- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.761
allah hepimize kolaylık versin canım bende çok korkuyorum sen normal doğum yapacaksın galiba valla ya sezeryan yada normal bi şekilde çıkaracazzz yaparken hiç nasıl çıkaracamı düşünmemiştimmm şimdi olsa düşünür öyle yapardım :))) zaman yaklaştıkça korkularım artıyorrr... allah yardımcımız olsunnnn
şubat anneleri merhaba uzun zamandır takip ediyorum ama buraya hiç yazmamıştım,bende normal doğum bekleyenlerdeni 40.haftamıza girdik bugün ama belirtim yok geceleri hafif ağrım oluyor ama geçiyor günlük hayata devam ama aklım fikrim bebekte ve doğumda,çok heyecanlı ve eendişeliyim inşallah hepmiz için herşey güzel olur kolay olur,doğum yapan annelre maşallah diyorum darısı bizlere inş.benim epidural olacak sanırım ondan da korkuyorum ama geçen hafta dr açılma varmı diye muayene ettiğinde çok zorladı tamamen normladen de kokrktum aslından çatı muayenem çok rahat olmuştu hiç zorlanmamıştım ama açılmaya bakarken çok zorlandım.hayırlısı inş,dr rahat doğurursun diyor ama bilemıyorum
Bu arada hamileliğimde 16 kilo almıştım 12kilosu gitti bile4kilo fazlam kaldı ben bile anlamadım nasıl gitti:-/
canlarım.. dr larınız sizede söylemiştir.. bebişinizi 2-3 saatte bir emzirin besleyin demiştir.. bazen uyandıramıyorum oğluşumu.... sizler bu durumda kaldınız mı? ne uyguluyorsunuz...?birde bazen memede uyuya kalıyor...emmeden uyuyor....nasıl yapsam?ne yapsam kafam karıştı......
basladı ve neredeyse 1 aylık olduk bıle masallah oğlunuzaşubat annelleriiii ne durumdasınızzz..geldi mi bebişkollar artıkkk:)))) eee sultanlık dönemi bitti sıra kölelik dönemindee:))) hiç merak etmeyinn çok güzel günler sizleri bekliyor..doğum sonrası depresyona girenler..içinizden hep tekrar edin..BU BEBEĞE BENDEN İYİ KMSE BAKAMAZZZ!!..hep aklınızda bu olsunnn..bizde 1.doğumgünümüzü yapptıkkkkkkk....
çok üzgünüm.. bebişim sarılık olmuştu bunu yazmıştım.. hastaneden çıktık.. ama bebeğime mama başladılar hastanede.. üzüntüden benim sütümde biraz gitti sanırım...şimdi mama ve emzirme diye devam ediyoruz.. dr. sütün yeteri kadar gelince mamayı bırakırsın dedi... ama benim sütüm nasıl artacak bilmiyorum... humana çayı,incir kürü tahin helva yiyorum... arttı gibi azıcık ama ben şakır şakır gelsin istiyorum.. ne yapmalıyım? sizlerin insallah böyle sorunları yoktur....ben mama veriyorum diye çok üzülüyorum.....
canııııım anne sutu psıkolojık sureklı kendınle konus benım sutum var benım sutum bebegıme yetıyor de, ben e-bebekten sut artıran meyve suyu aldım 3 gun tokk karna 2 sıse ıcılecekmıs gunde, emzırırken cenesını yukarı kaldır uyusa da emer emem refleksı oradan uyarılırmıs hastanede bebek hemsıresı soylemıstıcanlarım.. dr larınız sizede söylemiştir.. bebişinizi 2-3 saatte bir emzirin besleyin demiştir.. bazen uyandıramıyorum oğluşumu.... sizler bu durumda kaldınız mı? ne uyguluyorsunuz...?birde bazen memede uyuya kalıyor...emmeden uyuyor....nasıl yapsam?ne yapsam kafam karıştı......
Canım dene faydasını göreceksin. benim 1ayda ancak geçmeye başladı. Allah kolaylık versin. sezeryan ağrısından daha fazla canım yandı göğüslerimde. ama unutma mutlaka havalandır ben 2 gündür yapamadım hemen yine eskiye dönmeye başladılar. kuruması çok önemli.
uzme kendını canım sutun de artar pıkolojı cok onemlı sut konusunda unutmaHerkese selaam..
