2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Hayırlı uğurlu olsun cnm. ben de 1 ay once doğum yaptım ilk günlerde benim de yaralar olmuştu gogüs uçlarında annem bir kahve bardağına biraz karbonat ve su karıştırıp sürdürttü. beni rahatlatmıştı. sonradan krem aldım onun kadar etki etmedi. bi deneyin isterseniz 1 kahve fincanı suya 1 çay kaşığı kadar karbonat ( tam dolu olmasın). iyice karbonatı eritin. emzirdikten sonra parmağınızla sürün. tekrar emzirmeden once yıkayın. aynı suyu 2 gün boyunca kullanabilirsiniz sorun olmuyor.

Gecmis olsun canim yaaa.kiyamam sanaa.neler cektin allah bilir.cok zor oluyo.senin daha bi zor olmus.insanin psikolojisini bozuyo.sezeryan ustune gogusler bide uykusuzluk.ama insallah hersey geride kalcak.sabret....

Canim bu saatte aklima geldin taburcu oldunmuki nasilsin?insallah iyisindir.en kisa zamanda bekliyoruz.allaha emanet ol....

Canim bu saatte aklima geldin taburcu oldunmuki nasilsin?insallah iyisindir.en kisa zamanda bekliyoruz.allaha emanet ol....

ben de bu gece gireyim dedim uyku tutmadı, hastanedeyim hala taburcu olmadım yarın oluyorum inşallah bi aksilik olmazsa
nasılım sorusu biraz karışık. Ama hiç iyi değil gibiyim. Çok başarılı bir spinal epiral doğumun ardından şu an hani sezaryenin de sonrası zor derler ya onu çekiyorum, çok zorlanıyorum. Burada bazen gecenin bir yarısı normal doğum yapacakların nasıl inlediklerini de duyuyorum ve ona da özeniyor değilim, iki doğum da çok zor. Doktorum ameliyat sırasında karnımı açınca çok fazla varis görmüş, bebeğin inmemesini buna bağlıyor. yani istesem de normal doğuramazmışım pek, ben de bebek de mahvolurmuşuz. dün epiduralin etkisiyle bayağı iyiydima ama bugün çok ağrım oldu. Hala büyük tuvaletime çıkamadım.vücudum gaz dolu.
Annem benimle, 62 yaşında kadını da kendimle telef ettim, kadın zaten tansiyon hastası, yoruldu benle iyice. ama geceleri felaket horluyor kızlar, hem ona ihtiyacım var hem de horlaması delirtiyor beni,ne yapacağımı şaşırdım iki gecedir uyutmuyor, şu anda da yanımda horluyor ve beni uyku tutmadı, sinir olmuş durumdayım. Eşimi istiyorum ama annem gibi yardımcı olamaz bana.
ilk gün çok fazla ziyaretçim geldi, çalıştığım hastaneden birçok insan beni yalnız bırakmadı.hem çok sevindim hem çok yoruldum dün, bugün kimsenin telefonunu dahi cevaplayamadım. Ama tiksindim telefonda konuşmaktan yemin ederim. Bebek emzirmekten, dikiş ağrısı çekmekten bi de telefonda konuşamadım. Somra geri dönüp o insanlara bunları anlatmak da zor geliyor.
Kızıma hala alışamadım, çok utanıyorum bunlarısöylerken, kendime itiraf etmesi bile zor. Hiç hayal ettiğim gibi bir bebek değil. Şu an bunları yazarken dahi gözyaşlarımı tutamıyorum, kendimi çok suçlu hissediyorum.Bebeğimin sevimli olmadığını düşünüyorum. Çok çatık kaşlı sinirli yüz hatları olan bir bebek. Her gelenin ilk tepkisi çok çirkin şeklinde. Kızamıyorum onlara. Kızımın ilk çıktığı anı görmesem benim bebeğim olduğuna inanmayacağım sanki.bizim ailede kardeşlerimin filan bebekleri çok sevimli olurdu doğduklarında. Sütüm geldi ama yetmiyor bebeğe, nasıl yetsin ki iki gündür komposto bisküvi gönderip duruyorlar öğün olarak.zaten iri, çok emmek istiyor, ihtiyacına cevap veremiyorum. Doktor da bu büyüklükte bir bebeği doyurmamın zor olduğunu söyledi. İki gecedir hastanede mama alması ve dinlenebilmek için bakım odasına gönderiyorum onu birkaç saat. Gündüzleri çok uyuyor, geceleri uyanık ve bir memeyi 40 dk filan emdiği oluyor. Söylemeye gerek var mı memelerim mahvoldu. Sağ göğsüm bugün kanadı bile. Habire kremliyorum. Bebeğe mama verdirdiğim ve bakım odasına gönderdiğim için de suçlu hisediyorum ve şu anda bu suçluluktan uyuyamıyorm. Kalkıp yanına gidip alsam bebeği, hala çok ağrım var. Yalnız kalkamıyorum yataktan, yalnız yürüyemiyorum. Şu sezaryene çok rahat, hemen ikinci gün kalktım işimi yaptm diyenleri şaşkınlıkla karşılıyorum. Bende mi bir sorun var. Ve kaç güne geçecek bu şikayetler ne zaman normale döneceğim? Göbeğim hala 6 aylık hamile gibi, çok çirkin görünüyorum operasyon sonrası.
sanki hep böyle kalacağım, hep böyle ağrılı, hep bu kilo ve görünümde, bebeğim de sanki hep böyle sevimsiz gelecek bana,sanki hep canımı yakacak. Bana sadece onu emzirirken masum ve şirin görünüyor, bana ihtiyacı var diyorum. Duygularım karmakarışık, ağrıların da etkisiyle kolayca ağlıyorum. Bunları kimseyle konuşamıyorum.bu duygulardan kurtulup nasıl ikinci bir çocuk yaparım diyorum, bu ağrıları unutabilir miyim bilmiyorum. İyi bir anne olacak mıyım en çok da bundan endişeleniyorum.
anlayacağınız hiç iyi değilim. Bir an önce her anlamda iyileşmek istiyorum.

