2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
yatmak bile iskence oldu artikgece 40 kere uyanmisimdir heralde. saga yatiyorum rahat edemiyorum sola yatiyorum rahat edemiyorum. donebilmek zaten ayri bi dert. belim agrimis sabaha kadar. allah tum hamilelere kolaylik versin...

aynen canım, gece ben de aynı rahatsızlıkları yaşıyorum. inleye inleye bir taraftan bir tarafa dönerken hareketlerim belgesellerde izlediğim su aygırlarını hatırlatıyor bana, aynı hantallıkla dönüyorum sanki

hayırlı olsun bebegın canım koltuk altındakı bezeyı bende yasadım sut ınınce oluyor bebek boaşaltamadıgı ıcın dıkkat et ıltıhaba cevırebılır hemıre bana bol bol ılık banyo ve koltuk altına cıcak kompress onerdı
canım endıselerını anlıyorum benım 2. cocugum olmasına ragmen o acabalar bende de oldu ama gecıyor ;
gecenlerde de soyledım herkes kendı evladına em mukemmel seılde bakabılecek kapasıtedır unutma , evde bırılerı varken bu cevher ortaya cıkmıyor o kadar, ıs basa dusunce 40 yıldır bebek bakıyomus gıbı olacaksın
gece gunduz ayrımı yapamıyordur uyku uyanıklık duzenını yavas yavas sen degıstıreceksın 40 cıkınca sana tavsıyem gece bebekle konusmayın ısıgı acmayın alt degıstırmeyın sadece emzırıp yatırın oyun oynamayın

ınan ben ılk oglum dogdugunda 20 yasındaydım ve tecrubesızdım ama yıne de tek basıma baktım kımseden fayda gormedım yapabılırsın sana guvenıyorummm

ben şubat diye hesaplarken 20 ocakta doğum yaptım çok şükür

doğum yapacak arkadaşlara hayırlı sağlıklı bir doğum dilerim hiç korkmayın doğum çok güzel o acıyı çekince bebişlerimizin değerini daha çok anlıyoruz.. acı çekmeden doğum yaptıgınızı düşünsenize hiç değeri kalırmı .. hem o kadarda kötü değilmiş anlatıldıgı kadar yokmuş sakin olduktan sonra çok başarılı geçer emin olun yani herşey sizin elinizde.. normal doğum kadar güzel bişey olamaz tabi dikiş olmasa.. elinizden geldiği kadar dikişsiz olmaya bakın hemşire veya doktorla daha önce görşün dikiş istemediğinizi belirtin çünkü bazı hemşire doktorlar kolaya gelsin diye hemen dikiş gereği duyuyorlar bana 7 tane yapıldı ve gerçekten kötüydü doğumdan bile zordu..atıldıgı zaman değil eve gelince işkence başlıyor

aynenya çok zor geçti heleki son 10 gün ne oturabiliyordum ne kalkabiliyor nede yatabiliyordum işkence gibi bişeydi son 2 gün zaten uykusuz geçti sancılar vs. çok şükür atlattım inşallah sizlerde atlatırsınız ben hiç geçmicek doğuramicam diyordum nasıl geçti bende anlamadım oğlum şu an 1 aylık ve çooooooooook tatlı

1 oglum 1.5 yasında diger oglum 13 günlük cok zorlanıyorum kızlar ikiside bebek sayılır bide allahtan artık kıskanmıo sevio öpüo kardesini ama strestenmi neden bilmiyoprum sütüm cok az iki gögsümü emdirmeme ragmen aglıo üstüne 60 ml mama yapıyorum yiyor ve susuyor sütüm 3.cü gün geldi ve 4.cü gün komple gitti 1 haftadr yoktu resmen cok sükür pes etmedim emzir emzir azda olsa gelio sütüm yine mama yiyor ama artar insallah yoksa mama işi benm psikolojimi bozdu annelik yapamıyorum gibi bir his oluo benm gibi sütü az olanlar artırabildimi nasıl arttı yoksa artmıcakmı hep bölemi olcak yardm edin lütfen

