2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Canim senin kontroller nasil gidiyo ben her gidisimde acilma var mi diye muayene oluyorum sanada yapiliyor mu takviminde son 1 gun diyo seninkinde hadi hayirlisi

kızlar merhabalar hepinize.geçmişe çok bakamadım doğum yapan varsa hayırlı uğurlu olsun diyorum yapacak olanlara şimdiden kolaylıklar diliyorum.birkaç gündür koşturmacayla geçti. bugün de mevlüdümüzü yaptık çok şükür 38. günümüzdeyiz. bu da resmimiz

Canim senin kontroller nasil gidiyo ben her gidisimde acilma var mi diye muayene oluyorum sanada yapiliyor mu takviminde son 1 gun diyo seninkinde hadi hayirlisi

Canim benim o takvim yalan oldu gibi, 6.ayda doktor degistirdim,bu doktor ilk ultrasonlarima bakip dogumu 4 martta bekledigini soyledi. Ben de cok saskinim,ama hala eski hesabi tutuyorum,ultrason da ona gore sonuc veriyor zaten.benim hesabima gore yarin tam 40+ oluyorum.gece en yakin arkadasim ruyasinda gormus sancimin geldigini,5 dkda bir geliyormus o da yanimdaymis,sabaha kalmaz dogurursun diyormus bana.ablam da icimde bir his var,bugun yarin dogacak gibi geliyor dedi ama hayir olsun.henuz bir agri,sizi,nisan gelmesi vs yok.bugun kendimi disari attim belki dogumu tetikler diye.once pastaneleri gezdim tek tek,hastanede verilecek cikolata icin. sonra birkac magazaya daha ugradim,alisveris yaptim, bayagi yurudum,yoruldum.bugun de birsey olmazsa daha da birsey demiyorum
randevumuz carsamba gunu,normalde doktor daha bekletecekti beni ama bebek buyuk gozukuyor,bekletirsem zor dogurursun dedi son muayenede. Sanirim carsamba gunu bir daha muayene edecektir acilma var mi diye, simdiye kadar sadece 1 kez cati muayenesi oldum. Herhalde artik ne olacagi o muayenede belli olur.
bebegin kendi gelmezse senin durumunda sana suni sanciyi onereceklerdir diye dusunuyorum.cunku acilman var.

ben de doğurmak istiyorum artık yalancı sancım bile yokkk
ne açılma ne nişan ne karnın düşmesi hiçbiri hiçbiri yokkk

slmmm kızlar...bizde bugün 12 günlk olduk ama hala göbeğimiz düşmedi...öbür çoçuklarımda böle olmamıştı((pazartesi doktora giderz artık...bu arada bahardan sanırım haber yok...noldu merak ediyorum..inşlh iyidr..doğumu bekleyenler allah sabır versn sizede...son günler daha zor ve sabırsızlıkla geçiyo...inşlh sizde hayırlısıyla alırsınız bebişlerinizi...

aynen kumpirella pasıf agresıf takılıyorum kayınvalıdeme karşı ve sonra kendime kızıyorum. sen de ana oldun kayınvalide olucaksın diye ama elimde değil. senin doğumuna da az kaldı ne durumdasın? Allah bi avazda kurtarsın inş. Bu arada ben de seni özledim cnmmm

aslında pek de sakin sayılmam, kan aldırırken bile korkudan ağlamaklı olduğum zamanlar olmuştur :) ama ne yapalım anne olcaz ya, normal doğumdan çok korkuyorum, en azından epiduralle destekleyeyim diyorum. inş sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza..

merhaba kızlar ben de geçen salı doğum yaptım(normal tarih 03 03 tü)sezeryanla erken oldum.size kanamayla ilgili sorum olacak, benim 5. günümüz ve kanamam fazla değil ama rengi koyu pembe ve jel şeklinde. bazen açık pembe oluyor. korkum sonradan işlem görmek.sizlerin hangi renkti ve normal kan mı yoksa jel gibimiydi,kaç gün sürdü? bir de doğum sonrası kontrollerde neler yapılıyor? bilgilendiriseniz sevinirim.bu 2. doğumum fakat inanın 1.yle ilgili bişi hatırlayamıyorum. çok teşekkürlerrrr...

Kumpirella cim bende de aciklik yok.sadece kontrol ediyor.pazartesi tekrar kontrol edicek bakalim ne dicek.bugun2 saati gecik yurudum sanci da yok buarada cikolala yolla diye bir site var gerekirse ben ordan cikolata siparis vermeyi dusunuyorum burdaki pastanelere gore daha ucuzdu.

Herkese slm, bende gecen sali gunu sezeryanla bebegime kavustum cok sukur. Dogum yapacak olanlara tavsiyem, benim gibi epidural sezeryan olacakken son dk ameliyathanede korkudan aglayarak genel anestezi istemeyin. Ben ameliyattan sonra gozlem odasinda kendime ilk gelmeye basladigim anda bedenime baktim kesin vucudumun yarisi ameliyat masasinda kaldi sandim, oyle bir aci yok! Tek soyleyebildigim oluyorum oldu... Benim ameliyatim agri esigim dusuk oldugundan cok zor gecti, 15e yakin agir dozda agri kesici almama ragmen.. Benden sonra epiduralli sezeryandan cikanlar ellerini sallayarak gule oynaya ciktilar, kesinlikle epiduralli sezeryan olun, doktorum bana cok kizdi bosuna bu aciyicektin diye.. Epiduralli sezeryandan korkmayin, sakinlestirici yapip uyutuyolarmista, ben uyuyabilecegimi bilseydim vazgecmezdim. Aneztezistinizle tam konusup sedasyonla ilgili bilgi alin, dogum yapacak olan herkese allah yardimciniz olsun diyorum, hayirli dogumlar dilerim, bebek sahane bi duyguymus

