- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.221
annem ne zaman doğacak bu çocuk diye başımda bekliyor. gece düzenli aralıklarla sancım vardı sabah geçti. ama süper düzenliydi dakkası dakkasına 1 saat. ama ben neden devam etmedi anlamıyorum. bir an önce gelsin istiyorum. biraz da heyecanımı kaybettim. sezaryen diye gittik geri geldik ya garip bi duygu oluyor artık. suni sancıyla hiç açılma yokken doğum başlatılıyor mu acaba ya? ben perşembe kontrole gidecem gelmezse başlat desem doktora olmaz mı? miadı doluncada içerde sıkıntıya girerse diye korkuyorum.
canım ben ılk oglumda da gece alt almaya alıstırmadım zamanla yapmamaya alısıyor ben bır muddet sonra sabahları kuru almaya baslamıstım bezını ve tuvalet egıtımı sırasında cok ısıne yarıyor ben mesela gece cıse hıc kaldırmadım oğlumu, gece karanlık yapıyorum odayı ve hıc bı sekılde konusmuyorum onla kı zaten dermanım yok konusmayaaaa:) gunduz nasıl gurultu yapacaksınkı tv acık olsa bıle hep aynı sevıyede oda etkılemez ev gurultusu lazım ona kapı acılıp kapanacak konusmalar supurge v.sBenim annem yanımdaydı, ya ne kolaymış bebek bakmak abartıyolarmış diyodum, geçen hafta gitti o günden beri fenalardayım :) Dün akşam misafir geldi bebeği görmeye, biz gidelim de siz bi uyuyun diyip erkenden gittiler :)) Sağlıklı olsunlar da bikaç ay böyle devam edicek sanırım..
Okuduğum bi kitapta bebeğe geceyle gündz farkını öğretebilrsenz gece daha fazla uyur diyodu, öğretmek için de gündüz gürültülü gece sessiz ve daha karanlık bi yerde uyutun, gece altını alırken emzirirken çok fazla konuşup onunla oyunlar oynamayın ki uzatmasın diyor ama henüz başaramadım
canım sabret gogus ucun da cıkacak sutun de gelecek mamayı en son care deneyınçok fazla geçmiş yapamadım kızlar ama çoğu mesajları gördüm hepinize çok teşekkürler..Rabbim tüm doğum bekleyenleri bir avazda kurtarsın.. bu sözün önemini çok daha iyi anlıyorum:)) müsait olduğumda doğum öykümü yazcam kızlar ama çok fazla vaktim olmaya biliyo hastaneden dün çıktık.. göğüs ucum olmadığı için oğlum pek meme ememiyo, huzursuz oluyo aç olduğu için.. sarılık olmasın diye hastanede mememi sıkıp ağzına verdim hep, inatlaşıyorum mama vermiyorum bir şekilde bu memenin ucu çıkmalı, pompa falan deniyorum bakalım bundan sonra inşallah daha iyi olur..
canım bebeğimin haftasıda 37haftada gelişimide öleymiş... kilosunu boyunu sölemediler benmde aklıma gelmedi sormak o sıkıntıda her gttiğimde umutsuz konusurlarken bukez normal konusunca şaşkınlıktan heralde aklıma bişey gelmedi çarsamba tekrar gidilcek hareketlerini hiç hissetmiyorum 2haftadır yine ama sadece bi sagda bi solda dışa dogru sertlikler yapıyo bu da hareket ettiği anlamına gelirmiş kendini doğuma hazırlıyomuş öyle dedi doktor onları takip ediyorum suanda 37+3 günlük 38.haftada büyük ihtimal sezaryanla alırız dedi yada 1hafta daha bekletip 39.haftada alırız denildi çarsamba ne dicek bakalım canım
Merhaba taze anneler ve bebişlerini kucaklarına almayı bekleyen anneler
Sizlere hep sorular soruyorum. Haftaya nasipte 37. Haftam dolacak ve izne ayrılacağım. Acaba Dr dan rapor aldığımda okula ayrıca dilekçe vermeme gerek var mı?
canım bende cuma izine ayrıldım.Dr raporunu işyerime verdim.o kadar ayrıca bişey vermiyorsun.
