2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Canim cik sevindim ohh ya carsambaya kucagina aliyosun tombalagi ben spinalle yaptim lavman yapilmadi.devlet hastanesinde yaptim.cok korkuyordum ilk sezeryanimi genel oldum ve spinali ilk defa denedim.ama memnun kaldim.ayrintili istersen bi ara anlatayim.rahatlamani sagla belki hic korkma.normal dogum stresinden kurtulmussun ohhhh

Canim sutyen kullanma derim.hava almasi lazim.sutyen ne okursa olsun acilarini daha cok arttirir.krem yanma ve acima hislerini hafifletiyo doktor bebegede zarari yok dedi krem icin.ben sabah aksam duzenli kulandim ve 3 gun icinde dayanilmaz olan acila gecti.sonralarida agir agir hafifledi simdi ise yok denecek kadar az.19 gun oldu dogum yapali.cok zor oluyo gercekten insallah en kisa zamanda gecer.insan emzirmek bile istemiyo.seni cok iyi anliyorum.annelwrin hakki odenmiyor iste.......

canım ben göğüs pedi kullanmıyorum. çünkü nemli kaldıkça açık yara oldu. ben şimdi e vitamini kapsülünü kullanıyorum bugünde tekrar bepanten merhem aldım. benim de oğlumun ağzına aldığı yerler kıpkırmızı ve ben 45 gündür iyileştiremedim. ben garmastan lansinoh madecassol vs biçok şey kullandım ama çözümü evicap da buldum. sen de dene istersen.

bana lavman yapılmadı canım yrım saat once sadece kan alındı ac gıttım zaten ,

merhaba tüm subat annelerine....

nihayet internet bulup topige girme imkanim oldu. kizimi kucagima alali 14 gün oldu. 18 subatta sabah saat 8.58 de AYBIKE YÜSRAMI kucagima aldim. spinal sezeryanla dünyaya geldi melegim. hersey cok güzel ve sakin oldu. esim gelemedi doguma maalesef. hala kizimizi göremedi sadece kameradan gördü bir tek ona üzülüyorum.
sbah saat 7 de hastanedeydik ablamla beni dogumhaneye alip hazirladilar. son 3 haftada preeklamsi teshisi koyduklari icin ve kalp yetmezligim oldugu icin son derece özen gösterdiler. bu arada tek beni zorlayan taktiklari sonda oldu. saat 8 de ameliyathaneye indirdiler. ameliyat masasinda anestezi icin oturttuklarinda sag gögsümden sipir sipir süt akmaya basladi o anda gözlerim doldu bebegim nasibi gelmisti demekki. anestezi icin 3 kere denediler ucuncude girebildiler.sonrasi zaten hemen basladi. bebegimi cikarirken kaburgalarimda inanilmaz bir baski hissettim ve nefesim kesildi yasadigim tek korku ani o oldu. sonra bir aglama sesi ve dünyalar benim oldu. hemen sarip sarmaladilar ve bana verdiler. bem beyaz pamuk gibiydi melegim. aglamam diyordum ama insan dayanamiyor gözlerim doldu ve agladim cok güzel bir duygu. ilkinde bu kadar yasayamamistim ama ikincide insan yasiyor doya doya....tekrar dogumhaneye geldigimizde hemen emzirdim kizimi yaklasik 45 dk emdi. sütümde hemen geldi sükür. bu arada topige gögüslerinize dogumdan önce krem sürmeyin sertlestirin diye yazan bendim. ilk bebegimdede ikincisindede hic gögüs yarasi cekmedim. hassaslastilar ama ne ucunda kopma ne kanama hic bir sey yasamadim. dogum yapali 14 gün oldu simdi gögüs uclarim eskisi gibi hasasiyetide gitti. tüm subat annelerine bebeklerini saglicakla büyütmelerini temmeni ediyorum. bizi de en yakin zamanda babamiza kavusmayi Rabbimden diliyorum

canım aynen, birşeylerin netleşmesi rahatlattı.çünkü gerçekten arada kalmıştım.kendimi o kadar hazırladım normal doğum diye, bütün o zeytinyağı masajları yürüyüşler vs. hayırlısı böyleymiş sanırım. gerçi rahatladım dediğime bakma, yarın gece nasıl uyuyacağımı bilmiyorum ama, muhtemelen heyecanım tavan yapacak. bir de dediğim gibi kızım bir sürpriz yapıp çarşamba sabahına kadar kendi gelmek isterse diye korkuyorum şimdi, çünkü normal doğumdan korkuyorum bu durumdayken. doktorumsa bundan bahsedince inşallah diyen biri böyle normal doğumcu bir tip olamaz ya, zaten sezaryen sonrası vajinal doğum yaptırmışlığı bile var bu hatunun.
ya aslında bana en azından hangi işlemlerden geçildiğini anlatırsan sevinirim, çünkü şu an için tek bildiğim 8.30daki ameliyat için 7de hastanede olmam ve aç karna gitmem gerektiği. başka da hiçbir şey bilmiyorum.

