- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.281
gecmis olsun canim gozun aydin.kızlar çok şükür kızımızı normal doğumla kucağımıza aldık, 3390 gr 51 cm. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. şimdi emzirirken canım çok acıyor, tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :) lansihoh almıştım ama temizlemesi zor geliyor. zeytinyağı sürdüm bgn de, inş bebeğim tiksinmez.
kumpirella'dan haberi olan var mı?
kızlar çok şükür kızımızı normal doğumla kucağımıza aldık, 3390 gr 51 cm. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. şimdi emzirirken canım çok acıyor, tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :) lansihoh almıştım ama temizlemesi zor geliyor. zeytinyağı sürdüm bgn de, inş bebeğim tiksinmez.
kumpirella'dan haberi olan var mı?
hanımlar,
bugünkü muayenede ultrason sonucu doktorumuz kiloyu 4200 gr olarak ölçtübayağı rahatsız edici bir kemik muayenesinin ardından, ki doktor kemik yapımın aslında çok güzel olduğunu amam bebek iri olduğu için risk olduğunu söyledi, bebeğin hala yeterince inmemiş olduğunu ve nst de sancı olmadığı gördük. sonuç olarak suni sancıdan vazgeçti veeee,
çarşamba sabah 8.30da sezaryene randevu alındı. çarşamba sabahı inşallah spinal sezaryenle bebeğime kavuşuyorum topiğin sonuncu annesi olarak
belirsizlik biraz kalktığı için rahatladım, planladığımız hastane tamamen değişti, acıbademde yapacağız özel sigortadan dolayı.doktorumuz oraya gelecek.
doktor bir de dedi ki, kemik muayesinede bugün beni özellikle biraz zorlamış, doğumu belki tetikler diye. hala normal doğumistiyor ya! halbuki ben 4200 ü duyunca anında soğudum normal doğum fikrinden. şimdi çarşamba sabahına kadar normal doğum sancısı filan gelmesinden korkar oldum, o zaman işler iyice karışır.
neyse, çarşamba sabah 8.30ya bi de gece 12den sonra hiçbişey yemeyecek, su bile içmeyecekmişim. şu spinal sezaryen yapanlar bana bir anlatsın hele, doğum öncesi ne tahlilleri yapıyorlar, lavman yapılıyor mu bir de?[/QUO
Benim sezeryandan önce suni sancı denenmişti o zaman kan almışlardı lavman da yapılmıştı . Ertesi gün ameliyata girmeden yine lavman yapıldı. Sondayı ne zaman takalım diye sordular ben de anesteziden sonra yapılmasını istedim iyi oldu hiç bişey anlamadım, benim epidural spinal karma oldu bu şekilde olmasına ameliyathanede karar verdim anestezi uzmanını daha önce görmemiştim o anda tavsiye etti tamam dedim, epiduralin doğumdan sonra çok rahatını ettim beline ince bir kablo yerleştiriliyo ordan epidural yapılıyo 6 saatte bir hiç ne dikiş ağrısı kalıo ne bişey , çok rahat yürüdüm bu sayede tavsiye ederim .Şimdidedn geçmiş olsun bu anlattıklarımın da pek bi önemi yok aslında ama merak ediyo insan yaşamadan bebeğinii ilk gördüğün an tariif edilemez bi duygu
En azindan o dayanamicak acilari rahatlatiyo.sonrasinda da agir agir geciyo.ben kremin faydasini gordum.yanmalar kesildi.atletim degse hopluyodum.tamemen ilk etapta gecmiyor hemn ama dedigum gibi rahatlatiyo.emzirmeden once yazmayi isirip oyle emziriyidom.cok zor oluyo gercekten arkadaslar.duzenli kullanin insalah sizede faydasi olur.simdi artik rahatladim iyice acim kalmadi sukurartik kulanmiyorum.
