- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.341
doğumdan çıkışta görüşürüz bebikli bebikli inş. herşey iyi geçer. herkes sağsağlim alsın bebeklerini kollarına. senin ilki kaç yaşında?Benim bugun 38+6 oldu.aramiz azmis.carsamba 39+0oluyor ve ben sezeryanda olucam.yalancu sancilar cik kotu gecti dayanamiyorum bende.magnorm icince rahatladim hep bende ictim.bugun icmicem artik.cumarteside sen gircen doguma.dogumdan cikayim hemen atlarim buraya cepten giriyorum zaten.gorusuruz yine.bana dua et
Bu kadar anlayışlı olmak hiç bana göre değilHiç de kendi evimde hapis gibi yatak odama tıkılamam valla, zaten lohusalık diye bişey var, duvarlar üstüme üstüme gelir. Varsın kırılsınlar, insanlar düşünceli olmalı, hele yeni doğum yapmış bir kadına karşı.
çok pis gaza getiriyorum, farkındayım ama bazen dinsizin hakkından imansızın gelmesi gerekiyor, alttan almayı abartmamak lazım.
Ne soylesen haklisin valla.bazi insanlar boyle iste.bende cok sahit oldum.ozellikle hangi yada nasil bir psikoloji oluyorsa kayinvalideler kendi cocugu gibi davraniyirlar dogan torunlara.oda yeni ve ozelikle ilk dogum yapanlari cok etkiliyo.anne bebek iliskiside saglikli olmuyo.cunku ilk anne olmak o duygu cok baska.bence anne bebek ayrilmamali ne olursa olsun isterse bebek aglasin o mucadeleyi anne vermeli.cogunda boyle olmuyo.hep bi mudahale bi bilgiclik anneden alip kwndileri susturmaya ugrasmalar filan.anne uzaktan bakar bisey diyemez.dese hi turlu oyle zamanlarda herkes anneden assas.anlicaniz herkes bi garip ruh haline giriyo
Dediğin tipte insanlar ben de gördüm. Oğullarına duydukları aşkla eşlerinin bile önlerine koydukları yetmiyormuş gibi, oğlunu kıskanmaları yetmiyormuş gibi, bir de benim bebeğimi sahiplenecek öyle mi? Bence de bu biraz da izn vermekle ilgili birşey. Asla izin vermem. İyi ki 27 yaşımda evlenmişim, 29 yaşında anne oluyorum. Daha küçük evlensem daha alttan alırdım, daha uyumlu olurdum belki ama bu yaşta birine canının istediği gibi davranması çok zor.
en sinir bozucu olanı ne biliyor musun? Aman kayınvalidem kırılmasın, eşim arada kalmasın diye bu sıkıntıları içine atan gelini kaynanasına sorsan hala kötü gelindir, yaranamaz. O yüzden eğer canın sıkılacaksa yok yere ya da tek taraflı sıkılmasın, hakikaten arsızlaşacaksın yeri gelince, ki işittiğin laflara değsin. belki geri çekilmeyi öğrenir. Öğrenmezse de sağlığın daha az etkilenir. Dışavurmayı öğrenmek lazım yoksa Sonra gelsin başağrıları, mide rahatsızlıkları, psikolojik bunalımlar.
