2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Benim bebegimdede var ciltleri henuz cok hassas.buyudukce gececegini dusunuyorum.bide oda sicakligi ve uzerine giydirdiklerimizle de alakali olabilir.cok sicakta yapabilir...

Son düzenleme:
selam canım onun adı milia yanı yenıdogan sıvılcesı 2. aydan ıtıbaren gecıyor
Kizlar zeynep azra'm dogdu, 4364 gr ikimiz de iyiyiz, daha sonra detaylari yazacagim.
hayırlı omurlu olsun bebegın

kizlar ya bu lohusalik nasil bi seydir ya durup durup aglayasim geliyo. gunduz annemin yaninda aglayamiyorum. ggece olup da yataga girince basliyorum.kocam da anlamiyo durup dururken niye agladigimi uzuluyo o da. her gece yaninda aglak bi kadin dun gece konustuk biraz elimde degil dedim. kendimi hic iyi hissetmiyorum bazen. annem gidince napicam diye dusunuyorum.

bu arada benim oglum da gogus uclarim olmadigi icin tutamadi. bi ara silikonla emdi ama beslenemefigi icin biberon vermek zorunda kaldik. biberona alisinca silikonla da tutmmadi. sonra ben silikonla vermeye calisirken annem de agzinin kenarindan sagdigimiz sutu akitmaya basladi. bu sekilde silikonla tutmasini sagliyoruz.

cnm biliyormusun bende aynı durumdaydım göğüs ucum yoktu bebişim tutamadı aynı biberondan damlatma vs oyunlarla tutturmaya çalıştık.bir süre sonra sağdıkça göğüs uçlarım çıktı şimdi silikon uçsuz tutuyor çok şükür..baya azmetmiştim resmen savaşıyorduk emme saatlerinde.o ağlama hissi bendede mevcut hergün mutlaka bir iki kez ağlıyorum.bebeğimle tek kaldık büyükler gitti şimdi daha bir zor geliyor bu yüzden daha çok daralıyorum kendimi bende iyi hissetmiyorum umarım bir an önce düzenimizi kurarız ve biter bu depresif haller etraftakilerinde özellikle eşlerimizinde canı sıkılıyor böyle oluncainş. tez zamanda atlatırız...

ins biz de birakiriz silikonu. yoksa annem gidince tek basima yapamam

cnm benim de bebeğim kabızdı 3 gündür yapmıyordu kakasını. bugun doktorumuzu aradım o da eczaneden gliserin fitil alıp koyabilirsin ama yapmasanda olur dedi. ben dayanamadım anneme fitili yerleştirttim. inanamazsın içinden yemyeşil cıvık kaka çıktı. bebeğim çok rahatladı çok. fitili ikiye bölüp koyduk. eczanede satılıyormuş 2 tl fiyatı

fitili bizde aldık ama onu son care olarak düşünüyorum:))

bizim asıl problemiimiz pişik 1 haftadır bir türlü geçmedi ( totoşumuz kıpkırmızı sağlık ocağına gittik 3 farklı pişik kremi kullanıyorum zeytinyağı sürüyorum pamuk ve su ile temizliyorum ama yok geçmedi şaşırdım kaldım valla

Elabebek oğlum 8 aylıkken karışık meyve suyu içmişti ve o zamana kadar yaşamadığı pişiği yaşadık.Meyvelerin asitleri bebişimin poposunu resmen yakmıştı.Eğer emziriyorsan gazlı,baharatlı ve turşu gibi asitli yiyeceklerden yoksun bir diyet yapmanı öneririm,pişiğinde hametanı kullanmıştım.Odayı sıcak tutup,bezi gevşek bağlayıp poponun kuru kalmasını sağladım,bebeğin altını pamuk ve suyla temizleyip,ütülü bir bezle kuruladım,çünkü pişiğimiz baya kötüydü.Öyleki erkek bebek olduğu için pipişine poşet bile takmışlığım vardır :)

Son düzenleme:

oyy kıyamam inşallah bizimde geçeçek bende her alt açmamızda 15-20 dakika açık bırakıyorum altını çok hoşuna gidiyor kuzumun...

canım ben akne roza hastasıyım baharatlı, acıllı ve turşuyu zaten hiç yemiyorum

aklınızda olsun portakal ve mandalın yersenız sut aracılı ıle asıtler bebege gecıp poposunu pısırır

bizdede pişik oldu dr.Travazol verdi ama Hametan iyi geldi cnm..

Son düzenleme:
canım sürekli uyumasının bi nedeni var mı benim bebeğimde öyleydi. ama biz uyandıramıyorduk ve besleyemiyorduk. 4 gün sürdü bu durum küveze aldılar sonra. şimdi 12. günümüz. kendi kendine günde 3-4 kez uyanıyor. kakasını yaparken ya da gazı olduğunda kımız kımız hareket ediyor. ama çok nadir ağlıyor. günde 1-2 kez. bende senin gibi uyandırark üç saatte bi emziriyorum tabi biberonla meme almıyor çünkü uğraşıyorum.yarın çocuk doktoruna randevum var bakalım ne diyecek. dünde nörolojiye gittik. doktoro göre bi sorun yok refleksler iyi biberonu kuvvetli emiyor. ama çocuk doktorunun diyeceğini biliyorum pasif bebek, gevşek bebek. neyse çok şükür nöroloji bi sorun tespit etmedi.tek bi testimiz kaldı genetik bi hastalık var mı diye onun sonucuda iyi gelir umarım.