selam kızlar bebişli günleriniz nasıl gidiyor? :)) biz iyiyiz Allaha şükür düzenimizide kurduk şimdi daha rahatım ilk günlere bakarak... başlarda süt sorunum vardı onuda atlattık şimdi rahatla emiyor kızçem,mama olayınıda azalttık..gaz problemimiz yok şimdilik ...alttan üstten pırt pırt gidiyor canımın içi :))) ama bugün 5 gün oldu kaka sını yapmadı daha doktor 1 hafta yapmaya bilir normal dedi ama bebişim çok rahatsız kıvranıyor resmen..zeytin yağıyla ovdum karnını falan masaj yaptım elimden gelen başka bişey yok.. sizin bebişleriniz nasıl bu konuda ? yada bana önere bileceğiniz birşeyler varmı ? size ve minik bebişlerinize kocaman seviler
ohaaaaaaaaa dıyorum kaynanana dahada bısı demıyorumtopiğin son annesi kim olduuu???
kaynanam evde kızlar. günde 3 öğün yemek istiyor.ev işinden anlamıyor yaparsamda ne var ev pis değil filan diyor bide.gece oğlum uyumuyor bide gündüzde kaynaanm sıkılıyor diye gidip uyuyamıyorum. çocuk azcık mızırdansa yanımıza geliyor zaten uyuyamıyorum.hadi bunlar neyse de bide cahil cahil konuşmaları yok mu? yok 40 gün su içmeycekmişim şire yani şekerli yiyecekmişim.et alınınca kapının orda bebek karşılayacakmış kapıda eti.yoksa etin alı basarmış..değirmenin alı da varmış ama o konuda netlik yok şükür yoksa heralde her ekmek geldiğind ekapğılara taşınacaktık:) sütüm yaramıyormuş çocuk ondan uyumuyormuş.halbuki çocuğum gaz çıkaramıyor kıpkırmızı oluyor ıkınırken. üffff ben kaynana olunca dil denen organımı aldırmayı planlıyorum..
sizlerde ne var ne yok. bebişleriniz nasıl?
canım usg olcusunu cok baz alma ruzgar 3600 gozukuyordu 4200 dogdu 4 gun once olculdu dogumdan 200 gr alsa yıne 400 gr eksık olctu fazlada olcen cok duydum , ınsallahhh hayırlı haberlerle gelırsın kapanısımızı sen yaptın vallaCanlarım, sevgili arkadaşım flensburg, patella ve keskin38, öncelikle size bebeklerinize, işinize gücünüze rağmen uzun uzun ve güzel güzel doğum detaylarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Hepsini sabah okudum ama malum doğum öncesi son gün, evle biraz ilgilendim, toparladım vs. Bilgisayarın başına bir oturunca kalkamıyor insan, şimdi gelebildim. Bana çok yardımcı oldunuz, en azından artık beni nelerin eklediğini az çok biliyorum. Yalnız bu arada resmen doğum hikayenizi paylaşmışsınız benle, bari onları 2013 şubat anneleri doğum öyküleri başlığına da kopyalayın da zayi olmasınlar
triptofancım yarın sabah itibariyle inşallah topiğin son annesi ben oluyorum, önceden de tahmin ettiğim gibi
Nesibemre, hatice, bebek 4200 gr göründü son ultrasonda, yarın sabah 8.30da sezaryene giriyorum eğer bebek bu gece bir sürpriz yapar da kendi gelmezse, eh bu kiloda da gelmesin artık dursun yerinde diyorum
Bugün sabah 11de doktorum aradı, kahvaltı yapmasam saat 3 te doğuma girecektik ama kahvaltı yapmıştım, yine çarşamba olsun dedik. Onu geçtim, bugün gerilim dolu dakikalar yaşadım. Tuvalette nişana benzer bir akıntı geldi ama nişan mı yoksa doktorun dünkü yaptığı korkunç can acıtıcı kemik muayenesinin bir sonucu olarak mı geldi ayırt edemedim, dünden beri gittikçe azalan bir kanamam oldu zaten. ama çok korktum , hala da korkuyorum çünkü artık normal doğum yapmak istemiyorum bebeğin kilosunu duyduğumdan beri. Olacak olanın önüne geçilmez elbet ama yarın sabaha doğum sancısız çıkmam lazım kızlar, beni anlıyorsunuz değil mi? Tüm düzenlemeler yapıldı, doğum şekli netleşti vs derken normal doğum olursa çok paniklerim. Dua ediyorum herşey planladığımız gibi olsun diye. Doktorum sabah beni yine nstye bağlayacakmış, sancı çıkarsa yine muayene edecekmiş, 3-4 cm açıklığım varsa o zaman normal doğumu düşünebilirim filan dedi. Allaha sığındım artık yapacak başka birşey yok. Doktorum ne dedi bir de biliyor musunuz, seni dün bilerek sert bir şekilde muayene ettim,doğumu belki tetikler diye. buna rağmen bebeğin gelmezse içim çok rahat bir şekilde sezaryene gireceğim, bu bebeğin geleceği yokmuş diyeceğim ben de rahatlayacağım Alem kadın valla, ama şimdi de ben ya sabaha kadar normal doğurursam diye korkuyorum.