dedikleri gibi, icimizde kalmayacak bu cocuklar ama yine de sabirsizlaniyoruz. seninki daha belirsiz. bi de sehir disindan yanima gelecek olanlar dogum ne zaman diye yaklasik bi tarih istemekte israr ediyo. erkenden ucakbileti alabilmekk icin ondan da sıkıldim artik. bebek ine zamn isterse o zaman gelecek diyoRRum
zor geciyo artik hamilelik. oturup aglayasim geliyo benim de
canım kesınlıkle yalnız degılsın ılk dogumum 39+6 da bebegın kanala gırmeyısı ve yuksek dogum kılosu yuzunden sezeryanla sonlandı sancı su nısan hıvbısey yasamadım ve bu ıcımde buyuk uhde kaldı, bı dogumumda da bunları yasamadım ama dayanabılecegım son gune dek dayandım , hatta 2 kere doktor doguma alacaktı ondan bıle kactım , belkı dedım su nısan gelır ama malesef bunda da olmadı ve ben 38+3 te pasa pasa sezr. oldumAynen canım ya, karmakarışık duygular içindeyim. Dün kızımın yatağını hazırladım, duygulandım birden, başladım ağlamaya. Sabah namazı vaktinde33yse birkaç hurma yedim, o da fazla kaçırmışım sanırım midemi kötü yaptı. Bu kez korkularım hortladı ve doğumdan tırsmaya ve ben neden hamile kaldım ki şimdi demeye başladımGitgeller yaşıyorum, hepsi stres kaynaklı biliyorum. Bebeğin ne zaman geleceği belirsiz olunca böyle kuzu kuzu bekliyoruz. Hele benim durum iyice vahim, ikinci doktorla resmen bdt değişti. İnsanlar biraz da bu belirsiziliği yaşamamak için sezaryen tercih ediyor olmalı, tek mesele doğum korkusu değil bence.[/QU
canım benim 2. sezeryan olacak. ilkinde verilen tarihte doğum sancıları ile gittim hastaneye. hamilelik gibi mucizevi bir doğa olayını planlı bir sezeryanla sonlandırmak rahatsız ediyordu beni. bir de o sancıları hiç yaşamazsam hiçbir zaman gerçekte nasıl bir duygu olduğunu anlayamayacağım doğumun diyordum. bir ameliyat geçirmiş olacağım ve bebeğimi doğurdum gibi bile olmayacak diye. bebişim belki daha uzun kalacak içimde,benden daha alacağı fayda var,kendi karar vermeli ne zaman gelrceğine diye düşünüyordum. öyle gönülden düşünmüşüm ki bunları az da olsa o ağrıları yaşadım.hem tarih zaten oğlumunda gelmeye karar verdiği tarihmiş onu öğrendim ve kendim bu olayı sonlandırmamış oldum hem de dr.sezeryan planlamış olsa da son anda tekrar mua. ederiz normal şansı varsa deneriz demişti, son ana kadar normal ihtimali oldu ve gerçekten keyfi değil mecburi sezeryan oldu. gerçi böyle anlatıyorum ama zaten normalden de çok korkuyordum.
şimdi ise yine sezeryan ve ben dr. un son dediği tarihe kadar bekleyeceğim. 39+0 olacak. yani 40 a gireceğiz. ve ben yine onu riske sokmadan doğabileceği son tarihi bekliyeyim istedim.
aslında her an gelebilir bu anlamda normal bekleyenlerle benzer durumdayım. sonuçta dr.un size de bekleyebilirsiniz dediği bir son tarih var.benim daha erken doluyor bu süre ama gerçekten allah biliyor ya doğum sancıları başlasın, kızım kendi belirlesin tarihini istiyorum.yine doğum tarihine ben karışmayayım. sonuçta sezeryan olacak ama o alacağı herşeyi aldığı zaman doğum eylemi başlayacaktır. ona o şansı vermek istedim. benim gibi planlı sezeryan olacak olup sancısı gelerek doğuma gitmek isteyen varmıdır bilemiyırum. öyle ilginç bir durum benimki de . farklı sonlar için olsada aynı sancıları bekliyoruz canım.
kızlar çoçukları okula gönderdim,lavaboya girdim nişanım geldi...geceden beride kuvvetli sancılarım vardı...şimdi doktora gidicez..eşimi beklerken paylaşmak istedim...çoçuklar korkmasın diye doğuma gideceğimizi söylemedim...yavrularım anladılar sanki, mahsun mahsun yüzüme baka baka gittiler...inşlh bebeğimi sağsalim kucağıma alır gelirim...lütfen dualarınızı eksik etmeyin..rabbim hepimizi hayırlısıyla kurtarsın...
