- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.361
Sonucta 2 hafta degilmi bosverr hep yakininda olsa napcan sukret.2 hafta sonra ohhh hic kafani yorma
canım ya sen en iyisi doğum sırasında dr ile konuş o bebeğe değil şekerli su normal su bile verilmemesi gerektiğini söyleyiversin. sen sinirlerini bozmamaya çalış ki sütün etkilenmesin. durum zor gerçekten ama o senin bebeğin. istemediğin birşey olduğunda hayır demeyi bil. yoksa en çok sen üzülürsün. kendi annenlede konuş seni ve bebeği hiç yalnız bırakmasın. en kısa zamanda mevlüd yap da herkes kendi evine gitsin.
bazı hastanede duş aldırıyorlar. ben ilk doğumda 1 hafta duş almamıştım dikişlere su gelmiyecek demişti drum ama ikincide ertesi gün hastanede duş aldım. uygulama dra göre değişiyor sanırım.[/Q
aklıma geldikçe sinir oluyorum yeni doğmuş bebeğe şekerli su verilirmi ya onun midesi ne sanki... canım yaaa sizlere anlatınca rahatladım biraz kimseye anlatamıyorum çok sinirlerim bozulmuştu ama biraz cesaretlendirdiniz beni drla konuşurum o anlatırsa dinler kesin dinlemezsede ben söylerim artık dediğin gibi o benim bebeğim sonuçta üzerinde söz hakkım var onun için söylediklerimede kırılmaz heralde mantıklı düşünürse.. mevlüt hemen yapmam gerekiyor gerçekten..inşallah benim dr duş almama bişi demez..çok. tşk ederim canımm bilgilendirdiğin için rahatladımmm valla :)))
canım sakın tuzlattırma tuzlamanın sonucu pek iyi olmuyor.bence doktorunla konuş kayınvaldem gelicek böyle yapıcakmış ben uyarırsam yanlış anlaşılır ama siz uyarırsanız anlayışla karşılar diye konuş.bence doktorun elinden geleni yapacaktır canım.sanada ALLAHtan 2 hafta sabır diliyorum inşallah gözün açılıp kapanıncaya kadar geçer gider sonrada bebişinle mutlu mesut yaşarsınız canım
bence kv.ne şimdi birşey demezsen sonra da sıkıntı yaratabilir.böyle davranan biri seni 2 haftada çok üzer. bebeğin senin bebeğin olduğunu bilmesi anlaması lazım. açıkçası bunuda ona sen gösterebilirsin. anne olmak böyle işte yavruşunu böyle saçmalıklardan da koruman lazım. ben şahsen tuzlamaya da karşıyım ama emzirilecek bir bebeğe ben şekerli su veririm deyip alıp götürmesine asla katlanamam canım. sonuçta gene sen bilirsin.
Sonuna kadar haklisin.ama insan herseyi dusunuyor iste en guzel an bozulup tatsizlik cikmasin bide ellerine maddi anlamda bagluysan bide bunlarun yanunda es cok ailesine dusknse ne yapilacak?cok zor duruma dusuruyolar genclei bilmeden.sonra ilerde gencler anlasamayincada biz hic karismadik sunu yaptik bunu ettik.sen ne diyosun insanlar zaten eger kayinvalide kayinpedere bisey diyemezse esiyle arasi acilcqk.bu durumda este cok onemli iste.ne yapmali bu durumlarda tartisilir
Dediğin tipte insanlar ben de gördüm. Oğullarına duydukları aşkla eşlerinin bile önlerine koydukları yetmiyormuş gibi, oğlunu kıskanmaları yetmiyormuş gibi, bir de benim bebeğimi sahiplenecek öyle mi? Bence de bu biraz da izn vermekle ilgili birşey. Asla izin vermem. İyi ki 27 yaşımda evlenmişim, 29 yaşında anne oluyorum. Daha küçük evlensem daha alttan alırdım, daha uyumlu olurdum belki ama bu yaşta birine canının istediği gibi davranması çok zor.
en sinir bozucu olanı ne biliyor musun? Aman kayınvalidem kırılmasın, eşim arada kalmasın diye bu sıkıntıları içine atan gelini kaynanasına sorsan hala kötü gelindir, yaranamaz. O yüzden eğer canın sıkılacaksa yok yere ya da tek taraflı sıkılmasın, hakikaten arsızlaşacaksın yeri gelince, ki işittiğin laflara değsin. belki geri çekilmeyi öğrenir. Öğrenmezse de sağlığın daha az etkilenir. Dışavurmayı öğrenmek lazım yoksa Sonra gelsin başağrıları, mide rahatsızlıkları, psikolojik bunalımlar.
bu konu baya bi tartisilirazra arkadasima tavsiyem ilk bebegiymis.kayinvalide kayinpeder huylari alinganliklari bilunmez ama cok da sessiz kalma.kalplerinide kirma.nasil anlicaklarsa o sekilde konus.bebegini asla yanundan ayirma tuzlama filan onlari gec yapsa ne olcak bisey olmaz.sadece yanindan almasin kimse bebeginu.o sana muhtac.
