- 21 Ocak 2013
- 213
- 0
- 66
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.261
Cevaplariniz için teşekkür ederim kızlar. Göğsümün ucu kırmızı ve kanıyor. Sutyene yapismasin diye beze krem sürüp kapatıyorum yoksa ucu yapışıp kanıyor. Yarın garmastan krem aldiracagim insallah ise yarar .yoksa bu acı sutude azaltıyor.
bana lavman yapılmadı canım yrım saat once sadece kan alındı ac gıttım zaten ,hanımlar,
bugünkü muayenede ultrason sonucu doktorumuz kiloyu 4200 gr olarak ölçtübayağı rahatsız edici bir kemik muayenesinin ardından, ki doktor kemik yapımın aslında çok güzel olduğunu amam bebek iri olduğu için risk olduğunu söyledi, bebeğin hala yeterince inmemiş olduğunu ve nst de sancı olmadığı gördük. sonuç olarak suni sancıdan vazgeçti veeee,
çarşamba sabah 8.30da sezaryene randevu alındı. çarşamba sabahı inşallah spinal sezaryenle bebeğime kavuşuyorum topiğin sonuncu annesi olarak
belirsizlik biraz kalktığı için rahatladım, planladığımız hastane tamamen değişti, acıbademde yapacağız özel sigortadan dolayı.doktorumuz oraya gelecek.
doktor bir de dedi ki, kemik muayesinede bugün beni özellikle biraz zorlamış, doğumu belki tetikler diye. hala normal doğumistiyor ya! halbuki ben 4200 ü duyunca anında soğudum normal doğum fikrinden. şimdi çarşamba sabahına kadar normal doğum sancısı filan gelmesinden korkar oldum, o zaman işler iyice karışır.
neyse, çarşamba sabah 8.30ya bi de gece 12den sonra hiçbişey yemeyecek, su bile içmeyecekmişim. şu spinal sezaryen yapanlar bana bir anlatsın hele, doğum öncesi ne tahlilleri yapıyorlar, lavman yapılıyor mu bir de?
Canim cik sevindim ohh ya carsambaya kucagina aliyosun tombalagiben spinalle yaptim lavman yapilmadi.devlet hastanesinde yaptim.cok korkuyordum ilk sezeryanimi genel oldum ve spinali ilk defa denedim.ama memnun kaldim.ayrintili istersen bi ara anlatayim.rahatlamani sagla belki hic korkma.normal dogum stresinden kurtulmussun ohhhh
hanımlar,
bugünkü muayenede ultrason sonucu doktorumuz kiloyu 4200 gr olarak ölçtübayağı rahatsız edici bir kemik muayenesinin ardından, ki doktor kemik yapımın aslında çok güzel olduğunu amam bebek iri olduğu için risk olduğunu söyledi, bebeğin hala yeterince inmemiş olduğunu ve nst de sancı olmadığı gördük. sonuç olarak suni sancıdan vazgeçti veeee,
çarşamba sabah 8.30da sezaryene randevu alındı. çarşamba sabahı inşallah spinal sezaryenle bebeğime kavuşuyorum topiğin sonuncu annesi olarak
belirsizlik biraz kalktığı için rahatladım, planladığımız hastane tamamen değişti, acıbademde yapacağız özel sigortadan dolayı.doktorumuz oraya gelecek.
doktor bir de dedi ki, kemik muayesinede bugün beni özellikle biraz zorlamış, doğumu belki tetikler diye. hala normal doğumistiyor ya! halbuki ben 4200 ü duyunca anında soğudum normal doğum fikrinden. şimdi çarşamba sabahına kadar normal doğum sancısı filan gelmesinden korkar oldum, o zaman işler iyice karışır.
neyse, çarşamba sabah 8.30ya bi de gece 12den sonra hiçbişey yemeyecek, su bile içmeyecekmişim. şu spinal sezaryen yapanlar bana bir anlatsın hele, doğum öncesi ne tahlilleri yapıyorlar, lavman yapılıyor mu bir de?
Canım sutyen dedim ama emzirme atleti takıyorum. Ilk bebeğimde bende 40 gün çekmiştim buda o kadar surmesin istiyorum. Birazdan garmastan krem gelecek:)Canim sutyen kullanma derim.hava almasi lazim.sutyen ne okursa olsun acilarini daha cok arttirir.krem yanma ve acima hislerini hafifletiyo doktor bebegede zarari yok dedi krem icin.ben sabah aksam duzenli kulandim ve 3 gun icinde dayanilmaz olan acila gecti.sonralarida agir agir hafifledi simdi ise yok denecek kadar az.19 gun oldu dogum yapali.cok zor oluyo gercekten insallah en kisa zamanda gecer.insan emzirmek bile istemiyo.seni cok iyi anliyorum.annelwrin hakki odenmiyor iste.......
