- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.741
Canim lutfen suni sanci olayini biraz detayli paylasir misin bizimle, bu konuda bilgiye cok ihtiyacim var.normal doğumu bekleyen arkadaşlar biliyorum sabırsızlanıyorsunuz bende öyleydim ama inanın biraz sabır gerekiyo.. doğum hikayemi yazamadım yazcam inşallah.. hatırlarsanız benim hiç sancım yoktu 6 şubat gece 23:55 de nişanım geldi peçetede nişan olduğu çok barizdi kahve rengi akıntıydı ve hiç sancım yoktu beklemeye karar verdim.. gece 2 de çok daha büyük bir kahve akıntı çamaşırımı dolduracak kadar büyük bir akıntı gelince doktora gittik yine sancım yoktu ama sonra hastanede 20 dk bir giren karnımın ortasında sancı başladı, 7 şubat 23:45 de normal doğum gerçekleşti 4 saat kadar suni sancı aldım bütün detayları yazcam doğum öykümde inşallah.. herşey zamanını bekliyo arkadaşlar 6 şubat doğum günümdü o gün gelmesini çok istemiştim ama oğluşum daha iyisini yaptı bir gün sonrasını tercih etti :):)
ben de yapiyim bari ya. zarar gelicek bu sey degil nasil olsa. ben tamamen normal doguma odaklandim. eger hersey olagan seyrinde gerceklesmezse kendimi doktorlara birakicamcanim yok ben 39+2 deyim bugun, kendi hesabima gore, ama benim bdt degistigi icin bi karisiklik var bizde.ultrasonda da 39 gozukuyorum zaten.sancim hic yok, dolayisiyla bu 10 gun icinde sancimin gelecegine de inanamiyorum.bi sonraki randevumuz 28subatta.o zamana kadar bebek kendiliginden gelmezse mart annesi oluyorum.
aynen ozlem gibiyim,sanki beni anlatmis, bazi gunler dogum icin cok hazir hissediyorum,bugun olsa bebek diyorum,bazen korkuyorum.hayatimda hic anestezi almadim,bazen sezaryenden de cok korkuyorum.doktor dun rahmin yumusamis deyince normal yapabilir miyim,belki kolay gecer dusuncesi de gecti zihnimden, rahim bu kadar hazirlanmis deyince suni sanciyla olsa da normal dogurmaya calissam mi diyorum.ama suni sanciyla tam acilma olmaz da aci cektigimle kalirsam, en iyisi sezaryen olayim da diyorum.anlayacaginiz bircogumuz gibi kafam cok karisik. Kendileri dogal sanciyla gelseler ne guzel olurdu, bunlara karar vermek zorunda kalmazdik.aynen ben de normal sanciyi bu kadar isteyebilecegimi hayatta dusunmezdim.
haticecim zeytinyagini avucuma dokuyorum,bayagi masaj yapa yapa suruyorum ama oyle icine filan sokmuyorum, koylerde oyle yapiyorlarmis-buyuk cesaret-ustten ama olabildiigince detayli surmeye calisiyorum.sonra da ped koyuyorum.gerci gece 4e kadar anca kaliyor, cunku illaki tuvalete kalkiyorum
bu arada okan10 da bizim gibi normal dogum bekleyenlerden sanirim.
ayy bizim de nisanimiz geliverse oylenormal doğumu bekleyen arkadaşlar biliyorum sabırsızlanıyorsunuz bende öyleydim ama inanın biraz sabır gerekiyo.. doğum hikayemi yazamadım yazcam inşallah.. hatırlarsanız benim hiç sancım yoktu 6 şubat gece 23:55 de nişanım geldi peçetede nişan olduğu çok barizdi kahve rengi akıntıydı ve hiç sancım yoktu beklemeye karar verdim.. gece 2 de çok daha büyük bir kahve akıntı çamaşırımı dolduracak kadar büyük bir akıntı gelince doktora gittik yine sancım yoktu ama sonra hastanede 20 dk bir giren karnımın ortasında sancı başladı, 7 şubat 23:45 de normal doğum gerçekleşti 4 saat kadar suni sancı aldım bütün detayları yazcam doğum öykümde inşallah.. herşey zamanını bekliyo arkadaşlar 6 şubat doğum günümdü o gün gelmesini çok istemiştim ama oğluşum daha iyisini yaptı bir gün sonrasını tercih etti :):)