son 13 saat bu arada, sabah 7de hastanede olmam lazım. Dualarınızı bekliyorum, heyecanlıyım.
Acimaya basladiktan 1 gun sonra basladim kullanmaya.ilk kullandigimda cok yaraydi ve yanmisti.ama kisa sureli bi yanmaydi ertesi gunu sursugumde o yanma olmadi.ben senin kadar sik kullanmadim.zaten yagli bisey.sabah ve aksam duzenli surdum.acele etme.2gun icinde hafifletir.hemen gecirmiyor.bufun basladiysan yarin farkedersin.hafiflicek acilarin.tamamen gecirmiyo hemen ilk etapta agir agir hafifletiyo.4 gun sona filan daha bi rahatliyosun.benimki 2 hafta icinde gecirdi ve bi daha surmedim.cok sik surme bi zarari olmaz ama bana doktoe sabah ve aksm kulan dedi.gecercek acanim sabret bikac gun daha...
Saatler kaldi doguma.hadi bakalim guzel anne ;D bugunude atlat sancisiz stressiz git insallah.dogum seklide belli olmusken her iki aciyi yasamani istemem.ben normal dogum sancisinida coj cekmistim olmayinca zorlamanin anlami yok.hayirlisiyla atlatta gel yanimiza bekliyoruz....
benimkide yarılmadı sadece yara oldu canım...zeytin yağını sür yaralarına çok iyi gelecek,hemen kabuklar soyuluyor ve bebeğede zararı yok hiç olmassa..Sizee. Ailecek mutlu birgün yaşamışsınız. Ne kada değişik bir duygu değil mi? Göbeği düştü diye seviniyoruz. Biz de geçen gün kaka bekledik yapınca evde bayram oldu sanki :) derdimiz çoktu bizim de. Hayelcim sen göğüslerin için zeytinyağı yeterli oldu demişsin. Benim göğüslerimde yaralar oluştu artık sadece çatlak değil yani. Acaba bende de işe yarar mı zeytin yağı. 47 gündür çekiyorum ve hala yara. Seninkilerde böyle miydi acaba zeytin yağı kabuk bağlatır mı dersin????
sennde bebeğin hayırlı olsun canım,rabbim anlı babalı büyütsün...merhaba tüm subat annelerine....
Nihayet internet bulup topige girme imkanim oldu. Kizimi kucagima alali 14 gün oldu. 18 subatta sabah saat 8.58 de aybıke yüsramı kucagima aldim. Spinal sezeryanla dünyaya geldi melegim. Hersey cok güzel ve sakin oldu. Esim gelemedi doguma maalesef. Hala kizimizi göremedi sadece kameradan gördü bir tek ona üzülüyorum.
