2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım benimde 10 gün oluyor ve de 8. günde düştü göbeği.biz bilinçsizce geriliyor diye nemlendirici sürdük.dr çok kızdı bize.tersine nemlenmeyip kuru kalması lazım dedi.
nemlendirici, pudra hiç bişey sürmeyin dedi.sarma olayını da hiç duymadım.temizlik içinde hiç bişeyvermedi bize dr.ama dediğim gibi bişey sürmemek gerekiyormuş

rahatladım baya bana göbeği kolay düşsün ve steril olsun diye bi sprey verdiler akşam sabah düştükten sonra 4 gün daha devam et dediler ama çevremdekilerin göbeği dışarda kalır sar yok demir para yı koy vs pudra dök kurusun vs demeleri beni öldürüyo panikledim iyice saol arkadaşım

bu arada ilk bebeğinmi senin

Efuli doktorun sana verdiği %70 lik etil alkol.Onu altını aldıktan sonra göbeğe çiş temas etmesi düşünüldüğünden ara sıra sür,sprey şeklindeyse içine kadar bir iki sıkım sür.Ağlaması orayı yaktığından değil,sadece verdiği soğukluk hissindendir.Göbek sarılması göbek fıtığı olduğunda yapılır.Para kaynatılır,temiz beze konup göbeğe bastırılır.Bebek ağladıkça göbeğin dışa çıkması engellenmiş olur.Normalde gerekli değildir,pudrayı ise sakın dökme.Göbek içine giderse enfeksiyon başlatır.

bu arada ilk bebeğinmi senin

sen milleti boşver.yoksa bin türlü şey söylerler.sen kuru ve temiz tut yeter.ewet ilk bebek canım

Merhaba. Buraya Mart Nisan anne adayları da giriyor umarım faydası olur. Kızım 12 günlük oldu. Sezaryanim cok rahatti, ne gaz ne de wc sorunum oldu. Hatta 1 gun once çıkış verdiler. Bu arada sondadan da korkmayın. İlk 1 hafta geceleri cok az mama verdim. Sonra sağmaya başladım , şimdi şutum yetiyor. Sarılık cok hafifti, gecti. Mama vermeyeyim diye ac bırakmayın. Meme uçları icin e vitamini ve bepanten sürdüm ama emmeden yıkadım. Suan rahatım. Bebeğimi ilk basta 2 saatte uyandiriyordum, şimdi 3 saati beklediğim oluyor. Uyanmazsa cenesiyle oynuyorum yada altını değiştiriyorum. Yalnız gazli bir bebek, surubu var ama yine de rahatsız oluyor. Ben de rezene iciyorum. 2 kat giydirip üzerine kalın battaniyesini örtüyorum. Göbeği düşene kadar banyo yaptırmayın dediler ama ben 3. gun yaptırdım , hergun devam ettik. 7. Gun düştü zaten. Herkese kolay gelsin.

yok canım bizim oğlan dengesiz çıktı:)..sabah meme ile savaş yapıyordu banyo yaptırdım cuk cuk saldırdı bana :) aman inşallah böyle devam ederiz sütümde var çünkü sağmak çok yorucu oluyor özelliklede gece yorgunken ...Ve sevinçli haber oğlum 15 günlük oldu ve annesi tam 6 kilo verdi doğumdada sadece 4 vermiştim nasıl oluyorsa artık bebek zaten 3.500 doğdu:).....darısı diğer annelerin başına ..gerçekten doğurmakla sorunlar bitmiyor asıl doğumdan sonra başlıyormuş sorunlar..:) ..ama böyle sevimli sorun yaratanlara canım feda ..

canım ben de meme uçlarına e vitamini sürüyorum yaraları ancak onunla kapatabildim çok yarıldılar. 45 günlük olduk düşün hala benim canım yanıyor. 2 açık yara kaldı onları kapatamadım bir türlü. sen nasıl kullandın bunları karıştırıp da mı sürdün ayrı ayrı mı? ve sürdükten sonra açık mı bıraktın ben göğüs pedi kullanamaıyorum mesela. daha kötü yaptı. yardımcı olursan sevinirim. :18:

Hatta mayıs anneleri de giriyor:))) ne güzel allah hayırlı doğumlar nasip etsin bizedeeee ama normal olsun mümkünseee en korktuğum şeyde şu göbek olayı neyseki görümcecim bakıcak bana o anlar tecrübeli hatun

ne güzel 3 gün kalmıııışşşş meleğine sahip olmanaa benim daha 60 küsür günüm var çok beklemem lazım çoook

ben şimdiden şikayetlenmeye başladım ama son zamanlar arıycam sanırım bu günleriiii allah yardımcımız olsun

anladım çok teşekkür ederim

bebeğim 26 günlük oldu hala hiç sütüm yok. Bebeğim mamayla besleniyor ama yetmiyor eğer bırakırsam 15 biberon yiyecek ama çok kilo almasın diye ben 8 de kesiyorum , artık büyümesi hızlandı yetmiyor açken uyumuyor da ek olarak ne verebilirim yanında sulu yoğurt sulu pirinç unu verebilir miyim bilgisi olan var mı?

miniciğim bebeğine maşallah...bebeğin seni emmediği için gelmiyodur sütün..artık mamaya alıştıysada kesemessin...ama kesinlikle yoğurt,prinç unu verme...daha çok küçük,sindiremezki...mamaya devam et bence...

HAYIR CAnım kesınlıkle en az 4. aya kadar ek gıda yasak hem prınc unu daha cok kof kılo aldırır yogurtta da ınek sutu var oda bır muddet yasak mamaya devam yanı

Evet , ikisini beraber sürüyorum. 2 saatten once yıkamıyorum. 3-5 dk acik bırakıp atletimi indiriyorum. Arada da zeytinyağı sürdüm. Unutmadigim zaman her ictigimde pamuga ilik siyah cay batirip memede tuttum. Umarım seninkilerde geçer , cok zor gercekten.

Oranın hava alması lazım. Biz bezini bile yukarıdan katliyorduk. Dr sprey yazmıştı , onu kullanıyorum. İyice temizlenene kadar kullanacağım. Altını da 2 saatte bir değiştirdim , cişi falan taşmasın diye. Ve en önemlisi kuru tutman lazım eğer banyo yaptiriyorsan.

biberona çok çabuk alışıyorlar ama uğraşırsan memeyede çabuk dönüyorlar. ben aç kalıyor diye emzirdikten sonra biberonla anne sütü verdim bir kaç gün.çok nazlı emiyordu. sonra baktım biraz emip bırakıyor, öğrenmiş arkadan biberon geleceğini. ama biberonla vermeyince emmek zorunda kaldı.

ben hamilelikte ilaç kullandım ondan gelmiyor canım.dostinex adı anne sütünü kesmek isteyen annelere verilen bir ilaç ben rahatsızlığımdan dolayı 2 yıl içmek zorunda kaldım doğumda bıraktırdı doktorum gelir diye ama gelmedi.o yüzden soruyorum teşekkürler cevabın için mamaya devammm

akşam haberlerinde doğum izninin uzatılması tasarısı hızlandırıldı,15 günde başbakanın önünde olacak diye bir şey çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…