2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
teşekkürler canım.küvezden çıktı çok şükür kızımız. tabi tahliller devam ediyor ama yanımızda ya dünyalar bizim.

çok şükür, aklıma takılmıştın. inş. hep iyi haberlerini alırız. nörolojiye gidecek misiniz?[/QUOTE]

teşekkürler canım. yarın randevumuz var. ayşenazımın yüzüne bakıp bakıp bişey çıkmasın diye dua ediyorum.

oy canım cıkmasına sevındım pekı hareketlerı normale dondumu beslenmesı falan konulan teshıs dogrumuymus?

arasıra kendi uyanıyo bazen ben uyandırıyorum ama eskisi gibi hırpalamama orasını burasını sıkmama gerek kalmıyor. altını değiştirince kımıldanıyor. göğsümü hala emmiyor iki cop cop biberon olmadığını anlayınca hiç yormuyor hanfendi kendini. bi de ben hata yapıyorum galiba biberonla 50-60 cc yi 3 saatte bi vermeye çalışıyorum. gerçi istemeyince içirmek mümkün değil ama annem deli ediyor o biberonu bitirseydi diyip duruyor. ya göğsümü emseydi ne kadar emdiğini bilemeyecektik belki emdiği yetiyor diyorum anlatamıyorum alıyor kucağımdan zorluyor. kızım beslenmenin olumsuz bişey olduğuna şartlanacak. eşimde bende öğretmeniz ama annelerimize laf anlatamıyoruz. yarın nöroloji doktoruna gideceğiz umarım doğum yorgunluğudur sadece.

benim kızımda doğduğu gün bi uyumaya başladı. biz uyandıramıyorduk bile.uyandıramadığımız için 4. günü küveze aldılar. şimdi evimizde gerçi. benim göğsümüde emmiyor. biberonla sütümü veriyorum. seninkinden daha vahim bi tablo olmasına rağmen banada doğum yorgunluğu dediler.gerçi benimki takip edilmesi gereken bi durum. belki bebişlerimiz çok uslu ve keyifli ama biz durmadan keyiflerini kaçırıyoruz.uyanmasada kaldırıp emzirmen doğru canım. ben 3 saatte bi yapıyorum ama sarılık sorunumuz yok.banada sonradan fena açılacaklarmış gibi geliyor. benim uyanmayan kızım dün 6.30 da bi kalktı 8'e kadar. neye uğradığımı şaşırdım.

28 subatta doğum yaptım :) şimdi bebeğim başında uyanmasını bekliyorum, çok güzel bir duygu allahım bütün isteyenlere nasip etsin.

hayırlı olsun canım. sağlıkla büyüt inş.

kızlar yarın sabah hastaneye yatış yapıyorum, suni sancı verilecek ve çok korkuyorum dualarınızı bekliyorum.. Allah'a emanet olun..

Şuan ne durumdasın bilmiyorum ama inşallah herşey yolundadır. Suni sancıya rağmen kolay bi doğum olur inşallah. Allah yardımcın olsun...

evetttttt yeni bir dönem başladı çoğumuz için.

teşekkürler canım. yarın randevumuz var. ayşenazımın yüzüne bakıp bakıp bişey çıkmasın diye dua ediyorum.

arasıra kendi uyanıyo bazen ben uyandırıyorum ama eskisi gibi hırpalamama orasını burasını sıkmama gerek kalmıyor. altını değiştirince kımıldanıyor. göğsümü hala emmiyor iki cop cop biberon olmadığını anlayınca hiç yormuyor hanfendi kendini. bi de ben hata yapıyorum galiba biberonla 50-60 cc yi 3 saatte bi vermeye çalışıyorum. gerçi istemeyince içirmek mümkün değil ama annem deli ediyor o biberonu bitirseydi diyip duruyor. ya göğsümü emseydi ne kadar emdiğini bilemeyecektik belki emdiği yetiyor diyorum anlatamıyorum alıyor kucağımdan zorluyor. kızım beslenmenin olumsuz bişey olduğuna şartlanacak. eşimde bende öğretmeniz ama annelerimize laf anlatamıyoruz. yarın nöroloji doktoruna gideceğiz umarım doğum yorgunluğudur sadece.

ben de dua ediyorum ayşenaz için. inş sadece doğum yorgunluğudur. ben de süt sağıyorum sürekli. bazen emerken uyuya kalıyor,uyanıyor, aranıyor yine meme veriyorum. yine uyuya kalıyor.biberonla birkaç kez sütümü verdim. 40ml. filan içti. bi gün çok şiddetli başım ağrıyordu, eşim süt verecekti.70ml yi içti.dr. a sorduk. 1.hafta 40ml, 2. hafta 70 ml, 1 aylık olunca 120ml içebilir ama biberona alıştırmayın dedi.her bebeğin alabileceği süt- mama miktarı farklıdır ama bi fikir verir diye yazdım.