Sbah saat 7 de hastanedeydik ablamla beni dogumhaneye alip hazirladilar. Son 3 haftada preeklamsi teshisi koyduklari icin ve kalp yetmezligim oldugu icin son derece özen gösterdiler. Bu arada tek beni zorlayan taktiklari sonda oldu. Saat 8 de ameliyathaneye indirdiler. Ameliyat masasinda anestezi icin oturttuklarinda sag gögsümden sipir sipir süt akmaya basladi o anda gözlerim doldu bebegim nasibi gelmisti demekki. Anestezi icin 3 kere denediler ucuncude girebildiler.sonrasi zaten hemen basladi. Bebegimi cikarirken kaburgalarimda inanilmaz bir baski hissettim ve nefesim kesildi yasadigim tek korku ani o oldu. Sonra bir aglama sesi ve dünyalar benim oldu. Hemen sarip sarmaladilar ve bana verdiler. Bem beyaz pamuk gibiydi melegim. Aglamam diyordum ama insan dayanamiyor gözlerim doldu ve agladim cok güzel bir duygu. Ilkinde bu kadar yasayamamistim ama ikincide insan yasiyor doya doya....tekrar dogumhaneye geldigimizde hemen emzirdim kizimi yaklasik 45 dk emdi. Sütümde hemen geldi sükür. Bu arada topige gögüslerinize dogumdan önce krem sürmeyin sertlestirin diye yazan bendim. Ilk bebegimdede ikincisindede hic gögüs yarasi cekmedim. Hassaslastilar ama ne ucunda kopma ne kanama hic bir sey yasamadim. Dogum yapali 14 gün oldu simdi gögüs uclarim eskisi gibi hasasiyetide gitti. Tüm subat annelerine bebeklerini saglicakla büyütmelerini temmeni ediyorum. Bizi de en yakin zamanda babamiza kavusmayi rabbimden diliyorum
bebeğin hayırlı olsun canım...zeytin yağından endişe etme bebeğine hiç bi zararı olmaz...kızlar çok şükür kızımızı normal doğumla kucağımıza aldık, 3390 gr 51 cm. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. şimdi emzirirken canım çok acıyor, tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :) lansihoh almıştım ama temizlemesi zor geliyor. Zeytinyağı sürdüm bgn de, inş bebeğim tiksinmez.
Kumpirella'dan haberi olan var mı?
nagiciğim 5 gün mü oldu..şok oldum...benm kızım bugün hiç yapmadı kakasını ve merak içindeyz...zeytin yağı sürdüm poposuna,şimdi uyuyo uyanıncada biraz içiririm inşlh yapar...senn bebiş nasıl dayanmış 5 gün...doktorda bi tuhafmış hiç normal olurmu...bence uzun bi süre...ne diyim iyi olurlar inşlh...selam kızlar bebişli günleriniz nasıl gidiyor? :)) biz iyiyiz allaha şükür düzenimizide kurduk şimdi daha rahatım ilk günlere bakarak... Başlarda süt sorunum vardı onuda atlattık şimdi rahatla emiyor kızçem,mama olayınıda azalttık..gaz problemimiz yok şimdilik ...alttan üstten pırt pırt gidiyor canımın içi :))) ama bugün 5 gün oldu kaka sını yapmadı daha doktor 1 hafta yapmaya bilir normal dedi ama bebişim çok rahatsız kıvranıyor resmen..zeytin yağıyla ovdum karnını falan masaj yaptım elimden gelen başka bişey yok.. Sizin bebişleriniz nasıl bu konuda ? Yada bana önere bileceğiniz birşeyler varmı ? Size ve minik bebişlerinize kocaman seviler
arkadaşlar benim bebeğim 2 haftalık oldu bugün çok şükür ama emme ve emzirme konusunda hala sıkıntılarımız var zaten çogu zaman uyuyor ben gün içinde 2 veya 3 saatte bir kaldırıp emziriyorum gecede 4 saatte bir kaldırıp emziriyorum.kaldırdığımda bir göğsümü 15 bazen 20 dk emiyor.bir sonraki seansa diğer göğsümü veriyorum yine 15 20 dk.sorum şu sizin emzirme düzeniniz nasıl ve sütün fazlasını sağıyormusunuz hiç sağma yapmadan emziren varmı???
Suruldugu zaman yagli gibi kaliyo goguste.herkes farkli farkli seyler denemis fayda gormus.kantaron yagi.kakao yagi.zeytinyagi.lansinoh krem.garmastan pomad vs.benim yaralarimi bu pomad gecirdi.nemli ve kapali kalmamasi lazim.sadece atlet giymeni tavsiye ederim.insallah faydasini sende gorursun.haberdar et.dokrorum en iyi gelen ilac oldugunu soyledi.ilk bebegimde 1,5 2 ay cekmistm sukur bu kez cabuk atlattim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?