- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.161
selam anneler ve anne adayları hepinize sağlıklı huzurlu evlatlar nasip etsin alahım bende 10 gün önce doğum yaptım göbek bağı düşeli 2 gün oluyor 8 günlükken düştü ama herkes bişi diyor yok orayı sar yok bağla zaten doğum yaptığımdan beri çok tedirgin panik bişey oldum altını deiştirmeye korkuyorum sizce sarmak yada bağlamak mantıklımı göbeğini birde doğduğu günden itibaren göbeğini temizlememiz için doktor ilaç vermişti onada devam ediyorum da pudramı sürmeliyim acaba bilgisi olan varmı
canım benimde 10 gün oluyor ve de 8. günde düştü göbeği.biz bilinçsizce geriliyor diye nemlendirici sürdük.dr çok kızdı bize.tersine nemlenmeyip kuru kalması lazım dedi.
nemlendirici, pudra hiç bişey sürmeyin dedi.sarma olayını da hiç duymadım.temizlik içinde hiç bişeyvermedi bize dr.ama dediğim gibi bişey sürmemek gerekiyormuş
canım benimde 10 gün oluyor ve de 8. günde düştü göbeği.biz bilinçsizce geriliyor diye nemlendirici sürdük.dr çok kızdı bize.tersine nemlenmeyip kuru kalması lazım dedi.
nemlendirici, pudra hiç bişey sürmeyin dedi.sarma olayını da hiç duymadım.temizlik içinde hiç bişeyvermedi bize dr.ama dediğim gibi bişey sürmemek gerekiyormuş
rahatladım baya bana göbeği kolay düşsün ve steril olsun diye bi sprey verdiler akşam sabah düştükten sonra 4 gün daha devam et dediler ama çevremdekilerin göbeği dışarda kalır sar yok demir para yı koy vs pudra dök kurusun vs demeleri beni öldürüyo panikledim iyice saol arkadaşım
rahatladım baya bana göbeği kolay düşsün ve steril olsun diye bi sprey verdiler akşam sabah düştükten sonra 4 gün daha devam et dediler ama çevremdekilerin göbeği dışarda kalır sar yok demir para yı koy vs pudra dök kurusun vs demeleri beni öldürüyo panikledim iyice saol arkadaşım
bu arada ilk bebeğinmi senin
Canım sıkma canını benim de göbeğimin düşmesi bir aya yakın zaman almış annem söyledi. Bunun iri bir bebek olarak doğmamla alakası olabilir mi diye düşündüm ama endişelenme yani, yalnız değilsin, oluyormuş bazen böyle.[/Q
Korkma bisey olmaz 3hafta normal daha.anca duser.rahat ol.
cevaplar için hepinizide teşekkürler kızlar...şimdi doktordan geldik...bez değdiği için kanamış olabilir dedi...bazı kan tahlilleri istedi...eşim yaptırmak istemedi...bişeyi yok benm kızım sağlıklı,canını yakarlar dedi...ama benm aklım kalacaktı...hemşireler kanını alırken gerçektende çok canı yandı ben odadan kaçtım,sesini duymamak için...yarına sonuçlar çıkar...kızım hala içini çekiyoohayel merhaba bu topicten değilim hemşeri topiğindemin yazdığını gördüm 17. günde hala göbeği dğşmedi demişsin benim oğlumunda 18. günde düştü göbeği bağırsak kalın olunca göbek geç düşebilir dedi doktor enfeksiyon falan yoksa göbeğin etrafından korkma birde zeytin yağı falan sürme göbeğine çünkü o kısmın düşmesi için nemli olması değil kuru olması gerekir,
allah sağlıkla büyütmek nasip etsin canım hayırlı olsun bebeğin
ve tüm şubat annelerinin bende istiyorummmmmmmmmmmmmmm(bi göredim şu göbeğin düşdüğünü artık,rüyalarıma girer oldu...bu arada kumpirella kızım sana çekmez inşallah:)))
slm kızlart bende anne oldum :)) bugün tam 1 hafta oldu bebeğimi kucagıma alalımmm ama daha dün evimize geldik kızımla doğdugu gün sabahı solunum probleminden dolayı yogunbakıma alındı dün çıkardılar çok mutluyum :)) doğum hikayemi en kısa zamanda yazıcam çok güzel bi hikaye değil ama olsun :))
hayırlı olsun bebeğin...rabbim bebişlerimize uzun,sağlıklı bi ömür versn...
