- 14 Ocak 2012
- 329
- 7
- 296
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.241
Ablamınki tülbentin arasına sarılmış yün ile gecti canım bende o yüzden kendime o sekilde pedler yaptım kullanıcam oda son care bunu yapmıstı bu fayda etti bitek hem her evde olan bisey denemekten zarar gelmez
Hayırlı olsun canım gözn aydın darısı basımıza. Klasik sorunlar takma kafana ödemini attı bebek sudan cıktı sonucta sarılıgı da cbk gecer umarım
canım benım ılk bebekte oyleydı tam gectı rahat ettım 2 bucuk aylıkken tekrar basladı artık kanla emıyordu bebekbu sefer kakao yagı kullandım sankı daha faydalı bırde garmastan yada medacassol ıyı gelıyor ama emzırmeden temızlemen lazım
olabilir canım. benim kasığımın tam ortasında bi ağrı vardı.adet sancısından tek farkı bu.gün boyu sürüyo canım . bi süre sonradüzenli hale geldi... ertesi gün de doğuumm :)kızlar yaklaşık 3 gündür adet sancısı gibi ağrım oluyor, özellikle geceleri ve sabahları. doğumun belirtisi mi bunlar?
canım ben evde bekledim. 14-15 saat evde sancı çektim. ilk doğumsa zaten uzun sürüyo. ebelere danıştım onlarda öyle tavsiye etti. hastanede daha zor evde daha rahat geçiyo sancı dönemi. gittiğimde açıklığım 4 cm falandı. doğum sancısı olduğunu mutlaka anlarsın canım. gün boyu süren, düzenli aralıklı bi sancı...adet sancısı gibi ama kasık kemiğinin ortasında ağrı oluyo.hiç telaş yapma derim ben. hastanede sunni sanci veriyolar o daha kötü. erken verirlerse çok yorucu oluyo. mümkün olduğunca evde bekle.canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin, her ikinizi de tebrik ediyorum normal doğumu başarabildiğiniz için :)
aslında ben de normal istiyorum, çatı muayenemde de dr normale uygun ama böyle kendini kasarsan doğuramazsın dedi :/ biraz canım kıymetli, biraz da duyduklarımın etkisinde çok kalıyorum. daha çatala oturur oturmaz ah vah demeye başladım, kadın ellemeden düşün :) ama muayene sırasında acımadı kastığım halde, bilseydim bu kadar stres yapmazdım..
şimdi benim sana sormak istediğim doğumun başladığını nasıl anladın, sancıların sıklaşana kadar evde mi bekledin yoksa hastaneye gittin mi, sancılardan doğum aşamasında çocuğun çıkması sırasındaki acıyı anlamıyorsun diyorlar doğru mu, ve bana tavsiye edebileceğin şeyler var mı
akışına bırak canımmm herşeyin doğalı güzel ve sağlıklı... içerde sıkıntıya girer diyip de kötüyü çağırma... başaracaksın sana güveniyoruz...annem ne zaman doğacak bu çocuk diye başımda bekliyor. gece düzenli aralıklarla sancım vardı sabah geçti. ama süper düzenliydi dakkası dakkasına 1 saat. ama ben neden devam etmedi anlamıyorum. bir an önce gelsin istiyorum. biraz da heyecanımı kaybettim. sezaryen diye gittik geri geldik ya garip bi duygu oluyor artık. suni sancıyla hiç açılma yokken doğum başlatılıyor mu acaba ya? ben perşembe kontrole gidecem gelmezse başlat desem doktora olmaz mı? miadı doluncada içerde sıkıntıya girerse diye korkuyorum.
cnm bizim bdt ler aynı ve benim kızda çok rahat hiç gelesi yok bende normal için bekliyorum ama sancı fln yok nstde de çıkmıyor yrn kontrolüm var bende artık kollarımda olsun istiyorum annem sezeryan yap diyor :) kayınvalidem bekle diyor korkuyorum günü geçipte kakasını yer diye ne yapacağımı bilemiyorm
kızla, eve geldm, bikaç klasik problemdn sonra yeni kendime gggeldim. >doğumum biraz zor geçti, epiduralim tutmadıfalan o yüzden kendime zor geldim. Ama şimdi iyiym çok şüür. En kısa zamanda hikayemide paylaşcam. Doğumu olcakara hayırlı doğumlar diliyorum. Kendinize iyi bakınn...
Bend hergun bitane de olsa yiyorum, dogumu kolaylastirir diyolar, ne kadar dogru bilmesemde aldim malatya pazarindan, bi tane tatli niyetine atiyorum agzima, ha tatli istegimi kesiyomu kesmiyo o ayrivalla medine hurmasi diye arayip almadim, ztn kilosu baya pahali bisey, iri bi hurma oldugu belli parasindanda
Yastık yorgan doldurulandan cnm evde varsa öyle bi yastık yorgan icinden bi avuc alıver emzirmedigin zamanlarda tülbentin icine koy gögsünde dursun ablamınki ip kadar kalmıstı cocuk kanlı kanlı emiyodu bu fayda etti bitek degistirmedigi ilac kalmadıcanım nasıl yün bu? döşek falan yapılanlardan mı yoksa yün ip mi? bir de bunu deneyeyim bakalım
Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün. Hikayeni bekliyoruzkızla, eve geldm, bikaç klasik problemdn sonra yeni kendime gggeldim. >doğumum biraz zor geçti, epiduralim tutmadıfalan o yüzden kendime zor geldim. Ama şimdi iyiym çok şüür. En kısa zamanda hikayemide paylaşcam. Doğumu olcakara hayırlı doğumlar diliyorum. Kendinize iyi bakınn...