hadi hayırlısı olsun kumpirella:) hiç korkma. ben normal dogumdan acayip korkuyordum. cevremdekilerin beni normal doguma motive etmeye çalısmalarına katlanamıyordum numaradan normalden yanaymısım gıbı davranıyordum çünkü sezeryanın s sini desem biliyorum ki saatlerce süren destanlar dinliycem. ben de evet normal olsun deyip atlatıyodum :))) ama içten içe hep sezeryan istiyodum. netten sezeryan foto videoları izledim. spinal ve epiduralleri özellikle izledim. ilk bakışma kavuşma anlarına hayran kaldım. çooooooooooook panik biri olmama rağmen kendimi şartlandırdım ben de öyle doğum yapıcam dedim.ve oğlum beni üzmedi ters geldi :))) dr uma sordum spinali önerdi. baş ve bel ağrısı yan etkileri varmış dogru mu dedim. hiçbişi olmaz merak etme dedi. peki ya paniklersem dogumda nolacak dedim 2 dkcık uyuturuz seni hallolur merak etme dedi. canım dr cum ya:))) çok sevdim kendisini:)) ayyy çok uzattım esas konuya geleym artık :)) bana da gece 12 den sonra katı yok,gece 4 ten sonra da sıvı yok dedi:) öğlen 12 gibiydi randevumuz. sonra benden gerekli tahlillerin yapılması için kan vermemi istedi. bi kagıda kan tahlili nst sonda lavman yazmıştı. lavman istemiyorum dedim :) ok dedi hemen kabul etti:) gece söylenlen yasaklı saatlere uydum. sabah 9 bucukta çıktık evden. 3 gündür tuhaftm idrar kaçırıyorum sanıyordum meğer suyum geliyormuş:) bel ağrısı da vardı hafif:) gider gitmez nst ye bağladılar odamda. 100 evuran sancılar çıktı kısa aralıklarla. dr uma haber vermişler hazırlayın demiş. hemşire geldi sonda için. işte ondan çok korkuyordum. zaten açamayan biriyim :S bi de sonda :S ıyyyyyyghhhh .... neyse çok da korktugum gibi değilmiş .12 buçukta girecekken ameliyata 11,35 gibi çıktık odadan.5-6 yıl önce ufak bir ameliyat geçirmiştim. daha sedyeye ayagımı atar atmaz çocuklar gibi tepinerek ağlamaya başlamıştım:)) ama bu sefer hiç öyle olmadı. kameralara el sallayarak gülücükler atarak çıktım odadan:) ameliyathaneye girer girmez selamlaşma :) rutin sorular yaş kaç ilk gebelik mi vs. vs. :) sonra anestezist öne eğilmemi söyledi. bağdaş kurup öne eğildim. iğneyi hiiiiiiiiç hissetmedim:) hiç korkmaaaaa:)) girdiğimde çok üşüyordum ilaçla beraber bir sıcaklık geldi ayaklarımdan:) ısındım ısındım ısındıııımmm:)) veeee belden aşağısı yok :))) 5 dk sürmedi oğlumla kavuşmamız:) 11,50 :) ağladım onunla beraber .... kuzum ne kadar da küçüktü:)) sonra başıma ufaktan bir ağrı girdi. başım ağrıyo dedim ok sorun yok dediler... uyuttular sanırım orda kopuyo film biraz:) uyandım sedyeye alındım yine gülerek odama geçtim. uyuşukluk tam hatırlamıyorum ama bikaç saat sürdü. ağrı sızı hiçç yoktu. sanırım 2 şişe serum verldi. sonra agrı kesiciler felan. gerisi her sezeryandaki gibi gaz yürüyüş tualete çıkma emzirme savaşları vs. vs ))
akşam saatlerinde sonda çıkarıldı. haydaa yine mi açıcaz yaahuuu dedim içimden :)))

kısacası kumpirellaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç korkma... spinal sezaryen harika bişey:))
Allah yardımcın olsun. gecesinde ve ameliyata girerken bolbol dua et. herşey güzel olacak buna inan. gece uyumaya çalış. ben 5 te uyuyup 7 de uyanmıştım hem heyecan hem sancıdan. sakın aynı hatayı yapma. ziyaretçilerden ve miniğinden uyumaya vakit kalmıyo. mutlaka güzel bir uyku çek.

