2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhabalar
Çok şükür bebeğim dünyaya geldi spinal anestezi ile yaptım memnun kaldım bebişim 3550 olarak doğdu 4 gün sonra kontrole gittik 170 gr düşmüş kilosundan sadece anne sütü ile besliyorum malum sezeryan olduğundan sütümde gelmedi şuan tek sıkıntımız süt gelmesi için uğraş birde onca krem kullanmama rağmen meme uçlarım çok kötü oldu her sıkıntıya değer yeterki onlar sağlıklı olsun darısı sizlerin başına Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

aman canım üzülmemeye elindne geldiği kadar dikkt et eşinede yansıt gerekirse çünkü bu zamanda çok falza desteğe ilgiye ihtiyç oluyo insan benimde gelenimolmadı 5-6 gün eltim geldi yanıma ama geleselrdi daha rahat ederim diyorum çümkü kayımda geldi ne yatabildim ne birşey evin hali uykusuzluk yorgunluk neden oldu onalr gitti işelrimi yavaş yavaş yaptım eşimde saüğolsun desteğini hiç esirgemiyo gecleri çocuğa baktıki 1-2 saat uyuyayım diye öyle öyle 19 günlük olduk çok şkür herşey düzene giriyo morlin iyi olunca herleyde oluyo ama omazsa ne yersen yee malesef yaramıyo Allah yarıdmcımız olsun ne dyteyim inş hyırlısı olur hakkımızda kzuzularıma isteidğimiz gibi bakarız:26::26:

merhaba arkadaşlar benim bebegim mayısda dogacak bu 2. fakat ilkinde minik el pompası kullanmıştım.bu bebegimde elektirikli bi süt pompası almayı düşündüm sizler kullanıyorsanız ne kullandıgınızı ve görüşlerinizi belirtirmisiniz lütfen?????

Bana da cok iyi geliyor burada yalniz olmadigimi gormek, endiselerimi paylasacak birilerini bulmak. Hamile olmayanlarla konusunca anlamiyorlar cunku, herkeste ayni laflar:
1. Normal dogum yapan tipler; "Aman canim en iyisi normal dogum, sen israr et normal dogum yap, icin komple temizleniyor normal dogumda,daha kolay kilo veriyorsun"
2. Sezaryen yapan tipler: "hic o eziyeti cekmeye gerek yok,yattim kalktim bebegim oldu.orami burami kurcalayan yok, hem vajina sarkiyormus normal dogumda"
3. Bambaska takilan tipler: "amaaan oyle ya da boyle, cikacak o bebek bir sekilde, icerde kalan bebek var mi?"
hep bu sekilde cevaplar aliyorum.akil veren de ne cok. Sanki hersey normal seyrinde de is benim verecegim karara kaldi. Sanci yok, gelmiyor iste bebek, ne yapayim?
bu arada suni sanci alirsam ben de epidural istemeyi dusunuyorum. Ama doktorum epiduralin sanci azaltmanin garantili bir yolu olmadigi, bazi annelerin yine de sancinin zirvesini hissedebildigini soyledi.onu da paylasayim.

söylediklerine birebir katılıyorum kumpirella.
benim dr um da epidural in garanti olmadığını ve eğer ben çok istersem epidural yapacağını söyledi
ayrıca gece doğum olmaması şartıyla.
ben çatır çatır doğuracam galiba (yani sancım falan olur da oğlum normal yolla gelmek isterse :26:)
tansiyonum böyle yükseklerde dolanmaya devam ederse sezeryan olacam :26:
Rabbim hayırlısını versin ne diyeyim

Kızlar merhaba. Ben ne zamandır takip ediyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyo. İki çocuğum var çünkü. Bu üçüncü olcak. Burda sona kalanlar gibi benim de 40. Haftam doldu. BDT 22 Şubattı ama daha tık yok. Oğlum da 42. Hafta da doğmuştu ama doğarken kakasını yapmıştı o yüzden Dr bu sefer bu kadar bekletmem deyip duruyo. Hatta Dr yarından için erkenden gelin yatışınızı yapalım dedi ama en azından pztye kadar bekleyeyim diyorum. Of beklemek çok stresli. Allah hepimize kolaylıklar versin

kızlar ben aldım o rapordan daha doğrusu doktoruma söyledim eşim gidip aldı. sizin gitmenize gerek yok yani. okula da arkadaşla gönderdim.

