- 21 Ocak 2013
- 213
- 0
- 66
- Konu Sahibi papatya3459
-
- #42.321
hadi gozun aydin :) son bebis de geldi :)Kizlar zeynep azra'm dogdu, 4364 grikimiz de iyiyiz, daha sonra detaylari yazacagim.
selam canım onun adı milia yanı yenıdogan sıvılcesı 2. aydan ıtıbaren gecıyorherkese merhaba !
hamileyken üye olmuştum şubat annelerine daha sonra int olmadığı için giremedim artık internetime kavuştum tabi sizlere de ..8 şubatta sezeryanla doğum yaptım.çok şükür sağlıkla Yağmuruma kavuştum. Allah hepimizin bebeklerine uzun sağlıklı ömürler versin :) kızımın bir haftadır yüzünde isilik gibi küçük küçük kırmızılıklar var.sanki hergün artıyor gibi...böyle bi problemle karşılaşan var mı ? dr kontrolümüz 11mart o zmana kadar çoğalır diye korkuyorum
hayırlı omurlu olsun bebegınKizlar zeynep azra'm dogdu, 4364 grikimiz de iyiyiz, daha sonra detaylari yazacagim.
kizlar ya bu lohusalik nasil bi seydir ya durup durup aglayasim geliyo. gunduz annemin yaninda aglayamiyorum. ggece olup da yataga girince basliyorum.kocam da anlamiyo durup dururken niye agladigimiuzuluyo o da. her gece yaninda aglak bi kadin dun gece konustuk biraz elimde degil dedim. kendimi hic iyi hissetmiyorum bazen. annem gidince napicam diye dusunuyorum.
bu arada benim oglum da gogus uclarim olmadigi icin tutamadi. bi ara silikonla emdi ama beslenemefigi icin biberon vermek zorunda kaldik. biberona alisinca silikonla da tutmmadi. sonra ben silikonla vermeye calisirken annem de agzinin kenarindan sagdigimiz sutu akitmaya basladi. bu sekilde silikonla tutmasini sagliyoruz.
ins biz de birakiriz silikonu. yoksa annem gidince tek basima yapamamcnm biliyormusun bende aynı durumdaydım göğüs ucum yoktu bebişim tutamadı aynı biberondan damlatma vs oyunlarla tutturmaya çalıştık.bir süre sonra sağdıkça göğüs uçlarım çıktı şimdi silikon uçsuz tutuyor çok şükür..baya azmetmiştim resmen savaşıyorduk emme saatlerinde.o ağlama hissi bendede mevcut hergün mutlaka bir iki kez ağlıyorum.bebeğimle tek kaldık büyükler gitti şimdi daha bir zor geliyor bu yüzden daha çok daralıyorum kendimi bende iyi hissetmiyorum umarım bir an önce düzenimizi kurarız ve biter bu depresif haller etraftakilerinde özellikle eşlerimizinde canı sıkılıyor böyle oluncainş. tez zamanda atlatırız...
canım bizde zaman zaman yaşadık bu sıkıntıyı ben emzirmeden önce çay kaşığının ucuyla zeytin yağ verdim, eğer mama veriyorsan 1-2 damla içine ekleyebilirsin...
pamuklu kulak kürdanına zeytin yağ sür ve popo deliğine sür...
benim yaptıklarım bunlar :)
cnm benim de bebeğim kabızdı 3 gündür yapmıyordu kakasını. bugun doktorumuzu aradım o da eczaneden gliserin fitil alıp koyabilirsin ama yapmasanda olur dedi. ben dayanamadım anneme fitili yerleştirttim. inanamazsın içinden yemyeşil cıvık kaka çıktı. bebeğim çok rahatladı çok. fitili ikiye bölüp koyduk. eczanede satılıyormuş 2 tl fiyatı
fitili bizde aldık ama onu son care olarak düşünüyorum:))
bizim asıl problemiimiz pişik 1 haftadır bir türlü geçmedi( totoşumuz kıpkırmızı sağlık ocağına gittik 3 farklı pişik kremi kullanıyorum zeytinyağı sürüyorum pamuk ve su ile temizliyorum ama yok geçmedi şaşırdım kaldım valla
anammmmm buda ne ,çok şaşırdım...daha neler duyacağız...hemde 1 tanede değil,6 tane haaa...allah kolaylık versn bebişine nasıl dayanacak bakalım...
