2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Minii sana Afrikadaki annelerin (yokluk içinde yaşayanların) hiçbirisinin sütünün yetmeyeceği hissi taşımadıklarından daha doğrusu böyle bir olgudan haberdar olmadıklarından sütlerinin az olmadığını söylesem seni biraz rahatlatmış olabileceğimi düşünüyorum.Sütün az olması fizyolojik olarak çok çok az görülen bir olay,oda annenin memeyle ilgili bir rahatsızlığı sonucu oluşur.Bizim Türk anneleri lohusa depresyonunu daha ağır geçiriyor ; bebeğime bakabilecek miyim,büyütebilecek miyim,diğer bebeklerden iri olacak mı,....vb sıkıntılarla hep kendini strese sokuyor,kilo verme endişesinden rahat beslenemiyor (komşunun gelini sadece 6 kilo almış, veya 12 kilo almış hepsini hemen vermiş....vb) mahalle baskısını çok yaşıyor.Dinlenmiyor,sık gelen misafirler veya telefonu uykulu açtığında akrabaların,eşin dostun sen de hep uyuyorsun sohbetine maruz kalmamak için ayaklı zombi olmayı tercih ediyor.Sonuç yorgun bir vücut,kaslarda birikmiş laktik asit ve kalitesiz süt.
Biberonla beslenmede en kötü his sürekli artan mide hacmini cc olarak görmektir.Seninde dediğin gibi bebeğin midesi sürekli büyüyor ve bebeler haddinden çok besleniyor,sonucunda tombul bebeler oluşuyor.Bizim komşumuz dediğin gibi yaptı,bebeği 4 aylıkken 13 kg ulaştı ,bırak yoğurdu meyve püresini turşu bile yiyordu,sonra bu bebek yürümeye başladı ve tüm kiloları gitti,sonuç olarak sarkan deriler kaldı.Annesi çok çok üzülüyordu.Ek olarak hiçbişi verme,özellikle de pirinç unu gibi karbonhidrat verirsen sonuç doymak bilmeyen daha tombiş bir bebek olur.
Bir sağlıkçı olarak sana tavsiyem süt sağma makinası temin etmendir.Sütüm yok diye düşünme,sadece bebeğin yüzüne bak ve bunu gönülden iste.Ben oğlumda tam 3 tane pompa eskittim.Maliyeti toplasan 500 tl geçmişti,paramda yoktu.Bebeğe takılan bayram paralarını kasiyerin önüne dökmüştüm,satıcı halime üzülüp güzel bi indirim yapmıştı.Bununla ilgili bir hikayede var biliyor musun,annesi vefat eden bir bebeği 80 yaşında menapoza yıllar önce girmiş babaanneye veriyorlar.Kadın bebeğin ağlamalarına dayanamayıp memesini bebeğe veriyor ve tam 3 gün sonra süt gelmeye başlıyor.Diyeceğim o ki sen de yapabilirsin.

ben herkesden çok sütüm gelmesini istiyorum.ama ilaç kullandığım için doktorlar gelmeyebilir diyolar çünkü hala prolaktin hormonum çok düşük yıllarca düşürmek için hap içtim doğumda bıraktım şimdi yükselmesini bekliyorum işin kötü tarafı yükselmesi için hiçbir ilaç vermiyor doktorum.

kızlar ben 40+5teyim ve hala bebeğim gelmdi. normal olmasını istediğimiz ve kalp atışları- suyu yeterli olduğu için bekliyoruz. zaten nst de hiç sancım da çıkmadı, en fazla 20

sorum şu. ptesi günü yani 41+1 de dr um yatış verdi. ve suni sancıdan önce rahimde incelme olması için alttan ilaç vereceğiz önce dedi. bunu yaptıran ya da bu konuda bilgisi olan var mı? acıyor mu? çok korkuyorum

Kızlar dün benim için çok yorucu bir gündü, avrupa yakasından anadolu yakasına kayınvalidemlere gittik. Yollarda bir üç saatimiz geçti diyebilirim. Eve geldiğimde yığıldım kaldım öyle yorulmuştum ki.
gece 12 de kalktım tuvalete gittim, temizlenirken biraz kanamam olduğunu gördüm ama açık kırmızı ve çok sulu bir kanamaydı. Ve sadece temizlenirken geldi diğer zamanlarda pedim temiz kaldı. Nete girip araştırdım, okuduğum kadarıyla nişan daha sümüksü, daha koyu renkte ve devamlı gelen birşeymiş. Benim o an geldi ve bitti. Gece ben heyecan yaptım, kızım geliyor mu yoksa diye. Sonra yattım uyudum ama sancım filan yok, hatta iyice uyuyup dinlendiğimden olmalı, dün akşamki sırt ağrılarım da azaldı. Doktorumu aradım, sancın var mı dedi, yok dedim, bebek hareketlerinde azalma va mı dedi, yok aksine 3 gündür o kadar hareketli ki yoruluyorum dedim, akıntımı sordu, her zamanki gibi dedim. kanaman artarsa bebek hareketleri azalırsa filan ara dedi, şimdilik bir problem göremediğini söyledi, yine pazartesi görüşmek üzere kapattık telefonu.
Daha önce nişan gelmesi olayını yaşayanlar nişanı tarif edebilir mi? Benim kanamam ne olabilir, acaba yorgunluktan mı oldu diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

ah canim ya su halimize bak.herkes dogurdu,bebegiyle ilgilenmekten foruma ugrayamaz oldu, senle ben ne derdindeyiz,ne kadar gerisinde kaldik herkesin? Sen suni sanci soruyorsun, ben nisan gelmesini..senin yatisin pazartesi olacak,benimki de sali gibi gorunuyor.onceden de tahmin ettigim gibi topigin son annesi olacagim herhalde. Bizden baska dogurmayan var mi kizlaarrr?