canım tekrar hayırlı olsun. merak etme ağrılların yavaş yavaş azalacak. bende 2. gün kendim kalkamıyordum. 4.günden sonra hastane yollarına düştüm kızım için. sadece bol bol yürü ben gazımı o şekilde çıkardım. kızına alışamaman da normal. yepyeni bi hayat seni bekilyor. korkuların var. bende yaşıyorum aynı duyguları. kızımda beslenme bozukluğu yaşayınca ben böyle hayal etmemiştim diyorum içimden ama sonra bunun bi isyan olduğunu farkedip tövbeler ediyorum. 40 dk seni emmesine çok sevindim. sütün gelir zamanla merak etme. benim kızım emmediği halde artmıştı sütüm.ama bir bebek için emiyor olmak çok önemliymiş bunu farkedince inan tersini istemezsin. bu bile şükür sebebiymiş. duygularının hepsi geçecek ve zamanla kızının varlığına alışacaksın inş.

öncelikle bebeğim hayırlısı olsun. Kendini kötü hissetme ben normal dogum yaptıgım halde geceleri oglusumu 2-3 saatliğine hemşirelere verdim çünkü dogum o kadarda kolay bir durum değil nede olsa dengemiz bozuluyor bir yorgunluk hali oluyor. bence agrıların gecince bu hislerinde kaybolacak ve eminim her anne gibi sende mükemmel bir anne olacaksın:)

annişler yardım... bugün kontrolümüz vardı. kızım 170gr almış 6 günde çok sevindim. doktorumuz hala diğer yenidoğanlara göre pasif olduğunu düşünüyor ama ilerleme kaydediyor dedi. yapılan tahlillerin hepsi temiz çıktı buna çok sevindim ama hala neden bu kadar pasif olduğu ve uyumak istediği çözülememiş bi durum. doktor takip edilmesi gerekiyor diyip duruyor bende endişelenip duruyorum. artık ağlamak istemiyorum. birde idrar yolu enfeksiyonu çıkmış bi tahlilde ama ateşlenme kusma huzursuzluk falan olmalıymış hiç biri yok tahlili yenileyecez. hastaneye her gidişte yeni birşeyle karşılaşıyoruz.
benim size sorum şu olacaktı. ben ilk defa yeni doğmuş bi bebekle vakit geçiriyorum ve ciddi tecrübesizlik yaşıyorum. dotorun konuşmaları beni daha çok panik yapıyor ve ne yapacağımı şaşırıyorum. kızımı sütümü sağarak biberonla besliyoruz. bugün şunu farkettim biberonu tam dilinin üzerine koymayınca ememiyor. acaba bu normal mi yoksa onun biberonu düzeltebilmesimi gerekiyor.artık her hareketini takip eder oldum. paranoyaklaştım iyice çok uzun yazdım ama etrafımda yardım alabileceğim kimse yok.

