- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.801
Canim lutfen suni sanci olayini biraz detayli paylasir misin bizimle, bu konuda bilgiye cok ihtiyacim var.
Canım hiç üzme kendini, benim oğlumda 7 günlükken 1 gece hastanede kaldı sarılık yüzünden, onu öyle ışık makinesinin içinde görünce kötü oldum sütüm birden kesildi, sarılık da olduğundan mecburen mamaya başladık günde 3 kere 30cc.. bu böyle 1 hafta devam etti, sonra oğlum kg almaya başlayınca kestik mamayı.. bebek emdikçe sütün tekrar artar hiç merak etme, arada bebek emmediği zaman da kendin sağ sütünü sürekli uyarılınca daha çok süt oluyor.. Ben hipp emziren anneler için çayı içiyorum bir de sütüm kesildiğinde incir suyu içmiştim onun sanki faydası oldu ama asıl önemli olan senin moralin, benim yetmeyen süüm şu an taşıyor sağıp sağıp buzluğa atıyorum :)
Kızlar ben de internete girmeye vakit bulamıyorum, bir türlü düzen oturtamadık, bazen saatlerce tuvalete gidemiyorumperşembe günü 40 ımız çıkıyor, prematurelikten kaynaklı sorunlarımız azaldı artık oğlum 3.5 kg oldu ele geliyor :)
Erkek annelerine bir sorum olacak, biz bebek küçük olduğundan doğar doğmaz sünnet yaptırmadık, şimdi yaptıralım dedik ama internette ilk 1 ay yapılmazsa 6.aydan sonra yapılmalı diyor.. 6. aydan sonra da genel anesteziyle yapıyorlarmış( Siz ne yaptınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?
Canım birkaç şey soracağım, suni sancıdan önce bebek kanala girmiş miydi ve açılman var mıydı? İkincisi bebeğin kaç kiloydu?? Üçüncüsü suni sancı prosedürü nasıldı, yani vajinaya tablet mi yerleştirdiler, serum mu verdiler nasıl oluyor bu suni sancı? Sanırım birden fazla yöntemi var. Bir de suni sancıyla beraber epidural alınamaz mı mesela, doktorlar önermedi mi?canım ben 4 saat kadar suni sancı aldım ama ilk 3 saat normal sancılarım gibiydi son bir saatte suni sancıyı dakikada 12 damlaya getirdiler ve sonrasında suyumu patlattılar doktor suni sancıyı artırmayın dedi ama ben o son bir saatteki çok daha zordu ama insanların anlattığı gibi belimden yumrukluyorlardı sanki şeklinde falan değil normal kasık ağrısının biraz şiddetlisi oldu suyumu patlattıkları içindi belki de o sancı sonra zaten hemen açılmam oldu.. birde sancım girince ayetelkürsi okudum üç ayetelkürside sancım kesiliyordu o da beni teseli ediyordu biticek az kaldı diye düşünüyordum...
Canım birkaç şey soracağım, suni sancıdan önce bebek kanala girmiş miydi ve açılman var mıydı? İkincisi bebeğin kaç kiloydu?? Üçüncüsü suni sancı prosedürü nasıldı, yani vajinaya tablet mi yerleştirdiler, serum mu verdiler nasıl oluyor bu suni sancı? Sanırım birden fazla yöntemi var. Bir de suni sancıyla beraber epidural alınamaz mı mesela, doktorlar önermedi mi?