canım benim de o rapordan almam gerekecek galiba, 25 şubatta iznim bitiyor. ve şu an ne sancı ne nişan olduğu için umut yok gibi :) o raporu alınca doğum sonrası iznimiz azalmıyor değil mi? bir de biz doğum öncesi izin olarak 2 ay kullandık ya yasa çıktığı takdirde başta kullanmadığımız 1 aylık izni sonraya ekletebilecek miyiz acaba, bir bilginiz var mı?[/QUOTE]

yok canım doğum sonrası iznimiz azalmıyor. ama hiç boşluk olmadan yani 26 şubatta raporu alman gerekiyor. diğer konuyu bilmiyorum zaten 6 ay yasasında 3 ay öncesi 3 ay sonrası mantıklı değil. bence 2 ay önce 4 ay sonra olur gibi geliyor[/QUOTE]

Evet canim dogru tahmin, yasa ciksa bile dogum oncesi 8 dogum sonrasi 16 hafta olacak, dolayisiyla dogum oncesinden aktarilacak bir izin yok. Su yasa bizim izinler bitmeden bir ciksa artik.bu kadar zor mu bunu duyurmusken yazisini hazirlayip yururluge sokmak?

allahın izniyle sağsağlim gel bebeğinle. en kısa zamanda iyi haberler bekliyoruz senden.

Öyle üzüldümkii allah sabır versin sedaya..son hazırlıklarımı tamamladım ben ama bi kere daha kontrol edip yatıcam..yarın uzun ve güzel bi gün olucak inşallaaahh..

Gunaydinnnn
Mucizem 11de doguma girecekti bugun guzel haberlerini aliriz insallah.
Baska dogum varsa da hep iyi haberler gelsinnnn, kuzulara kavusulsunnn

Selam kızlar ben sabah 7buçukda sezeryanla doğum yaptım. sanırım Şubatın ilk annesi benim burzu ve mucizemde doğum yapacaktı bugün allah yardımciları olsun.

herkes bebişleriyle beraber mutludur umarım bebişim uyanmak üzere. o uyanmadan kızımı sizinle tanıştırayımm. herkese sevgiler gönderiyoruzzz

bende merak ediyodum ALLAH yardımcısı olsun.bir an önce düzelir vede oğluyla çok güzel vakit geçirirler inşallah

Allah analı babalı büyütsün canım çok güzel bebişin maşallah

Senin de gözün aydın canım

arkadaşlar hepinize merhaba, oğlum tam 21 günlük oldu hepinize çok teşekkür edrim Allah razı olsun dualarınız içinn bugün ikimizde sağlıklıyız zorgünleri şimdilik atlattık doğum yapanların gözü aydın Rabbim sağlıklı, analı babalı uzun ömürler nasip etsin.Hala bekleyenlerimiz var Rabbim onlarada sğlıkla kucaklarına almayı nasip etsin çok güzel bi duygu anne olmak,o cennet kokusunu içine çekmek hiçbirşeye değişmem sizler naılsınz kızlar hepinizi çok özledimm onu farkettim gözlerim doldu bu sayfada bebeklerimizi dört gözle bekledik şimdi biçoğumuzun kucaklarında bugünümüze şükürlr olsunnn

senı cokkkkkkkkkkkkkkkk ozledım be gulummmm

selam hanımlar c.tesi genel anestezi ile bebeğimi kucağıma aldım o güünden beri dünyadan koptum herşey çok iyi geçti sadece emzirme sorunum var bebeğim emmek istemiyor süt göğüslerime indi ama kanallar açılmadığı için çekmiyor psikolojim bozuk gelgitler yaşıyorum ağlamak istiyorum sürekli çok mutsuzum emziremediğim için üstelik göğüslerimde çok ağrıyor boşalmadığı için bebeğim inatçı ve çok ağlıyor emzirmeye çalıştığım zaman mama veriyorum oda hazımsızlık yapıyor nasıl olacak hiç bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım

yok canım doğum sonrası iznimiz azalmıyor. ama hiç boşluk olmadan yani 26 şubatta raporu alman gerekiyor. diğer konuyu bilmiyorum zaten 6 ay yasasında 3 ay öncesi 3 ay sonrası mantıklı değil. bence 2 ay önce 4 ay sonra olur gibi geliyor[/QUOTE]

