- Konu Sahibi papatya3459
-
- #41.861
yatmak bile iskence oldu artikgece 40 kere uyanmisimdir heralde. saga yatiyorum rahat edemiyorum sola yatiyorum rahat edemiyorum. donebilmek zaten ayri bi dert. belim agrimis sabaha kadar. allah tum hamilelere kolaylik versin...
hayırlı olsun bebegın canım koltuk altındakı bezeyı bende yasadım sut ınınce oluyor bebek boaşaltamadıgı ıcın dıkkat et ıltıhaba cevırebılır hemıre bana bol bol ılık banyo ve koltuk altına cıcak kompress onerdıMerhaba kızlar, uzun zamandır giremedim artık vakıt bulmak cok zor :)
Cunku bende ogluma kavustum simdi zor uyuttum fırsattan yararlandım
18 subat gunu ( kova burcunun son gunu,en cok ıstedigim burctu balık olmasını istemiyordum allahım istegimi duydu)
Oglumu kucagıma aldım. Ultrasonlarda 3400 gr olan bebegım 2800 gr dogdu.
Aksamdan baslayan once saatte bir sonra yarım saatte bir ve sabah ezanında 15 dklara dusen sancılarım vardı oyle bir sancıkı bir an vuruyo 30-40 sn suruyo ve geciyo. Dedim heralde bunlar gercek sancılar doktorumu aradım ve hemen hastaneye gitmemi soyledı.
Doktorum muayenesınde 2 cm olan acıklıgıma sadece sancıya destek olması amacıyla cok ufak dozajda induksiyon yapıldı. Zaten pekde gerek yoktu yapmadan once 5 dklara dusmustu sancım. Ve sonrası anlatılamaz acılar bır kontrolde 3-4 cm bı kontrolde 7-8 cm okadar hızlı ilerlediki o dayanılamaz acılar okadar zorduki yasamayan gercekten bılemez . Hemen dogumhaneye alındım artık takatım kalmamıstı aglamaktan bagırmaktan cok bitkin dusmustum yardım edın diyodum allahıma yalvarıyordum resmen bıran evvel bıtsın diye cok fenaydı cok cok.
Ikınmalara gucum yetmedi ebeler oyle bastıryorduki ebelerin ustunu basını parcaladım zaten. En kuvvetli sancıda cok buyuk derin nefes almam gerekiyordu bir ıkı kere yapmaya calıştım ama sonkiler aman allahım artık ölüyorum dedim
Ama sonunda oglumu gordugum an, aglaya aglaya bakıyordum gozlerıne.
Sonrası epizyo gercekten o da cok acı veren bır sey. Goguslerımden ilk dakikalarda inat etti oglum sut varken alamadı bir turlu
İnatla ve ısrarla ugrasıyorum emzırmeye sız sız olun sakın pes etmeyın mamayı alıştırmayın hastanede ilk gun aldı oglum cunku kan sekeri düstü. Simdi baya alıştıık fakat yasayanlarınız varsa bilir belki koltuk altında sertlik beze gıbı bırsey yasayanınız varmı şimdi onun sebebini merak ediyorum.
Dilerim hepiniz yavrularınıza saglıkla ve kolaylıkla kavusursunuz. Dunyaya bır daha geldim.Tum acılara deyiyor onun kokusuyla yasamak.
canım endıselerını anlıyorum benım 2. cocugum olmasına ragmen o acabalar bende de oldu ama gecıyor ;kızlar selm bebek olduktan sonra vakit bulup buraya bakamadım. kızım 15 günlük oldu ve ben daha yeni göz atıyorum, herkesler iyidir umarım. kaç aydır sürekli girip sohbet edince eksikliğiinizi hissettim gerçekten, özellikle meltem senin tavsiyelerini özledim doğrusu. Acemi ve de beceriksiz bir anne olarak tavsiyelerinize çok ihtiyacım var arkadaşlr. Ya ben hala annemin evindeyim kandi evime dönmek istiyorum artık çok sıkıldım ve o kadar özledimki evimi, kocamı anlatamam. Ama bebişimin biraz daha büyümesini bekliycem inşallah 1 aylık olunca gitmeyi düşünüyorum. Ha bire ağlayıp duruyorum zaten, ben nası bakcam tek başıma oturduğum şehirde kimsem yok. Bide iş güç bebek hepsinin nası üstesinden gelcem diye düşünüp duruyorum.. Lohusalıktan heralde gözyaşım vara yoğa akıyo. Bide kocamı da özledim onun da etkisi var. Gerçi bebişimi kucağıma alınca herşeyi unutuyorum ama.. 15 günlük olduk ama hala gündüz uyuyup gece zar zor uyuyabiliyoruz, sizinki de öle mi. Bide altını değiştirirken kıyameti koparıyor, anlam veremiyorum o kadar ağlamasına.. uykudan kalkınca değiştiriyorum altını siz nezaman değiştiriyosunuz.. yardım ederseniz sevinirim. Fırsat bulunca gene gelirim. Herkesi öpüyorumm.. Doğum yapcak arkadaşların Allah yardımcısı olsun..
