2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhabalar sürekli okuyorum ama hiç yazmamıştım.bende şubat annesiyim hala doguramadım.bebegim aşağı bile inmemiş.aşağıya inmezse dogum çok zor oluyomuş diye duydum.benim gibi olan varmı?doktorum sezeryan yapmak istemiyor ama tam günü dolsun ertesi gün olmadı sezeryan yaparım dedi..normal dogumdan felaket orkuyorum.bide bişiy soracaktım.dogumdan bikaç gün önce farklı bişiyler oldumu vucudunuzda?

aa ayşecim yeni öğreniyorum hayırlı olsun canım Allah yardımcın olsun... sağlıcakla kucağına al inş.

oğluşum oldu olalı pek giremiyorum

Bebişlerine kavuşanların gözü aydın olsun...ALLAH analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah...

bu arada kavınvaldemler geldi eşimin tavrı değişti.erkeklerin ailelerin yanında neden daha katı kurallara bürünüyo hiç anlamıyorum eski eşimi çokk özledim kızlarrr loğusalıkla onun desteğine ihtiyacım varrr:26:

kendini bu kadar korkutma canım,benimde bdt aynı gözüküyor seninle.Bende bekliyorum ne zaman gelecek diye:) normal epidural olacak bi aksilik olmazsa,sezeryan olur falan demedi doktorum.Bir çok doğum hikayesi okudum sende okumussundur ki herkesin farklı yaşadıkları agrı eşigide farklı biraz rahat ol bence herseyin hayırlısını dileyelim Allahtan öyle olsun canım:)

mrb arkadaşlar hamileliğimin ilk başlarında sohbetlere katılabiliyordum sonra işe başlayınca giremez oldum.doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun,bebeklerini sağlıkla büyütsünler.doğum yapmayanları Allah tez zamanda kurtarsın...benim bebeğim doğalı 10 gün oldu.2.çocuğum.ilk çocuğum hastaneden çıktığımız gün su çiçeği oldu.9 gündür ayrıyız.kızlar bu su çiçeğinin bulaşıcılığı ne zaman geçer.bu konuda bilgisi olan var mı?inanın ayrı yerlerde perişan olduk...

meltem nasılsın oğluşun nasıl ben çok zordayım bebeğim son 2 haftadır sürekli çok zor bir bicimde ıkınıyor hiç ara vermiyor fıtık cıkmasından korkuyorum dr götürdük gazı var diyip herdefasın gaz ilçını değişiyor böyle kabızmışta kakasını yapamıyor gibi ne yapım senin mutlaka bir çözüm önerin vardır duacın olurum çok kötüyüm bebeğim her saniye acı cekişini izliyorum özelinede gönderdim
başka caresi olan varsa önerilere acığım

canım cevap yazdım

yok canım doğum sonrası iznimiz azalmıyor. ama hiç boşluk olmadan yani 26 şubatta raporu alman gerekiyor. diğer konuyu bilmiyorum zaten 6 ay yasasında 3 ay öncesi 3 ay sonrası mantıklı değil. bence 2 ay önce 4 ay sonra olur gibi geliyor[/QUOTE]

Evet canim dogru tahmin, yasa ciksa bile dogum oncesi 8 dogum sonrasi 16 hafta olacak, dolayisiyla dogum oncesinden aktarilacak bir izin yok. Su yasa bizim izinler bitmeden bir ciksa artik.bu kadar zor mu bunu duyurmusken yazisini hazirlayip yururluge sokmak?[/QUOTE]

canım ama ben haberlerde 3+3 diye izledim..
ama inş dediğiniz gibi 2+4 olur :)
bir de kızlar bu arada memurlar doğum parası alıyor mu?

Evet canim dogru tahmin, yasa ciksa bile dogum oncesi 8 dogum sonrasi 16 hafta olacak, dolayisiyla dogum oncesinden aktarilacak bir izin yok. Su yasa bizim izinler bitmeden bir ciksa artik.bu kadar zor mu bunu duyurmusken yazisini hazirlayip yururluge sokmak?[/QUOTE]

bir de kızlar bu arada memurlar doğum parası alıyor mu?[/QUOTE]

bir de kızlar bu arada memurlar doğum parası alıyor mu?[/QUOTE][/QUOTE]

canım evet memurlar doğum parası alıyor.eşim 180 lira olduğunu söylemişti.

