2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
çok üzgünüm.. bebişim sarılık olmuştu bunu yazmıştım.. hastaneden çıktık.. ama bebeğime mama başladılar hastanede.. üzüntüden benim sütümde biraz gitti sanırım...şimdi mama ve emzirme diye devam ediyoruz.. dr. sütün yeteri kadar gelince mamayı bırakırsın dedi... ama benim sütüm nasıl artacak bilmiyorum... humana çayı,incir kürü tahin helva yiyorum... arttı gibi azıcık ama ben şakır şakır gelsin istiyorum.. ne yapmalıyım? sizlerin insallah böyle sorunları yoktur....ben mama veriyorum diye çok üzülüyorum.....

canlarım.. dr larınız sizede söylemiştir.. bebişinizi 2-3 saatte bir emzirin besleyin demiştir.. bazen uyandıramıyorum oğluşumu.... sizler bu durumda kaldınız mı? ne uyguluyorsunuz...?birde bazen memede uyuya kalıyor...emmeden uyuyor....nasıl yapsam?ne yapsam kafam karıştı......

aynen aynen :)) işin bu aşamasını hiç düşünmemiştim :)) evet canım normal bekliyoruz ama ağrı eşiğim çok düşük- canım pek kıymetli, nasıl olcak bu iş bilmiyorum çatı muayenesinde canım çok acımamıştı ona güveniyorum :)

canım benim de çatı muayenem acımamıştı çok ama açılmaya hiç bakılmadı, o da çatı muayenesi gibi yapılmıyor mu? korktum şimdi..

cnm bebeişin kac günlük bide sarılıktan yenı kurtuldunuz galıba uyuması normal bende oglumda burnunu sıkardım bide elin sogukken yanaklarına dokunun diyolar yanı uyandırmak için ama normal hepsi sarılıgın etsıkı gectikce bebiş buyudukce hepsi düzelir inş.. sütün gelmesi için yaptıkların dogru cnm incir helva boza iyi gelir diyolar bol bol su iç cnm olur inş..

Bu arada hamileliğimde 16 kilo almıştım 12kilosu gitti bile 4kilo fazlam kaldı ben bile anlamadım nasıl gitti:-/

canım ya ne güzel ben de 16 kilo almıştım ama doğru dürüst giden bişey yok ben de nasıl vericem bilmiyorum aynada kendime baktıkça bunalıma giriyorum sanırım. kendimi çok mutsuz hissediyorum. hele dün mevlüt için kıyafet baktım allahım dene dene hiçbişey olmuyo. umarım bende verebilirim :/

canım benimki 2 saatte bir kendisi uyanıyor ama memede uyuyakalıyor ben o zaman çenesin burnuna dokunuyorum o zaman emmeye devam ediyor sen de deneyebilirsin.

basladı ve neredeyse 1 aylık olduk bıle masallah oğlunuza

canııııım anne sutu psıkolojık sureklı kendınle konus benım sutum var benım sutum bebegıme yetıyor de, ben e-bebekten sut artıran meyve suyu aldım 3 gun tokk karna 2 sıse ıcılecekmıs gunde, emzırırken cenesını yukarı kaldır uyusa da emer emem refleksı oradan uyarılırmıs hastanede bebek hemsıresı soylemıstı

Valla haklısın bende emzirirken hep aklımdan 3 defa daha sezeryan olmayı tercih ederim diye geçiriyorum:) bugun biraz daha iyice gibi gene acıyor ama emmeye devam edince uyuşup ilk andaki acısı kalmıyor inşallah en kısa zamanda normale dönerde emzirmenin güzelliğini doya doya yaşarız.

Herkese selaam..
Kızımı kucağıma alalı bugün 19 gün oldu bilgisayarı değil elime almak yanından geçemez oldum nerdeyse.kızım bütüünn günümü alıyo.günümüzün çoğu memede geçiyo sütüm yetmiyo mamaya başlamak zorunda kaldık mama yüzünden psikolojim bozuldu göğüslerim yara oldu kızım açlıktan ağlıyo emzirmeye başlıyorum bu sefer ben ağlamaya başlıyorum canımın acısından.ben acı çekmeye razıyım gerçi yeterki doysun ama maalesef doyuramıyorum.süt arttırıcı çaylardan içiyorum ama ne kadar işe yarıyo onu bile anlayamıyorum.hepsi geçicek biliyorum ama sanırım biraz zamana ve morale ihtiyacımız var..
Uzun zamandır takip edemiyorum kimler doğum yaptı bilmiyorum ama doğum yapan herkese Rabbim bebeklerini sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.
Bilgisayarın başında çok vakit geçirdim şimdi meme zamanı :))

uzme kendını canım sutun de artar pıkolojı cok onemlı sut konusunda unutma

Canım hiç üzme kendini, benim oğlumda 7 günlükken 1 gece hastanede kaldı sarılık yüzünden, onu öyle ışık makinesinin içinde görünce kötü oldum sütüm birden kesildi, sarılık da olduğundan mecburen mamaya başladık günde 3 kere 30cc.. bu böyle 1 hafta devam etti, sonra oğlum kg almaya başlayınca kestik mamayı.. bebek emdikçe sütün tekrar artar hiç merak etme, arada bebek emmediği zaman da kendin sağ sütünü sürekli uyarılınca daha çok süt oluyor.. Ben hipp emziren anneler için çayı içiyorum bir de sütüm kesildiğinde incir suyu içmiştim onun sanki faydası oldu ama asıl önemli olan senin moralin, benim yetmeyen süüm şu an taşıyor sağıp sağıp buzluğa atıyorum :)