Canlar kusura bakmayın eşim girip yazdı sanıyorum öyle anlaşmıştık.koşturmaktan girememiş benimde yeni haberim oldu .. bunca zamandır beklettiğim için kusura bakmayın.. 18 şubatta pazartesi günü 10:40'ta (((AHMET EFE)))'mi dünyaya getirdim. 3360gr. 53cm. dünyaya geldi cok şükür sezaryan olduğumdan carşamba cıkısım yapıldı. oğlum ilk doğduğun da nefes alamamış müdahale edilmiş ve ağlamaya başlamış. ciğer gelişimi ile ilgili cok şükür sıkıntımız kalmadı ama doğduğundan beri her iki böbrekte de kistler doluymuş idrarını az miktarda yapabiliyor böbreklerinden ultrasona alındı ve böbrek yetmezliğine işaretmiş ama şuanda beklemek gerekiyormuş belki zamanla kendi kendine düzeltebilir yada birşey yapamayacağız bekleyip göreceğiz dediler buna şükür ama yaaa doğduğundan beri kucagıma henüz hiç alamadım.yeni doğan yoğun bakımında küvezde yatıyo günde 1defa 20dk. ancak görüyorum oda cam arkasından ( çok zor ağlıyorum o orada ağladıkça ama olsun buna şükür canlar ya..cuma günü 39 haftalık oldu belki 40 haftalık olunca yoğun bakımdan çıkartıp nefrolojiye sevk edilebilir belkide bize verilebilir kendimiz getirip götürcekmişiz hastaneye inşallah ya cok güzel bambaşka bi duyguymus yaa karsıdan görmek hele 20dk.cık bile görmek bana yetiyo bide kucağıma verseler... inşallah oda olacak.. karnımda kaybedeceğimi söylediler beceremediler... doğum da kaybederiz dediler yine dedikleri olmadı... şimdi de kendi kendine hayati fonksiyonlarını kaybeder diye bekliyorlar inşallah benim inatcı oglum yine onları yanıltacak hepinizden dua bekliyorum...allah razı olsun hepinizden... gün içinde saat 14:00-15:00 arası hastaneye gidip geliyorum akşamları da gelenler oluyor pek giremeyebilirim..hepinizi öpüyorum.. doğum yapanlara ve dogumuna sayılı günü kalan arkadaslara hayırlısıyla bebişlerini dünyaya getirip koklamaları için dua ediyorum.

cok sevindim canim ya insss coook daha iyi olur oglusun. sagligina kavussun da doya doya koklarsin onu. ona can veren rabbim sifasini da verir sen merak etme. dualarimizdasin...

Bende nette geziyorum tel.den girdigim icin arada gelip bakiyorum :) bahaarr hayirli olsun canim ins. Inatciligi devam eder de dr.lara kapak olur allah yardimciniz olsun

Cnm ben elpidural normal yaptim cok fazla endiseliydim epidural konusunda ilk dogum cok zor oldugundan hemen gider gitmez istedim iyi kide istemisim gittigimde 5 cm acilma vardi %50lrde sancim vardi. DR once belime birseyler surdu sonra igne yapti sinek isirigi gibi 2 sancidan sonra etki etti elime de bir buton verdiler agri hissedersem butona basinca extr a epidur al veriyordu. Bazen hissettim ama ben az bastim epidural acilmami yavaslatti ama cok iyiyiydi dogum aninda yirtilma oldu ama bhicbisey hissetmedim.ayrica benim bi suru dikisim vardi dikilirken hic hissetmedim hersey cok guzeldi bebn epidur alli normal dogumu herkese tavsiye ederim umarim herkes kuzusunu saglikla kucagina alir:)

canım benim de spinal sezeryan oldu, kanamam aynen senin tarif ettiğin gibiydi hatta 3 gün kesiliyordu sonra tekrar başlıyordu . şu an 30 günü geçti ve kahverengi akıntı şeklinde lekelenme oluyor...hatta ben doktora gittim normal mi diye karından usg ile baktılar ve içerde parça yok denildi...

istersen sende git aklında soru işareti kalmasın

eminim en kısa zamanda bebeğini kucagına alacaksın Allah şifa versin dualarım seninle canım.

slm kızlar ben size birşey sorucam benim oğlan kakasını yapamıyor katı kabız değil normal ama çıkarmakta zorluk çekiyo fitil yada sabun vermediğimiz sürece çıakramıyo ıkınıyo zorlanıyo ama yok birşey alttan veriyosak anında püskürderek çıakrıyo yoksa yok ne yaomak lazım bilgiiz varmı acaba:26::26:bu arada 22 günlük oğlum çaresi varmıdrı ne yapmak laızm yardım edermisiniz :26:

canım emzirirken göğsüne biraz zeytinyağı sür yada mama veriyosan 1 çay kaşığı zeytinyağı koy mamaya. poposuna zeytinyağı sür yada kulak pamuğunu zeytinyağına batır ve makatını uyar çubukla. çok şükür ben bunları uyguluyorum ve sıkıntım olmadı daha hiç. sabun yakar en azından zeytinyağı yumuşatır. bence bi dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…