Ne soylesen haklisin valla.bazi insanlar boyle iste.bende cok sahit oldum.ozellikle hangi yada nasil bir psikoloji oluyorsa kayinvalideler kendi cocugu gibi davraniyirlar dogan torunlara.oda yeni ve ozelikle ilk dogum yapanlari cok etkiliyo.anne bebek iliskiside saglikli olmuyo.cunku ilk anne olmak o duygu cok baska.bence anne bebek ayrilmamali ne olursa olsun isterse bebek aglasin o mucadeleyi anne vermeli.cogunda boyle olmuyo.hep bi mudahale bi bilgiclik anneden alip kwndileri susturmaya ugrasmalar filan.anne uzaktan bakar bisey diyemez.dese hi turlu oyle zamanlarda herkes anneden assas.anlicaniz herkes bi garip ruh haline giriyo
Bu kadar anlayışlı olmak hiç bana göre değilHiç de kendi evimde hapis gibi yatak odama tıkılamam valla, zaten lohusalık diye bişey var, duvarlar üstüme üstüme gelir. Varsın kırılsınlar, insanlar düşünceli olmalı, hele yeni doğum yapmış bir kadına karşı.
çok pis gaza getiriyorum, farkındayım ama bazen dinsizin hakkından imansızın gelmesi gerekiyor, alttan almayı abartmamak lazım.
Ya ben de kayınvalidelerin kalmasını anlıyorum da kayınbabaların kalmasına uyuz oluyorumne işin var senin ? Git evinde bir iki hafta yalnız kalıver. Kalamıyorsa benim annem gelip kalır, bakar bana. Şahsen benim babam annem olmadan aylarca kendine bakailme kapasitesine sahip bir adam. Kendi babamın dahi bir iki günden fazla kalmasını istemem lohusayken şahsen. Kayınpederin yatıya kalmasını ise hiç sevmem, ne anlayışsızlar ya. Uluorta meme açıp emzirmem gerekecek, kızımın poposunu temizliycem va yatıcam, kalkıcam vs ne işim var senin benim evimde?
Canım yazdıklarını okuyunca ben bile sinirlendim resmen, ne alaka ya, nasıl alıp eve götürürmiş, nasıl yıkarmış? Ya ne garip insanlar var, şaştım kaldım. Nasıl bir görgü, kültür bu, bu zamanda? Nereli bu insanlar? Eşin nasıl biri? Söyle ona önceden, lohusalık zamanı kadınların çok hassas ve aynı ölçüde kırıcı olabileceğini, kayınvaliden sınırlarını aşarsa pek aklıselim davranamayacağını filan söyle. Benim kayınvalidem de ara sıra kırar beni, eşimi şimdiden uyardım, lohusalık zamanı sakın canımı sıkmasın dedim, uyarı veya gözdağı babında. Sakın alttan alma, bu senin bebeğin, annesi sensin, herşey senin istediğin şekilde olmalı. Karışmasın herşeye. Hayatının kalanında da söz sahibi olmasın çocuğun üzerinde, babannelik yapsın yeter.
kızlar çoçukları okula gönderdim,lavaboya girdim nişanım geldi...geceden beride kuvvetli sancılarım vardı...şimdi doktora gidicez..eşimi beklerken paylaşmak istedim...çoçuklar korkmasın diye doğuma gideceğimizi söylemedim...yavrularım anladılar sanki, mahsun mahsun yüzüme baka baka gittiler...inşlh bebeğimi sağsalim kucağıma alır gelirim...lütfen dualarınızı eksik etmeyin..rabbim hepimizi hayırlısıyla kurtarsın...