annem ne zaman doğacak bu çocuk diye başımda bekliyor. gece düzenli aralıklarla sancım vardı sabah geçti. ama süper düzenliydi dakkası dakkasına 1 saat. ama ben neden devam etmedi anlamıyorum. bir an önce gelsin istiyorum. biraz da heyecanımı kaybettim. sezaryen diye gittik geri geldik ya garip bi duygu oluyor artık. suni sancıyla hiç açılma yokken doğum başlatılıyor mu acaba ya? ben perşembe kontrole gidecem gelmezse başlat desem doktora olmaz mı? miadı doluncada içerde sıkıntıya girerse diye korkuyorum.
canım çatı muayenen nasıl geçtiii anlatsanaaa
SelamlarGünaydın Kızlar,
Bugün itibari ile 29 gündür uyumuyorumOğlumun gaz sorunu var o uyumuyor ben de uyumuyorum, artık aşırı yorgunluk ve uykusuzluktan fırsatım varken de uyuyamaz hale geldim, hep söylerlerdi de inanmazdım hamileliğin tadını çıkarmak gerekiyormuş :)
Doğum yapan arkadaşlar bebeklerinizi dışarı çıkardınız mı? Biz hastane dışında evden çıkmadık henüz, etrafta herkes grip mikrop kapıcak diye korkuyorum malum bi de çok minik, siz ne yaptınız?
Bu arada Bahar dualarım seninle, inşallah sağlıkla doğacak evladın, pozitif düşünmeye devam et..
benım agrım yok cok sukur ama yoruluyorum ruh gıbı dolanıyorum evde yanızım da 1 haftadır yemek utu derken perte cıktım
Kızlar artık hurma yemeye başlayayım diyorum ama hiç bilmiyorum ki günde kaç tane yemek lazım? Bi de medine hurması diyorlar özellikle, o ne oluyor? bi de diğerlerini yesek olmuyor mu yani? Bende diş hassasiyeti var ve hurma kadar dişlerimi sızlatan birşey de yok aslında, ne yapacağım sızlaya sızlaya yiyeceğim artık.
Benim annem yanımdaydı, ya ne kolaymış bebek bakmak abartıyolarmış diyodum, geçen hafta gitti o günden beri fenalardayım :) Dün akşam misafir geldi bebeği görmeye, biz gidelim de siz bi uyuyun diyip erkenden gittiler :)) Sağlıklı olsunlar da bikaç ay böyle devam edicek sanırım..
Okuduğum bi kitapta bebeğe geceyle gündz farkını öğretebilrsenz gece daha fazla uyur diyodu, öğretmek için de gündüz gürültülü gece sessiz ve daha karanlık bi yerde uyutun, gece altını alırken emzirirken çok fazla konuşup onunla oyunlar oynamayın ki uzatmasın diyor ama henüz başaramadım
alıyorum canım son 12 aydır 15 gunde 1 falan alıyorum oncesınde ayda1 gelıyordu ona ragmen yetısemıyorum bıde cam kapı sılsem vay halımeemeltemmmmmm benimde nasıl gözüm korkuyo. alıştık birazda rahata,ilkler büyüdü,gerçi benim minnoş oğlum öyle sakin sessiz bir çocuk değil ama yattımı uyuyor en azından.bebekken senin rüzgar gibi 1,5 saatte bir uyanırdı emmek için. bi tek bebek bakmak değil ki ev işleri de var. gerçi ben ne zamandır çok sıkıntım olduğu için temizliğe kadın alıyorum. ütüde yapıyor. öyle bir şansın var mı seninde?
canım gozun aydın sende mutlu anneler kervanına katıldın omurlu olsun bebegınben bebişimi alıp eve geldim... şimdi yazabiliyorum.. oğluşum 3720gr 53 cm doğdu.. ama kilo verdi ve sarılığı başladı... şimdi süt emzirme uyku telaşlarındayız.. benim gibi yeni anneleri kutlar... anne olacaklarada hayırlı doğumlar dilerim.....