Herkese günaydın. Geç de olsa doğum hikayemi yazmak istedim. 9 şubatta 38+2'de spinal sezeryanla oğluşumu kucağıma aldım. Çatım dar olduğu ve bebişimin başı büyük olduğu için sezeyan olcaktm. Doktorum 39. haftayı bekleriz öyle alırız demişti fakat bizim ufaklık okadar bekleyemedi. 8 şubatta geçmeyen sırt ağrısı yüzünden acile gittik nst de bişey çıkmadı çatı muayenesi yaptılar ne feci bişeydi ole benim çatım dar olduğu ve kendimi çok sıktığım için çok acı hissettim.Doktorum ertesi gün gel anestezi tahlillerini yapalım hazır olsun dedei. O gece sabaha kadar sırt ağrısından uyuyamadım doktora gittiğimzde beni nst ye aldılarsancılar 100 lerde çıkınca doktorum 39 u bekleyemeiyeceğimi acil sezeryan olmam gerektiğini soledi. Apar topar eve geldim banyomu yaptm eşyalarımı aldım bütün aile hastaneye gittik hemen beni hazırladılar ne olduğunu anlayamadan ameliyathanedeydim anestezi şekline bile orda karar verdim. Anestezi uzmanı spinalin bebeğe geçmediğini soleyince ona karar verdim. Hemen bacaklarımda bir karıncalanma gittikçe artan bir uyuşukluk hissettim. Bebişim sesini ilk ben duydum ilk ben gördüm olağanüstüydü öptüm kuzumu mis gibi kokuyordu. Odama da güle oynaya geldim. 2-3 saat içinde uyuşukluk geçmeye başlayıncabiraz ağrım oldu. Hemen yürüttüler. Sütüm 5 gündetam anlamıyla gedi. Mama verdik ufaklığa. Şimdi emziriyorum fakat ufaklık sağ göğsümü beğenmiyor emmemek için beni ittiriyor sıpam ter içinde bırakıyor.Birde göbeğimiz 10. gün olmasına rağmen hala düşmedi.Kahverengi akıntıda farkettim öğleden sonra doktora götürcem inşallah önemli birşey değildir. Anne olmak dünyanın en güzel duygusuymuş bol bol kokluyorum kuzumu. Doğum yapmayan arkadaşlara rabbim hayırlı doğumlar versin.
selam kızlar,
ben de hala beklemedeyim. dün dr kontrolümüz vardı, hiç sancım çıkmadı. bebeğin kalp atışları iyi ve suyu çok olduğu için salıya kadar bekleyelim dedi dr.
normal doğum istiyorum, çatım da müsaitmiş ama zaman yaklaştıkça korkularım tavan yapıyor :) sezeryandan da çok korkuyorum, nasıl çıkarıcam ben bu çocuğu dışarı bilemiyorum
;ARKADASlar sizi gec buldum amA iyi ki bulmusum bu zaman hic gecmiyor ancak birileriyle paylaasinca hafifliyor. ben 2. kez anne olaacam ben agriyida suni sanciyi da normal dogumu da yasadim tam 19 saat surdu ama korkudan oluyorum bu kez. yasadigim memlekette sezeryan gibi bir sansim yok ilki sezeryan olanabile normal yaptiiyorlar cocugun kilosunu falan bilmiyoruz ben surekli yiyorum eger buyukse nasil cikcak bilmiyorum ilkinde dogum sancisindan 17 saat once nisanim geldi bunda bakiyom hergun ama bisey yokya suraya gelip aldim kucagima evladimi saglikla demeyi o kadar istiyorum ki bi de etrafimdaki hic kimse benim endiselerimi anlamiyor cok mu abartiyorum ki
Bu arada hamileliğimde 16 kilo almıştım 12kilosu gitti bile4kilo fazlam kaldı ben bile anlamadım nasıl gitti:-/
hayırlı olsun bebeğin canımmm bizde alsak bian önce kucağımıza :)) maşşallah valla çok güzel kilo vermişsin kıskanıyorum bu kilo verenleri ben 22 kg aldım daha da alıyorum bu kadar kiloyu nasıl aldım anlamıyorummmm :)) doğumdan önce zayıflamaya çalış doğumdan sonra zayıflamaya çalışşş benim hayatım hep böyle geçecek galibaaaaa(((
bende tam tersi sezeryandan çok korkuyorum ama maalesef sezeryan olmam gerekiyor ilk bebeğim benim... korkma canım inşallah sağlıklı bi şekilde alırsın bebeğini kucağına ilk doğumun zor geçti sanırım ondan korkuyorsun ikinci daha kolay olur diyorlar hem bence hiçde abartmıyorsun sonuçta dünyaya bi canlı getireceksin ne kadar söylesen abartmış olmazsın bence etrafındakileride hiç kafana takma onları kafana takacak olusan üzülen yıpranan sen olursun. bebeğinin kilosunu öğrenmen gerekir bi şekilde çünkü 4 kg dan sonra sezeryan yapıyor dr'lar bebeğinin ve senin sağlığın herşeyden önemli korkuyorsan korkunu yenemiyorsan sezaryan olmalısın bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?