aynen canım, gece ben de aynı rahatsızlıkları yaşıyorum. inleye inleye bir taraftan bir tarafa dönerken hareketlerim belgesellerde izlediğim su aygırlarını hatırlatıyor bana, aynı hantallıkla dönüyorum sanki
yatmak bile iskence oldu artikgece 40 kere uyanmisimdir heralde. saga yatiyorum rahat edemiyorum sola yatiyorum rahat edemiyorum. donebilmek zaten ayri bi dert. belim agrimis sabaha kadar. allah tum hamilelere kolaylik versin...
1 oglum 1.5 yasında diger oglum 13 günlük cok zorlanıyorum kızlar ikiside bebek sayılır bide allahtan artık kıskanmıo sevio öpüo kardesini ama strestenmi neden bilmiyoprum sütüm cok az iki gögsümü emdirmeme ragmen aglıo üstüne 60 ml mama yapıyorum yiyor ve susuyor sütüm 3.cü gün geldi ve 4.cü gün komple gitti 1 haftadr yoktu resmen cok sükür pes etmedim emzir emzir azda olsa gelio sütüm yine mama yiyor ama artar insallah yoksa mama işi benm psikolojimi bozdu annelik yapamıyorum gibi bir his oluo benm gibi sütü az olanlar artırabildimi nasıl arttı yoksa artmıcakmı hep bölemi olcak yardm edin lütfen
merhaba kızlar,sabah kontrolümüz vardı muayene ettin geçen hafta iki cm kadar açılma vardı bugünde baktı 3 cm açılma var dedi yarın sabah beşte gelin yatışınızı yapıp başlatalım doğumu dedi belki sancın olur geceden gelirsiniz dedi.apidural olcak sancım olmadığına göre suni sancı verecekler sanırım.öyle aptallaştım ki o ana hiç bir şey soramadım öyle koyun gibi çıktık odadan ama çok korkuyorum enişeleniyorum.3.800 gr olmuş oğlum.suni sancıdan korkuyorum bir terslik olur die kendiliğinden gelmesini beklesek olmuyormuydu acaba bu arada 39 +2 deyim.eve geldik ağla ağla içim boşaldı,hem kavuşmak istiyorum hem korkuyorum,aklınıza gelirse dua edin kızlar allah sağlııklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin birde aynı durumu yaşayan varmı yani 3cm açılması olup sancısı olmadan doğuma giden
aynen canım, gece ben de aynı rahatsızlıkları yaşıyorum. inleye inleye bir taraftan bir tarafa dönerken hareketlerim belgesellerde izlediğim su aygırlarını hatırlatıyor bana, aynı hantallıkla dönüyorum sanki
1 oglum 1.5 yasında diger oglum 13 günlük cok zorlanıyorum kızlar ikiside bebek sayılır bide allahtan artık kıskanmıo sevio öpüo kardesini ama strestenmi neden bilmiyoprum sütüm cok az iki gögsümü emdirmeme ragmen aglıo üstüne 60 ml mama yapıyorum yiyor ve susuyor sütüm 3.cü gün geldi ve 4.cü gün komple gitti 1 haftadr yoktu resmen cok sükür pes etmedim emzir emzir azda olsa gelio sütüm yine mama yiyor ama artar insallah yoksa mama işi benm psikolojimi bozdu annelik yapamıyorum gibi bir his oluo benm gibi sütü az olanlar artırabildimi nasıl arttı yoksa artmıcakmı hep bölemi olcak yardm edin lütfen
evet canım ya dediğin gibi kilosu daha artarsa normal doğum zor olur die sanırım,evet açılma var sabah açılmaya tekrar bakacaklar nstye bu hafta bağlamadı bile epidural olacağı için sancıyı belki pek hissetmem aama çok tuhaf hissediyorum kendimi,eve gelip ağlayınca eşim diyorki rahatlican işte bebeğimiz kucağımızda olacak diyor bende kurtulmak istemişyorum ki diyorum gülermisin ağlarmısın :)hım birde dr kafası iyice inmiş aşağıya dedicanım ben de bu hafta içerisinde bebek gelmezse aynen senin durumunda olacağım. çok iyi anlıyorum seni. doktorun beklememe sebebi bebeğinin 3900 gr olması, 4 kg ı geçmeden doğurman için yapıyor doktorun bunu. benim doktorum da normalde beni sıkı takiple 41. haftaya kadar bekletecekti, ama 39. hafta muayenesinde bebek 3600 gr gözükünce bekletmemeye karar verdi, haftaya biz de karar vericez artık suni sancı mı sezaryen mi olacak diye. yine sende açılma varmış, bence nst temiz, hiç sancı yok, bildiğim kadarıyla açılma da yok.
