2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım gıtsınler, nasıl bakamıcaksın senden daha ıyı bakabılecek bır ınsan yok yawruna evde ınsan olması laf kalabalıgından baska bısey degıl, zaten calışan ınsansın ne kadar vaktın var basbasa gecırmeye bebgınle 2 gun zorlanırsın 3. gun duzene gırer hersey bana guven tecrube ıle sabıt bak 10. gunden berş yalnızım 2 cocugumla esımde akşam 9 bucuktan once gelmıyor eve

ya lohusalık beni çok ağlak yaptı tahammülüm yok hiç bişeye psikolojimide bozmak için el birliği yapanlarda var süt beklicez biz daha bugünümüz mama ile geçti nerdeyse

canım mama annenin moralini çok bozuyor gerçekten de... bende mamayla kafayı yicem....ne zaman bıraktırırım... ya alışırda bırakmazsa.. diye deliriyorum....sütü arttırıcı ne varsa yiyorum...insallah artar diye dua ediyorum...
ama bazen düşünüyorum da zehir mi veriyoruz çocuğumuza...mecburuz... sağlığını direncini yükseltmek için mamaya evet diyoruz... insallah artacak sütlerimiz...şakır şakır akacak....Rabbim hepimize bol bol süt versin....

dogum yapmayan arkadaslar bebislerimiz balik burcu olucak mutluyum valla aslinda burclarla hiiic alakam ilgim yoktur ama tanidigin kovalar yuzunden oglusumun kova olmasini istemedim

ahhh ahhhh kalana git denmiyor.. hadi anneme çatıyom kızıyom felanda kayınvalideme bir şey diyemiyom.. her şeye alınıyor... bir de biz öyle yapardık biz şöyle yapardıklar yok mu???? deli olcam...demekle kalmıyorlar uyguluyorlar da....dediğim gibi anneme engel oluyorum da....kv...olamıyorum... eşim az buçuk bebek bakmayı becerse....tutamıyor bile....bakalım sonumuz ne olacak...

valla ben gonderdım gorumcemı yoksa kalacaktı kayınvalıdemı de, karıstırtmıyorumda herkesın dogrusukendıne valla kusura bakmasınlar , esınde oğrenecek elbet bol bol kucagına ver gazını falan cıkarsın kımse anasının karnında ogrenmıyo bebek bakmayı

Emzirme süresi: Ortalama olarak 15-20 dakika olmalıdır. Bu hiçbir zaman 30 dakikayı geçmemelidir. Birçok anne çocuk doy.madı gerekçesiyle 45 dakika, hatta bir saat süreyle memeyi çocu.ğun ağzında tutarlar. Bunun çocuğa bir yararı olmadığı gibi, sizin için de yalnızca vakit kaybıdır. Ayrıca böyle uzun süren emzirme meme ucunun yara olmasına da neden olabilir. Şunu bilin ki, be.beğiniz emmeye başladıktan sonra beş dakika içinde memedeki sütün 2/3′ünü boşaltır.
Tek memeyi mi vermeli, yoksa her ikisini de mi? Yeteri kadar sütünüz varsa her öğünde bir memeyi veriniz. Eğer tek meme sü.tünün yeterli olduğuna inanmıyorsanız o zaman bebeğinize her iki memenizden de süt vermelisiniz. Ancak, sütün yeterli olup ol.madığına süt tartısı yapılmadan karar verilemez. Bebeğe her iki memenizi de verirken bunların sırasına özellikle dikkat etmeniz gereklidir. Bu şekilde her öğünde bir meme tamamen boşaltılmış olur. Bebeğiniz ilk verdiğiniz memeyi en az 10 dakika emmeli, sonra ötekine geçmelidir. Bu arada çocuk yorulur ve uyuyabilir. Yanağın hafif hafif okşanması, burnun yavaşça sıkıştırılması hem bebeği uyandıracak, hem de emme refleksini canlandırarak yeni.den emmeye başlamasına yardım edecektir.

arkadaşlar dun dr muayenem vardı inanamadım 3 cm acılmam varmış çok mutlu oldum dr bir hafta falan böyle devam edersin dedi ama sabah birde baktım nişanım gelmiş:)
ilk ogluşta nişandan 15 saat sonra sancılarım başlamıştı değişik duygular içindeyim dualarınızı bekliyorum çokta korkuyor bebişimi kucağıma alır saglıkla dönerim inşallah:) sonrada doğum hikayemi yazarım bu arada ilk defa epidural alacam umarım güzel olur herşey:)

benim oğlan çok inat
yada yeri çok rahat
kanala bile inmemiş daha
ben de doktora sordum bebek kanala girmis mi diye. o ultrason bulgusu degil muayene bulgusu, ultrasonda goremeyiz dedi. alttan muayene de etmedi. ne durumda bilmiyorum yani doktor sana alttan muayenede mi soyledi kanala inmedigini?

cok sevindim bir avazda kurtulursun ins.

yok ultrasonla baktı
kanala inmiş mi dedim yok daha inmemiş dedi
nst falan temiz çıkınca alttan da muayene yapmadı
zaten hıçkırıklarını kasıklarımda hissediyorum
bazen alttan vuruyordu ama dr öyle deyince iyice kestim umudumu

ben de kocama sorup duruyorum karnim inmis mi karnim inmis mi diye. biz bu gidisle kafayi bozucaz nişan gelsin diye beklemekten elim kanasa sevinir oldum

ben de kocama sorup duruyorum karnim inmis mi karnim inmis mi diye. biz bu gidisle kafayi bozucaz nişan gelsin diye beklemekten elim kanasa sevinir oldum
göğsünün altına elini dik olarak koy parmaklarını birbirine yapıştır yani :)))
4 parmak düz durunca karnın iyice inmiş demekmiş

Bu arada avatarimdaki benim kızım telefondan girdiğim için resim koyamadim. Bari oraya koyayim dedim. Biraz sinirli çıkmış :-D resim çekilmeyi sevmiyor ne zaman çekmeye kalksam ağlıyo:-D

çok tatlıı bebişin sağlıkla büyüt inş.

umarım güzel bi doğum geçirmişsindir. sağlıkla aalmışsındır kucağına bebeğini

canım sağlıkla büyüt bebeğini

geçmiş olsun canım umarım kısa sürede iyileşirsin.

oh ne güzel bende çok bekledim ama olmadı. bugün kontrolüm vardı. sancı yok açılma varmı diye kontrol bile etmedi doktor. cuma 7.30 da hastanedeyiz orada son bi muayene açılma varsa suni sancı yoksa sezeryan yani ne olacağı cuma günü belli olacak kafam çok karışık

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh

Eklentiler

• $539825_502147746503106_1408555457_n (1).webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 33
  • $IMG_2423.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 30
  • $IMG_2427.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…