Kızlar ben de internete girmeye vakit bulamıyorum, bir türlü düzen oturtamadık, bazen saatlerce tuvalete gidemiyorum perşembe günü 40 ımız çıkıyor, prematurelikten kaynaklı sorunlarımız azaldı artık oğlum 3.5 kg oldu ele geliyor :)

Erkek annelerine bir sorum olacak, biz bebek küçük olduğundan doğar doğmaz sünnet yaptırmadık, şimdi yaptıralım dedik ama internette ilk 1 ay yapılmazsa 6.aydan sonra yapılmalı diyor.. 6. aydan sonra da genel anesteziyle yapıyorlarmış ( Siz ne yaptınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?

Canım allah yardımcın olsun. Ben spinalden çok memnun kaldım tek kelimeyle harikaydı o an bana ne yaptıklarını düşünmeye bile fırsat olmadı anestezi uzmanı sohbet etti devamlı zaten 5 dk olmadan bebişimin sesini duydum sonrasında sadece odama gidip bebişimi koklamak için sabırsızlandım kesinlikle tasiye ederim sonrasında baş ağrım falanda olmadı...

canım benim de çatı muayenem acımamıştı çok ama açılmaya hiç bakılmadı, o da çatı muayenesi gibi yapılmıyor mu? korktum şimdi..
aslında öyle ama dr rahim girişi arka tarafta kalmış tam bakamıyorum gibi bişeyler söyledi bende tam anlamadım bende biraz kendimi kastım sanırım aslında kendimi rahat bıraksam bu da raahat olurdu ama dr 1-2 cm açılma var galiba deyince heyecan yapıp sıktım sanırım kendimi.inş hakkımızda hayırlısı olur çok kolay ve sağlıklı bir doğum yaparız

valla bende karar veremedım o kısma yaaa

valla bende karar veremedım o kısma yaaa

Doğar doğmaz yapmak çok basitmiş, sadece bi fısfısla uyuşturup ağzına şekerli emzik veriyorlarmış, göbek düşmeden de iyileşiyormuş ama biz o treni kaçırdık.. Şimdi de 6. aydan sonra yaptırınca küçücük bebeğin genel anestezi alması ne kadar doğru bilmiyorum, 6-7 yaşına kadar da beklemek istemiyorum nasılsa düğün yapmıcam.. Yani hem cam kenarı hem koridor olsun istiyorum sanırım

Ben yenidogan yaptiricam.eger yenidogqn sunneti yaptirmadiysaniZ cevremdeki herkes yaptiriyor ama 6 .aya kadar yapiliyor dr.4.AYDA ONERIYOR emeklemeye baslamadan sadece alt kismi uyusturuyor ama etkilenmemesi icin sizde girin onunla oynarken onlar sunneti yapsin.ve 2gunde geciyo sadece o hafta dikkat ediyosunuz

Son düzenleme:
kızlar bu aksam bi sıkıntılıyım ne oldugunu bilemedim.Sırt agrım var yeni basladı ve içimde anlamlandıramadığım bir sıkıntı.Bu ne olaki acep yaaa bekliyorum kızımda gelmiyo

heyy annişşllerr sak,in olunn:)))şimdi bikaç sayfa okudum da yazdıklarınızın hepsi geçici şeylerr..hiç merak etmeyin şuan sıkıntılarınız üzüntüleriniz hepsi hormonal..ve inanın geçecek...lütfen rahatlayın..bebişkosu sarılık olan anneler..merak etmeyin o bebek sarılığı..en kötü ihtimal 1 gece fototerapi alır ve değerleri düzelir..sütünüz yetmiyorsa mama vermekten çekinmeyin..hem bebek hem siz toparlanana kadar çok normal..siz inek değilsinizki şakır şakır süt gelsin:)..sadece bol bol su için..sütü en çok arttıran şey su..meme uçlarınıza dikkat edin..eğer yara yaparsanız hiç emziremessiniz..15 dk 1 meme 15 dk bi meme yapın..gene mola verin..onların midesi minicik kendileri gibi doyarlar merak etmeyin..öyle o süt yapar bu süt yapar diye löp löp yemeyin..her bünyede değişir o yiyecekler..aldığınız kiloları katlarsınız..
sünnet için acele etmeyin..biz 3 aylıktı yaptırdık..hele bi birbirinize alışın..bebişler dünyaya alışsın..sarılıkları geçsin..çok kolay bi işlem..1 hafta bile sürmüyo iyileşmesi..
lütfen kendinizi sıkmayın..bunlar çok güzel duygular ve günler..kıymetini bilin..allah dermansız dert vermesin..sarılık falan neki..ama biliyorum bende öyleydim..dünyanın sonu gibi onu ışığın altında görmek..ama inanın geçecek..s,z sakin olun yeter:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…