2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
doğumdan çıkışta görüşürüz bebikli bebikli inş. herşey iyi geçer. herkes sağsağlim alsın bebeklerini kollarına. senin ilki kaç yaşında?
benim oğluş 5 olacak bu cumartesi. ona bakınca öyle duygulanıyorum ki. onu bırakıp doğuma gitmek fikri çok üzyor beni. allah korusun hepimizi, son günlerde duygusala bağladım, oğluşa baktıkça ağlamaklı oluyorum. anlıyor tabi bir şeye üzüldüğümü hemen toparlanıyorum üzülmesin diye.dua edicem canım senin içinde.iyi haberlerini bekliyoruz.

valla biraz gaz lazım. ben de senin gibi düşünüyorum ama aman kimseyi kırmıyayım diye öyle yoruluyorum ki. ilk bebekte tam bir kaos yaşamıştım. şimdi de inş. daha çok kendimi ve bebeğimi düşünerek bazı konularda önlem alabilirim diye düşünüyorum. benim annemlede kv ilede aynı şehirdeyiz. fakat evlerimiz uzak. gelince kalıyorlar bizde mecburen. ilk bebekte çok zorlanmıştık eşimle. hem yeni anne baba olmuşuz, hem koloni halinde yaşıyoruz,dünya kadar misafir. çok zordu. 1-2 gündür onun korkusu sardı. şimdi eşimin kardeşi ve eşi gelecek ist.dan doğum için. benim hast. eve çok yakın. ya diyorum biz de kalmak isterlerse, son gece evin kalabalalık olmasını istemiyorum. doğum ctesi ve onlar perş. akşam ya da cuma sabah gelecekler. eşime söyledim o kadar kalabalık olmasını istemiyorum diye ama bir yandan da zaten benim için , bebek için geliyorlar.kv.nin evide müsait sonuçta ve biraz uzak ama o mesafe ist.da yaşayan biri için çok uzakta sayılmaz.sonuçta bu çok özel ve çok zor bir gün.benim bebeğimin ve oğlumun rahatı önemli en çok. bunu düşünmek bile yordu 2 gündür. eşim ben öyle bir şey olursa konuşurum diyor ben hala kimseyi kırmayayım dedindeyim. neyseki ilk bebekten biraz ders almış eşim.

bilimsel olarak bir bebek olunca ortamda herkes bebekleşirmiş. yani anneanne,babaanne, baba,dedeler hepsi. ve en çok da anne. ama anne böyle bebekleşmeliymiş zaten,çünkü bebekleşerek bebeğini daha iyi anlayacak hale gelirmiş. bu doğanın anneye bir lutfuymuş. bu dönemde aslında bebekleşme hakkının annede olduğunu bilip etrafın anneye destek olması gerekirmiş ama maalesef bizim toplumumuzda öyle olmuyor. anne gene herkesi idare etmek zorunda kalıyor. zaten normal ya da diğeri doğum zor,hormonlar değişmiş,minicik ve sana muhtaç bir bebiş var. bir de ortamı toparlamaya çalışmak çok zor. ama arkadaşlar o zorluğa girip toparlamazsanız ve size yardım eden biri yoksa sonuda gene siz zorlanıryorsunuz. en azından eşleri biraz yönlendirmek lazım. gerçi ilk bebekse onlar anneden de şaşkın olabiliyor. ama en çok onların desteğine ihtiyaç var.

allahtan senin doğum bizden sonra:)) doğumdan sonra sık giremeyebilirsin. içimdeki trafik canavarını uyadırıyorsun.bazen çok lazım oluyor o canavar ama benimki gidip uyukluyor bir yerlerde. benim doğumdan sonra da senin bu yazdıklarını olkumam lazım. çok prob. yok kv le hatta hiçe yakın ama çok alıngan, çokda emeği var üstümde o yüzden kırmak istemiyorum aslında. düşük tehditim oldu ilk üç ay. kadın bana presesler gibi baktı. hakkını yiyemem.minnet borcum çoktur ona karşı. benim derdim de o işte. üzerimde hakkı çok, bu yüzden kırmak istemiyorum ama sınırlarıma da çok fazla girilsin istemiyorum. arayı bulmak zor yani.doğumdan sonra çok sıkılırsam girebildiğim zaman girip gaz alırım azıcık:))

1 gün iyi geçse öyle mutlu oluyorum ki, (sağlık açısından. bugün okula oğluşu bıraktım,eve çok yakın zaten. oğluşun arkadaşların annelerinden eskiden görüştüklerimiz vardı, yine yakın bir avm var eve,oray kahve içmeye gidiyolarmış. beni de çağırdılar. arabayı yalnız kullanmaya korkuyorum artık ama eve çok yakın diye kabul ettim. ne iyi geldi anlatamam. insan görmeye muhtaç kalmışım valla. hem kendimi de iyi hissettim. evden yalnız çıkamıyorum bile çoğu zaman. doğum öncesi ne iyi geldi. ama yorulmuşumda akşama kasık krampları, sancılar kıvrandırdı beni. ama olsun pişman değilim avuç içi kadar mutluluk yeter.....

