2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

hacopoli sen kaç haftalık oldun

Al benden de o kadar. Ben de her tuvalete giriste milli piyango heyecani yasiyorum resmen. Halim o kadar kotu ki gelen akintinin renk tonunu bile hassasiyetle inceliyorum. Bunun ardindan kan gelir mi filan diye. Ne nisanmis be!

kumpirella post mature raporu aldın mı
bize de ondan gerekecek galiba
dr unla görüştün mü, verecek olan o
belki kontrole gitmeden verir

maşallah barekallah
sagol canım
Al benden de o kadar. Ben de her tuvalete giriste milli piyango heyecani yasiyorum resmen. Halim o kadar kotu ki gelen akintinin renk tonunu bile hassasiyetle inceliyorum. Bunun ardindan kan gelir mi filan diye. Ne nisanmis be!
oyyy kuzum dogurunda sızın kuzuları da sevelım valla cok kızıyorum bu annelere doguran ortdan kayboluyo bızde dogurduk yaaaaw!!!

dogum yapmayan arkadaslar bebislerimiz balik burcu olucak mutluyum valla aslinda burclarla hiiic alakam ilgim yoktur ama tanidigin kovalar yuzunden oglusumun kova olmasini istemedim

Bence de canim, kova erkekleri fena. Ben de istemiyordum kova olmasini. gerci benim bebegim kiz, kadini erkegi farkli oluyor.
Simdi esim balik burcu, kizim da balik olacak. Sikayetci degilim.en yakin arkadaslarim hep balik burcu olmustur, insallah kizimla da iyi anlasirim. Ben daha cok yil sonunda dogmayacak olmasina seviniyorum cunku yil sonunda dogan cocuklar kapasiteleri yeterli degilse okulda zorlaniyorlar, bazen birkac ay bile norolojik olarak farklilik gosterebiliyor ve desteklenmelerini gerektirebiliyor. Bu da bizim ekstra yorulmamiz demek.

Son düzenleme:
hacopoli sen kaç haftalık oldun

kaç haftalık mı hafta kalmadıki 40+3 teyim.

kızlar ben aldım o rapordan daha doğrusu doktoruma söyledim eşim gidip aldı. sizin gitmenize gerek yok yani. okula da arkadaşla gönderdim.

Yok canim ya almadim henuz rapor,zaten bittigi gun almam lazim, benim izin 27 subatta bitiyor dogum oncesi izni. Doktoruma soyleyeyim de hazirlasin bari. Ama illa hastane olmasi gerek sanirim, muayenehane degil.
ben bu tur raporlari hep calistigim hastanedeki doktor arkadasimdan aldim (dogumu baska doktorla yapicam)bugun arkadasimi aradim, bu konuda hicbir bilgim yok,daha once boyle bir rapor hic vermedim,sen ogren bir arastir dedi. Demek ki herkes 40 hafta icinde dogurmus, ne beceriksizim yahu dedim kendi kendime. Iyice uyuz oldum.

canım eskıden dı o 4+4 te 66 aylıklar 1e baslayacak ya sınıfın en kucuklerı ocak ve subat dogumlular olacak terse dondu yanı agustostan aralıga doganlar sanslı yani

Kizlar tel.den girdim alinti zor oluyor.ama cok guldum milli piyango misali nisan bekleme olayina bende bugun yuruyus yaptim apartmanin merdivenlerine inip ciktim belim agridi heh dedim yasasin basliyo dedim ama yorgunluktan belime vurmus gecti sadist oldum diye dusunuyorum aci cekcem sanci cekiyorum diye seviniyorum gulsem mi aglasam mi bilmiyorum esim bandirma da her aradigimda geluyim mi dogum basladi mi diyo cuma kontrolum var bakalim dr.ne dicek

özlem bu yazdıklarında kendimi görüyorum ve o kadar yakın hissediyorum ki sana anlatamam. bugün annemle pazara çıktık, yürürken sancı ve kasılmalarım çok fazla oluyor, ben ağır ağır yürüyebildim. annem kızım sen eve git olmaz böyle dedikçe ben "yok yürümem lazım" deyip duruyorum. sancı oldukça, merdiven çıktıkça, belim ağrıdan koptukça, evde egzersiz yaptıkça nişanım gelecek sanıyorum ve seviniyorum, sıyırmaya başladım sanırım. birşey olduğu da yok, hani akıntımın rengi bile gayet saf, hiçbir emare göremiyorum. buraya okan10 un attığı gibi nişanım geldi mesajı girebilmeyi o kadar istiyorum ki.

gerçekten aynı ya yürürken annemde dönelim dedi yok yürücem dedim eve geldim merdivenleri inip çıktım bikaç kere hatta en alt merdivende 2li in çık step tahtasında yapılan hareketleri yaptım 2 merdiven daha fazla yorulayım diye :)) bir ara tel.den netim gitti ay nişanım gelse nasıl haber vercem dedim :) birde kendimi çok dinler oldum acaba sancım var mı felann ayy artık oğlumu kucağımda görmek istiyorum biyandan da acaba bu sezeryanla mı bitcek diye düşünüyorum