dün suni sancı olayını konuştum kadın doğum uzmanı bir arkadaşım ve bir hemşire arkadaşımla. suni sancı olayı anladığım kadarıyla tamamen kişiden kişiye değişiyor, hemşire arkadaşım suni sancıdan çok kötü birşey olarak bahsederken(kendisi ilk doğumunu bu şekilde yapmış) doktor arkadaşım bebek kanala girdiyse ve açılma varsa bunun o kadar kötü olmadığını, farklı farklı yollarla yapılabildiğini ve doğumu hızlandırdığını söyledi. seninki gibi durumlarda yani açılma olduğunda suni sancı daha çabuk ve iyi sonuç veriyormuş. ama bebek kanala girmemişse daha çok zorluyormuş. sanırım ben de bu duruma göre karar vericem. sakin olmaya çalış, belki umduğundan kolay olur herşey. doktoruna güven.
merhaba kızlar,sabah kontrolümüz vardı muayene ettin geçen hafta iki cm kadar açılma vardı bugünde baktı 3 cm açılma var dedi yarın sabah beşte gelin yatışınızı yapıp başlatalım doğumu dedi belki sancın olur geceden gelirsiniz dedi.apidural olcak sancım olmadığına göre suni sancı verecekler sanırım.öyle aptallaştım ki o ana hiç bir şey soramadım öyle koyun gibi çıktık odadan ama çok korkuyorum enişeleniyorum.3.800 gr olmuş oğlum.suni sancıdan korkuyorum bir terslik olur die kendiliğinden gelmesini beklesek olmuyormuydu acaba bu arada 39 +2 deyim.eve geldik ağla ağla içim boşaldı,hem kavuşmak istiyorum hem korkuyorum,aklınıza gelirse dua edin kızlar allah sağlııklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin birde aynı durumu yaşayan varmı yani 3cm açılması olup sancısı olmadan doğuma giden
canım ben de bu hafta içerisinde bebek gelmezse aynen senin durumunda olacağım. çok iyi anlıyorum seni. doktorun beklememe sebebi bebeğinin 3900 gr olması, 4 kg ı geçmeden doğurman için yapıyor doktorun bunu. benim doktorum da normalde beni sıkı takiple 41. haftaya kadar bekletecekti, ama 39. hafta muayenesinde bebek 3600 gr gözükünce bekletmemeye karar verdi, haftaya biz de karar vericez artık suni sancı mı sezaryen mi olacak diye. yine sende açılma varmış, bence nst temiz, hiç sancı yok, bildiğim kadarıyla açılma da yok.
dün suni sancı olayını konuştum kadın doğum uzmanı bir arkadaşım ve bir hemşire arkadaşımla. suni sancı olayı anladığım kadarıyla tamamen kişiden kişiye değişiyor, hemşire arkadaşım suni sancıdan çok kötü birşey olarak bahsederken(kendisi ilk doğumunu bu şekilde yapmış) doktor arkadaşım bebek kanala girdiyse ve açılma varsa bunun o kadar kötü olmadığını, farklı farklı yollarla yapılabildiğini ve doğumu hızlandırdığını söyledi. seninki gibi durumlarda yani açılma olduğunda suni sancı daha çabuk ve iyi sonuç veriyormuş. ama bebek kanala girmemişse daha çok zorluyormuş. sanırım ben de bu duruma göre karar vericem. sakin olmaya çalış, belki umduğundan kolay olur herşey. doktoruna güven.
