- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.821
canım gıtsınler, nasıl bakamıcaksın senden daha ıyı bakabılecek bır ınsan yok yawruna evde ınsan olması laf kalabalıgından baska bısey degıl, zaten calışan ınsansın ne kadar vaktın var basbasa gecırmeye bebgınle 2 gun zorlanırsın 3. gun duzene gırer hersey bana guven tecrube ıle sabıt bak 10. gunden berş yalnızım 2 cocugumla esımde akşam 9 bucuktan once gelmıyor eveahhh canım.. ne çenesi kalıyor ne yanağı ne ayağı ne kıçı ne de başı mıncıklamadığım... uyanmıyor kerata......
bencede psikolojik.. biraz da yanımda bulunan her şeyi bilen anneler yaptı beni böyle... lahusalığımı yaşayamadım onların gönlünü yapacam diye.....
benimde göğüslerim yara oldu.. eşimin çok hoşuna gidiyor benim yaptığım hareketler...adamım delirdi....ah bir bilse ne kadar acıdığını... ilk başlarda ben öyle yapıyorum sanıyormuş meğersem.. şimdi acı çektiğimi biliyor....yarın kontrolü var oğlumun.. artık mamayı bıraktırmak istiyorum... bakalım nasıl yapacağız... alıştı da kerata mamaya... nasıl cok cok çekiyor mamayı....memede 5 dakika takılıyor.. uyumak için kullanıyor...doymak için değil.....
incir suyunu bende içiyorum... hatta içip geleyim şimdi....geldim....süt arttırıcı çaylardan da içiyorum....bakalım artacak mı?ama moral en önemlisi bence de... hem yalnız kalmak istiyorum.. hemde annelere ihtiyacım olduğunu düşünüyorum... onlar gidince yapayalnız kalırım yoksa...gelenim gidenimde çok olmaz....lahusa psikolojisine girerim....
gelelim sünnete... bende istiyorum yapılmasını... yarın dr a sorayım bakalım ne diyecek... ama şu sarılığı tamamen atması lazım.....yoksa kıyamam ben oğluşuma....
ahhhhh.....fototerapide aldılar bebeğimi elimden... dediler ki ne kucağa almak nede emzirmek var... daha üç gün önce kavuşmuşum 5 sene beklediğim bebeğime.. nasıl sütüm çekilmez.. nasıl üzülmem....ama atlattı çok şükür......yarın da iyi çıkar değeri insallah....
kurutuyom...kremliyom... kendi sütümü sürüyom...olmuyor olmuyor... çatlıyor....
bende bir tanesini sağdım hiç emzirmeden 50-60cc çıktı...mamayı 60 cc veriyoz doyuyor kerata.....ama memede 5 dak. emip uyuduğu için doymuyor.. verimli emmiyor...böyle olunca da doymuyor....ayrıca sürekli ölçmek istiyorum ama anneler sürekli sağdığım süte bakıyıor..bebeğe yetcek mi yetmicek mi diye.. bu yüzden sağmıyorum....onlar gidince hep sağarım.....ona göre de mamayı bıraktıracağım....
ya lohusalık beni çok ağlak yaptı tahammülüm yok hiç bişeye psikolojimide bozmak için el birliği yapanlarda var süt beklicez biz dahabugünümüz mama ile geçti nerdeyse
canım gıtsınler, nasıl bakamıcaksın senden daha ıyı bakabılecek bır ınsan yok yawruna evde ınsan olması laf kalabalıgından baska bısey degıl, zaten calışan ınsansın ne kadar vaktın var basbasa gecırmeye bebgınle 2 gun zorlanırsın 3. gun duzene gırer hersey bana guven tecrube ıle sabıt bak 10. gunden berş yalnızım 2 cocugumla esımde akşam 9 bucuktan once gelmıyor eve
valla ben gonderdım gorumcemı yoksa kalacaktı kayınvalıdemı de, karıstırtmıyorumda herkesın dogrusukendıne valla kusura bakmasınlar , esınde oğrenecek elbet bol bol kucagına ver gazını falan cıkarsın kımse anasının karnında ogrenmıyo bebek bakmayıahhh ahhhh kalana git denmiyor.. hadi anneme çatıyom kızıyom felanda kayınvalideme bir şey diyemiyom.. her şeye alınıyor... bir de biz öyle yapardık biz şöyle yapardıklar yok mu???? deli olcam...demekle kalmıyorlar uyguluyorlar da....dediğim gibi anneme engel oluyorum da....kv...olamıyorum... eşim az buçuk bebek bakmayı becerse....tutamıyor bile....bakalım sonumuz ne olacak...