Ya benim de tatlı isteğim bi geldi mi öyle hurma filan kesmez beni, ben de sırf doğum için yiyeyim diyorum. Tatlı meselesi cuma günü başıma bela oldu zaten. O gün muayeneye gittim, doktor tatlı yeme dedi. O öyle söyleyince sanki daha bi cazip geliyor. Neyse eve geldik, eşimle ayıptır söylemesi pizza söyledik. Sipariş sırasında eleman sufle de ister misiniz dedi, yok dedim ama aklıma düştü bir kere. Bari pizza gelene kadar bi puding yapayım dedim. Pişirdim ama kaselere koyarken sakarlığım tuttu, elimi çok fena yaktım. Bir de hamileyken insanın canı daha bi yanıyor sanki. Demek ki neymiş, doktorumuzu dinleyecekmişiz, tatlı yemeyecekmişiz, kadının bir bildiği varmış
hurma konusunu nette biraz kurcaladım günde 7 tane filan diyor ama? Tuvalete kolay çıkmak için sabahları kuru kayısı yiyorum, hurma takviyesi de yapayım bari. Ama 7 tane yiyemem sanırım. Kolay doğum yapan bir arkadaşım da zeytinyağı ile masaj konusunun üstünde duruyor.
Günaydın Kızlar,
Bugün itibari ile 29 gündür uyumuyorumOğlumun gaz sorunu var o uyumuyor ben de uyumuyorum, artık aşırı yorgunluk ve uykusuzluktan fırsatım varken de uyuyamaz hale geldim, hep söylerlerdi de inanmazdım hamileliğin tadını çıkarmak gerekiyormuş :)
Doğum yapan arkadaşlar bebeklerinizi dışarı çıkardınız mı? Biz hastane dışında evden çıkmadık henüz, etrafta herkes grip mikrop kapıcak diye korkuyorum malum bi de çok minik, siz ne yaptınız?
Bu arada Bahar dualarım seninle, inşallah sağlıkla doğacak evladın, pozitif düşünmeye devam et..
olabilir canım. benim kasığımın tam ortasında bi ağrı vardı.adet sancısından tek farkı bu.gün boyu sürüyo canım . bi süre sonradüzenli hale geldi... ertesi gün de doğuumm :)
canım ben evde bekledim. 14-15 saat evde sancı çektim. ilk doğumsa zaten uzun sürüyo. ebelere danıştım onlarda öyle tavsiye etti. hastanede daha zor evde daha rahat geçiyo sancı dönemi. gittiğimde açıklığım 4 cm falandı. doğum sancısı olduğunu mutlaka anlarsın canım. gün boyu süren, düzenli aralıklı bi sancı...adet sancısı gibi ama kasık kemiğinin ortasında ağrı oluyo.hiç telaş yapma derim ben. hastanede sunni sanci veriyolar o daha kötü. erken verirlerse çok yorucu oluyo. mümkün olduğunca evde bekle.
akışına bırak canımmm herşeyin doğalı güzel ve sağlıklı... içerde sıkıntıya girer diyip de kötüyü çağırma... başaracaksın sana güveniyoruz...
arada nstye git için raha t etmiyosa... strese girmeden kakasını falan yemez hemen, hareket ediyosa karnında sakin ol... 42. haftaya kadar yolu var bebiş bilir ne zaman geleceğini...
hayır canım yıkamıyorsun zaten cıkolata yapımında kullanılıyırmusmeltemcim sorma ya madecassol garmastan lansinoh ayva çekirdeği zeytin yağı sanayağı kendi sütüm denediklerim ama bi fayda yok. 2 gün iyi gibi olmuştu şimdi yine aynı hele bir tanesi yanından ayrıldı ayrılacak. kakao yağını da yıkıyormusun peki emzirmeden önce?
ben bebişimi alıp eve geldim... şimdi yazabiliyorum.. oğluşum 3720gr 53 cm doğdu.. ama kilo verdi ve sarılığı başladı... şimdi süt emzirme uyku telaşlarındayız.. benim gibi yeni anneleri kutlar... anne olacaklarada hayırlı doğumlar dilerim.....
hareket ediyor çok şükür cnm ya ama bende sabır pek kalmadı dayanabilir miyim bilmiyorum çok kararsızım sezeryan mı olsam normalimi beklesem kendiliğinden gelsede ben karar vermek zorunda kalmasam
Bende kayısı ve üzümden yaptım cnm sekersiz yanımda götürücem çörekotunu da duydum evet o da olabilir.teyzem bugün dedi ki doğuma giderken yanında mutlaka kayısı ve ananastan yaptığın kompostoyu götür bide çörekotu al yanına sezaryandan sonra çörekotundan bir avuç yicekmişim hoşaftan da içince,kızı ve gelinine öyle yaptırmış gaz sıkıntım cabucak gecermiş :)
teyzem bugün dedi ki doğuma giderken yanında mutlaka kayısı ve ananastan yaptığın kompostoyu götür bide çörekotu al yanına sezaryandan sonra çörekotundan bir avuç yicekmişim hoşaftan da içince,kızı ve gelinine öyle yaptırmış gaz sıkıntım cabucak gecermiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?