- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.201
epidurali suni sanci alirken sordum. sen sezaryen olmayacaksin ki, normal dogum olucak dedi. devlette dogum yaptigim icin uygulama farkli olailir.sunisanci beni cok zorladi. 6-7 cm acilmadan sonra searyen istesem yaparlar mi diye dusundum acikcasi. cok zor oldu benim icinHmmm suni sancı verdiler demek, ama iyi sen 4 saat almışsın, özlem 9 saat almıştı da açılmamıştı bir türlü. bu durum suni sancının açılma olduğu durumlarda işe yaradığı yönündeki fikrimi destekledi, ben de salı günü açılmam varsa suni sancıya olur diyeyim bari,yoksa doğruca sezaryen isteyeyim. Epidural verdiler mi sana?
İnşallah öbür memeden de gelir süt canım, birinden geliyorsa ötekinden niye gelmesin. Allah yardımcın olsun, inşallah sıkıntısız atlatırsınız bu süreci.
Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni, ben de telefonlardan, bebek neden hala gelmedi sorularını tekrar tekrar cevaplamaktan o kadar yoruldum ki, salıya kadar birilerini kırmaktan çok korkuyorum. Anlattığım halde sorup duruyorlar, hele kayınpederim çıldırtıyor beni. Saygısızlık edicem sonunda olan o olacak. Kendisi yurt dışında çalışıyor, doğum için iki haftalığına türkiyeye geldi. Vakti de sınırlı ya, hergün bu bebek neden gelmiyor dye soruyor, 15 dk anlatıyoruz sanki anlıyormuş gibi. Bi de üstüne başka doktora gösterelim filan diyor bana geliyorlar. Bu yorgunlukla bebeğimi bile coşkuyla karşılayamamaktan korkuyorum.
Sen benim o takvime bakma, ben doktor değiştirdim, eski doktora göre de 41. Haftada oluyorum yarın. Benim de aynen senin gibi bebeğin hareketleri ve suyu iyi olduğu için bekletiyor doktor, bebek büyük olmasa bir hafta daha da bekletecekti. Suni sancıya gelince ben de senin gibi doğal olmayan herşeyden korkuyordum, ama epidural anladığım kadarıyla çok rahatlatıyormuş bu tarz müdahelelerde. Ben inanıyorum ki sen de ben de öyle korktuğum gibi değilmiş diyeceğiz hastanede, artık ne olacaksa olsun modundayım.
ne kadar düşüncesiz insanlar ya, bıktım bende vallahi. benimde kayınvalidem, günde 5 kez arıyor, noldu diye. artık bakmıyorum tellerine bu sefer de ortalığı ayağa kaldırmış, annemi aramış aradım aradım açmadı, doğdu mu diye. annem de bana kızıyor kadının telini niye açmıyosun diye :)
bir de her arayan akıl verdiği için bir saat, çok yoruyor insanı. aaa neden olmadı, bak şunu şunu yap, aman klozete çok yaklaşmadan otur diyen bile oldu düşün, çocuk düşermiş
evet epidurale güveniyorum zaten, yoksa cesaretim çoktan gitti. Rabbim yardımcımız olsun..
epidurali suni sanci alirken sordum. sen sezaryen olmayacaksin ki, normal dogum olucak dedi. devlette dogum yaptigim icin uygulama farkli olailir.sunisanci beni cok zorladi. 6-7 cm acilmadan sonra searyen istesem yaparlar mi diye dusundum acikcasi. cok zor oldu benim icin
ne kadar düşüncesiz insanlar ya, bıktım bende vallahi. benimde kayınvalidem, günde 5 kez arıyor, noldu diye. artık bakmıyorum tellerine bu sefer de ortalığı ayağa kaldırmış, annemi aramış aradım aradım açmadı, doğdu mu diye. annem de bana kızıyor kadının telini niye açmıyosun diye :)
bir de her arayan akıl verdiği için bir saat, çok yoruyor insanı. aaa neden olmadı, bak şunu şunu yap, aman klozete çok yaklaşmadan otur diyen bile oldu düşün, çocuk düşermiş
evet epidurale güveniyorum zaten, yoksa cesaretim çoktan gitti. Rabbim yardımcımız olsun..