Kızımı kucağıma alalı bugün 19 gün oldu bilgisayarı değil elime almak yanından geçemez oldum nerdeyse.kızım bütüünn günümü alıyo.günümüzün çoğu memede geçiyo sütüm yetmiyo mamaya başlamak zorunda kaldıkmama yüzünden psikolojim bozuldu göğüslerim yara oldu kızım açlıktan ağlıyo emzirmeye başlıyorum bu sefer ben ağlamaya başlıyorum canımın acısından.ben acı çekmeye razıyım gerçi yeterki doysun ama maalesef doyuramıyorum.süt arttırıcı çaylardan içiyorum ama ne kadar işe yarıyo onu bile anlayamıyorum.hepsi geçicek biliyorum ama sanırım biraz zamana ve morale ihtiyacımız var..
Uzun zamandır takip edemiyorum kimler doğum yaptı bilmiyorum ama doğum yapan herkese Rabbim bebeklerini sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.
Bilgisayarın başında çok vakit geçirdim şimdi meme zamanı :))
çok üzgünüm.. bebişim sarılık olmuştu bunu yazmıştım.. hastaneden çıktık.. ama bebeğime mama başladılar hastanede.. üzüntüden benim sütümde biraz gitti sanırım...şimdi mama ve emzirme diye devam ediyoruz.. dr. sütün yeteri kadar gelince mamayı bırakırsın dedi... ama benim sütüm nasıl artacak bilmiyorum... humana çayı,incir kürü tahin helva yiyorum... arttı gibi azıcık ama ben şakır şakır gelsin istiyorum.. ne yapmalıyım? sizlerin insallah böyle sorunları yoktur....ben mama veriyorum diye çok üzülüyorum.....
canım hayırlı olsun bebeğin allah analı babalı büyütsün inşallah.. ben 40. haftadayım ama hala hiç doğum belirtisi yok sadece adet sancısı oluyor ara sıra banada dr çatı darlığı için sezeyan olması gerekiyor dedi bende çatı muaynesinde çok acı hissettim hatta o gün hiç geçmedi ağrı kasıklarımda dr doğru söylüyor demekki çatı darlığından ağrı oluyor diğer arkadaşlar hiç ağrı hissetmedim yazmıştı bende sezeyan olucam ama genel anestezi düşünüyorum olsam bile çünkü amaliyatı görmesem bile o an ne yaptıklarını düşününce dayanamam zaten çok korkuyorum( allahım yaaa bana cesaret ver birazzzzz çok mu korkağım acaba :))) ama normal doğumdan korkmuyordummm.
aslında öyle ama dr rahim girişi arka tarafta kalmış tam bakamıyorum gibi bişeyler söyledi bende tam anlamadım bende biraz kendimi kastım sanırım aslında kendimi rahat bıraksam bu da raahat olurdu ama dr 1-2 cm açılma var galiba deyince heyecan yapıp sıktım sanırım kendimi.inş hakkımızda hayırlısı olur çok kolay ve sağlıklı bir doğum yaparızcanım benim de çatı muayenem acımamıştı çok ama açılmaya hiç bakılmadı, o da çatı muayenesi gibi yapılmıyor mu? korktum şimdi..
valla bende karar veremedım o kısma yaaaCanım hiç üzme kendini, benim oğlumda 7 günlükken 1 gece hastanede kaldı sarılık yüzünden, onu öyle ışık makinesinin içinde görünce kötü oldum sütüm birden kesildi, sarılık da olduğundan mecburen mamaya başladık günde 3 kere 30cc.. bu böyle 1 hafta devam etti, sonra oğlum kg almaya başlayınca kestik mamayı.. bebek emdikçe sütün tekrar artar hiç merak etme, arada bebek emmediği zaman da kendin sağ sütünü sürekli uyarılınca daha çok süt oluyor.. Ben hipp emziren anneler için çayı içiyorum bir de sütüm kesildiğinde incir suyu içmiştim onun sanki faydası oldu ama asıl önemli olan senin moralin, benim yetmeyen süüm şu an taşıyor sağıp sağıp buzluğa atıyorum :)
Kızlar ben de internete girmeye vakit bulamıyorum, bir türlü düzen oturtamadık, bazen saatlerce tuvalete gidemiyorumperşembe günü 40 ımız çıkıyor, prematurelikten kaynaklı sorunlarımız azaldı artık oğlum 3.5 kg oldu ele geliyor :)
Erkek annelerine bir sorum olacak, biz bebek küçük olduğundan doğar doğmaz sünnet yaptırmadık, şimdi yaptıralım dedik ama internette ilk 1 ay yapılmazsa 6.aydan sonra yapılmalı diyor.. 6. aydan sonra da genel anesteziyle yapıyorlarmış( Siz ne yaptınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?
valla bende karar veremedım o kısma yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?