canım benim oğlumda da aynı sıkıntı var.ama eğer emerken ittiriyor ve almak istemiyorsa genelde ya gazı oluyor yada altı kirli oluyor.yani emmeden önce altını kontrol et ve gazı varsa çıkarmaya çalış.sonradan emzirmeyi dene.inş işe yarar canım
Merhaba. Buraya Mart Nisan anne adayları da giriyor umarım faydası olur. Kızım 12 günlük oldu. Sezaryanim cok rahatti, ne gaz ne de wc sorunum oldu. Hatta 1 gun once çıkış verdiler. Bu arada sondadan da korkmayın. İlk 1 hafta geceleri cok az mama verdim. Sonra sağmaya başladım , şimdi şutum yetiyor. Sarılık cok hafifti, gecti. Mama vermeyeyim diye ac bırakmayın. Meme uçları icin e vitamini ve bepanten sürdüm ama emmeden yıkadım. Suan rahatım. Bebeğimi ilk basta 2 saatte uyandiriyordum, şimdi 3 saati beklediğim oluyor. Uyanmazsa cenesiyle oynuyorum yada altını değiştiriyorum. Yalnız gazli bir bebek, surubu var ama yine de rahatsız oluyor. Ben de rezene iciyorum. 2 kat giydirip üzerine kalın battaniyesini örtüyorum. Göbeği düşene kadar banyo yaptırmayın dediler ama ben 3. gun yaptırdım , hergun devam ettik. 7. Gun düştü zaten. Herkese kolay gelsin.
Merhaba. Buraya Mart Nisan anne adayları da giriyor umarım faydası olur. Kızım 12 günlük oldu. Sezaryanim cok rahatti, ne gaz ne de wc sorunum oldu. Hatta 1 gun once çıkış verdiler. Bu arada sondadan da korkmayın. İlk 1 hafta geceleri cok az mama verdim. Sonra sağmaya başladım , şimdi şutum yetiyor. Sarılık cok hafifti, gecti. Mama vermeyeyim diye ac bırakmayın. Meme uçları icin e vitamini ve bepanten sürdüm ama emmeden yıkadım. Suan rahatım. Bebeğimi ilk basta 2 saatte uyandiriyordum, şimdi 3 saati beklediğim oluyor. Uyanmazsa cenesiyle oynuyorum yada altını değiştiriyorum. Yalnız gazli bir bebek, surubu var ama yine de rahatsız oluyor. Ben de rezene iciyorum. 2 kat giydirip üzerine kalın battaniyesini örtüyorum. Göbeği düşene kadar banyo yaptırmayın dediler ama ben 3. gun yaptırdım , hergun devam ettik. 7. Gun düştü zaten. Herkese kolay gelsin.
Öyle mi dersin? Ablam da öyle diyor, bazıları aman hiç doğurmasaydım hep içimde kalsaydı deyince ablam kızıyor. Doğunca sarılıyorsun, öpüyorsun, olur mu öyle şey diyor.
İnşallah canım, tabiki görüşeceğiz. Hatta istanbuldaysan şu adaptasyon sürecini bir atlatalım, bir kahvaltıda buluşup tanışalım istiyorum bizim gruptakilerle ama şu anda kimsenin bu tür şeyleri düşünmediğinde eminimBen de bebek hala gelmediği için oturup bunları düşünebiliyorum şimdilik
subat gorunumlu mart annesi olduk biz debakalim hangimiz once dogurucaz bu arada gercekten son gunler cok zor geciyo. hareketler iyice kisitlandi. dun nstde hemsire once duz yatirdi bagladi kemeri. sola don dedi, donemedim dogruldum once. hemsirenin butun ayarlamasi bosa gitti tabi niye kalktiiiin dedi. donemiyoruuum dedim guldu o da. agrilarim da cogaldi iyice
seninki gibi benimki de cok hareketli 3 gundur. hamilelik boyunca hissetmedigim kadar cok hissettim. niye boyleler acaba. aslinda bebek yerlesmeye baslayinca hareketleri azalir diyolar
Efuli doktorun sana verdiği %70 lik etil alkol.Onu altını aldıktan sonra göbeğe çiş temas etmesi düşünüldüğünden ara sıra sür,sprey şeklindeyse içine kadar bir iki sıkım sür.Ağlaması orayı yaktığından değil,sadece verdiği soğukluk hissindendir.Göbek sarılması göbek fıtığı olduğunda yapılır.Para kaynatılır,temiz beze konup göbeğe bastırılır.Bebek ağladıkça göbeğin dışa çıkması engellenmiş olur.Normalde gerekli değildir,pudrayı ise sakın dökme.Göbek içine giderse enfeksiyon başlatır.