slm kızlar.
doğum yapanlara dua ile başlayalım. Allah tüm bebekleri analı babalı büyütsün. annelerin sütü bol olsun.
bizim eve gelirsek 2 şubatta ikinci kızımıza kavuştuk. bu sefer normal doğum oldu. sonrası da çok rahattı. biraz bebeğin sarılığıyla ilgili lohusa problemleri yaşadım. emmiyor, uyuyor, sarılığı geçmiyor. ben de üzülüyorum, sütüm azaldı gibime geliyor. inşallah doyuyordur. 1 aylık olunca yapılacak kontrolü bekliyorum. ama iki çocuk anneyi çok zorluyor bilginiz olsun. ilk kızım 3 yaşında ve bebek doğduğundan beri ilgi isteği 3 kat arttı. bazen çok bunalıyorum. inşallah çabuk alışırız bu yeni düzene.
herkese selamlar

iyi akşamlar ..
Bende çok şükür 15 şubat cuma günü saat=8:50 de epidural sezaryanla oğluma kavuştum. Hakanım 3410 gr ve 52 cm doğdu. bu ara sürekli emme derdinde tabi. doğum yapan herkese hayırlı olsun bekleyenleride Allah kurtarsın inşallah

akşam üzeri bi telaş yaşadık bizde sancım gelmeye başladı. doktora gittik. nstye bağladı. sancı var ama düzenli değil muayene etti açıklık yok. yarına kadar bişey olmazsa kaçış yok sezeryan olacam. dualarınız bekliyorum kızlar umarım herşey kolay olur bizim için

16 şubatı 17 i şubata bağlayan gece kızım dünyaya merhaba dedi :) gerçekten de anne olmak çok güzel bir duyguymuş..ancak gecelerimiz hep uykusuz.bol bol rezene ve ısırgan otu çayı içiyorum hem sütüm artsın hem de bebişin gazı gitsin diye.ancak halen çok iyi ememiyor malesef oyüzden sütümü sağıp veriyorum ...sizde durumlar nasıl arkadaşlar? doğum yapanlar ne alemdesiniz,birbirimizle deneyimlerimizi paylaşalım..doğumu bekleyen arkadaşlara da şimdiden ağrısız sızısız doğumlar diliyorum..ve bebişlerini sağlıkla sıhhatle kucaklarına almalarını diliyorum..

kızlar ne zamandır yazamıyorum nasılsınız?
benim oğlum bugün 14 günlük oldu ona olan aşkım her geçen gün daha da artıyor. Annem ve eşim dışında kimseyle paylaşmak istemiyorum. Hele kayınvalidem kucağına alınca indirmek bilmiyor, sinir oluyorum. Ama abartıyor yani bebek uyuyor gene kucağında. Halbuki bebek uyuycak ki büyüycek dimi? ben de iki gündür öğle vakti -onun geleceği vakit- oğlumu uyutuyorum... Annem şimdilik yanımda o gidince umarım beni gıcık etmez.

yavaş yavaş sütüm artıyor sürekli humana içiyorum ve bolca su. ama dayanamadığım noktada mama da veriyoruz
Hoş mama verince hiç mutlu olmuyorum kendimi çok suçlu hissediyorum ama aç kalması da sarılık riskini arttırıyor... Yapcak bişi yok.

Kızlar buarada doğumdan önce alıpta kullanmaktan en keyif aldığım ürünler Tiny Love Ana kucağı ve emzirme minderi oldu. Hele sezeryanlıysan emzirme minderi resmen kurtarıcı. Şiddetle öneririm. Karışık yazıyorum farkındayım ama yoğunluktan kafam da karışık... :)

Emzik muhabbeti dönmüş ben de hem avent hem de chicco emzik aldım avent damaksız diğeri damaklı. Ama benim oğlumu emzikle kandırmak imkansız. illaki meme istiyor. Göğüs uçlarım mahvoldu sürekli lansinosh sürüyorum. Allahtan onu silmek gerekmiyor...

Oğlumla ilgilenmek dışında yaptığım hiç bişi yok. 2 haftadır bi kuaföre gidip kaşlarımı bile aldıramıyorum. Yakında safinaz olucam resmen. Ama daha çok küçük her istediğinde yanında olayım istiyorum miniğimin.