çok geçmiş olsun cnm allah şifa versin ayşenaz,a ...merhabalar annişleruzun süredir giremedim. 22.02.2013 de kızım ayşenaz dünyaya geldi. zor bir süreç geçiriyoruz. bazı arkadaşlar hatırlar belki 40. haftam dolmama rağmen doğum gerçekleşmemişti. 40+5te 10 saatlik doğum sancısından sonra açılmam olmadığı için sezeryanla doğum yaptım.kızım uzun süre uyuyan, emzirmek için zorla uyandırdığımız ama derin uykusundan dolayı beni de biberonu da çok az emen bi bebek. bebek hemşireleriyle 2 gün hastanede kendimde 2 gün evde uğraşmama rağmen başaramadım ve 4. günde yoğun bakıma yatırdık. şu an yoğun bakımda 3. günü. artık biberonla normal bi bebek gibi beslenebiliyor. ama hareketleri hala yavaş. eskilerin değişiyle uslu bebek. doktorumuz teşhisi yenidoğan beslenme bozukluğu olarak adlandırıyor. uzun süre anne karnında kalması normal doğumdan sezaryana dönmesi bebişimizi çok yormuş. bunlar geçici şeyler. ama birde hiponton bebek tanımı var ki canımı en çok o yakıyor. nörolojik bi durum. yoğun bakımdan sonra nöroloji doktoruna götürüp kontrol ettirmeliyiz. net birşey yok ama çok zormuş kızlarr duanızı bekliyorum kısa sürede toparlasın kuzum. bu arada 40. haftada hala normal doğum bekleyen anneler iyi düşünün. doktorunuzla dikkatli karar verin. sezeryanı 39. haftada olsaydım belki kuzum bu kadar yorulmayacaktı.
hayırlı olsun sonunda kavuştun yavruna darısı nesibemre ve kumpirellaya :)ve sonunda dun dogum yaptimaz once evime geldim. musait olunca ayrintilari yaxarim.
Minii sana Afrikadaki annelerin (yokluk içinde yaşayanların) hiçbirisinin sütünün yetmeyeceği hissi taşımadıklarından daha doğrusu böyle bir olgudan haberdar olmadıklarından sütlerinin az olmadığını söylesem seni biraz rahatlatmış olabileceğimi düşünüyorum.Sütün az olması fizyolojik olarak çok çok az görülen bir olay,oda annenin memeyle ilgili bir rahatsızlığı sonucu oluşur.Bizim Türk anneleri lohusa depresyonunu daha ağır geçiriyor ; bebeğime bakabilecek miyim,büyütebilecek miyim,diğer bebeklerden iri olacak mı,....vb sıkıntılarla hep kendini strese sokuyor,kilo verme endişesinden rahat beslenemiyor (komşunun gelini sadece 6 kilo almış, veya 12 kilo almış hepsini hemen vermiş....vb) mahalle baskısını çok yaşıyor.Dinlenmiyor,sık gelen misafirler veya telefonu uykulu açtığında akrabaların,eşin dostun sen de hep uyuyorsun sohbetine maruz kalmamak için ayaklı zombi olmayı tercih ediyor.Sonuç yorgun bir vücut,kaslarda birikmiş laktik asit ve kalitesiz süt.
Biberonla beslenmede en kötü his sürekli artan mide hacmini cc olarak görmektir.Seninde dediğin gibi bebeğin midesi sürekli büyüyor ve bebeler haddinden çok besleniyor,sonucunda tombul bebeler oluşuyor.Bizim komşumuz dediğin gibi yaptı,bebeği 4 aylıkken 13 kg ulaştı ,bırak yoğurdu meyve püresini turşu bile yiyordu,sonra bu bebek yürümeye başladı ve tüm kiloları gitti,sonuç olarak sarkan deriler kaldı.Annesi çok çok üzülüyordu.Ek olarak hiçbişi verme,özellikle de pirinç unu gibi karbonhidrat verirsen sonuç doymak bilmeyen daha tombiş bir bebek olur.