kızlar çoçukları okula gönderdim,lavaboya girdim nişanım geldi...geceden beride kuvvetli sancılarım vardı...şimdi doktora gidicez..eşimi beklerken paylaşmak istedim...çoçuklar korkmasın diye doğuma gideceğimizi söylemedim...yavrularım anladılar sanki, mahsun mahsun yüzüme baka baka gittiler...inşlh bebeğimi sağsalim kucağıma alır gelirim...lütfen dualarınızı eksik etmeyin..rabbim hepimizi hayırlısıyla kurtarsın...

İnsallah canim.allah yardimcin olsun.yarinda ben gidiyorum doguma.hayirli haberlerle gel.bizi merakta birakma....

hadi canım hayırlısıyla bebeğini alda gel. ne kadar kıskandım yaa bende bekliyorum bir sancı,bir nişan ama yok yok yokkk...

günaydın kızlarr. eşimi uğurladım annemde uyanmadan gelip yazayım dedim. annem her gün bugünde doğmadı deyip duruyor. durum vahim vs böylee moral veriyor sağolsun. bende arsızlığa vurdum artık. çıkmayacak oğlum diyorum. bdt me 4gün kaldı. sonrasında 9 gün bekleyip sancısı gelmeyen arkadaşım da var ve bu beni korkutuyor. o kadar bekleyip her gün nst ye gidip yaşıyor mu diye bakmışlar ve sonuç gene sezeryan. bugün babasının doğum günü .inşallah bugün gelir canım oğlum. sizce bdt den sonra kaç gün beklemeliyim suni, sancı için?

slm hanımlar dün kontrolüm vardı çok şükür kızım sağlıklı kanala inmemiş henüz bdt c.tesi doluyor c.tesiye kadar gelmezse sezeryana girmeye karar verdim çünkü kilosu brz korkuttu beklersem doğuramam sanırım çünkü dün 3800 çıktı

sen bilirsin canım ama istersen bikaç gün bekle. çünkü son hafta kilo almıyormuş o kadar.zaten almış olursa doktor söyler.bende sanırım bdt nin dolmasından sonra biraz bekleycem.

sen bilirsin canım ama istersen bikaç gün bekle. çünkü son hafta kilo almıyormuş o kadar.zaten almış olursa doktor söyler.bende sanırım bdt nin dolmasından sonra biraz bekleycem.

cnm korkuyorm açıkçası beklemeye çünkü riske giriyor kakasını yapıp yemesi beni çok korkutuyor ablamda yaşadık bu durumu

canım büyükler kötü niyetli olmasada bazen düşünmeden konuşabiliyorlar.bizlerde bu dönemde yeterince hassas olduğumuz için kızı kırılabiliyoruz.ama az kaldı bütün sıkıntılarmız bitecek inş.malesef artık çok büyük bi yüzdeyle sezeryan yapılıyor.bunlardan biri de ben olacağım.bende normal istiyordum ama olmadı.suni sancı konusunda bilgim yok malesef

kararsız kalmak daha yorucu bencede.allah kolaylık versin canım.

allah yardımcın olsun.güzel haberlerini bekliyoruz canım

ewet çok şükür az kaldı.bir hafta daha dayanır inş oğlum.acele etmez de sıkıntı yaşamayız

cnm korkuyorm açıkçası beklemeye çünkü riske giriyor kakasını yapıp yemesi beni çok korkutuyor ablamda yaşadık bu durumu

klına kötü şeyler getirme olumlu düşün canım.unutma her doğum bireyseldir

hadi inş. iyi haberlerle gelirsin,kolaylıkla sağlıkla gelsin yavrun inş.

kararsız kalmak daha yorucu bencede.allah kolaylık versin canım.

klına kötü şeyler getirme olumlu düşün canım.unutma her doğum bireyseldir[/QUOTE]

evet cnm kararsızlık çok zor daha yorucu allah bütün bekleyenlerin benimde hakkımda hayırlısını nasip etsin inş

Hergun bugunde dogmadı diye telefonda soranlara ne dersın ? Bu daha cok strese sokuyo insanı. Dogsa cumle alem bilecek zaten :) benım doktorum bdt sonrası ıcın en fazla 1 hafta dedi bu hafta kontrole gıttınmı? Senınle hemen hemen aynıyız galiba doktor cumartesı heran olbılır dedıgınden beri beklemedeyiz sana neler soyledi doktorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…