2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
epidurali suni sanci alirken sordum. sen sezaryen olmayacaksin ki, normal dogum olucak dedi. devlette dogum yaptigim icin uygulama farkli olailir.sunisanci beni cok zorladi. 6-7 cm acilmadan sonra searyen istesem yaparlar mi diye dusundum acikcasi. cok zor oldu benim icin

ne kadar düşüncesiz insanlar ya, bıktım bende vallahi. benimde kayınvalidem, günde 5 kez arıyor, noldu diye. artık bakmıyorum tellerine bu sefer de ortalığı ayağa kaldırmış, annemi aramış aradım aradım açmadı, doğdu mu diye. annem de bana kızıyor kadının telini niye açmıyosun diye :)
bir de her arayan akıl verdiği için bir saat, çok yoruyor insanı. aaa neden olmadı, bak şunu şunu yap, aman klozete çok yaklaşmadan otur diyen bile oldu düşün, çocuk düşermiş
evet epidurale güveniyorum zaten, yoksa cesaretim çoktan gitti. Rabbim yardımcımız olsun..

beklemekte zor son günlerde sende kupirellada hayırlısıyla alırsınız bebişlerinizi kucağınıza.

bende pazartesi günü spinal sezeryanla oğluşumu aldım kucağıma
sezeryan olmak sıkıntılıymış
oğluşumu daha tam olarak doyuramıyorum (
hem emiyor hem mama takviyesi veriyoruz
anne olmak bambaşka bi duyguymuş
Rabbim tatmayanlara tattırsın

Gecmis olsun.bebegin hayirli, saglikli evlat olsun.sende atlatmissin.17 gun oncede bende spinalle sezeryan oldum.tum sikintilar unutuluyo.allah tum dogum yapacaklara yardim etsin.zor bi surec gercekten.

Canım sanırım sennki devlet hastanesi olduğu için öyle olmuş çünkü ben doktoruma sordum, suni sancı olursa epidural alabilir miyim diye, 4 cm açıklıktan sonra evet demişti. Burada da bir sürü öyle yapan oldu sanırım. Zaten en zorunun son 2 cm in açılması olduğunu duymuştum. Neyse canım geçti gitti seninki, darısı bizim başımıza inşallah. Suni sancıyı çekip çekip yine sezaryene giren de var, en azından boşuna çekmemişsin.

Ne alemmiş, sanki doğum yapsan haberi olmayacak, sanki sen arayamasan eşin aramayacak. Benim kayınvalidem de herşeyi hep oğlundan öğrenir, açıp da bana bir kızım nasılsın demişliği yoktur. Her akşam eşimle gününün nasıl geçtiği konuşulur. O kadar karda kışta hamileyken işe gidip gelirdim de bir kere sıcacık evinden telefon açıp kızım sen bugün işe nasıl gittin o halinle dememiştir. Varsa yoksa oğlu, herşeyi oğlu üzerinden yaşıyor. Seninki gibi çok araması da bir dert, benimki gibi olması da bir dert.
akıl verenleri de hiç sorma, en çok normal doğumcular baskı yapıyor bana şahsen. Aman sakın, bekle sen, vakti gelince sancın başar zaten diye bir başlıyorlar, sonra sezaryeni kötüleme faslı başlıyor, sanki bizin çevremizde hiç sezaryen yapan yok, sanki bizim hiç fikrimiz yok.
Benim bebek 4 kiloya dayandı, epidurale rağmen zorlanır mıyım diye endişe ediyorum şimdi de.

çok geçmiş olsun cnm allah şifa versin ayşenaz,a ...

Canim ayni senin durumundayim.kafana takma.onceden bwn takiyodum simdi umursamiyorum kimseyi.normal doguma gelince tabiki en iyisi ama zorlanacak olursan bence hic deneme derim.cunku ben 7cmden sonra sezeryana alindim ve her iki aciyida cektim.hangisi dersen sezeryan derim temiz is

canım sana katılıyorum. etrafın baskısı üzerimizde o kadar olumsuz etki yapıyor ki.annemin bebeğime biberon verirken elimden alıp böylle vereceksin, memeni alsaydı ne vardı,emmeyince sütün gidecek demesi. kayınvaldemin hamileliğinde yemedin bebekte yemiyor, sütün az, yok onun bebeği böyleymiş, şunun bebeği şöyleymiş her arayanın emiyor mu diye sorması insanı çileden çıkartıyor. kalp kırmaya hiç korkmuyorum onlar benim kalbimi kırıyor annemlede babamlada tartıştım. eşimde kayınvaldeme lafı söyledi ne yapalım hassas bi dönem öyle konuşurlarsa bizde cevap veririz.

canım benim doktorumda öyle demişti.sancılarım akşam başladı. kontrole gittim açılma yoktu.eve gönderdi bekleylim sabaha kadar dedi 3-4cm açılma olsaydı suni sancı verecekti.

çok geçmiş olsun cnm allah şifa versin ayşenaz,a ...

teşekkürler canım.küvezden çıktı çok şükür kızımız. tabi tahliller devam ediyor ama yanımızda ya dünyalar bizim.

teşekkürler canım.küvezden çıktı çok şükür kızımız. tabi tahliller devam ediyor ama yanımızda ya dünyalar bizim.[/QUOTE]

çok şükür, aklıma takılmıştın. inş. hep iyi haberlerini alırız. nörolojiye gidecek misiniz?

oy canım cıkmasına sevındım pekı hareketlerı normale dondumu beslenmesı falan konulan teshıs dogrumuymus?

ıyıyım canımmmmm ruzgar pasayla yuvarlanıyozzz senden nbr?

Aynen bende yağmur'la uğraşıyorum bütün gün koyun koyunayız koynumda uyumayı fena alışkanlık edindi hiç bi iş yapamaz oldum.Babası eve gelince hemen onun koynuna yatırıyorum azcık nefes alabiliyim diye

hahaha bızde de durum aynı gogsumde uyumayaaaa bayılıyorrrrrr!!!:) ama bana oyle bır bakısı varkı kıyamıyorummmmmm:) salı gunu de 40 mız cıkıyor abı oluyoruz artık:)

hahaha bızde de durum aynı gogsumde uyumayaaaa bayılıyorrrrrr!!!:) ama bana oyle bır bakısı varkı kıyamıyorummmmmm:) salı gunu de 40 mız cıkıyor abı oluyoruz artık:)

Ya çok keyifli bişiii koynumda uyuması tek sıkıntım hiç bişii yapamamak yemek bile yapamıyorum malum yanımda kimse yok benim..geçen gün aşımız vardı öyle ağladıki bende ağlıcaktım nerdeyse kucağıma aldım gözümün içine öyle bi bakışı vardiki hayatım boyunca unutmam heralde..bizim kırkımız haftaya çıkıyo siz abi oldunuz valla

aynen canım bızde yalnızı 10. gun herkes gıttı evıne ogullarımla yalnız kaldım her ısı kendım yapıyorum elımden geldıgınce arada yardımcı bayan takvıyesı alıyorum , ama 4 kısının utusu yemegı yayıntısı bıle yetıyor valla hele ruzgarın ısı 3umuzden fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…