dogum yapmayan arkadaslar bebislerimiz balik burcu olucakmutluyum valla aslinda burclarla hiiic alakam ilgim yoktur ama tanidigin kovalar yuzunden oglusumun kova olmasini istemedim
inat edip koç olana kadar kalmasın da içerde
benim oğlan çok inatbaliktan baska şansi yok. en fazla 15 gun daha kalabilir iceride
ben de doktora sordum bebek kanala girmis mi diye. o ultrason bulgusu degil muayene bulgusu, ultrasonda goremeyiz dedi. alttan muayene de etmedi. ne durumda bilmiyorum yanibenim oğlan çok inat
yada yeri çok rahat
kanala bile inmemiş daha
cok sevindimarkadaşlar dun dr muayenem vardı inanamadım 3 cm acılmam varmış çok mutlu oldum dr bir hafta falan böyle devam edersin dedi ama sabah birde baktım nişanım gelmiş:)
ilk ogluşta nişandan 15 saat sonra sancılarım başlamıştı değişik duygular içindeyim dualarınızı bekliyorum çokta korkuyor bebişimi kucağıma alır saglıkla dönerim inşallah:) sonrada doğum hikayemi yazarım bu arada ilk defa epidural alacam umarım güzel olur herşey:)
yok ultrasonla baktıben de doktora sordum bebek kanala girmis mi diye. o ultrason bulgusu degil muayene bulgusu, ultrasonda goremeyiz dedi. alttan muayene de etmedi. ne durumda bilmiyorum yanidoktor sana alttan muayenede mi soyledi kanala inmedigini?
cok sevindimbir avazda kurtulursun ins.
ben de kocama sorup duruyorum karnim inmis mi karnim inmis mi diye. biz bu gidisle kafayi bozucazyok ultrasonla baktı
kanala inmiş mi dedim yok daha inmemiş dedi
nst falan temiz çıkınca alttan da muayene yapmadı
zaten hıçkırıklarını kasıklarımda hissediyorum
bazen alttan vuruyordu ama dr öyle deyince iyice kestim umudumu
göğsünün altına elini dik olarak koy parmaklarını birbirine yapıştır yani :)))ben de kocama sorup duruyorum karnim inmis mi karnim inmis mi diye. biz bu gidisle kafayi bozucaznişan gelsin diye beklemekten elim kanasa sevinir oldum
iki parmak bile düz durmuyogöğsünün altına elini dik olarak koy parmaklarını birbirine yapıştır yani :)))
4 parmak düz durunca karnın iyice inmiş demekmiş
Bu arada avatarimdaki benim kızım telefondan girdiğim için resim koyamadim. Bari oraya koyayim dedim. Biraz sinirli çıkmış :-D resim çekilmeyi sevmiyor ne zaman çekmeye kalksam ağlıyo:-D
merhaba,şu an 38+6 haftalik hamileyim,mumkun degil uyuyamiyorum cunku yarin sabah sekizde kizima kavusuyorum :) su an karnimda sanki 4 saat sonra cikacagini biliyomus gibi beni itekleyip duruyo :) baska seyler dusunerek uykuya dalmam imkansiz cunku hareketleriyle surekli hatirlatiyo kendini..bebegim biraz kilolu,artik ultrason aleti dogru bi olcum yapamadigi icin su an kac kilo bilmiyorum,spinal sezaryenle dunyaya gelecek.hic korkmuyorum sadece heyecanliyim sanki midemde kelebekler ucusuyo..ne yapcam ona ilk kez baktigimda acaba?esim su an yanimda uyuyo,onu seyrediyorum..yattigimdan beri dua ediyorum Allah'a,aslinda daha cok sukrediyorum,bana esimi verdi iyi bi aile verdi saglik verdi daha ne versin?ben de hepiniz gibi sansli kullardan oldum bana da bi evlat verdi..cok garip duygular icindeyim yani ..sizi arada bi takip ediyorum aranizdaki dostluga imreniyorum,dilerim hep boyle destek icinde olursunuz ..ne deyim daha fazla kafanizi sisirmeyim,herkese hayirli dogumlar,hayirli evlatlar nasip olsun :)
Arkadaşlar ben 32. Haftada doğum iznine ayrıldım, 27 şubatta bitiyor 8 haftalık doğum öncesi iznim.
bebek o zamana kadar gelmezse raporumu uzatmam gerekecek, bunun adı da sanırım post mature raporuymuş,. Aramızda bunu alanlar ya da bilenler var mı? Bu raporu almak için illaki muayeneye gidip ultrasona girmek ve 40. haftanın içinde olduğunu göstermek gerekir mi yoksa mesela eşimizi göndersek doktora onun hazırlayabileceği birşey mi onu merak ediyorum.
selam kızlar nasılsınız doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum bebekleriyle ve eşleriyle mutlu huzurlu bir yaşam sürerler inşalah oğluşum şimdi uyuyor bugün 20 günlük oldu geceleri pek uyumasada günler onunla çok güzel geçiyor galiba 5 senenin acısını çıkarıyor paşam
selam kızlar nasılsınız benim hayatım çok tempolu geçiyor iki çocuk hem çok zor hemde çok keyifi bu arada
bana dua edin doğum sonrası fıtık oldum yani iç dişkişlerim açılmış tekrardan ameliyat olacağım
arkadaşlar dun dr muayenem vardı inanamadım 3 cm acılmam varmış çok mutlu oldum dr bir hafta falan böyle devam edersin dedi ama sabah birde baktım nişanım gelmiş:)
ilk ogluşta nişandan 15 saat sonra sancılarım başlamıştı değişik duygular içindeyim dualarınızı bekliyorum çokta korkuyor bebişimi kucağıma alır saglıkla dönerim inşallah:) sonrada doğum hikayemi yazarım bu arada ilk defa epidural alacam umarım güzel olur herşey:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?