merhaba kızlar,sabah kontrolümüz vardı muayene ettin geçen hafta iki cm kadar açılma vardı bugünde baktı 3 cm açılma var dedi yarın sabah beşte gelin yatışınızı yapıp başlatalım doğumu dedi belki sancın olur geceden gelirsiniz dedi.apidural olcak sancım olmadığına göre suni sancı verecekler sanırım.öyle aptallaştım ki o ana hiç bir şey soramadım öyle koyun gibi çıktık odadan ama çok korkuyorum enişeleniyorum.3.800 gr olmuş oğlum.suni sancıdan korkuyorum bir terslik olur die kendiliğinden gelmesini beklesek olmuyormuydu acaba bu arada 39 +2 deyim.eve geldik ağla ağla içim boşaldı,hem kavuşmak istiyorum hem korkuyorum,aklınıza gelirse dua edin kızlar allah sağlııklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin birde aynı durumu yaşayan varmı yani 3cm açılması olup sancısı olmadan doğuma giden

slm canım okuyunca yazmak istedim benimde snein gibi 2-3 gün sütüm gitti ilk günler gecelri 2 kere üstümü değişirdim akardı sağardım böyle falzaığı ama stres can sıkıntısı sütümü kesti bende tatlıya saldımdırdım hani ama tek başına tatlı bir işe yaramıyo kesinlikle sadece kkilo oluyo ben günlük marul yiyiuyorum üzeirne 1 lt su içiyorum her sabah kahvaltıda kesinlikle pekmez ve helva yiyorum tatlı çay gün içerisinde rezene içiyorum yemekelrine çok dikkat et öğünlü ye ve üzeüne mutlaka bol su iç gece al yanna her emzirme sonrası iç yat birde ben incir kayısı üzüm hoşafı yapıyorum oda çok güzel süt yapıyo üzeirne çok güzel su içiroyo irmik helvası çok güzel süt yapıyo dediler bende dün yaptım denedim şidilik sütüm eskisi gibi nerdeyse bu şekilde yap canım inş gelir dua edicem sana o anki hislerini bizden başkası bilemez nasıl üzüldüm sütüm gidince stres yapmaam gerek bilyorum ama gelde yapma çocuğum boş boş çektikçe nasıl yapmıyım sen yedikelrine dikkat et bakalım inş işe yarar canım :26:

canım ben de bu hafta içerisinde bebek gelmezse aynen senin durumunda olacağım. çok iyi anlıyorum seni. doktorun beklememe sebebi bebeğinin 3900 gr olması, 4 kg ı geçmeden doğurman için yapıyor doktorun bunu. benim doktorum da normalde beni sıkı takiple 41. haftaya kadar bekletecekti, ama 39. hafta muayenesinde bebek 3600 gr gözükünce bekletmemeye karar verdi, haftaya biz de karar vericez artık suni sancı mı sezaryen mi olacak diye. yine sende açılma varmış, bence nst temiz, hiç sancı yok, bildiğim kadarıyla açılma da yok.
dün suni sancı olayını konuştum kadın doğum uzmanı bir arkadaşım ve bir hemşire arkadaşımla. suni sancı olayı anladığım kadarıyla tamamen kişiden kişiye değişiyor, hemşire arkadaşım suni sancıdan çok kötü birşey olarak bahsederken(kendisi ilk doğumunu bu şekilde yapmış) doktor arkadaşım bebek kanala girdiyse ve açılma varsa bunun o kadar kötü olmadığını, farklı farklı yollarla yapılabildiğini ve doğumu hızlandırdığını söyledi. seninki gibi durumlarda yani açılma olduğunda suni sancı daha çabuk ve iyi sonuç veriyormuş. ama bebek kanala girmemişse daha çok zorluyormuş. sanırım ben de bu duruma göre karar vericem. sakin olmaya çalış, belki umduğundan kolay olur herşey. doktoruna güven.

bende niye yok bunlar horul horul uyuyorum yarın 7.30 da hastanede olmam gerekiyor. umarım uyanıp yetişebilirim

canım üzülme bu kadar bi arkadaş yazmıştı zehir vermiyosun ya bebişine onun için yine herşey. bide unutmamak gerek biz ne yaparsak yapalım herşey olacağına varıyor. elimizden birşey gelmiyor. üzülünce daha olumsuz etkileniyoruz. moral moral moral gül bakıyım

evet canım ya dediğin gibi kilosu daha artarsa normal doğum zor olur die sanırım,evet açılma var sabah açılmaya tekrar bakacaklar nstye bu hafta bağlamadı bile epidural olacağı için sancıyı belki pek hissetmem aama çok tuhaf hissediyorum kendimi,eve gelip ağlayınca eşim diyorki rahatlican işte bebeğimiz kucağımızda olacak diyor bende kurtulmak istemişyorum ki diyorum gülermisin ağlarmısın :)hım birde dr kafası iyice inmiş aşağıya dedi

