2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bol bol su içmen lazım.ölç ne kadar içtiğini. normalde 2 litre içmek lazım, sen bunuda geçmelisin. dengeli beslenmen lazım. süt arttırıcı çaylar, malt içeceği vs. diyorlar ama genede süt olacaksa oluyor. moralinin iyi olması lazım.bir de bol bol emzirmek tabi. ablam hepsini yapmıştı ama yetmedi sütü. bebeğin topuk kanı yüksek çıkmıştı.kendisi dr. bunun getireceği sıkıntıları herkesten iyi bildiği için tekrar yaptırıp rahatlayana kadar gözyaşı döktü. sütte kalmadı tabi. hepsini dene, dikkat et şu süt arttırır denilen şeyler hep susaten şeyler. olmadı bir diyetisyene filan sor.

bu akşam benimde aklıma geldi, nasıl acaba diye. iyi oldu,haber aldık. allah yardımcısı olsun.

doğum yapan anneler ve doğum için benim gibi gün sayan anne adayları
elektrikli süt makinelerinden aldınız mı :44:
alıp almamakta çok ama çok kararsızım
doğumdan sonra sütüm gelmez de kuzucum aç kalacak diye
kaç gündür kabuslar görüyorum
bi yardım edin bana

Bu zamana kadar geldi ne kadar güclü bir bebek oldugunu gösterdi o sana insallah devamını da göstermeye gücü yeter. Dualarımız seninle canım

canım öncelikle yazını her okuduğumda bebeğin ve senin için dua ediyorum inş rabbim kabul eder sen elinden gelenin en iyisini bir anne olarak yapmaya çalışmışsın bebeğine inanıp aldırmamışsın inş oda sana tutunur sağlıcakla büyütürsün dr. ne dediğine çok kulak vermemek lazım nasıl tıpı bitirdiler anlamıyorum bazen mesela bende kolestaz var bebeğimin alınması lazım bugünde 4 farklı hastanenin 4 farklı dr. gittim aynı tahlillerin hepsi farklı sonuç verdi hepsi başka bişey söylüyoo biri korkutuyo biri bişey olmaz diyo artık ALLAHA emanetiz kısmetse 13 şubatta sezeryan olcam inş o zamana kadar dayanır kuzum:26::26:

Canım senın beklenen doğum gunune kac gun vardı ishal gercekleşti. ?

Selam hanımlar ben hep okuyorum sizi ama pek yazamıyorum.
Bu benim 3. bebiş vakit biraz kısıtlı yani.

Alıntı yapamadım genel olarak cevapladım.

Süt konusunda ilk doğumumda çocuk doktorumuz hastaneye geldiğinde
"Günde 4 Lt sıvı alacaksın" dedi. Sütün çok büyük bir kısmının su olduğunu öyle öğrenmiştim. Su çok çok önemli. Diğer önemli unsur ise moral. Kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Öyle çok şey söyleyen oluyor ki insan çok geriliyor. Konu komşu herkes uzman olup sizin bebeğe yetmediğinizi bile söyleyebiliyor. Tıkayın kulaklarınızı tüm olumsuzluklara. O sizin bebeğiniz ve sizde onu besleyebilecek süt var. Önce siz inanın ve bol bol su için. Süt olsun diye size yedirilmeye çalışılan şekeri gıdalar sizin daha fazla kilo almanızı sağlar sadece.

Sezaryene gelince ben ilk çocuğumu epidural, ikinciyi kombine ile doğurdum. Bunda nasıl olacak bilmiyorum. Epidural diye konuştuk ama belki buda kombine olur (epidural + spinal). Sezaryenden sonra süt gelmez diye bir şey yok. Genel anestezide ayılma sürecinden dolayı belki biraz uzar ama gelir. Zaten asıl süt 2-3 gün sonra geliyor. İlk gelen kolostrum denilen şey.

Siz sadece bebeğinize odaklanın su için gülümseyin süt olsun.

Canım valla ben sevindim sezaryen olmana, çok sıkıntılı bir gebelik geçirdin/ geçiriyorsun zaten. Bebek zaten kıymetli bir bebek. Bilmiyorum ben senin kadar güçlü olabilir miydim? Bir de normal doğumun yorgunluğunu yaşamak zorunda kalmayacağını duymak iyi hissettirdi bana. İşinin ehli bir hekimle gir ve çık doğuma inşallah. Doğurdum doğuramadım, ıkındım ıkınamadım vs sıkıntısı çekme. Zaten yeterince mücadele ettin. Hayırlısı olsun hakkınızda.

50 tl miiiii...gerçektende ohaaa...o kadar olacak ne varmış...ben antepte 15 tl ye girdim..bizim burdada 8 tl idi...hemde gittiklerim benmde özel hastane...