yaaa bizde çokkk şaşırdık hayırlısı olsun...çok zor geçiyo doktor 2 3 ay sürebilir dedi çok küçük olduğu için jelde vermiyolar yanaklarını sıkıp sıkıp ağlıyooo oğluşummm(((
Elabebek oğlum 8 aylıkken karışık meyve suyu içmişti ve o zamana kadar yaşamadığı pişiği yaşadık.Meyvelerin asitleri bebişimin poposunu resmen yakmıştı.Eğer emziriyorsan gazlı,baharatlı ve turşu gibi asitli yiyeceklerden yoksun bir diyet yapmanı öneririm,pişiğinde hametanı kullanmıştım.Odayı sıcak tutup,bezi gevşek bağlayıp poponun kuru kalmasını sağladım,bebeğin altını pamuk ve suyla temizleyip,ütülü bir bezle kuruladım,çünkü pişiğimiz baya kötüydü.Öyleki erkek bebek olduğu için pipişine poşet bile takmışlığım vardır :)
Elabebek oğlum 8 aylıkken karışık meyve suyu içmişti ve o zamana kadar yaşamadığı pişiği yaşadık.Meyvelerin asitleri bebişimin poposunu resmen yakmıştı.Eğer emziriyorsan gazlı,baharatlı ve turşu gibi asitli yiyeceklerden yoksun bir diyet yapmanı öneririm,pişiğinde hametanı kullanmıştım.Odayı sıcak tutup,bezi gevşek bağlayıp poponun kuru kalmasını sağladım,bebeğin altını pamuk ve suyla temizleyip,ütülü bir bezle kuruladım,çünkü pişiğimiz baya kötüydü.Öyleki erkek bebek olduğu için pipişine poşet bile takmışlığım vardır :)
aklınızda olsun portakal ve mandalın yersenız sut aracılı ıle asıtler bebege gecıp poposunu pısırıroyy kıyamam inşallah bizimde geçeçekbende her alt açmamızda 15-20 dakika açık bırakıyorum altını çok hoşuna gidiyor kuzumun...
canım ben akne roza hastasıyım baharatlı, acıllı ve turşuyu zaten hiç yemiyorum
geçmiş olsun cnm hayırlı evlat olsun inş.Kizlar zeynep azra'm dogdu, 4364 grikimiz de iyiyiz, daha sonra detaylari yazacagim.
bizdede pişik oldu dr.Travazol verdi ama Hametan iyi geldi cnm..fitili bizde aldık ama onu son care olarak düşünüyorum:))
bizim asıl problemiimiz pişik 1 haftadır bir türlü geçmedi( totoşumuz kıpkırmızı sağlık ocağına gittik 3 farklı pişik kremi kullanıyorum zeytinyağı sürüyorum pamuk ve su ile temizliyorum ama yok geçmedi şaşırdım kaldım valla
herkese merhaba !
hamileyken üye olmuştum şubat annelerine daha sonra int olmadığı için giremedim artık internetime kavuştum tabi sizlere de ..8 şubatta sezeryanla doğum yaptım.çok şükür sağlıkla Yağmuruma kavuştum. Allah hepimizin bebeklerine uzun sağlıklı ömürler versin :) kızımın bir haftadır yüzünde isilik gibi küçük küçük kırmızılıklar var.sanki hergün artıyor gibi...böyle bi problemle karşılaşan var mı ? dr kontrolümüz 11mart o zmana kadar çoğalır diye korkuyorum
arkadaşlar bebişlerimizi kucağımıza aldık hayatlarımız iyice hızlandı. ama ben kendimi iyi hissetmiyorum kilolarımdan dolayı. acaba spora falan ne zaman başlayabiliriz fikri olan var mı? sizler neler yapmayı düşünüyosunuz kilolardan kurtulmak için??
kizlar ya bu lohusalik nasil bi seydir ya durup durup aglayasim geliyo. gunduz annemin yaninda aglayamiyorum. ggece olup da yataga girince basliyorum.kocam da anlamiyo durup dururken niye agladigimiuzuluyo o da. her gece yaninda aglak bi kadin dun gece konustuk biraz elimde degil dedim. kendimi hic iyi hissetmiyorum bazen. annem gidince napicam diye dusunuyorum.
bu arada benim oglum da gogus uclarim olmadigi icin tutamadi. bi ara silikonla emdi ama beslenemefigi icin biberon vermek zorunda kaldik. biberona alisinca silikonla da tutmmadi. sonra ben silikonla vermeye calisirken annem de agzinin kenarindan sagdigimiz sutu akitmaya basladi. bu sekilde silikonla tutmasini sagliyoruz.
fitili bizde aldık ama onu son care olarak düşünüyorum:))
herkese merhaba !
arkadaşlar bebişlerimizi kucağımıza aldık hayatlarımız iyice hızlandı. ama ben kendimi iyi hissetmiyorum kilolarımdan dolayı. acaba spora falan ne zaman başlayabiliriz fikri olan var mı? sizler neler yapmayı düşünüyosunuz kilolardan kurtulmak için??
Bende hastaneden ilk eve geldiğimizde çok yoğundu ve aynen senin dediğin gibi gece eşimin yanında yatakta ağlıyordum. Buna lohusalık hüznü diyorlarmış. Benim doğumum beklemediğim bir anda erken oldu suyum geldi aniden,normal doğum için 15 saat bekledim ama sonra sezeryana döndü pek hoş değildi yaşadıklarım ondan depresyona girer gibi oldum. Bide hamileliğimin bitişini kabullenemedim, bu mucizeyi anlamakta, idrakta zorlandım. İçimde oynaşmalarını özledim elim hala hep karnımdaydı, kızıma karşıda resmen dişi kedi gibiydim kimse dokunmasın herşeyini ben yapayım istiyordum.. Ama geçti çok şükür ama Bu mucizeyi düşündükçe hala ağlıyorum...
benim minişiminde adı yağmur:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?