doktor 2 saatte bir uyandır emzir dedi diye dürtüyorum ben uyandırınca açlık aklına geliyor ağlıyor 15 dakika falan emip bırakıyor.geceleri 3. veya 4 saatte uyandırıyorum artık bende.daha uzun emzirmeyincede süt birikiyor ağrı yapar diye korkuyorum bide azalır vermezsem gibi geliyor.ay ne zormuş şu tecrübesizlik...

kızlar yarın sabah hastaneye yatış yapıyorum, suni sancı verilecek ve çok korkuyorum dualarınızı bekliyorum.. Allah'a emanet olun..

Allah yardımcın olsun bende suni sancıyla doğum yaptım umarım herşey yolunda gitmiş ve bebeğini kucağına almışsındır.

ben bir emziriyorsam bir sağıyordum sütü. makinan varsa sağarak rahatlatabilirsin göğüsleri. uyku düzeni olması daha iyi. benimde ilk bebekte dr. 2 saatte uyandır demişti,bende öyle yaptım. bu dr. 3 saat hatta gece 4 bile olabilir dedi. burada başka arkadaşlarda aynı saatleri yazdılar. senin için nasıl rahat ederse öyle yap canım.ama sen uyuyup dinlenirsen, o da huzurlu uyursa daha rahat olursunz bence.her dr.un önerisi farklı. bizde onların dediğini yapıyoruz. ama zaten yorulluyorsun.gece 2 saat uyumakla 4 saat uyumak farklı sonuçta.bunu dr. lar pek düşünmüyorlar sanırım. anne iyi olacakki bebeğine iyi baksın.

yarın 40 ımız çıkıyor yastık koyalım diyor kayınvalidem bende şu boğulmayı önleyici yastıklardan alayım diyorum sizlerden alan varmı hangi marka aldınız cevap veririseniz sevinirim umarım herkes iidir bbeeklerde iidr

slm ark sizler benden tecrübelisiniz ben dogum yapalı 12 gün oldu ve bebegim gaz sancısından uyumuyor sizler ne yaptınız bu sancılar için

aynı dertten bizde çekiyoruz sıcak tutuyorum bacaklarını karnına doğru itiyorum masaj niyetine rahatlıyor birde sabsimplex die bitkisel damlamız var ama sıkışınca hiçbirşey fayda etmiyor

Selam Şubat anneleri. Ben de Mart annesi olacaktım ama kızımın 28 Şubat'ta epidural sezeryanla doğumuna karar verildi. Kızım 2700 doğdu. Çok minik olmasının dışında Allah a şükür bir sorunumuz yok. Bu ikinci doğumum olmasına rağmen ilkinde 40 gün göğüs acısı çekmiştim bunda yine başladı. Lansinoh krem sürüyorum ama pek bir fayda etmiyor maalesef .sadece rahatlatıyor birazcık. İlkindede ne denediğsem fayda etmemişti papilla diye krem geçirmişti ancak oda satılmıyormuş artık.

canım benimde değişiyor 30 ile 60 cc arasında değişiyor işte. benim kızda emerken uyuyor ama emmeye devam ediyor. devam etmediği zaman gazını çıkarmak için uğraşıyorum sonra tekrar devam ediyor. öle işte.

Kizlar ben gaz sancisi icin kimyon iciriyorum bebegime ve cok rahatlatiyo uyuyo.gunluk sabah aksm 2cay kasigi iciriyorum.tarifini internetten aldim.gogus yarasi icin ilk bebegimde 1 1,5 ay cok kotu gunler gecirdim hicbisey fayda etmemisti.bu defa 2.gunu yine basladi acimaya.dokror garmastan pomad onerdi.hastaneden taburcu okurken aldik.cok faydasini gordum 3 4gun icinde hafifletti.ben her ikisindede fayda gordugum icin paylasnak istedim.sigorta ilaci odemiyor bu arada 29tl fiyati.