hayırlı olsun bebeğiniz. sağlıkla büyütün inşallahKızlar 7 şubat 23:50 itibarı ile oğlumuz normal dogum ile dünyaya geldi şimdi hastanedeyiz darısı tüm bekleyenlere
Kızlar ben çok kötü durumdayim yaa.. Salı günü normal dogumla oglumu saglikli sekilde kucagima aldim çok sukur.. Bebegimde masallah sorun yok da bende doğum sonrasi dikis sirasinda ic kanama olustu narkozla uyutulup ameliyatla tekrar dikiş atildi. Tansiyon problemimden dolayi da sıkıntı cikti ve o geceyi oglumdan ayri yogun bakimda gecirdim.. Oglumu babasina vermisler esim sewinememis bile falan çok kötü bi doğum hikayem var ayrintilara girmeyim. Taburcu olduk cok sukur şimdi daha iyiyim ama dikis agrilarim çok var ayni zamanda dogum sirasinda ikinmaktan hemeroid olmusum normalde yoktu. Sormak istedigim de hem dikişler hem hemeroid inanilmaz derecede fazla agriyo. Ozellikle de hemeroid. Bu ne zamana kadar devam eder, en azindan hemeroid agrisini nasil azaltabilirim.. Agridan ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum... Allah hepinizin yardimcisi olsun..
Ablamınki tülbentin arasına sarılmış yün ile gecti canım bende o yüzden kendime o sekilde pedler yaptım kullanıcam oda son care bunu yapmıstı bu fayda etti bitek hem her evde olan bisey denemekten zarar gelmezmerhaba güzel anneler. oğuşumdan fırsat bulup yavaş yavaş okuyorum geçmişi. alıntı yapamadım ama bi arkadaş pamukçuk için sormuş karbonatlı suyla göğsünü sil ve bebeğinin ağzını da sil. kaynamış soğutulmuş suyun içine. yada mikostatin diye bi damla var ben onla geçirdim çünkü oğlum karbonatlı suyu öğürdü pek kibarız dabenim de göğüs çatlaklarım hala bitmedi 3 haftayı geçti. bir de gaz sıkıntımız başlıyor sanırım. oğlum uyurken sürekli geriniyor ıkınıyor ağlama nöbetlerimiz yok çok şükür ama uykuda sürekli mızırdanıyor. bu şekilde olan var mı acaba? bir de göğüslerim için ne yapabilirim acaba bir tanesi tamamen yarıldı yan tarafı kopacak diye korkuyorum ağlayarak emziriyorum resmen
Hayırlı olsun canım gözn aydın darısı basımıza. Klasik sorunlar takma kafana ödemini attı bebek sudan cıktı sonucta sarılıgı da cbk gecer umarımben bebişimi alıp eve geldim... şimdi yazabiliyorum.. oğluşum 3720gr 53 cm doğdu.. ama kilo verdi ve sarılığı başladı... şimdi süt emzirme uyku telaşlarındayız.. benim gibi yeni anneleri kutlar... anne olacaklarada hayırlı doğumlar dilerim.....
canım benım ılk bebekte oyleydı tam gectı rahat ettım 2 bucuk aylıkken tekrar basladı artık kanla emıyordu bebekmerhaba güzel anneler. oğuşumdan fırsat bulup yavaş yavaş okuyorum geçmişi. alıntı yapamadım ama bi arkadaş pamukçuk için sormuş karbonatlı suyla göğsünü sil ve bebeğinin ağzını da sil. kaynamış soğutulmuş suyun içine. yada mikostatin diye bi damla var ben onla geçirdim çünkü oğlum karbonatlı suyu öğürdü pek kibarız dabenim de göğüs çatlaklarım hala bitmedi 3 haftayı geçti. bir de gaz sıkıntımız başlıyor sanırım. oğlum uyurken sürekli geriniyor ıkınıyor ağlama nöbetlerimiz yok çok şükür ama uykuda sürekli mızırdanıyor. bu şekilde olan var mı acaba? bir de göğüslerim için ne yapabilirim acaba bir tanesi tamamen yarıldı yan tarafı kopacak diye korkuyorum ağlayarak emziriyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?