Bir sağlıkçı olarak sana tavsiyem süt sağma makinası temin etmendir.Sütüm yok diye düşünme,sadece bebeğin yüzüne bak ve bunu gönülden iste.Ben oğlumda tam 3 tane pompa eskittim.Maliyeti toplasan 500 tl geçmişti,paramda yoktu.Bebeğe takılan bayram paralarını kasiyerin önüne dökmüştüm,satıcı halime üzülüp güzel bi indirim yapmıştı.Bununla ilgili bir hikayede var biliyor musun,annesi vefat eden bir bebeği 80 yaşında menapoza yıllar önce girmiş babaanneye veriyorlar.Kadın bebeğin ağlamalarına dayanamayıp memesini bebeğe veriyor ve tam 3 gün sonra süt gelmeye başlıyor.Diyeceğim o ki sen de yapabilirsin.
Hmmm suni sancı verdiler demek, ama iyi sen 4 saat almışsın, özlem 9 saat almıştı da açılmamıştı bir türlü. bu durum suni sancının açılma olduğu durumlarda işe yaradığı yönündeki fikrimi destekledi, ben de salı günü açılmam varsa suni sancıya olur diyeyim bari,yoksa doğruca sezaryen isteyeyim. Epidural verdiler mi sana?
İnşallah öbür memeden de gelir süt canım, birinden geliyorsa ötekinden niye gelmesin. Allah yardımcın olsun, inşallah sıkıntısız atlatırsınız bu süreci.
çok geçmiş olsun cnm allah şifa versin ayşenaz,a ...
oy canım cıkmasına sevındım pekı hareketlerı normale dondumu beslenmesı falan konulan teshıs dogrumuymus?canım sana katılıyorum. etrafın baskısı üzerimizde o kadar olumsuz etki yapıyor ki.annemin bebeğime biberon verirken elimden alıp böylle vereceksin, memeni alsaydı ne vardı,emmeyince sütün gidecek demesi. kayınvaldemin hamileliğinde yemedin bebekte yemiyor, sütün az, yok onun bebeği böyleymiş, şunun bebeği şöyleymiş her arayanın emiyor mu diye sorması insanı çileden çıkartıyor. kalp kırmaya hiç korkmuyorum onlar benim kalbimi kırıyor annemlede babamlada tartıştım. eşimde kayınvaldeme lafı söyledi ne yapalım hassas bi dönem öyle konuşurlarsa bizde cevap veririz.
canım benim doktorumda öyle demişti.sancılarım akşam başladı. kontrole gittim açılma yoktu.eve gönderdi bekleylim sabaha kadar dedi 3-4cm açılma olsaydı suni sancı verecekti.
teşekkürler canım.küvezden çıktı çok şükür kızımız. tabi tahliller devam ediyor ama yanımızda ya dünyalar bizim.
ıyıyım canımmmmm ruzgar pasayla yuvarlanıyozzz senden nbr?Melteeeemmm canııımm..
Ya karşılaşamaz olduk bi türlü...naber?
ıyıyım canımmmmm ruzgar pasayla yuvarlanıyozzz senden nbr?
hahaha bızde de durum aynı gogsumde uyumayaaaa bayılıyorrrrrr!!!:) ama bana oyle bır bakısı varkı kıyamıyorummmmmm:) salı gunu de 40 mız cıkıyor abı oluyoruz artık:)Aynen bende yağmur'la uğraşıyorum bütün gün koyun koyunayız koynumda uyumayı fena alışkanlık edindi hiç bi iş yapamaz oldum.Babası eve gelince hemen onun koynuna yatırıyorum azcık nefes alabiliyim diye
hahaha bızde de durum aynı gogsumde uyumayaaaa bayılıyorrrrrr!!!:) ama bana oyle bır bakısı varkı kıyamıyorummmmmm:) salı gunu de 40 mız cıkıyor abı oluyoruz artık:)
aynen canım bızde yalnızı 10. gun herkes gıttı evıne ogullarımla yalnız kaldım her ısı kendım yapıyorum elımden geldıgınce arada yardımcı bayan takvıyesı alıyorum , ama 4 kısının utusu yemegı yayıntısı bıle yetıyor valla hele ruzgarın ısı 3umuzden fazlaYa çok keyifli bişiii koynumda uyuması tek sıkıntım hiç bişii yapamamak yemek bile yapamıyorum malum yanımda kimse yok benim..geçen gün aşımız vardı öyle ağladıki bende ağlıcaktım nerdeyse kucağıma aldım gözümün içine öyle bi bakışı vardiki hayatım boyunca unutmam heralde..bizim kırkımız haftaya çıkıyo siz abi oldunuz valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?