Canlarım ben muayenehaneye gidiyorum. Sanırım bu 50 tl ordan, muayeneye de 150 veriyorum ki 170 den indiler. benim doktorum çalıştığı hastanede sadece tüp bebek biriminde çalışıyor, o yüzden oraya gidemiyorum. Ablamla konuştum, o da 3 yıl önce 50 tl fark veriyormuş nst için, onu duyunca rahatladım.
neyse ya şunun şurasında kaç kez daha gireceğim ki. İlk 6 ay hep devlet hastanesinde yaptırdım zaten herşeyi, yeterince tasarruf ettim. O kadarı da doktorum için feda olsun diyorum. kafayı taktım bu kadına, özel sigortamız olmasına rağmen başkasına gidemedim bir türlü.

bu gece cok huzursuz ruzgar uykuya gecemıyor aksam 6 dan berı ne yapsam huzursuz boyle oluca cok kotu hıssedıyorum kendımı caresız olmak cok kotu yaa

bu gece cok huzursuz ruzgar uykuya gecemıyor aksam 6 dan berı ne yapsam huzursuz boyle oluca cok kotu hıssedıyorum kendımı caresız olmak cok kotu yaa

Canım ya... Abdest al da bildiğin sureleri okuya okuya sırtını filan sıvazla istersen.. Nazar filan değmiş olmasın? Banyo filan yaptırdınız mı?
Lohusalık durumunu unutmuşum, ya da çevrende okuyabilecek bir var mı?

Son düzenleme:

canım bence nazarınız geçmiştir. fatiha ayetel kürsü felak nas sürelerini kendin oku bebeğine inan çok rahatlıyolar.loğusada olsan okuyabilirsin canım.benim yaramazımda rahatsız olunca okuyorum en azından rahatlamayla uykuya rahat geçebiliyo çok şükür...

bol bol su içiyorum çaylarıda deniyorum ama oğlum emmiyo süt gelmeyince çok sinirleniyo artık.bakalım pazartesi doktora başvuracağım artık inşallah kısa sürede sütüm gelir

saol canım ihmal etmemeye çalışıyorum.bazen yarım saat emiyor bazen hiç emmiyor inşallah kısa sürede atlatırız bu süreci yoksa mamaya geçicez tamamen

bence mutlaka evde bulundurmak lazım. birilerinden bulabilirsen emanet al, sonra lazım olursa alırsın. pahalı ama ihtiyacın olduğu zaman çok önemli. sütün çok mu olur az mı bilemezsin şimdiden. benim çok olmuştu,bebek sarılık oldu,1 gece ışın aldı. 1 gece emziremedim. göğüslerimde ciddi bezeler oldu. ilk anda pompa olsaydı sağacaktım ve beze olmayacaktı.bebekte yaklaşık 1 gün emmemedi çok sertleştiği için, makinada sağamadı.elle masaj yaptım, çok can acıtan bir şey. ama sütün az olursa işe yaramamış olur o yüzden önce emaneten bulmayı dene bence.sonuçta pahalı bu makinalar.

hiç bilgim yok canım da doktorda belli bi süreden sonra niye hapı kesmemiş ki son güne kadar devam ettiriyo hayret valla kimselere güven kalmadı çok sıkıntı stres yapma emdikçe gelir daha belki

canım doktor süt hormonları çok yüksek olduğu için vermek zorunda kaldı.ben ve bebeğin sağlığı için.benim bırakmaman içinde bişey sölemedi ben çok sordum doğumdan sonra anne sütünü etkilermi yok demişti.ama doğumdan sonra konuşmamız tamamen farklıydı.etkileceğini söledi 1 hafta 10 güne kadar gelir dedi ama bomboş canım oğlum artık emmek bile istemiyo aç kalmasın diye zorlayamıyorumda hayırlısı bakalım beklicez

saol canım ihmal etmemeye çalışıyorum.bazen yarım saat emiyor bazen hiç emmiyor inşallah kısa sürede atlatırız bu süreci yoksa mamaya geçicez tamamen

Sakın moralini bozma canm ya, benim bi arkadaşım öyle hızlı doğum yaptı ki -normal doğum- adam akıllı sütünün gelmesi 10 günü buldu. Bu sürede sarılık korkusuyla takviye mama verildi ama sonrasında işler düzeldi ve tamamen anne sürüne geçildi. O yüzden lütfen şu "yoksa mamaya geçeceğiz tamamen" cümlesini çıkar zihninden, beynine o sinyalleri gönderme.
bu geçici bir süreç, bazı anneler bunları yaşayabilir, yalnız değilsin. Herşey yoluna girecek, bunları düşün lütfen. Sen susatacak şeyler ye, ablam çok baklava filan yemiş, susatsın da süt olsun diye. Su demek süt demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…