az daha dayanırsanız ben 3. ıle yetısecegım sıze:)

selam kızlar umarım hepiniz iyisinizdir evde net olmadığından ne selam ne sabah günler gectı
bı ara gırmıstım doğumu vs soylemıstım bı daha uğrayamadım
bugun annemdeyim de nete de gırebıldım
bı de fotoğraf eklemek ıstıyorum o kadar paylaşım yaptık kızımı gorun ıstedım :)

az daha dayanırsanız ben 3. ıle yetısecegım sıze:)

Meltem eşime diyorumki eğer bugünleri (Doğum sancılarını,uykusuz geceleri,emzirme sorunlarını....vb) unutup 2-3 yıl sonra üçüncüyü istersem nolur bana bu günleri hatırlat diyorum.O zaten hep iki diyordu,ben üçüncüyü hiç düşünmedim dedi.Şimdi oğlunla az ilgileniyorsun diye vicdan yapıp sürekli ağladın,lohusalığın ağır geçti,kızınla ozaman daha az ilgileneceksin ve oğlunla daha da mesafe girecek dedi.Tam derslerin başladığı vakit biz hoppp başa döneceğiz.Maddi gücümüzde yetmez,Allah bunlara uzun ömürler versin dedi.İnsan beyni acıları unutmaya programlanmış işte.İnsanoğlu doğurdukça doğurası geliyor sonra da bana neden zaman kalmıyor diye düşünüyor...Siz gerçekten düşünüyor musunuz?

:)) aynen canım ya.. senin yine daha vaktin var, yani normal sata göre, ben 42. haftada olcam artık br de bana başta erken doğabilir demişlerdi, 36. haftadan beri beklemedeyiz.. ve herkesin arayıp sormasından sıkıldım, telim hiç susmuyor, aldım sessize, bakmıyorum artık, o zaman da sitem dolu mesajlar. çok yoruldum gerçekten..

hayırlısıyla sağlıkla gelirler inş.. bu müdahaleli doğumlardan çok korkuyorum. inş hepimizin kolay geçer..

Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni, ben de telefonlardan, bebek neden hala gelmedi sorularını tekrar tekrar cevaplamaktan o kadar yoruldum ki, salıya kadar birilerini kırmaktan çok korkuyorum. Anlattığım halde sorup duruyorlar, hele kayınpederim çıldırtıyor beni. Saygısızlık edicem sonunda olan o olacak. Kendisi yurt dışında çalışıyor, doğum için iki haftalığına türkiyeye geldi. Vakti de sınırlı ya, hergün bu bebek neden gelmiyor dye soruyor, 15 dk anlatıyoruz sanki anlıyormuş gibi. Bi de üstüne başka doktora gösterelim filan diyor bana geliyorlar. Bu yorgunlukla bebeğimi bile coşkuyla karşılayamamaktan korkuyorum.
Sen benim o takvime bakma, ben doktor değiştirdim, eski doktora göre de 41. Haftada oluyorum yarın. Benim de aynen senin gibi bebeğin hareketleri ve suyu iyi olduğu için bekletiyor doktor, bebek büyük olmasa bir hafta daha da bekletecekti. Suni sancıya gelince ben de senin gibi doğal olmayan herşeyden korkuyordum, ama epidural anladığım kadarıyla çok rahatlatıyormuş bu tarz müdahelelerde. Ben inanıyorum ki sen de ben de öyle korktuğum gibi değilmiş diyeceğiz hastanede, artık ne olacaksa olsun modundayım.

Son düzenleme:
Haticeeeee Gözümüz aydın, ya beni geride bıraktın aşkolsunnn çok merak ettim nasılsın, bebiş nasıl? Allah bağışlasın yavrunuzu, çok sevindim yaaa

hayırlı omurlu olsun bebegın

hayırlı olsun canım.sağlıklı bir şekilde büyüt inş.
Tesekkur ederiz teyzeleri
kumpirellacim ne kadar sabirsizlansam da benim icin de surpriz oldu.dun kontrole gitmistik esimle. nstde bebegin hareketleri az cikinca kadin doguma yonlendirdi doktor. bi sure takip etsinler dedi. tekrar nst ye baglandim. doktor nst iyi dedi. alttan muayene etti. 3 cm aciklik var dedi. yatis yapicaz dedi. suni sanci bagladi. 4 saat kadar suni sanci cektim ve aksam 5 te bebegimi dogurdum ikimiz de iyiyiz cok sukur. bu aksama kadar ememedi oglum. gogus ucum da olmadigi icin onda da zorlandik.sutum de tam gelmedi. bu aksam emmeye basladi ama tek gogsumden sut geliyo. ins digerinden de bekliyoruz dogumum benim icin biraz zorluydu acikcasi. ins nesibe ve seninki kolay olur.

Hmmm suni sancı verdiler demek, ama iyi sen 4 saat almışsın, özlem 9 saat almıştı da açılmamıştı bir türlü. bu durum suni sancının açılma olduğu durumlarda işe yaradığı yönündeki fikrimi destekledi, ben de salı günü açılmam varsa suni sancıya olur diyeyim bari,yoksa doğruca sezaryen isteyeyim. Epidural verdiler mi sana?
İnşallah öbür memeden de gelir süt canım, birinden geliyorsa ötekinden niye gelmesin. Allah yardımcın olsun, inşallah sıkıntısız atlatırsınız bu süreci.

ne güzel sende kurtuldun,bebeğin hayırlı olsun...darısı kumpirella ve nesibemrenn başına....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…