2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım nasıl yün bu? döşek falan yapılanlardan mı yoksa yün ip mi? bir de bunu deneyeyim bakalım

meltemcim sorma ya madecassol garmastan lansinoh ayva çekirdeği zeytin yağı sanayağı kendi sütüm denediklerim ama bi fayda yok. 2 gün iyi gibi olmuştu şimdi yine aynı hele bir tanesi yanından ayrıldı ayrılacak. kakao yağını da yıkıyormusun peki emzirmeden önce?

kızla, eve geldm, bikaç klasik problemdn sonra yeni kendime gggeldim. >doğumum biraz zor geçti, epiduralim tutmadıfalan o yüzden kendime zor geldim. Ama şimdi iyiym çok şüür. En kısa zamanda hikayemide paylaşcam. Doğumu olcakara hayırlı doğumlar diliyorum. Kendinize iyi bakınn...

kızlar yaklaşık 3 gündür adet sancısı gibi ağrım oluyor, özellikle geceleri ve sabahları. doğumun belirtisi mi bunlar?
olabilir canım. benim kasığımın tam ortasında bi ağrı vardı.adet sancısından tek farkı bu.gün boyu sürüyo canım . bi süre sonradüzenli hale geldi... ertesi gün de doğuumm :)
canım ben evde bekledim. 14-15 saat evde sancı çektim. ilk doğumsa zaten uzun sürüyo. ebelere danıştım onlarda öyle tavsiye etti. hastanede daha zor evde daha rahat geçiyo sancı dönemi. gittiğimde açıklığım 4 cm falandı. doğum sancısı olduğunu mutlaka anlarsın canım. gün boyu süren, düzenli aralıklı bi sancı...adet sancısı gibi ama kasık kemiğinin ortasında ağrı oluyo.hiç telaş yapma derim ben. hastanede sunni sanci veriyolar o daha kötü. erken verirlerse çok yorucu oluyo. mümkün olduğunca evde bekle.
akışına bırak canımmm herşeyin doğalı güzel ve sağlıklı... içerde sıkıntıya girer diyip de kötüyü çağırma... başaracaksın sana güveniyoruz...

arada nstye git için raha t etmiyosa... strese girmeden kakasını falan yemez hemen, hareket ediyosa karnında sakin ol... 42. haftaya kadar yolu var bebiş bilir ne zaman geleceğini...

geçmiş olsun canım.Alah sana da bebeğine de sağlık sıhhat versin.

Ya benim de tatlı isteğim bi geldi mi öyle hurma filan kesmez beni, ben de sırf doğum için yiyeyim diyorum. Tatlı meselesi cuma günü başıma bela oldu zaten. O gün muayeneye gittim, doktor tatlı yeme dedi. O öyle söyleyince sanki daha bi cazip geliyor. Neyse eve geldik, eşimle ayıptır söylemesi pizza söyledik. Sipariş sırasında eleman sufle de ister misiniz dedi, yok dedim ama aklıma düştü bir kere. Bari pizza gelene kadar bi puding yapayım dedim. Pişirdim ama kaselere koyarken sakarlığım tuttu, elimi çok fena yaktım. Bir de hamileyken insanın canı daha bi yanıyor sanki. Demek ki neymiş, doktorumuzu dinleyecekmişiz, tatlı yemeyecekmişiz, kadının bir bildiği varmış
hurma konusunu nette biraz kurcaladım günde 7 tane filan diyor ama? Tuvalete kolay çıkmak için sabahları kuru kayısı yiyorum, hurma takviyesi de yapayım bari. Ama 7 tane yiyemem sanırım. Kolay doğum yapan bir arkadaşım da zeytinyağı ile masaj konusunun üstünde duruyor.

canım nasıl yün bu? döşek falan yapılanlardan mı yoksa yün ip mi? bir de bunu deneyeyim bakalım
Yastık yorgan doldurulandan cnm evde varsa öyle bi yastık yorgan icinden bi avuc alıver emzirmedigin zamanlarda tülbentin icine koy gögsünde dursun ablamınki ip kadar kalmıstı cocuk kanlı kanlı emiyodu bu fayda etti bitek degistirmedigi ilac kalmadı

Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün. Hikayeni bekliyoruz

hurma ben de yedim ama sancılarım başlayınca korkudan bıraktım zeytin yağıyla masajı yap canım ya. ben ha bugün ha yarın derken doğurdum gitti. belki de epizyo yapmazlardı o zaman...en azından denemiş olursun

sağol canım inşallahhh

Anam ben 2 aydır hergün hurma yiyyorum dogumu bahane edip cünkü cooook seviyorum. öyle cikolata falan sevmem hergün en az 5 tane yiyorum baska seylerden kısıp kilo almamak icin ama bak daha tık yok doguramadım

hareket ediyor çok şükür cnm ya ama bende sabır pek kalmadı dayanabilir miyim bilmiyorum çok kararsızım sezeryan mı olsam normalimi beklesem kendiliğinden gelsede ben karar vermek zorunda kalmasam

hayır canım yıkamıyorsun zaten cıkolata yapımında kullanılıyırmus

teyzem bugün dedi ki doğuma giderken yanında mutlaka kayısı ve ananastan yaptığın kompostoyu götür bide çörekotu al yanına sezaryandan sonra çörekotundan bir avuç yicekmişim hoşaftan da içince,kızı ve gelinine öyle yaptırmış gaz sıkıntım cabucak gecermiş :)

hayırlı olsun canımmm...bebeğinede maşallah...rabbim analı babalı büyütsn,hayırlı bi evlat olsun inşlh...

hareket ediyor çok şükür cnm ya ama bende sabır pek kalmadı dayanabilir miyim bilmiyorum çok kararsızım sezeryan mı olsam normalimi beklesem kendiliğinden gelsede ben karar vermek zorunda kalmasam

canım bak adı üzerinde normal. sana da bebeğine de çok şey katacak emin ol. sabırlı ol tadını çıkar lütfen. bebeğin niye bir şok yaşasın ki. mecbur kalmadıkça normali dene. çok farklı bir duygu. doğum sonrası inanılmaz rahat...

Bende kayısı ve üzümden yaptım cnm sekersiz yanımda götürücem çörekotunu da duydum evet o da olabilir.

evet cnm çok mantıklı ben de götürdüm yanımda erik ve kayısı kompostosu sezeryandan hemen sonra aynı gün içinde hallettim gaz işimi çok şükür.kesinlikle çok işe yarıyor hiç hazır meyve suyu içme.ev yapımı çok iyi geliyor.

merhaba kizlar
söyle bir gecmisi okudum da cogu anne gögüs yaralarindan bahsetmis. ya da gögüs ucu olmadigindan. benim ikinci gebeligim suan. ilk hamileligimde hic gögüs ucum yoktu. hemsireler ebeler hayatta emiziremessin sen hemen mama ver cocuguna dediler ama inat etti. hastaneden gögüs ucu istemistim verdiler. sag gögsümü 3 hafta sol gögsümüde 4 hafta her emzirdigimde o gögüs ucuyla verdim kizima. gerci almamak icin direniyordu cünkü daha cok efor harcamasi gerekiyordu. ama eninde sonunda aliyordu ac oldugu icin. ve gögüs ucum cikti ve sonrasinda hic ihtiyacim olmadi o gögüs ucuna. simdi ilk kizim sag olsun kardesine güzel bir hediye vermis oldu.bir bebegin en cok ihtiyaci olan sey o da gögüs ucu
anne olmus olanlara degilde hala hamile olan arkadaslarima da önerim gögüsleriniz yara olmasin diye sakin kremlemeyin. o kremlerin hepsi yara olduktan sonra belki etkili. emzirmenizin sorunlu olmasini istemiyorsaniz gögüs ucunuzu bebegin emmesine hazirlamaniz gerekiyor yani sertlestirmeniz gerekiyor. bunu bana ebem ve iki hamileliginde de deneyen ablam tavsiye etti. ilk önce sacma geldi ama buna ragmen tavsiyelerine uymustum, sonuc: benim hic gögüs yaram ya da catlagim falan olmadi ve kizimi 2 sene emzirdim. size tavsiyem. su hamam keseleri var ya aktarlarda satiliyor hatta seyyar saticilarda bile gördüm ankarada onlardan alin ve her dus aldiginizda gögüs uclarinizi bol bol keseleyin. ilk bir hafta belki caniniz yanabilir ama sonra gögüsünüz alisiyor ve hic bir sekilde caniniz yanmiyor. bu gebeligimde de yaptim ve insallah ilk hamileligimdeki gibi rahat gecer emzirmem. ve hala ben bütün vucudumu kremlerim ama gögüslerime kesinlikle bir sey sürmem cünkü onlarin sertlesemeye ihtiyaci var yumusamaya degil.
biraz uzun oldu kusura bakmayin ama kendim tecrübe ettim insallah size de faydasi olur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…