gecmis olsun canim neden acilmis dikislerselam kızlar nasılsınız benim hayatım çok tempolu geçiyor iki çocuk hem çok zor hemde çok keyifi bu arada bana dua edin doğum sonrası fıtık oldum yani iç dişkişlerim açılmış tekrardan ameliyat olacağım
Çok geçmiş olsun dr. banada ağır kaldırırsan fıtık olursun dedi ağır mı kaldırdın acaba gerçi bende doktoru dikate almamıştım ay korktum şimdi 2 tane ufak yavruyla allah yardımcın olsun cnm..selam kızlar nasılsınız benim hayatım çok tempolu geçiyor iki çocuk hem çok zor hemde çok keyifi bu arada bana dua edin doğum sonrası fıtık oldum yani iç dişkişlerim açılmış tekrardan ameliyat olacağım
Merhaba kızlar.Ben 13ocakta regl oldum çok ağrılı bir şekilde geçti. Bu ay 11şubatta herzamanki gibi ilk gün kahverengi başladı ve diğer günler söküldü ama geçen aykine göre miktarı okadar fazla değildi.(diğer aylar günde 3ped iken bu ay 1.5ped doluyordu). ve 16şubatta bitti yine sonundaki gibi kahverengiye benzer rengiyle ve az miktarıyla.Adet belirtilerim vardı tatlı yeme isteği sivilcelerim bel ağrım göğüs hassasiyetim.Nişanlımdan sadece zevk suyu geldi onun için gebelik %1den az bir ihtimaldir gibime geliyor.ayrıca bu ay içinde 1gün göğüs ve belim ağrılarım vardı belkide 1günden bile kısaydı ve sivilcem çıktı adet olucakmışım gibi ama olamadım. Benim size sorun bu yerleşme kanaması olabilir mi yada üzerine görme olabilir mi? Batım biteli 4gün oluyor ve hiçbir şikayetim yok ama hala aklımda sorularrr(
Kardeş sen çok yanlış gelmişsin :) bu topiğin bunun cevabını bulabileceğin bir yer olduğunu sanmıyorum.bir de yazdığın paragrafı iki kez okudum ama pek birşey anlamadım
uzme kendını canım sutun de artar pıkolojı cok onemlı sut konusunda unutma
hiç tuvalete çıkamıyorum kabızlığı nasıl gideryosunuz?
kızlar selamm.misafir gelecek acele geldim. merak ettim bahar ve bebeği sağlıklı mı pazartesi doğuma gidecekti haber alabildik mi? bizi sorarsanız artık yavaş yavaş rayına oturuyor işler.6. günümüz göbek düşmedi banyo yapamadık. ben 7 kilo verdim koca bi göbek duruyor .öpüyorum hpnizi .gelirim yine.
canım ya ne güzel ben de 16 kilo almıştım ama doğru dürüst giden bişey yok ben denasıl vericem bilmiyorum aynada kendime baktıkça bunalıma giriyorum sanırım. kendimi çok mutsuz hissediyorum. hele dün mevlüt için kıyafet baktım allahım dene dene hiçbişey olmuyo. umarım bende verebilirim :/
canım benimki 2 saatte bir kendisi uyanıyor ama memede uyuyakalıyor ben o zaman çenesin burnuna dokunuyorum o zaman emmeye devam ediyor sen de deneyebilirsin.
basladı ve neredeyse 1 aylık olduk bıle masallah oğlunuza
canııııım anne sutu psıkolojık sureklı kendınle konus benım sutum var benım sutum bebegıme yetıyor de, ben e-bebekten sut artıran meyve suyu aldım 3 gun tokk karna 2 sıse ıcılecekmıs gunde, emzırırken cenesını yukarı kaldır uyusa da emer emem refleksı oradan uyarılırmıs hastanede bebek hemsıresı soylemıstı
Herkese selaam..
Kızımı kucağıma alalı bugün 19 gün oldu bilgisayarı değil elime almak yanından geçemez oldum nerdeyse.kızım bütüünn günümü alıyo.günümüzün çoğu memede geçiyo sütüm yetmiyo mamaya başlamak zorunda kaldıkmama yüzünden psikolojim bozuldu göğüslerim yara oldu kızım açlıktan ağlıyo emzirmeye başlıyorum bu sefer ben ağlamaya başlıyorum canımın acısından.ben acı çekmeye razıyım gerçi yeterki doysun ama maalesef doyuramıyorum.süt arttırıcı çaylardan içiyorum ama ne kadar işe yarıyo onu bile anlayamıyorum.hepsi geçicek biliyorum ama sanırım biraz zamana ve morale ihtiyacımız var..
Uzun zamandır takip edemiyorum kimler doğum yaptı bilmiyorum ama doğum yapan herkese Rabbim bebeklerini sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.
