- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.241
teşekkürler canım.küvezden çıktı çok şükür kızımız. tabi tahliller devam ediyor ama yanımızda ya dünyalar bizim.
oy canım cıkmasına sevındım pekı hareketlerı normale dondumu beslenmesı falan konulan teshıs dogrumuymus?
arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var bebeğim bugün 13 günlük oldu başlarda sütüm yoktu emmemedi 4 5 gün sonra sütüm gelmeye başladı emmeyede başladı şükür ama ben dokunmasam tüm gün uyur 2 saat arayla uyandırıyorum ve emdiriyorum sarılık testi yapıldı çok yüksek değil ama sürekli uyuyor gün içinde 1 veya 2 saat uyanık kalıyor gece tamamen uyuyor yine ben emdirmek için dürtüyorum.etraftakiler henüz adapte olamadı çok küçük 20 25 güne normale döner vs desede benim kafam allak bullak uyandırdığımda ağlamaya ve aranmaya başlıyor ama kendiliğinden uyanmıyor ne yapmalıyım aynı şeyleri yaşayan veya durumumla alakalı bilgisi fikri olaanlar ne olur bi yardım edin bana bu kadar uyuması normal mi?
28 subatta doğum yaptım :) şimdi bebeğim başında uyanmasını bekliyorum, çok güzel bir duygu allahım bütün isteyenlere nasip etsin.
kızlar yarın sabah hastaneye yatış yapıyorum, suni sancı verilecek ve çok korkuyorumdualarınızı bekliyorum.. Allah'a emanet olun..
28 subatta doğum yaptım :) şimdi bebeğim başında uyanmasını bekliyorum, çok güzel bir duygu allahım bütün isteyenlere nasip etsin.
slmmmmm çok uzun zaman oldu topiğe giremiyorum
bütün zamanımı alıyo bu minik galiba herkes öyle kimsecikler
kalmamış sanki dükkan kapanmış gibi duruyo :)
herkes doğum yaptı galiba kimse kalmamıştır artık marta geldik
daha geçen ay biz ne zaman doğurcaz die beklerken şimdi şubat anneleri
zamanı bile geçti marta geldik :)
kızlar yarın sabah hastaneye yatış yapıyorum, suni sancı verilecek ve çok korkuyorumdualarınızı bekliyorum.. Allah'a emanet olun..
benim kızım 19 günlük oldu. çok nadir kendi uyanıyor hala. gece gündüz %90 ben uyandırıyorum.bazen kaka yaparsa kendi uyanabiliyor. ben 3 saatte uyandırıyorum gündüz, gece ise 3 ya da 4 saat. bizimde sarılık olmasada biluribin yüksekti, düştü. ben daha sık uyandırmıyorum. oğlumda da aynı durum vardı, senin gibi çok sık uyandırıyordum. sonra ne uyku düzeni kaldı ne başka bir düzen. o yüzden tavsiyem biluribini çok yüksek değilse çok sık da uyandırmaya uğraşma.
doktor 2 saatte bir uyandır emzir dedi diye dürtüyorum ben uyandırınca açlık aklına geliyor ağlıyor 15 dakika falan emip bırakıyor.geceleri 3. veya 4 saatte uyandırıyorum artık bende.daha uzun emzirmeyincede süt birikiyor ağrı yapar diye korkuyorum bide azalır vermezsem gibi geliyor.ay ne zormuş şu tecrübesizlik...
Allah yardımcın olsun bende suni sancıyla doğum yaptım umarım herşey yolunda gitmiş ve bebeğini kucağına almışsındır.
slm ark sizler benden tecrübelisiniz ben dogum yapalı 12 gün oldu ve bebegim gaz sancısından uyumuyor sizler ne yaptınız bu sancılar için
teşekkürler canım. yarın randevumuz var. ayşenazımın yüzüne bakıp bakıp bişey çıkmasın diye dua ediyorum.
arasıra kendi uyanıyo bazen ben uyandırıyorum ama eskisi gibi hırpalamama orasını burasını sıkmama gerek kalmıyor. altını değiştirince kımıldanıyor. göğsümü hala emmiyor iki cop cop biberon olmadığını anlayınca hiç yormuyor hanfendi kendini. bi de ben hata yapıyorum galiba biberonla 50-60 cc yi 3 saatte bi vermeye çalışıyorum. gerçi istemeyince içirmek mümkün değil ama annem deli ediyor o biberonu bitirseydi diyip duruyor. ya göğsümü emseydi ne kadar emdiğini bilemeyecektik belki emdiği yetiyor diyorum anlatamıyorum alıyor kucağımdan zorluyor. kızım beslenmenin olumsuz bişey olduğuna şartlanacak. eşimde bende öğretmeniz ama annelerimize laf anlatamıyoruz. yarın nöroloji doktoruna gideceğiz umarım doğum yorgunluğudur sadece.