slm canım okuyunca yazmak istedim benimde snein gibi 2-3 gün sütüm gitti ilk günler gecelri 2 kere üstümü değişirdim akardı sağardım böyle falzaığı ama stres can sıkıntısı sütümü kesti bende tatlıya saldımdırdım hani ama tek başına tatlı bir işe yaramıyo kesinlikle sadece kkilo oluyo ben günlük marul yiyiuyorum üzeirne 1 lt su içiyorum her sabah kahvaltıda kesinlikle pekmez ve helva yiyorum tatlı çay gün içerisinde rezene içiyorum yemekelrine çok dikkat et öğünlü ye ve üzeüne mutlaka bol su iç gece al yanna her emzirme sonrası iç yat birde ben incir kayısı üzüm hoşafı yapıyorum oda çok güzel süt yapıyo üzeirne çok güzel su içiroyo irmik helvası çok güzel süt yapıyo dediler bende dün yaptım denedim şidilik sütüm eskisi gibi nerdeyse bu şekilde yap canım inş gelir dua edicem sana o anki hislerini bizden başkası bilemez nasıl üzüldüm sütüm gidince stres yapmaam gerek bilyorum ama gelde yapma çocuğum boş boş çektikçe nasıl yapmıyım sen yedikelrine dikkat et bakalım inş işe yarar canım :26:
canım sutunu artrmak ıstıyorsan ılk ıs psıkolojını duzelteceksın , bu sut olayı cok narın ve kırılgan sınıre strese gelmıyor 2. olarak ta gun ıcınde 3lt su humana steel tea kmposto corba v.b besleneceksın ben sabahları tahın helvası yıyorum buyuk marketlerde ve ebebek te sut yapıımın artırıcı malt ıcecegı ve meyve suları var humana steeltea ıle bunları dr um tavsıye ettı ben gecenlerde balık yedım ınanılmaz sut yaptı tesadufmu bılmıyorum1 oglum 1.5 yasında diger oglum 13 günlük cok zorlanıyorum kızlar ikiside bebek sayılır bide allahtan artık kıskanmıo sevio öpüo kardesini ama strestenmi neden bilmiyoprum sütüm cok az iki gögsümü emdirmeme ragmen aglıo üstüne 60 ml mama yapıyorum yiyor ve susuyor sütüm 3.cü gün geldi ve 4.cü gün komple gitti 1 haftadr yoktu resmen cok sükür pes etmedim emzir emzir azda olsa gelio sütüm yine mama yiyor ama artar insallah yoksa mama işi benm psikolojimi bozdu annelik yapamıyorum gibi bir his oluo benm gibi sütü az olanlar artırabildimi nasıl arttı yoksa artmıcakmı hep bölemi olcak yardm edin lütfen
hayırlısı ıle al kuzunu koynuna hayırlı dogumlarmerhaba kızlar,sabah kontrolümüz vardı muayene ettin geçen hafta iki cm kadar açılma vardı bugünde baktı 3 cm açılma var dedi yarın sabah beşte gelin yatışınızı yapıp başlatalım doğumu dedi belki sancın olur geceden gelirsiniz dedi.apidural olcak sancım olmadığına göre suni sancı verecekler sanırım.öyle aptallaştım ki o ana hiç bir şey soramadım öyle koyun gibi çıktık odadan ama çok korkuyorum enişeleniyorum.3.800 gr olmuş oğlum.suni sancıdan korkuyorum bir terslik olur die kendiliğinden gelmesini beklesek olmuyormuydu acaba bu arada 39 +2 deyim.eve geldik ağla ağla içim boşaldı,hem kavuşmak istiyorum hem korkuyorum,aklınıza gelirse dua edin kızlar allah sağlııklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin birde aynı durumu yaşayan varmı yani 3cm açılması olup sancısı olmadan doğuma giden
normal olursa epidural almicakmısın ?dediğin gibi canım ya allaha emanet ,inanamıyor insan 40 hafta geçti doğum zamanı geldi,çok heyecanlı ama böyle birileriyle paylaşınca insan rahatlıyor çok sağolun kızlar içim azcık da olsa rahatladıkızlar bende sizin durumunuzdayım 40+4 deyim yarın 7.30 da hastanedeyim. kumpirella dediğin gibi 3-4 cm açılma varsa bebekte kanala girdiyse suni sancının kötü birşey olmadığını belirtti doktorum. normal sancıyla gelsende doğum hızlansın diye suni sancı vereceğim ben sana dedi. eğer normal doğum olacak gibi değilse suni sancı vermek işkence olur senin için o yüzden önce muayene edecek baktı açılma var suni sancı yoksa sezeryan. sezaryanda da epidural olmamı istiyor ama ben iğnenin belden yapılmasına korkuyorum. doktorumda bebeğini göreceğin ilk anı kaçırmak mantıklı değil diyor. zaten doğuma 3 doktor giriyorlar bi ekipler. artık yarın ne yaşayacaksam yaşayacam allaha emanet
normal olursa epidural almicakmısın ?dediğin gibi canım ya allaha emanet ,inanamıyor insan 40 hafta geçti doğum zamanı geldi,çok heyecanlı ama böyle birileriyle paylaşınca insan rahatlıyor çok sağolun kızlar içim azcık da olsa rahatladı
ben de doktora sordum bebek kanala girmis mi diye. o ultrason bulgusu degil muayene bulgusu, ultrasonda goremeyiz dedi. alttan muayene de etmedi. ne durumda bilmiyorum yanidoktor sana alttan muayenede mi soyledi kanala inmedigini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?