slm hanımlar dün kontrolüm vardı çok şükür kızım sağlıklı kanala inmemiş henüz bdt c.tesi doluyor c.tesiye kadar gelmezse sezeryana girmeye karar verdim çünkü kilosu brz korkuttu beklersem doğuramam sanırım çünkü dün 3800 çıktı
sen bilirsin canım ama istersen bikaç gün bekle. çünkü son hafta kilo almıyormuş o kadar.zaten almış olursa doktor söyler.bende sanırım bdt nin dolmasından sonra biraz bekleycem.
günaydın kızlarr. eşimi uğurladım annemde uyanmadan gelip yazayım dedim. annem her gün bugünde doğmadı deyip duruyor. durum vahim vs böylee moral veriyor sağolsun. bende arsızlığa vurdum artık. çıkmayacak oğlum diyorum. bdt me 4gün kaldı. sonrasında 9 gün bekleyip sancısı gelmeyen arkadaşım da var ve bu beni korkutuyor. o kadar bekleyip her gün nst ye gidip yaşıyor mu diye bakmışlar ve sonuç gene sezeryan. bugün babasının doğum günü .inşallah bugün gelir canım oğlum. sizce bdt den sonra kaç gün beklemeliyim suni, sancı için?
slm hanımlar dün kontrolüm vardı çok şükür kızım sağlıklı kanala inmemiş henüz bdt c.tesi doluyor c.tesiye kadar gelmezse sezeryana girmeye karar verdim çünkü kilosu brz korkuttu beklersem doğuramam sanırım çünkü dün 3800 çıktı
kızlar çoçukları okula gönderdim,lavaboya girdim nişanım geldi...geceden beride kuvvetli sancılarım vardı...şimdi doktora gidicez..eşimi beklerken paylaşmak istedim...çoçuklar korkmasın diye doğuma gideceğimizi söylemedim...yavrularım anladılar sanki, mahsun mahsun yüzüme baka baka gittiler...inşlh bebeğimi sağsalim kucağıma alır gelirim...lütfen dualarınızı eksik etmeyin..rabbim hepimizi hayırlısıyla kurtarsın...
Doğurmayan şubat annesi birkaç kişi daha var canım, endişelenme. Hatta bdt si şubatın bayağı bir sonu olan var, geçenlerde yoklama yaptık. Ben marta bile kalabilirim, yani öyle gözüküyor şimdilik. Senin az kalmış ama.
cnm korkuyorm açıkçası beklemeye çünkü riske giriyor kakasını yapıp yemesi beni çok korkutuyor ablamda yaşadık bu durumu
canım kesınlıkle yalnız degılsın ılk dogumum 39+6 da bebegın kanala gırmeyısı ve yuksek dogum kılosu yuzunden sezeryanla sonlandı sancı su nısan hıvbısey yasamadım ve bu ıcımde buyuk uhde kaldı, bı dogumumda da bunları yasamadım ama dayanabılecegım son gune dek dayandım , hatta 2 kere doktor doguma alacaktı ondan bıle kactım , belkı dedım su nısan gelır ama malesef bunda da olmadı ve ben 38+3 te pasa pasa sezr. oldum
hatırlıyorum kaçtığını meltem:)) kısmetin önüne geçilmiyor işte.
Hayatımda ilk kez karnım acıkıp uyanıyorum b saatte. Ey bebek sen nelere kadirsin kacırdın uykumu yine yemek yedirttin bana
günaydın kızlarr. eşimi uğurladım annemde uyanmadan gelip yazayım dedim. annem her gün bugünde doğmadı deyip duruyor. durum vahim vs böylee moral veriyor sağolsun. bende arsızlığa vurdum artık. çıkmayacak oğlum diyorum. bdt me 4gün kaldı. sonrasında 9 gün bekleyip sancısı gelmeyen arkadaşım da var ve bu beni korkutuyor. o kadar bekleyip her gün nst ye gidip yaşıyor mu diye bakmışlar ve sonuç gene sezeryan. bugün babasının doğum günü .inşallah bugün gelir canım oğlum. sizce bdt den sonra kaç gün beklemeliyim suni, sancı için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?