ben de dua ediyorum ayşenaz için. inş sadece doğum yorgunluğudur. ben de süt sağıyorum sürekli. bazen emerken uyuya kalıyor,uyanıyor, aranıyor yine meme veriyorum. yine uyuya kalıyor.biberonla birkaç kez sütümü verdim. 40ml. filan içti. bi gün çok şiddetli başım ağrıyordu, eşim süt verecekti.70ml yi içti.dr. a sorduk. 1.hafta 40ml, 2. hafta 70 ml, 1 aylık olunca 120ml içebilir ama biberona alıştırmayın dedi.her bebeğin alabileceği süt- mama miktarı farklıdır ama bi fikir verir diye yazdım.
teşekkür ederim flensburgGecmis olsun.bebegin hayirli, saglikli evlat olsun.sende atlatmissin.17 gun oncede bende spinalle sezeryan oldum.tum sikintilar unutuluyo.allah tum dogum yapacaklara yardim etsin.zor bi surec gercekten.
canım bende göğüs ucu için sadece zeytin yağı sürdüm acıkta 5 dkka kadar beklettim..yaraları kolayca soydu ve yaram geçti tavsiye ederim..Selam Şubat anneleri. Ben de Mart annesi olacaktım ama kızımın 28 Şubat'ta epidural sezeryanla doğumuna karar verildi. Kızım 2700 doğdu. Çok minik olmasının dışında Allah a şükür bir sorunumuz yok. Bu ikinci doğumum olmasına rağmen ilkinde 40 gün göğüs acısı çekmiştim bunda yine başladı. Lansinoh krem sürüyorum ama pek bir fayda etmiyor maalesef .sadece rahatlatıyor birazcık. İlkindede ne denediğsem fayda etmemişti papilla diye krem geçirmişti ancak oda satılmıyormuş artık.
slm ark sizler benden tecrübelisiniz ben dogum yapalı 12 gün oldu ve bebegim gaz sancısından uyumuyor sizler ne yaptınız bu sancılar için
ve sonunda çok şükür buğün göbeğimiz düştü...tam 21 günlüğüz,bugün göbek için tahlilde yaptırmıştık temiz çıktı...öğlen altını açtığımda göbeğin düştüğünü gördük,ailece çok sevindik...hemen babasını,akrabaları arayıp haber verdik...ailece büyük dert etmiştik...şu halimize bak,gülünecek durumdayız sanırım:))))))))))
Kizlar ben gaz sancisi icin kimyon iciriyorum bebegime ve cok rahatlatiyo uyuyo.gunluk sabah aksm 2cay kasigi iciriyorum.tarifini internetten aldim.gogus yarasi icin ilk bebegimde 1 1,5 ay cok kotu gunler gecirdim hicbisey fayda etmemisti.bu defa 2.gunu yine basladi acimaya.dokror garmastan pomad onerdi.hastaneden taburcu okurken aldik.cok faydasini gordum 3 4gun icinde hafifletti.ben her ikisindede fayda gordugum icin paylasnak istedim.sigorta ilaci odemiyor bu arada 29tl fiyati.
canım bende göğüs ucu için sadece zeytin yağı sürdüm acıkta 5 dkka kadar beklettim..yaraları kolayca soydu ve yaram geçti tavsiye ederim..
canım ben doğar doğmaz ağzına bir çay kaşığı nar suyu verdik ve maşallah hiç gaz sorunumuz olmadı,çok memnunum...diğer çoçuklarımda böyle bişi yapmamıştım,ee haliylede gaz sorunu yaşadık onun içinde anason ve kimyon kaynatıp içirirdik...
Bugün 5 günlük olduk. Ve meme ucu yaralarımız olacak gibi. Oğlum memeyi yakaladığında çok canım yanıyor.emdikçe hafifliyor ama emz irmekten korkar oldumm . Sık sık havalandırıyorum zeytinyağı sürdüm iki gündür iyi g
eliyo gibiydi sonra ayva cekirdeği yaptık şimdi onu sürdüm öyle açıkta bekletiyorum. Kremlerim de var garmastan ve futi eltim verdi onları da, futiyi doktorum da yazmış reçeteye ama onları birer kez sürdüm temizlemesi zor geldi temizleeden içime sinmedi. Siz neler yapıyorsunuz tek bir yöntemi mi deniyorsunujz benim gibi herşeyi deneme yoluna mı gidiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?