şimdiden hayırlı olsun. allah analı babalı büyütsün:)))

Son düzenleme:
Canim oncelikle hic korkma oyle korkunc bi olay yok.ben cok korkak biriyim oyleki igneden acaip korkuyorum.ilk dogumumu genel anesteziyle yaptim.bu ikinci dogumumdu ve acaip tirsiyodum.ama spinalide merak ediyordum.neler okudum neler.genel anesteziyle yaptigim dogumda annelik duygularini yogun yasayamadim.bu yuzden cok korkmama ragmen spinalle dogum istedim.bi gece once heyecan ve korkudan uyku filan uyumadim.nasil uyuyayim 3,5 atiyorum korkudan dedim amaan cok paniklesem saniyede bayiltirlar.oyle bir teselli iste.neyse geleyim doguma ilk once polk.gittim.doktor yatis verdi.sabah saat 10 demisti.sona dedi seni oglen alicam.meger benim sezeryan gununu unurmus ;D tahlil yaptilar ilk once.sonra dogumhaneye ciktim.ameliyt elbisesi verdiler icinde bisey olmasin dediler.ben perdeli kapali bi yere gectim ve kendim giyindim guzelce.bi yerin belli olmuyo uzun elbise gibi.neyse nst cekildi serum takildi ben saat 12.30a kadar filan orsa yattim.sinra ameliyathaneden haber geldi hastayi alalim hazirayin diye.bende bi heyecan oluyom.cok kotu oldum ebe geldi sondani takalim dedi.ben yalan soylemeyi sevmem igrenc bisey o yaaaaa sevmedim hic cok aci veren bisey degil ama bi garip iste.neyse onuda takindim ;D sonra sedye getirdiler bi bayan yardim etti yattim. dedim ustumu ortun ince bi carsafla orttuler ve tingir mingir beni ameliyathanedekilere teslim ettiler.onlardan 2 kisi beni aldi ve amwliythanenin icine girdim.biri elimden tuttu ameliya masasina yattim.baktim bi etrafima kacis yok ;D yat dedim dua et baska seyler dusun.cok acaip paniktim bu arada.neyse canim aneatezici geldi dedim ben cok heyecanliyim ve cok korkuyorum dedi rahat ol.desim ben ignesen cok kokuyorum acicakmi.hayir dedi.sonra dedi otur hic kipirdama.ben eliyle yerinei ayarliyo zannederkwn o oigeyi yapmis.hayret vallaha hic bisey hissetmeim.sonra uzan dedi.ayaklarin isindimi filan dedi.isinmisti.aonra hissetmedim.perde gerdiler onume.panik olursamdedim beni uyutun.anestezici fuldu tamam dedi.bebek ciksin uyutayim seni.neyse gozlerimi bi yere sabitledim baska seylwr dusunmeye calistim.cok asiri heyecan kalmamisri.tamam hala korku panik vardi ama bisey hissetmiyordum o yuzden ahatladim.5 yafa 10dk.kadar bi zaman gecti ebegin aglama sesini duydum ve aglamaya basladim.hem mutluluk hemde ustume binen stresin etkisiyle agladim rahatladim ;D ohhhh bebeisi gorsum iyiydi.daha bi ahatladim.anestezici dedi uyutayimmmi yok desim.bak sana sunu soyliyim sadece hafid bi sallanti hissettim onun hariinde ellerini filan hissetmedim karnimda.saniyorum yarim saat 45 dk kadar kaldim bakindim oyle etrafima.desim bitti.sukur rabbime.sonra 2 adam geldi beni sedyee aldiar ve odama gitmek icin yola ciktim.ama sedyee alinirken cok midem bulandi ve kapidan cikisimda kustum.neden bilmiyorum ama tansiyonu dusuk olanlarda oabiliyormus.bu arada yan erki olaak bas agrisi yapiyormus onu engellek icin spinal yapildiktan sonra basini oynatmamak gerekiyo.ama ben saga soa panikten durmadan iynattigim icin ozellikle 2gun sonra wve gelsigimdw xok bas agrisi oldu.devamedicem ceptwn yaziyorum uzun oluncami ne agirlasti.