kızlar bende sizin durumunuzdayım 40+4 deyim yarın 7.30 da hastanedeyim. kumpirella dediğin gibi 3-4 cm açılma varsa bebekte kanala girdiyse suni sancının kötü birşey olmadığını belirtti doktorum. normal sancıyla gelsende doğum hızlansın diye suni sancı vereceğim ben sana dedi. eğer normal doğum olacak gibi değilse suni sancı vermek işkence olur senin için o yüzden önce muayene edecek baktı açılma var suni sancı yoksa sezeryan. sezaryanda da epidural olmamı istiyor ama ben iğnenin belden yapılmasına korkuyorum. doktorumda bebeğini göreceğin ilk anı kaçırmak mantıklı değil diyor. zaten doğuma 3 doktor giriyorlar bi ekipler. artık yarın ne yaşayacaksam yaşayacam allaha emanet

sagol canım evet bende 3.cü gün cok geldi masallah ama stres yaptım bazı konuları esime yansıtmamak için içime attm düşün düşün bir baktm gögsüm yumusacık olmus bos ama cok sükür azda olsa getirebildik yazdıklarn için sagol rezene bende içiyorum insalah bol bol gelir sütümüz tüm anneleri süt stresine koymasın rabbim cok üzücü bebegini doyuramama düşüncesi

canım sutunu artrmak ıstıyorsan ılk ıs psıkolojını duzelteceksın , bu sut olayı cok narın ve kırılgan sınıre strese gelmıyor 2. olarak ta gun ıcınde 3lt su humana steel tea kmposto corba v.b besleneceksın ben sabahları tahın helvası yıyorum buyuk marketlerde ve ebebek te sut yapıımın artırıcı malt ıcecegı ve meyve suları var humana steeltea ıle bunları dr um tavsıye ettı ben gecenlerde balık yedım ınanılmaz sut yaptı tesadufmu bılmıyorum

hayırlısı ıle al kuzunu koynuna hayırlı dogumlar

normal olursa epidural almicakmısın ?dediğin gibi canım ya allaha emanet ,inanamıyor insan 40 hafta geçti doğum zamanı geldi,çok heyecanlı ama böyle birileriyle paylaşınca insan rahatlıyor çok sağolun kızlar içim azcık da olsa rahatladı

[/QUOTE]kızlar ben aldım o rapordan daha doğrusu doktoruma söyledim eşim gidip aldı. sizin gitmenize gerek yok yani. okula da arkadaşla gönderdim.[/QUOTE]

canım benim de o rapordan almam gerekecek galiba, 25 şubatta iznim bitiyor. ve şu an ne sancı ne nişan olduğu için umut yok gibi :) o raporu alınca doğum sonrası iznimiz azalmıyor değil mi? bir de biz doğum öncesi izin olarak 2 ay kullandık ya yasa çıktığı takdirde başta kullanmadığımız 1 aylık izni sonraya ekletebilecek miyiz acaba, bir bilginiz var mı?

canım ben aslında en çok epiduralden korkuyorum. iğne olayı beni çok geriyor ama artık yarın yaşayacaklarıma göre karar vereceğim çünkü şu anda normal mi sezeryan mı olacağım bile belli değil artıl allah kerim düşünmüyorum. düşünmek çözüm olmuyor doktoruma güveniyorum o ne derse onu yapacağım.

kızlar ben aldım o rapordan daha doğrusu doktoruma söyledim eşim gidip aldı. sizin gitmenize gerek yok yani. okula da arkadaşla gönderdim.[/QUOTE]

canım benim de o rapordan almam gerekecek galiba, 25 şubatta iznim bitiyor. ve şu an ne sancı ne nişan olduğu için umut yok gibi :) o raporu alınca doğum sonrası iznimiz azalmıyor değil mi? bir de biz doğum öncesi izin olarak 2 ay kullandık ya yasa çıktığı takdirde başta kullanmadığımız 1 aylık izni sonraya ekletebilecek miyiz acaba, bir bilginiz var mı?[/QUOTE]

yok canım doğum sonrası iznimiz azalmıyor. ama hiç boşluk olmadan yani 26 şubatta raporu alman gerekiyor. diğer konuyu bilmiyorum zaten 6 ay yasasında 3 ay öncesi 3 ay sonrası mantıklı değil. bence 2 ay önce 4 ay sonra olur gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…