Gecmis olsun.bebegin hayirli, saglikli evlat olsun.sende atlatmissin.17 gun oncede bende spinalle sezeryan oldum.tum sikintilar unutuluyo.allah tum dogum yapacaklara yardim etsin.zor bi surec gercekten.
teşekkür ederim flensburg
günden güne daha iyi oluyorum galiba
Allah doğum yapacakların yardımcısı olsun gerçekten
iki türlüsü de zorlu süreç

canım bende göğüs ucu için sadece zeytin yağı sürdüm acıkta 5 dkka kadar beklettim..yaraları kolayca soydu ve yaram geçti tavsiye ederim..
slm ark sizler benden tecrübelisiniz ben dogum yapalı 12 gün oldu ve bebegim gaz sancısından uyumuyor sizler ne yaptınız bu sancılar için

canım ben doğar doğmaz ağzına bir çay kaşığı nar suyu verdik ve maşallah hiç gaz sorunumuz olmadı,çok memnunum...diğer çoçuklarımda böyle bişi yapmamıştım,ee haliylede gaz sorunu yaşadık onun içinde anason ve kimyon kaynatıp içirirdik...

ve sonunda çok şükür buğün göbeğimiz düştü...tam 21 günlüğüz,bugün göbek için tahlilde yaptırmıştık temiz çıktı...öğlen altını açtığımda göbeğin düştüğünü gördük,ailece çok sevindik...hemen babasını,akrabaları arayıp haber verdik...ailece büyük dert etmiştik...şu halimize bak,gülünecek durumdayız sanırım:))))))))))

Bugün 5 günlük olduk. Ve meme ucu yaralarımız olacak gibi. Oğlum memeyi yakaladığında çok canım yanıyor.emdikçe hafifliyor ama emz irmekten korkar oldumm . Sık sık havalandırıyorum zeytinyağı sürdüm iki gündür iyi g
eliyo gibiydi sonra ayva cekirdeği yaptık şimdi onu sürdüm öyle açıkta bekletiyorum. Kremlerim de var garmastan ve futi eltim verdi onları da, futiyi doktorum da yazmış reçeteye ama onları birer kez sürdüm temizlemesi zor geldi temizleeden içime sinmedi. Siz neler yapıyorsunuz tek bir yöntemi mi deniyorsunujz benim gibi herşeyi deneme yoluna mı gidiyorsunuz

sizee. ailecek mutlu birgün yaşamışsınız. ne kada değişik bir duygu değil mi? göbeği düştü diye seviniyoruz. biz de geçen gün kaka bekledik yapınca evde bayram oldu sanki :) derdimiz çoktu bizim de. hayelcim sen göğüslerin için zeytinyağı yeterli oldu demişsin. benim göğüslerimde yaralar oluştu artık sadece çatlak değil yani. acaba bende de işe yarar mı zeytin yağı. 47 gündür çekiyorum ve hala yara. seninkilerde böyle miydi acaba zeytin yağı kabuk bağlatır mı dersin????

hanımlar,
bugünkü muayenede ultrason sonucu doktorumuz kiloyu 4200 gr olarak ölçtübayağı rahatsız edici bir kemik muayenesinin ardından, ki doktor kemik yapımın aslında çok güzel olduğunu amam bebek iri olduğu için risk olduğunu söyledi, bebeğin hala yeterince inmemiş olduğunu ve nst de sancı olmadığı gördük. sonuç olarak suni sancıdan vazgeçti veeee,
çarşamba sabah 8.30da sezaryene randevu alındı. çarşamba sabahı inşallah spinal sezaryenle bebeğime kavuşuyorum topiğin sonuncu annesi olarak
belirsizlik biraz kalktığı için rahatladım, planladığımız hastane tamamen değişti, acıbademde yapacağız özel sigortadan dolayı.doktorumuz oraya gelecek.
doktor bir de dedi ki, kemik muayesinede bugün beni özellikle biraz zorlamış, doğumu belki tetikler diye. hala normal doğumistiyor ya! halbuki ben 4200 ü duyunca anında soğudum normal doğum fikrinden. şimdi çarşamba sabahına kadar normal doğum sancısı filan gelmesinden korkar oldum, o zaman işler iyice karışır.
neyse, çarşamba sabah 8.30 ya bi de gece 12den sonra hiçbişey yemeyecek, su bile içmeyecekmişim. şu spinal sezaryen yapanlar bana bir anlatsın hele, doğum öncesi ne tahlilleri yapıyorlar, lavman yapılıyor mu bir de?

Cevaplariniz için teşekkür ederim kızlar. Göğsümün ucu kırmızı ve kanıyor. Sutyene yapismasin diye beze krem sürüp kapatıyorum yoksa ucu yapışıp kanıyor. Yarın garmastan krem aldiracagim insallah ise yarar .yoksa bu acı sutude azaltıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…