2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bu memeucu çatlakları ile ilgili geçenlerde ezberbozan bir mesaj düşmüştü buraya. Bir kullanıcı bizim alışageldiğimiz üzere memeucu kremleri sürerek yumuşatmanın doğru olmadığını, bu sebeple memeuçlarını keseleyerek sertleştirmenin daha doğru olduğunu, bir ebeden bu şekilde öğrendiğini ve kendisinde hiç memeucu çatlağı sorunu yaşanmadığını söylemişti.Şimdi bakıyorum, hepimiz 36. Haftada lansinohları sürmeye başladık, çatlaklarla ekstra bir o kadar şey sürüyoruz vs o kadar hazırlığa rağmen hala çatlak oluyorsa bir yerlerde bişeyleri yanlış yaptığımızı düşünmeye başladım. Hakikaten sertleştirmek mi lazım acaba?
Bir de bu lansinoh un hiç faydası yok mu ne? Üründen şüphe duymaya başladım.

Son düzenleme:
ben de yapiyim bari ya. zarar gelicek bu sey degil nasil olsa. ben tamamen normal doguma odaklandim. eger hersey olagan seyrinde gerceklesmezse kendimi doktorlara birakicam

Aynen haticecim hiç zararı yok, ben bunu doktoruma da sordum sürebilirsin zeytinyağı dedi. Bunu ben daha önce de duymuştum tv de rus uyruklu bir hatun nasıl dikişsiz doğum yaptığını anlatırken filan bahsetmişti Arkadaşlarım da köylerde zeytinyağının çokça kullanıldığını söyleyince denemekten zarar gelmez diye düşündüm, psikolojik bir rahatlama da oluyor. Aynı rahatlığı yürüyüşümü yaptığım günlerde de hissediyorum, sanki kolay bir doğuma biraz daha yaklaşmışm gibi. Ben de senin gibi sancımı bekliyorum artık son 9 gün, kızım kendi gelirse ne ala, gelmezse ben de doktoruma teslim olacağım.

Canım bendede lansinoh ise yaramadı 1şubatta doğum yaptım 2şubatta çatlamişti bile:-( hala bir tanesi berbat durumda. Emzirırken ilk memeyi ağzına verdiğimde tepiniyorum resmen. 2hafta annem kayinvalidem görümcem yanımdaydi. Emzirince göğsümü kurutmadan kapatmak zorunda kaldım. Bi kaç gündür yanlızim şükür biraz iyilesti. Kurutmak çok iyi geliyo onu anladım. Birde zeytinyağı sanki iyi geldi.

Earth mama angel baby Natural Nipple Butter 30 ml - Doğal Göğüs Ucu Kremi

en iyisi bu arkadaslar

diger marka lardan cozum bulamayanlar mutlaka bunu denesin eczanelerde satiliyor

Bu arada avatarimdaki benim kızım telefondan girdiğim için resim koyamadim. Bari oraya koyayim dedim. Biraz sinirli çıkmış :-D resim çekilmeyi sevmiyor ne zaman çekmeye kalksam ağlıyo:-D

merhaba,şu an 38+6 haftalik hamileyim,mumkun degil uyuyamiyorum cunku yarin sabah sekizde kizima kavusuyorum :) su an karnimda sanki 4 saat sonra cikacagini biliyomus gibi beni itekleyip duruyo :) baska seyler dusunerek uykuya dalmam imkansiz cunku hareketleriyle surekli hatirlatiyo kendini..bebegim biraz kilolu,artik ultrason aleti dogru bi olcum yapamadigi icin su an kac kilo bilmiyorum,spinal sezaryenle dunyaya gelecek.hic korkmuyorum sadece heyecanliyim sanki midemde kelebekler ucusuyo..ne yapcam ona ilk kez baktigimda acaba?esim su an yanimda uyuyo,onu seyrediyorum..yattigimdan beri dua ediyorum Allah'a,aslinda daha cok sukrediyorum,bana esimi verdi iyi bi aile verdi saglik verdi daha ne versin?ben de hepiniz gibi sansli kullardan oldum bana da bi evlat verdi..cok garip duygular icindeyim yani ..sizi arada bi takip ediyorum aranizdaki dostluga imreniyorum,dilerim hep boyle destek icinde olursunuz ..ne deyim daha fazla kafanizi sisirmeyim,herkese hayirli dogumlar,hayirli evlatlar nasip olsun :)

oğlum gazdan çok huysuzlanıo bebeğim resmen acı çekiyor.oğluma bitkisel damla veriyorum bende rezene içiorum başka neler ypabilirim çok üzülüyorumm

Aynı sorun bende de var, bebeğim çok sık emmek istiyor ben sütüm yetiyor mu yetmiyor mu anlamıyorum bir memeyi veriyorum 10 15 dk içinde uyuyakalıyor uyandıramıyorum 1. hafta kontrolünde kilo alımını az buldu doktorumuz memeyi emdikten sonra aynı memeyi sağıp sağdığım sütüde vermemi söyledi ama benimki o kadar sık aralıklarla meme istiyorki uyanıkken sağdığımda memede süt kalmayacak aç kalacak diye endişeleniyorum bu seferde, bugun de sağlık ocağına gittik orada da kilo alımı az bir hafta sonra yeniden ölçelim dediler eve geldim bir memeyi emzirdim kalanı sağdım zaten emerken gene uyudu diğer memeyide sağdım 70cc süt oldu biberonla onu verdim emdi onuda dibinde azıcık bıraktı, sütüm var emiyor ama kilo alımı zayıf ne yapacağımı şaşırdım gerçekten bir yerde yanlış mı yapıyoruz ne yapmalıyız sütüm yetiyormu yetmiyormu diye düşünmekten stres oluyorum gerçekten...

oğlum gazdan çok huysuzlanıo bebeğim resmen acı çekiyor.oğluma bitkisel damla veriyorum bende rezene içiorum başka neler ypabilirim çok üzülüyorumm

sütünü üşütme..ayakların hep sıcak olsun..üstüne hırkanı giy..bebeğide sıcak tut..karnna ılık havlu koy..yediğine içtiğine dikkat et..göbeği düştüyse ılık duş iyi gelir..karnını ovala

stres yapma..eğer böyle devam ederse doktorun takviye mama verir zaten..sen bol bol emzir ve sağ sütünü..hem sütün çoğalır hemde bebiş doyar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…