Belinden asagi hissetmiyosun kaya gibi hissettim kendimi.neyse odaya geldik beni yatagima aldilar oh dedim hersey bu kadar.karnim inmisti.agrim yoktu.hemen bebegimi emzirdim.belden asagisi hissetmedigin icin bi aci agri duymuyosun.agri kesici yapiyorlar.yaklasik 2 saat kadar devam etti.sonra agir agir hissedip normale donuyosun.sonra ayaga kaldirip yurututorlar o biraz zor oluyo ;( ama cok cok kotu degil.o kadarda olsun.2.gun hastaeden ciktik.2 3 gun filan biraz zorlaniyosun ama.4.gunu ben her isimi kendim yaptim bi daha.tek tavsiyem sana stres yapma ;D rahat ol.guzel gececek.bitsin insallah burdan devam ederi ve yorumlariz.merak etiin bisey olursada sor.canimmmm kiyamam.valla kendim tkrar sezeryana gircek gibi hissettim

Canım sutyen dedim ama emzirme atleti takıyorum. Ilk bebeğimde bende 40 gün çekmiştim buda o kadar surmesin istiyorum. Birazdan garmastan krem gelecek:)

Bende göğüs dedi kullanmiyorum. Penye kapatıyorum çünkü kıyafetin göğüs kısmı daire şeklinde izi çıkıyor.evicapi ilkimde denemiştim
Bende pek işe yaramamışti canım ya . Ama gecmezse denerim. Sağol tatlım

Bebeğin hayırlı olsun canım. Bende doğumdan önce bişey surmedim. Ama şimdi gene herşeyi deneyeceğim.

canım merhaba ben 32. haftamdayımm bende korkuyorum sezeryan olmaktan doktorun nerede hangi ilde hastanede bilgilerini yazarmısın

Ben şimdi garmastan deniyorum sanki hafifletti acısını ama tam geçmedi

topiğin son annesi kim olduuu???

kaynanam evde kızlar. günde 3 öğün yemek istiyor.ev işinden anlamıyor yaparsamda ne var ev pis değil filan diyor bide.gece oğlum uyumuyor bide gündüzde kaynaanm sıkılıyor diye gidip uyuyamıyorum. çocuk azcık mızırdansa yanımıza geliyor zaten uyuyamıyorum.hadi bunlar neyse de bide cahil cahil konuşmaları yok mu? yok 40 gün su içmeycekmişim şire yani şekerli yiyecekmişim.et alınınca kapının orda bebek karşılayacakmış kapıda eti.yoksa etin alı basarmış..değirmenin alı da varmış ama o konuda netlik yok şükür yoksa heralde her ekmek geldiğind ekapğılara taşınacaktık:) sütüm yaramıyormuş çocuk ondan uyumuyormuş.halbuki çocuğum gaz çıkaramıyor kıpkırmızı oluyor ıkınırken. üffff ben kaynana olunca dil denen organımı aldırmayı planlıyorum..
sizlerde ne var ne yok. bebişleriniz nasıl?

Son düzenleme:
kızlar düşünmeyin korkmayın akışına bırakın. sezaryenden korkacak bişe yok gerçekten ama ben olsam sonrasından korkardım. korkardım derken tedbirinizi alın. sizi tualete götürebilecek banyo yaptırabilecek utanmayacağınız 1 refakatçiniz olsun mutlaka. eş zaten çok yoruluyor o ayrı.bebeğim ağlıyor sonra nelere ihtiyaç oluytor yazarım mesela hoşaf götürün.

canım bizde o yastıktan aldık çok iyi kussa bile uykuda yutamıyor..çokta rahat uyuyor en azından aklım kalmıyor.markasını hatırlamıyorum annem getirmişti çünkü

En azindan o dayanamicak acilari rahatlatiyo.sonrasinda da agir agir geciyo.ben kremin faydasini gordum.yanmalar kesildi.atletim degse hopluyodum.tamemen ilk etapta gecmiyor hemn ama dedigum gibi rahatlatiyo.emzirmeden once yazmayi isirip oyle emziriyidom.cok zor oluyo gercekten arkadaslar.duzenli kullanin insalah sizede faydasi olur.simdi artik rahatladim iyice acim kalmadi sukur artik kulanmiyorum.

Canim tekrar gecmis olsun diyeyim.kafana hicbisey takma.kendine edersin.ve seni dusunen bile olmaz.o yuzden gozun gormesin kulagin duymasin.gelip gecer hersey.

kızlar çok şükür kızımızı normal doğumla kucağımıza aldık, 3390 gr 51 cm. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. şimdi emzirirken canım çok acıyor, tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :) lansihoh almıştım ama temizlemesi zor geliyor. zeytinyağı sürdüm bgn de, inş bebeğim tiksinmez.

kumpirella'dan haberi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…