Bende göğüs dedi kullanmiyorum. Penye kapatıyorum çünkü kıyafetin göğüs kısmı daire şeklinde izi çıkıyor.evicapi ilkimde denemiştimcanım ben göğüs pedi kullanmıyorum. çünkü nemli kaldıkça açık yara oldu. ben şimdi e vitamini kapsülünü kullanıyorum bugünde tekrar bepanten merhem aldım. benim de oğlumun ağzına aldığı yerler kıpkırmızı ve ben 45 gündür iyileştiremedim. ben garmastan lansinoh madecassol vs biçok şey kullandım ama çözümü evicap da buldum. sen de dene istersen.
merhaba tüm subat annelerine....
nihayet internet bulup topige girme imkanim oldu. kizimi kucagima alali 14 gün oldu. 18 subatta sabah saat 8.58 de AYBIKE YÜSRAMI kucagima aldim. spinal sezeryanla dünyaya geldi melegim. hersey cok güzel ve sakin oldu. esim gelemedi doguma maalesef. hala kizimizi göremedi sadece kameradan gördü bir tek ona üzülüyorum.
sbah saat 7 de hastanedeydik ablamla beni dogumhaneye alip hazirladilar. son 3 haftada preeklamsi teshisi koyduklari icin ve kalp yetmezligim oldugu icin son derece özen gösterdiler. bu arada tek beni zorlayan taktiklari sonda oldu. saat 8 de ameliyathaneye indirdiler. ameliyat masasinda anestezi icin oturttuklarinda sag gögsümden sipir sipir süt akmaya basladi o anda gözlerim doldu bebegim nasibi gelmisti demekki. anestezi icin 3 kere denediler ucuncude girebildiler.sonrasi zaten hemen basladi. bebegimi cikarirken kaburgalarimda inanilmaz bir baski hissettim ve nefesim kesildi yasadigim tek korku ani o oldu. sonra bir aglama sesi ve dünyalar benim oldu. hemen sarip sarmaladilar ve bana verdiler. bem beyaz pamuk gibiydi melegim. aglamam diyordum ama insan dayanamiyor gözlerim doldu ve agladim cok güzel bir duygu. ilkinde bu kadar yasayamamistim ama ikincide insan yasiyor doya doya....tekrar dogumhaneye geldigimizde hemen emzirdim kizimi yaklasik 45 dk emdi. sütümde hemen geldi sükür. bu arada topige gögüslerinize dogumdan önce krem sürmeyin sertlestirin diye yazan bendim. ilk bebegimdede ikincisindede hic gögüs yarasi cekmedim. hassaslastilar ama ne ucunda kopma ne kanama hic bir sey yasamadim. dogum yapali 14 gün oldu simdi gögüs uclarim eskisi gibi hasasiyetide gitti. tüm subat annelerine bebeklerini saglicakla büyütmelerini temmeni ediyorum. bizi de en yakin zamanda babamiza kavusmayi Rabbimden diliyorum
canım aynen, birşeylerin netleşmesi rahatlattı.çünkü gerçekten arada kalmıştım.kendimi o kadar hazırladım normal doğum diye, bütün o zeytinyağı masajları yürüyüşler vs. hayırlısı böyleymiş sanırım. gerçi rahatladım dediğime bakma, yarın gece nasıl uyuyacağımı bilmiyorum ama, muhtemelen heyecanım tavan yapacak. bir de dediğim gibi kızım bir sürpriz yapıp çarşamba sabahına kadar kendi gelmek isterse diye korkuyorum şimdi, çünkü normal doğumdan korkuyorum bu durumdayken. doktorumsa bundan bahsedince inşallah diyen biriböyle normal doğumcu bir tip olamaz ya, zaten sezaryen sonrası vajinal doğum yaptırmışlığı bile var bu hatunun.
ya aslında bana en azından hangi işlemlerden geçildiğini anlatırsan sevinirim, çünkü şu an için tek bildiğim 8.30daki ameliyat için 7de hastanede olmam ve aç karna gitmem gerektiği. başka da hiçbir şey bilmiyorum.
Cevaplariniz için teşekkür ederim kızlar. Göğsümün ucu kırmızı ve kanıyor. Sutyene yapismasin diye beze krem sürüp kapatıyorum yoksa ucu yapışıp kanıyor. Yarın garmastan krem aldiracagim insallah ise yarar .yoksa bu acı sutude azaltıyor.
Ben şimdi garmastan deniyorum sanki hafifletti acısını ama tam geçmedi
yarın 40 ımız çıkıyor yastık koyalım diyor kayınvalidem bende şu boğulmayı önleyici yastıklardan alayım diyorum sizlerden alan varmı hangi marka aldınız cevap veririseniz sevinirim umarım herkes iidir bbeeklerde iidr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?