Bilgisayarın başında çok vakit geçirdim şimdi meme zamanı :))
Canım hiç üzme kendini, benim oğlumda 7 günlükken 1 gece hastanede kaldı sarılık yüzünden, onu öyle ışık makinesinin içinde görünce kötü oldum sütüm birden kesildi, sarılık da olduğundan mecburen mamaya başladık günde 3 kere 30cc.. bu böyle 1 hafta devam etti, sonra oğlum kg almaya başlayınca kestik mamayı.. bebek emdikçe sütün tekrar artar hiç merak etme, arada bebek emmediği zaman da kendin sağ sütünü sürekli uyarılınca daha çok süt oluyor.. Ben hipp emziren anneler için çayı içiyorum bir de sütüm kesildiğinde incir suyu içmiştim onun sanki faydası oldu ama asıl önemli olan senin moralin, benim yetmeyen süüm şu an taşıyor sağıp sağıp buzluğa atıyorum :)
Kızlar ben de internete girmeye vakit bulamıyorum, bir türlü düzen oturtamadık, bazen saatlerce tuvalete gidemiyorumperşembe günü 40 ımız çıkıyor, prematurelikten kaynaklı sorunlarımız azaldı artık oğlum 3.5 kg oldu ele geliyor :)
Erkek annelerine bir sorum olacak, biz bebek küçük olduğundan doğar doğmaz sünnet yaptırmadık, şimdi yaptıralım dedik ama internette ilk 1 ay yapılmazsa 6.aydan sonra yapılmalı diyor.. 6. aydan sonra da genel anesteziyle yapıyorlarmış( Siz ne yaptınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?
heyy annişşllerr sak,in olunn:)))şimdi bikaç sayfa okudum da yazdıklarınızın hepsi geçici şeylerr..hiç merak etmeyin şuan sıkıntılarınız üzüntüleriniz hepsi hormonal..ve inanın geçecek...lütfen rahatlayın..bebişkosu sarılık olan anneler..merak etmeyin o bebek sarılığı..en kötü ihtimal 1 gece fototerapi alır ve değerleri düzelir..sütünüz yetmiyorsa mama vermekten çekinmeyin..hem bebek hem siz toparlanana kadar çok normal..siz inek değilsinizki şakır şakır süt gelsin:)..sadece bol bol su için..sütü en çok arttıran şey su..meme uçlarınıza dikkat edin..eğer yara yaparsanız hiç emziremessiniz..15 dk 1 meme 15 dk bi meme yapın..gene mola verin..onların midesi minicik kendileri gibi doyarlar merak etmeyin..öyle o süt yapar bu süt yapar diye löp löp yemeyin..her bünyede değişir o yiyecekler..aldığınız kiloları katlarsınız..
sünnet için acele etmeyin..biz 3 aylıktı yaptırdık..hele bi birbirinize alışın..bebişler dünyaya alışsın..sarılıkları geçsin..çok kolay bi işlem..1 hafta bile sürmüyo iyileşmesi..
lütfen kendinizi sıkmayın..bunlar çok güzel duygular ve günler..kıymetini bilin..allah dermansız dert vermesin..sarılık falan neki..ama biliyorum bende öyleydim..dünyanın sonu gibi onu ışığın altında görmek..ama inanın geçecek..s,z sakin olun yeter:)
Canım bendede lansinoh ise yaramadı 1şubatta doğum yaptım 2şubatta çatlamişti bile:-( hala bir tanesi berbat durumda. Emzirırken ilk memeyi ağzına verdiğimde tepiniyorum resmen. 2hafta annem kayinvalidem görümcem yanımdaydi. Emzirince göğsümü kurutmadan kapatmak zorunda kaldım. Bi kaç gündür yanlızim şükür biraz iyilesti. Kurutmak çok iyi geliyo onu anladım. Birde zeytinyağı sanki iyi geldi.
Aynı sorun bende de var, bebeğim çok sık emmek istiyor ben sütüm yetiyor mu yetmiyor mu anlamıyorum bir memeyi veriyorum 10 15 dk içinde uyuyakalıyor uyandıramıyorum 1. hafta kontrolünde kilo alımını az buldu doktorumuz memeyi emdikten sonra aynı memeyi sağıp sağdığım sütüde vermemi söyledi ama benimki o kadar sık aralıklarla meme istiyorki uyanıkken sağdığımda memede süt kalmayacak aç kalacak diye endişeleniyorum bu seferde, bugun de sağlık ocağına gittik orada da kilo alımı az bir hafta sonra yeniden ölçelim dediler eve geldim bir memeyi emzirdim kalanı sağdım zaten emerken gene uyudu diğer memeyide sağdım 70cc süt oldu biberonla onu verdim emdi onuda dibinde azıcık bıraktı, sütüm var emiyor ama kilo alımı zayıf ne yapacağımı şaşırdım gerçekten bir yerde yanlış mı yapıyoruz ne yapmalıyız sütüm yetiyormu yetmiyormu diye düşünmekten stres oluyorum gerçekten...
