2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hepinize teşekkürler kızlar, dualarınıza aminnnn ve bilmukabele

bugün 8.günümüzdü iyice alıştık birbirimize, göbeğimizde bugün düştü çok şükür

spinal sezaryen olmuştum, cok fazla sıkıntı cekmedim, yalnız spinal yapılırken kendimi çekmiştim biraz o yüzden olması gerekenden ağrılı oldu :26:
bebişimin önce sesini duydum sonra kendini gördüm cok güzel anlardı. spinalin yapılmasıyla odama geçme sürem 1 saatti. yalnız bebek çıktıktan sonra ben ağrı hissetmeye başladım yada öyle sanıyordum bilmiyorum sedatize edilmişim damaryolunu filan çekmeye kalkışmışım 4 saat filan sonra ayağa kalktım, lavabo ihtiyacımı giderdim, çörek otu ve kayısı kompostosunun katkılarıyla gaz-gayta çıkışı bikaç saat içinde oldu. hastanede 1 gece kaldım ertesi sabah taburcu oldum. evdeki ilk 2 gün yalnız dikiş yerlerimde hafif ağrılar vardı ama sonraki 3 gün müthiş baş ağrısı çektim. sıvı takviyesiyle artık onu da aştım çok şükür annem ve görümcemin cok yardımları oldu sürekli yattım ve oğlumla ilgilendim. prensesler gibi baktılar bana sağolsunlar tek başına olmak durumundakilere Allah yardımcı olsun..
şöyle güzel bi doğum hikayesi yazmak isterdim ancak eşim yüzünden gayet moralsizim, olumsuzlukları yansıtmak istemiyorum. hepinizin bebişlerinden öpüyorummm bu da oğlum maşallah deyin teyzeleri

Eki Görüntüle 637478 [/QUOTE]

maaşaaallahh oğluşa..kocanı hiç takma..seni anlamasını bekleme..erkek milletinin kafası bizim gibi çalışmıyo maalesef..oda adapte olmaya çalışıyo..sen kendine ve oğluna bak herşey düzelir

Canim lutfen suni sanci olayini biraz detayli paylasir misin bizimle, bu konuda bilgiye cok ihtiyacim var.

canım ben 4 saat kadar suni sancı aldım ama ilk 3 saat normal sancılarım gibiydi son bir saatte suni sancıyı dakikada 12 damlaya getirdiler ve sonrasında suyumu patlattılar doktor suni sancıyı artırmayın dedi ama ben o son bir saatteki çok daha zordu ama insanların anlattığı gibi belimden yumrukluyorlardı sanki şeklinde falan değil normal kasık ağrısının biraz şiddetlisi oldu suyumu patlattıkları içindi belki de o sancı sonra zaten hemen açılmam oldu.. birde sancım girince ayetelkürsi okudum üç ayetelkürside sancım kesiliyordu o da beni teseli ediyordu biticek az kaldı diye düşünüyordum...

tuvalet sorununu bende çok yaşıyorum ve hiç dayanamıyorum bu duruma :))) bizim bugün 13. günümüz bizimde sarılık oranımız çok yüksek çıktı ve bizde mama verdik 7 günden sonra sarılık oranı düştü şimdi zorda olsa emziriyorum.. sünnet bende yaptırmayı düşünüyordum ama yazık yaa küçücük onun nesini kesecekler 6 ayını bekleyelim havalar da düzelsin biraz da toparlansınlar öyle yaptırmayı düşünüyorum..

Canım birkaç şey soracağım, suni sancıdan önce bebek kanala girmiş miydi ve açılman var mıydı? İkincisi bebeğin kaç kiloydu?? Üçüncüsü suni sancı prosedürü nasıldı, yani vajinaya tablet mi yerleştirdiler, serum mu verdiler nasıl oluyor bu suni sancı? Sanırım birden fazla yöntemi var. Bir de suni sancıyla beraber epidural alınamaz mı mesela, doktorlar önermedi mi?