Kızlar şimdilik bu kadar yazıyorum foruma hergün girip okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor. Hepinizi öperim

sınır oldugun seye bende sınır olup aynı taktıgı uygulamıslıgım var

Canim senden haber almak cok guzel lohusalik bunalimi ile ilgili en cok korktugum sey bebegime karsi da ne hissedecegimi bilemeyecegim bir ruh haline girmek. Sen her gun bebegine olan sevginin arttigini yazmissin, bunu okumak iyi geldi. Kayinvalidenle ilgili bu coskuyu zaten bekliyorduk degil mi? ama sen de resmen pasif agresif takiliyorsun, o gelmeden uyutmak filan ;-) umarim zamanla rayina oturur hersey.umarim en kisa zamanda tum kontrolu eline alacak kadar hakim olursun birseylere ve gecis donemini cabucak atlatirsin.iyi bak kendine, seni ozluyorum.

sanırım geçmiş yapıp okumam gereken 30 sayfa kadar var. ne zaman okuyabilirim bilmiyorum, ama merak ediyorum herkesi. buraya giremedikçe özlediğimi farkettim arkadaşlar. hala tam bir düzen tutturamadık biz. önce doğum yapan herkese hayırlı olsun diyorum ve bekleyenlere de hayırlı doğumlar inş.
benim pamuk prensesim 1 haftalık oldu dün. sarılık olsam mı olmasam mı derdinde. 14,9 olan biluribin şimdide 15,8 e çıktı. yarın tekrar kan vereceğiz. 3820 gr ve 51 cm doğdu ama kız olduğu için sanırım çok narin gözüküyor.
Dün gece bebişim uyurken biraz dinleneyim diye yattım,1 saat kadar uyumuşum. çok şiddetli bir göz ağrısı ile uyandım.tek gözüm ağrımayı bırakın acıyordu resmen. dakikalarca geçmedi. eniştem aile hekimi,onu aradık,tansiyonuna bak dedi. tek taraflı bir göz ağrısı olduğu için hiç aklımıza gelmemişti. 15-10 çıktı tansiyonum. annemin tasiyon ilacından içtim enişteme sorarak. sabah 4 gibi kızımı emzirmeye kalktım gene başım zonkluyor, tekrar ölçtük gene yüksek. bir ilaç daha aldım. bugün kontrol vardı. dr.uma söyledim,ilaç başladı.bebişe hiçbir zararı yokmuş. dahiliyeyede yolladı. o da günde 2 tane iç,düşmezse 3 e çık,bana haber vermeden sakın bırakma dedi. lohusalıkta gebelikte olduğu gibi tansiyon yükselebiliyormuş,özellikle ilk 1 ay içinde. ben başağrısını uykusuzluğa bağlamıştım ama sebebi tansiyonmuş.aklınızda olsun ara ara kont. edin.benim hamileliğin son günü tans. um yükselmişti. onun dışında hiç tans. problemim olmamıştı.ilk kez yaşıyorum. dahiliye uzmanı lohusalıkta vücutta fırtıalar kopar, çoğu 40 gün sonunda geçer dedi. daha neler yaşayacağız bakalım. aynı hamilelikteki gibi kendimizi takip etmemiz gerekiyor kızlar:))) bu arada ölçtüm tans.numu gene 14-10. büyük 14 küçük 9 üstü çıkıyorsa dr.a başvurmak gerekiyormuş canlar.....inş kimse yaşamaz.
bir de emme ile ilgili prob. yaşadık. doğumdan 3 gün sonra sol tarafta çok fazla dolgunluk oldu, bebişim zaten o tarafı ya hiç emmiyor ya da çok zorlanarak ve az emiyordu. çok sertleşti birden. genel cerrahi ilgileniyormuş. gittik hemen çünkü ilk bebekte çok fazla bezelerim oluşmuştu. öyle bir şey yaşamadan önlem alalım dedik.dr. enjektör gibi bir aparatla boşattı önce sonra hastanenin sağım makinası ile sağdık. evde benim var ama sanırım hastaneninki daha kuvvetli. şimdi sürekli sağıyorum. dr mutlaka sağ, memede hiç dolgunluk olmasın ki kanallar tıkanmasın dedi. emzirdiğim kadar da sağıyorum. aklınızda olsun,benzerini yaşarsanız diye yazayım dedim. sol tarafı gene emziremiyordum ve acıyordu bebek emmeye çalıştıkça, tekrar bebek hemşirelerine gittim. bebeğin meme başını tutmasına yardım edemiyormuşum. nasıl yapılacağını aile sağlığı merkezleri de öğretiyor dedi.şimdi o tarafıda emzirebiliyorum.sıkıntısı olan olursa vakit bulunca yazarım nasıl yapılması gerektiğini anlatabileceğim kadarıyla. herkese iyi geceler diliyorum.

Arkadaslar21 subatta ogluma kavustu kabuslu 1.dogumdan sonra 2.cisi epiduralli normal dogum muthisti tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…