Evet canim dogru tahmin, yasa ciksa bile dogum oncesi 8 dogum sonrasi 16 hafta olacak, dolayisiyla dogum oncesinden aktarilacak bir izin yok. Su yasa bizim izinler bitmeden bir ciksa artik.bu kadar zor mu bunu duyurmusken yazisini hazirlayip yururluge sokmak?[/QUOTE]

ah keşke duyursalar yaza kadar okula dönmemem için 7 haftaya ihtiyacım var.bizim içimizde rahat etsin hem 3 çocuk diyolar hem şartları sağlamıyolar

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh

Allah abğışladın maşallah saana boncuk ya :=) Meltem bende emzik vermek istiyorum 2 tane aldım ama pek azında tutamıyor damaklı ve damaksız seçtim başka bir tane daha denesem mi sen ne almıştın yalancı emzik..

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh

maşallah, süphanallah meltem abla çok tatlı bir bebek.. emzik vermişsin ağzına ne zaman başladın vermeye.. benimde kayınvalidem sürekli söylüyo rahat edersin yalancı memeye alıştır diyo ama bende meme almaz diye vermek istemiyordum ama geceleri uyutmayınca düşünmeye başladım senin tavsiyelerin önemli benim için ne dersin alayım mı bende.. bu arada bizim 14. günümüz bugün

canııım gözün aydın geçmiş pek yapamadığım için doğum yaptığını bilmiyordum.. sezeryan mı oldun yoksa normal doğum mu.. bahardan hala haber yok bizde merakla bekliyoruz.. bu arada bizim 14 günümüz 10 kg gitti zamanla da gider inşallah ama şu an için önemli olan bebişlerimiz belli bir süre sonra spor da yapar veririz tüm kiloları allahın izni ile

ya mama vermek bişii değilde dediğin gibi fena alıştı meme emsin istemio yatıo üstüne oohhh uyuyo.ben oturup ağlıyorum.pompa aldım dün sağdım en sonunda biberonla süt verdim çocuk afalladı mama tadına alıştı tabi demiştir noolluoo biberonmu bu mememi :)) bugünde ona alıştı yine meme yok.şu an hala üstünde uyuyo yastık gibi kullanıyo.doktorunu aradım dedim kızım doymuyu aç parçalıyo kendini mama ver dedi çocuğu sakın aç bırakma daha tehlikeli diyo meme vermeyede zorla dedi.yani anlıcağın aynı durumdayız üzüle üzüle mama veriyorum ama bi yandanda süt sağmaya devam.sende bi dene canım azda olsa çıkıyo süt en azından anne sütü veriyorum tadımlıkta olsa

sağolun kızlar ruzgarda cok ıstekli değil emmeye ama ısrarla veriyorum dogdugundan beri ben nuk damaklı kullanıyorum anı kurtarıyor bazen memeyı emzik gibi kullanmak ıstıyor o zaman verıyorum yalancı emzıgı

bende özledimm cnmm rüzgar nsl?sen nslsn? salih alıştımı bebeğee kızlar ne alemde gökçeg esinu ve sayamadığım biçoğuu:)) hepinizi özldimm
ruzgar buyuyor teyzesi, salih bin sukur problem cıkarmadı, gokce ve esını dogum yaptı bızım tayfadan herkes dogurdu:)

canım ben philips aventin elektrikli pompasını aldım gayet güzel ve kullanışlı tavsiye ederim..keşke daha önce alsaymışım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…