikir verirsiniz sevinirim selamlar bebişkolaraaaaaaaa
Sen de aldın tarihini hem de güzel bir tarih gözün yadın cnm hayırlı dogumlar14 şubatta olacak doğumum allah nasip ederse ...heyecan bastı:)
Sen de aldın tarihini hem de güzel bir tarih gözün yadın cnm hayırlı dogumlar
14 şubatta olacak doğumum allah nasip ederse ...heyecan bastı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?