Arkadaşlar ben 32. Haftada doğum iznine ayrıldım, 27 şubatta bitiyor 8 haftalık doğum öncesi iznim.
bebek o zamana kadar gelmezse raporumu uzatmam gerekecek, bunun adı da sanırım post mature raporuymuş,. Aramızda bunu alanlar ya da bilenler var mı? Bu raporu almak için illaki muayeneye gidip ultrasona girmek ve 40. haftanın içinde olduğunu göstermek gerekir mi yoksa mesela eşimizi göndersek doktora onun hazırlayabileceği birşey mi onu merak ediyorum.

selam kızlar nasılsınız doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum bebekleriyle ve eşleriyle mutlu huzurlu bir yaşam sürerler inşalah oğluşum şimdi uyuyor bugün 20 günlük oldu geceleri pek uyumasada günler onunla çok güzel geçiyor galiba 5 senenin acısını çıkarıyor paşam

canım suni sancı almadan önce 3 cm açılmam vardı , serum şeklinde suni sancıyı taktılar 4 cm açılmam olduğunda bebeğin -2 de olduğunu söylediler. ilk zamanlar çok fazla vermediler suni sancıyı çok zorlanmadım son bir saatte dakikada 12 damla verilince zorlandım bir serumda iki üç parmak kadar azalma oldu.. çok fazla suni sancı almadım sanırım.. bebeğim 3750 kg 51 cm doğdu kafasıda biraz büyük sanırım o yüzden kanala girmeye zorlandı.. ama güzel ıkınırsan sorun yok canım :))

selam kızlar nasılsınız benim hayatım çok tempolu geçiyor iki çocuk hem çok zor hemde çok keyifi bu arada bana dua edin doğum sonrası fıtık oldum yani iç dişkişlerim açılmış tekrardan ameliyat olacağım

Çok geçmiş olsun dr. banada ağır kaldırırsan fıtık olursun dedi ağır mı kaldırdın acaba gerçi bende doktoru dikate almamıştım ay korktum şimdi 2 tane ufak yavruyla allah yardımcın olsun cnm..

kızlar selamm.misafir gelecek acele geldim. merak ettim bahar ve bebeği sağlıklı mı pazartesi doğuma gidecekti haber alabildik mi? bizi sorarsanız artık yavaş yavaş rayına oturuyor işler.6. günümüz göbek düşmedi banyo yapamadık. ben 7 kilo verdim koca bi göbek duruyor .öpüyorum hpnizi .gelirim yine.

Merhaba kızlar.Ben 13ocakta regl oldum çok ağrılı bir şekilde geçti. Bu ay 11şubatta herzamanki gibi ilk gün kahverengi başladı ve diğer günler söküldü ama geçen aykine göre miktarı okadar fazla değildi.(diğer aylar günde 3ped iken bu ay 1.5ped doluyordu). ve 16şubatta bitti yine sonundaki gibi kahverengiye benzer rengiyle ve az miktarıyla.Adet belirtilerim vardı tatlı yeme isteği sivilcelerim bel ağrım göğüs hassasiyetim.Nişanlımdan sadece zevk suyu geldi onun için gebelik %1den az bir ihtimaldir gibime geliyor.ayrıca bu ay içinde 1gün göğüs ve belim ağrılarım vardı belkide 1günden bile kısaydı ve sivilcem çıktı adet olucakmışım gibi ama olamadım. Benim size sorun bu yerleşme kanaması olabilir mi yada üzerine görme olabilir mi? Batım biteli 4gün oluyor ve hiçbir şikayetim yok ama hala aklımda sorularrr (

Kardeş sen çok yanlış gelmişsin :) bu topiğin bunun cevabını bulabileceğin bir yer olduğunu sanmıyorum.bir de yazdığın paragrafı iki kez okudum ama pek birşey anlamadım

hiç tuvalete çıkamıyorum kabızlığı nasıl gideryosunuz?