annişler ben perşembe saat 8 de sezeryana giricem yarın kayınvaldemler gelecek..nete giremem benim için bol bol dua edin ...ilk fırsatta doğumdan sonra girmeye çalışırım
selam,arada bir girip paylasimlari okuyorum benimki de gelmek bilmedigi icin evde nasil oyalanacagimi şaşırdım :) bisey demeden duramayacam sizin kayinvalide supurgesiz cadı..bunlar hic mi yol yordam bilmeyen insanlar?benim ailem sehirdışında,canim babacim öz be öz babacim dogumuma gelmiyo,oysaki gelse sadece bir iki gece kalabilir ama örfe adete uymaz erkegin yaninda nasil rahat etcen diyo,emzircen uzancan diyo ve size yemin ederim ben babamla cok samimiyimdir,gencligimden beri her seyimi bilir anlayislidir ben ondan niye utanayim??ama sizin kayinpeder (elin adami)ultra anlayissiz bi insan ve bunda kayinvalidenizin cok katkisi oldugunu dusunuyorum..siz bunlara cok yuz vermissiniz,kocaniza da fazla yuz vermissiniz ailesi konusunfa..yasiniz da genç..gitsinler diye mevlut falan zorunda degilsiniz,her sey esinizde biter,kim esini kirmak uzmek ister?elbette yapmayin ama sizin yerinizde olsam kayinvalidemle bu konuda yuz goz olacagima eşimi yavas yavas işlemeye baslardim lisan-ı munasiple,yavaş yavaş igneyle kuyu kazar gibi,her gun kucuk doz..bence bu uzun vadede daha iyi bi cozum :)
canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin, her ikinizi de tebrik ediyorum normal doğumu başarabildiğiniz için :)
aslında ben de normal istiyorum, çatı muayenemde de dr normale uygun ama böyle kendini kasarsan doğuramazsın dedi :/ biraz canım kıymetli, biraz da duyduklarımın etkisinde çok kalıyorum. daha çatala oturur oturmaz ah vah demeye başladım, kadın ellemeden düşün :) ama muayene sırasında acımadı kastığım halde, bilseydim bu kadar stres yapmazdım..
şimdi benim sana sormak istediğim doğumun başladığını nasıl anladın, sancıların sıklaşana kadar evde mi bekledin yoksa hastaneye gittin mi, sancılardan doğum aşamasında çocuğun çıkması sırasındaki acıyı anlamıyorsun diyorlar doğru mu, ve bana tavsiye edebileceğin şeyler var mı
Teşekkür ederim canım, giremedim bikac gundur dogum yaptın mı bilmiyoruma ama yazayım bende nst de çıkan ama hissetmedigim sancılar vardi, aciklik ta 2cm di zaten 5gun once ilk defa adet sancısı gibi ağrılar hissedince hasteye gittim ilçede yasıyorum burda kadın dogumcu yok ebeler var sadece sancıların siklasmasini bekleyip riske atmadım ile 1.5 saatiz çünkü. Ebe riske atma bı git ildeki hastaneye dedi çünkü il ile aramızdaki yol dag yolu geceleri kıs şartlarından kapanabiliyo firtina sis falan oluyo yarın doktor görür için rahat eder dedi. Ambulansla yola çıktık nolur nolmaz diye iyiki cikmisiz hastanenin kapısından girerken ilk ağır sancım başladı. 5 saat sonrada dogum oldu. Sancı ağır gercekten ama çatala oturduktan sonrası cok kolay sadece iyi ve uzun ikinman gerekiyo ne kesiyi hissediyosun ne dikişi. Tavsiyem kesinlikle normal dogum yap. Eğer imkanın varsa epudural ol o zaman hiç acı çekmeden dogum yaparsın benim bulunduğun il de yok epudural. Allah yardımcın olsun normal doğumdan korkma İnan degiyo
İnsallah canim.allah yardimcin olsun.yarinda ben gidiyorum doguma.hayirli haberlerle gel.bizi merakta birakma....
Evet canim sabah 10 da ben depresyon takiliyom bugun.stres oldum.yarin buyuk gun.insallah kolay gecer.spinal sezeryan olcak.kendimi rahatlatmaya calisitorum.gun gelsin duye beklerken simdide kacacak yer ariyomsma yok bi sekilde cikacak [/QUO
boşuna uğraşma kaçamazsın :))) hiç korkma canım hamileliğinin son günü bugün öyle düşün ve tadını çıkar istediğini ye, iç, nazını yap çeksinler :))) inşallah kolay geçer canımmm günler geçmiyor diye yakınıyoruz ama su gibi akıp geçiyor aslında hamile oldugumu öğrendiğim gün geldi aklıma bak üstünden 8 ay geçti geçmiyor diye diye :) dualarımız seninle yarın bu saatlerde bebişinle olacaksın inşallah :)) ama hamileliğinin son gününün tadını çıkar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?