Merhaba kızlar, uzun zamandır giremedim artık vakıt bulmak cok zor :)
Cunku bende ogluma kavustum simdi zor uyuttum fırsattan yararlandım
18 subat gunu ( kova burcunun son gunu,en cok ıstedigim burctu balık olmasını istemiyordum allahım istegimi duydu)
Oglumu kucagıma aldım. Ultrasonlarda 3400 gr olan bebegım 2800 gr dogdu.
Aksamdan baslayan once saatte bir sonra yarım saatte bir ve sabah ezanında 15 dklara dusen sancılarım vardı oyle bir sancıkı bir an vuruyo 30-40 sn suruyo ve geciyo. Dedim heralde bunlar gercek sancılar doktorumu aradım ve hemen hastaneye gitmemi soyledı.
Doktorum muayenesınde 2 cm olan acıklıgıma sadece sancıya destek olması amacıyla cok ufak dozajda induksiyon yapıldı. Zaten pekde gerek yoktu yapmadan once 5 dklara dusmustu sancım. Ve sonrası anlatılamaz acılar bır kontrolde 3-4 cm bı kontrolde 7-8 cm okadar hızlı ilerlediki o dayanılamaz acılar okadar zorduki yasamayan gercekten bılemez . Hemen dogumhaneye alındım artık takatım kalmamıstı aglamaktan bagırmaktan cok bitkin dusmustum yardım edın diyodum allahıma yalvarıyordum resmen bıran evvel bıtsın diye cok fenaydı cok cok.
Ikınmalara gucum yetmedi ebeler oyle bastıryorduki ebelerin ustunu basını parcaladım zaten. En kuvvetli sancıda cok buyuk derin nefes almam gerekiyordu bir ıkı kere yapmaya calıştım ama sonkiler aman allahım artık ölüyorum dedim
Ama sonunda oglumu gordugum an, aglaya aglaya bakıyordum gozlerıne.
Sonrası epizyo gercekten o da cok acı veren bır sey. Goguslerımden ilk dakikalarda inat etti oglum sut varken alamadı bir turlu
İnatla ve ısrarla ugrasıyorum emzırmeye sız sız olun sakın pes etmeyın mamayı alıştırmayın hastanede ilk gun aldı oglum cunku kan sekeri düstü. Simdi baya alıştıık fakat yasayanlarınız varsa bilir belki koltuk altında sertlik beze gıbı bırsey yasayanınız varmı şimdi onun sebebini merak ediyorum.
Dilerim hepiniz yavrularınıza saglıkla ve kolaylıkla kavusursunuz. Dunyaya bır daha geldim.Tum acılara deyiyor onun kokusuyla yasamak.

yatmak bile iskence oldu artikgece 40 kere uyanmisimdir heralde. saga yatiyorum rahat edemiyorum sola yatiyorum rahat edemiyorum. donebilmek zaten ayri bi dert. belim agrimis sabaha kadar. allah tum hamilelere kolaylik versin...

kızlar selm bebek olduktan sonra vakit bulup buraya bakamadım. kızım 15 günlük oldu ve ben daha yeni göz atıyorum, herkesler iyidir umarım. kaç aydır sürekli girip sohbet edince eksikliğiinizi hissettim gerçekten, özellikle meltem senin tavsiyelerini özledim doğrusu. Acemi ve de beceriksiz bir anne olarak tavsiyelerinize çok ihtiyacım var arkadaşlr. Ya ben hala annemin evindeyim kandi evime dönmek istiyorum artık çok sıkıldım ve o kadar özledimki evimi, kocamı anlatamam. Ama bebişimin biraz daha büyümesini bekliycem inşallah 1 aylık olunca gitmeyi düşünüyorum. Ha bire ağlayıp duruyorum zaten, ben nası bakcam tek başıma oturduğum şehirde kimsem yok. Bide iş güç bebek hepsinin nası üstesinden gelcem diye düşünüp duruyorum.. Lohusalıktan heralde gözyaşım vara yoğa akıyo. Bide kocamı da özledim onun da etkisi var. Gerçi bebişimi kucağıma alınca herşeyi unutuyorum ama.. 15 günlük olduk ama hala gündüz uyuyup gece zar zor uyuyabiliyoruz, sizinki de öle mi. Bide altını değiştirirken kıyameti koparıyor, anlam veremiyorum o kadar ağlamasına.. uykudan kalkınca değiştiriyorum altını siz nezaman değiştiriyosunuz.. yardım ederseniz sevinirim. Fırsat bulunca gene gelirim. Herkesi öpüyorumm.. Doğum yapcak arkadaşların Allah yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…