Hamileliğinin 6. Ayında hemoroid olan biri olarak son ayın kabus gibi geçeceğini düşünüp normal doğumdan korkar hale gelmiştim. Allaha şükür hiç korktuğum gibi olmadı. Çok iyiyim, günde 2 kez bile tuvalete çıktığım günler oluyor.
bana en iyi gelen şey ,sabah 6 gibi uyanıyorum illaki tuvalet için, o saatlerde 4 tane kuru kayısı, 2-3 hurma, birkaç ceviz yemek ve üstüne bir bardak su içmek. Aç karna müthiş etkisini gösteriyor. Bir seferinde daha çok hurma yedim o beni kötü yaptı, o yüzden 3 ten fazla yemiyorum hurmayı. Bunu yaptığım günler gün içinde rahatça tuvalete çıkıyorum, uyanamayıp yapamazsam o gün daha zor çıkıyorum. ama tabi gün içinde de bayağı su içiyorum. Bu kadarı sana yetmezse bir elmayı ya da armudu(kabızlığa birebir) kabuğuyla ısıra ısıra ye arkadaşım. Emin ol bunları yaptığında faydasını göreceksin.

Canım malesef bahardan haber yok, güya o giremese bile kardeşi bize haber verecekti ama 3 gün geçti. Aklıma kötü ihtimaller geliyor

ahhh canım.. ne çenesi kalıyor ne yanağı ne ayağı ne kıçı ne de başı mıncıklamadığım... uyanmıyor kerata......

bencede psikolojik.. biraz da yanımda bulunan her şeyi bilen anneler yaptı beni böyle... lahusalığımı yaşayamadım onların gönlünü yapacam diye.....

benimde göğüslerim yara oldu.. eşimin çok hoşuna gidiyor benim yaptığım hareketler...adamım delirdi.... ah bir bilse ne kadar acıdığını... ilk başlarda ben öyle yapıyorum sanıyormuş meğersem.. şimdi acı çektiğimi biliyor....yarın kontrolü var oğlumun.. artık mamayı bıraktırmak istiyorum... bakalım nasıl yapacağız... alıştı da kerata mamaya... nasıl cok cok çekiyor mamayı....memede 5 dakika takılıyor.. uyumak için kullanıyor...doymak için değil.....

incir suyunu bende içiyorum... hatta içip geleyim şimdi....geldim....süt arttırıcı çaylardan da içiyorum....bakalım artacak mı?ama moral en önemlisi bence de... hem yalnız kalmak istiyorum.. hemde annelere ihtiyacım olduğunu düşünüyorum... onlar gidince yapayalnız kalırım yoksa...gelenim gidenimde çok olmaz....lahusa psikolojisine girerim....

gelelim sünnete... bende istiyorum yapılmasını... yarın dr a sorayım bakalım ne diyecek... ama şu sarılığı tamamen atması lazım.....yoksa kıyamam ben oğluşuma....

ahhhhh.....fototerapide aldılar bebeğimi elimden... dediler ki ne kucağa almak nede emzirmek var... daha üç gün önce kavuşmuşum 5 sene beklediğim bebeğime.. nasıl sütüm çekilmez.. nasıl üzülmem....ama atlattı çok şükür......yarın da iyi çıkar değeri insallah....

kurutuyom...kremliyom... kendi sütümü sürüyom...olmuyor olmuyor... çatlıyor....

bende bir tanesini sağdım hiç emzirmeden 50-60cc çıktı...mamayı 60 cc veriyoz doyuyor kerata.....ama memede 5 dak. emip uyuduğu için doymuyor.. verimli emmiyor...böyle olunca da doymuyor....ayrıca sürekli ölçmek istiyorum ama anneler sürekli sağdığım süte bakıyıor..bebeğe yetcek mi yetmicek mi diye.. bu yüzden sağmıyorum....onlar gidince hep sağarım.....ona göre de mamayı bıraktıracağım....

valla bence lansınoh tırrrrt ben kakao yagı ıle gecırdım yada gececegı vardı gectı ne dıyeyım:) bence zamanla pısıyor memeler emzıre emzıre
Bu arada avatarimdaki benim kızım telefondan girdiğim için resim koyamadim. Bari oraya koyayim dedim. Biraz sinirli çıkmış :-D resim çekilmeyi sevmiyor ne zaman çekmeye kalksam ağlıyo:-D
oyyy masallah sıze
Niye kimse bisey yazmiyor yahuu?dogum yapanlar tecrubelerini yazsa bari eve gelir gelmez yikadiniz mi mesela
hayır canım gobek dustukten 3 gun sonra dedı dr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…