bebeğim 26 günlük oldu hala hiç sütüm yok. Bebeğim mamayla besleniyor ama yetmiyor eğer bırakırsam 15 biberon yiyecek ama çok kilo almasın diye ben 8 de kesiyorum , artık büyümesi hızlandı yetmiyor açken uyumuyor da ek olarak ne verebilirim yanında sulu yoğurt sulu pirinç unu verebilir miyim bilgisi olan var mı?
HAYIR CAnım kesınlıkle en az 4. aya kadar ek gıda yasak hem prınc unu daha cok kof kılo aldırır yogurtta da ınek sutu var oda bır muddet yasak mamaya devam yanıbebeğim 26 günlük oldu hala hiç sütüm yok. Bebeğim mamayla besleniyor ama yetmiyor eğer bırakırsam 15 biberon yiyecek ama çok kilo almasın diye ben 8 de kesiyorum , artık büyümesi hızlandı yetmiyor açken uyumuyor da ek olarak ne verebilirim yanında sulu yoğurt sulu pirinç unu verebilir miyim bilgisi olan var mı?
canım ben de meme uçlarına e vitamini sürüyorum yaraları ancak onunla kapatabildim çok yarıldılar. 45 günlük olduk düşün hala benim canım yanıyor. 2 açık yara kaldı onları kapatamadım bir türlü. sen nasıl kullandın bunları karıştırıp da mı sürdün ayrı ayrı mı? ve sürdükten sonra açık mı bıraktın ben göğüs pedi kullanamaıyorum mesela. daha kötü yaptı. yardımcı olursan sevinirim. :18:
selam anneler ve anne adayları hepinize sağlıklı huzurlu evlatlar nasip etsin alahım bende 10 gün önce doğum yaptım göbek bağı düşeli 2 gün oluyor 8 günlükken düştü ama herkes bişi diyor yok orayı sar yok bağla zaten doğum yaptığımdan beri çok tedirgin panik bişey oldum altını deiştirmeye korkuyorum sizce sarmak yada bağlamak mantıklımı göbeğini birde doğduğu günden itibaren göbeğini temizlememiz için doktor ilaç vermişti onada devam ediyorum da pudramı sürmeliyim acaba bilgisi olan varmı
kızlar sütüm yok deyip durdum stres yaptım bi uyandım üstüm sırılsıklam bir gecede nasıl geldiyse artık:)..ama bu seferde sıpa biberona mı alıştı nedir göğsümü almadı bende sağdım tek göğsümden 90 cc çıktı..en azından sağınca göğsüm rahatladı bizim sıpada içti ama nazlı nazlı ama illaki faydası olur diye düşünüyorum..sağmak için süt torbası alcak eşim gelirken bakalım göğsüme tekrar nasıl alıştırcam resmen kavga ediyoruz emmemek için ..
miniciğim bebeğine maşallah...bebeğin seni emmediği için gelmiyodur sütün..artık mamaya alıştıysada kesemessin...ama kesinlikle yoğurt,prinç unu verme...daha çok küçük,sindiremezki...mamaya devam et bence...
HAYIR CAnım kesınlıkle en az 4. aya kadar ek gıda yasak hem prınc unu daha cok kof kılo aldırır yogurtta da ınek sutu var oda bır muddet yasak mamaya devam yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?