Canım sana geçici bir çözüm önerebilirim o da göğüs ucu koruyucular var ya onlardan takıp emzirmeyi dene onun ucuda biberon gibi ya böylece alışır inşallah bebişin bir arkadaşım biberona alışan bebişini tekrardan memeye böyle alıştırdı. tabi bunun da bir handikapı var o da bu koruyucuya alışıyor bu seferde sade memeyi almıyor bu seferde ona alıştırmak gerekiyor ki şuan bende bu koruyuculardan kurtulma çabasındayım ama zillim çok inatçı zamanla inşallah. Emmemesinden iyiydir koruyucuyla emmesi...

kumpirella ne yaptı acaba umarım herşey yolunda gitmiştir. bu arada annişler bebeğinizi banyo yaptırırken şampuan duş jeli falan kullanıyor musunuz sağlık ocağında 40 ı çıkana kadar kullanmayın dediler bilemedimbende göbeğimiz düştü de cıbı cıbıya başlayacağız[/QUOTE]

Ben gün aşırı yıkıyorum bebişi, doktorumuz bişey demedi ama bizim sigortamızın jesti olarak eve gelen hemşire şöyle demişti : ''hafta da iki banyosunda şampuan kullan diğerlerini sade suyla yaptır ayrıca yağ ile masaj yapma'' . Ama ben dinlemedim içime sinmiyor öyle şampuansız. Ben başına Mustela marka konak önleyici yenidoğan Mustelanın saç vücut birlikte kullanıma uygun şanpuanı var onu kullanıyorum..

Canım benimkinde de var hatta bizde beyaz uçlu sivilceye bile dönüyor bazıları. Bunlar için hemşire 40ından sonra geçer dedi. Annemler de sütün yarıyor ondan diyor...

canım sürekli uyumasının bi nedeni var mı benim bebeğimde öyleydi. ama biz uyandıramıyorduk ve besleyemiyorduk. 4 gün sürdü bu durum küveze aldılar sonra. şimdi 12. günümüz. kendi kendine günde 3-4 kez uyanıyor. kakasını yaparken ya da gazı olduğunda kımız kımız hareket ediyor. ama çok nadir ağlıyor. günde 1-2 kez. bende senin gibi uyandırark üç saatte bi emziriyorum tabi biberonla meme almıyor çünkü uğraşıyorum.yarın çocuk doktoruna randevum var bakalım ne diyecek. dünde nörolojiye gittik. doktoro göre bi sorun yok refleksler iyi biberonu kuvvetli emiyor. ama çocuk doktorunun diyeceğini biliyorum pasif bebek, gevşek bebek. neyse çok şükür nöroloji bi sorun tespit etmedi.tek bi testimiz kaldı genetik bi hastalık var mı diye onun sonucuda iyi gelir umarım.

Canım sana geçici bir çözüm önerebilirim o da göğüs ucu koruyucular var ya onlardan takıp emzirmeyi dene onun ucuda biberon gibi ya böylece alışır inşallah bebişin bir arkadaşım biberona alışan bebişini tekrardan memeye böyle alıştırdı. tabi bunun da bir handikapı var o da bu koruyucuya alışıyor bu seferde sade memeyi almıyor bu seferde ona alıştırmak gerekiyor ki şuan bende bu koruyuculardan kurtulma çabasındayım ama zillim çok inatçı zamanla inşallah. Emmemesinden iyiydir koruyucuyla emmesi...

kumpirella ne yaptı acaba umarım herşey yolunda gitmiştir. bu arada annişler bebeğinizi banyo yaptırırken şampuan duş jeli falan kullanıyor musunuz sağlık ocağında 40 ı çıkana kadar kullanmayın dediler bilemedimbende göbeğimiz düştü de cıbı cıbıya başlayacağız[/QUOTE]

Ben gün aşırı yıkıyorum bebişi, doktorumuz bişey demedi ama bizim sigortamızın jesti olarak eve gelen hemşire şöyle demişti : ''hafta da iki banyosunda şampuan kullan diğerlerini sade suyla yaptır ayrıca yağ ile masaj yapma'' . Ama ben dinlemedim içime sinmiyor öyle şampuansız. Ben başına Mustela marka konak önleyici yenidoğan Mustelanın saç vücut birlikte kullanıma uygun şanpuanı var onu kullanıyorum..

Canım benimkinde de var hatta bizde beyaz uçlu sivilceye bile dönüyor bazıları. Bunlar için hemşire 40ından sonra geçer dedi. Annemler de sütün yarıyor ondan diyor...

canım gerçekten ne zaman gece oluyor ne zaman sabah bilmiyorum başdöndürücü hızla geçiyor zaman. BEnde kilolarımdan en tez vakitte kurtulmak istiyorum. BEn 40 kontrolünde sorucam doktora ama bildiğim kadarıyla emzirdiğimiz için en az 6 ay ağır spor ve diyet yapamayacağız anca yürüyüş :-(

Canım ben Mustelanın pişik önleyici bariyer kremini kullanıyorum ama tabi o pişik olmaması için..problemin geçince birdaha olmaması için kullanmanı öneririm..

Merhaba canım. Göğüs ucum çok kötü acıyınca bugün dermotoloğa gittim. Göğsümün ucundada beyaz şişlik oluştu dün akşam. Dermotolog göğüs ucu egzaması dedi. Bir sürü ilaç yazdı eczacı hazırladı. Travacort krem özel hazırlanmış su ve içinde antibiyotik kortizon ve vitamin bulunan bir krem. Sürmeye başladım umarım geçer. Bebeği emzirmeden önce ılık su ile göğsümü yıkıyorum. İlgin için tekrar teşekkür ederim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…