valla bence lansınoh tırrrrt ben kakao yagı ıle gecırdım yada gececegı vardı gectı ne dıyeyım:) bence zamanla pısıyor memeler emzıre emzıreBu memeucu çatlakları ile ilgili geçenlerde ezberbozan bir mesaj düşmüştü buraya. Bir kullanıcı bizim alışageldiğimiz üzere memeucu kremleri sürerek yumuşatmanın doğru olmadığını, bu sebeple memeuçlarını keseleyerek sertleştirmenin daha doğru olduğunu, bir ebeden bu şekilde öğrendiğini ve kendisinde hiç memeucu çatlağı sorunu yaşanmadığını söylemişti.Şimdi bakıyorum, hepimiz 36. Haftada lansinohları sürmeye başladık, çatlaklarla ekstra bir o kadar şey sürüyoruz vs o kadar hazırlığa rağmen hala çatlak oluyorsa bir yerlerde bişeyleri yanlış yaptığımızı düşünmeye başladım. Hakikaten sertleştirmek mi lazım acaba?
Bir de bu lansinoh un hiç faydası yok mu ne? Üründen şüphe duymaya başladım.
oyyy masallah sızeBu arada avatarimdaki benim kızım telefondan girdiğim için resim koyamadim. Bari oraya koyayim dedim. Biraz sinirli çıkmış :-D resim çekilmeyi sevmiyor ne zaman çekmeye kalksam ağlıyo:-D
hayır canım gobek dustukten 3 gun sonra dedı drNiye kimse bisey yazmiyor yahuu?dogum yapanlar tecrubelerini yazsa bari eve gelir gelmez yikadiniz mi mesela
ıns. esınle sorunun da en kısa zamanda duzelır lohusalıkta herkesın herseyı batıyor ınsana bılırım oglun cok tatlı masallahhepinize teşekkürler kızlar, dualarınıza aminnnn ve bilmukabele
bugün 8.günümüzdü iyice alıştık birbirimize, göbeğimizde bugün düştü çok şükür
spinal sezaryen olmuştum, cok fazla sıkıntı cekmedim, yalnız spinal yapılırken kendimi çekmiştim biraz o yüzden olması gerekenden ağrılı oldu :26:
bebişimin önce sesini duydum sonra kendini gördüm cok güzel anlardı. spinalin yapılmasıyla odama geçme sürem 1 saatti. yalnız bebek çıktıktan sonra ben ağrı hissetmeye başladım yada öyle sanıyordum bilmiyorumsedatize edilmişim damaryolunu filan çekmeye kalkışmışım 4 saat filan sonra ayağa kalktım, lavabo ihtiyacımı giderdim, çörek otu ve kayısı kompostosunun katkılarıyla gaz-gayta çıkışı bikaç saat içinde oldu. hastanede 1 gece kaldım ertesi sabah taburcu oldum. evdeki ilk 2 gün yalnız dikiş yerlerimde hafif ağrılar vardı ama sonraki 3 gün müthiş baş ağrısı çektim. sıvı takviyesiyle artık onu da aştım çok şükür annem ve görümcemin cok yardımları oldu sürekli yattım ve oğlumla ilgilendim. prensesler gibi baktılar bana sağolsunlar tek başına olmak durumundakilere Allah yardımcı olsun..
şöyle güzel bi doğum hikayesi yazmak isterdim ancak eşim yüzünden gayet moralsizim, olumsuzlukları yansıtmak istemiyorum. hepinizin bebişlerinden öpüyorummm bu da oğlum maşallah deyin teyzeleri
Eki Görüntüle 637478
canımmmmmmmm merak edıyorum senı telefonunda yok bende aklım hep sende ozelden numaranı atsanaselam kızlar nasılsınız benim hayatım çok tempolu geçiyor iki çocuk hem çok zor hemde çok keyifi bu arada bana dua edin doğum sonrası fıtık oldum yani iç dişkişlerim açılmış tekrardan ameliyat olacağım
oyyy kıyamam canım yaaa takma kafana senden ve bebegınden baska onemlı hıcbısey yok unutma bız senı cokkkk sevıyoruz unutmaaaaaaya lohusalık beni çok ağlak yaptı tahammülüm yok hiç bişeye psikolojimide bozmak için el birliği yapanlarda var süt beklicez biz dahabugünümüz mama ile geçti nerdeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?