cnm bizim pişiğimize sadece bepanthen merhem iyi geldi 2 günde pişik bitti...

canım merhaba ben 2.bebeğime 4,5 aylık hamile bir anneyim tesadüfen kendi topicime tıklarken buraya tıklamış ve mesajını gördüm öncelikle Allah analı babalı büyütsün inşallah enkısa zamanda ağrılarınızda geçer.ben ilk çocugumda kızımda doğumdan sonra lohusa depresyonu geçirdim hemde uzun süre Allah kimseye yaşatmasın.bazı 3.sahıslar yüzünden durumum bayag bi çıkmaza girdi.öncelikle sana tafsiyem mükemmel anne olacagım diye kendini paralama ilk bebek çok acemelikle büyüyor mükemmeliyetçilik en başta insanı agır bi suçluluk duygusuna itiyor hata yapsanda çok normal ögreneceğim demeye çalış herkesin lafına kulak asma benim gibi bebek olmadan önceki temiz düzenli evin düzenini aynen devam ettireceğim diye kendini mahvetme ben kızım uyurken kendimi mahvederdim kızım uyanıp tüm enerjisiyle ihtiyaçları için aglarken ben yorgunluktan sinir krizleri geçirirdim kendime ne kadar haksızlık etmişim mükemmel eş mükemmel anne mükemmel arkadaş mükemmel evlat diye bişey yok.agrıların geçip evinde normal hayatına dönünce daha iyi hissedeceksin kendini birde benim kızımda çatık kaşlı esmer alnı kıl içindeydi 2 aya kalmadı ay parçası gibi oldu her gören bir daha bakıyordu kocaman simsiyah gözleri vardı ilk resimlerini göstersem anlarsın zaten güzellik önemlimi canım yaa çok sükür saglıklı eli ayagı düzgün dogmuş.lütfen pozitif düşünmeye çalış bol bol dua et ve mutlu olacagın insanlarla bi arada olmaya çalış bu dönem inşallah herşey gönlünce olsun

Canım merhaba,o durum normal.bebekler dilleri ve üst damaklarına memeyi kıstırıp öyle emebiliyorlar.benimki de aynı yani merak edilecek birşey yok yani.öptüm

Canim ilk bebegimde bende bu duygulari hissettim ben genelle yapmama ve bebegi ilk gormesigime baglamistim.ilk bende alisamamistim daha dogrusu acikcasu sevemedim.hem kendi acilarim hem ona yetememek hem cevre hersey ust uate binmisti.ona karsi bu hislerimden dolayi cok uzulmustum.17ay emzirdim ve hic istemeden.simdi 4yasinda ama onu cok seviyorum.zamanla gececek.ben hastanede 2 gun kaldim.3.gub cikqrken yibe zir yuruyodum ama cok kotu degildi.4.gun kendi isimi gorecek duruma geldim.sabret canim hepsi bitecek.hic hamile kalmamisa doncen inan bana.mama vermekten sucluluk duyma bu arada.psikolojini oda bozar ve kim ne derse desin duyma.kendini dusun.sen iyilesmeye bak.ne kadar iyi olursan o kadar iyi bakarsin bebege.o buyudukce guzellesir.kizin kirpi gibiydi simdi prenses oldu ;D buda diken diken sacli bi gornelisin ;D bu benden mi cikti esimde cirkin degil bende ama cok degisiyorlar.sen su hastabeden cij kendine gelcen.evine bi git dusunu al.ohhh rahatlican.bikacgune her isini kendin yapacagun dueumada gelcen.ve yine giruscez.hadi bakalim taze anne su karamsarligi at hayat kaldigi yerden devam....

Canım ya kıyamam öncelikle çok geçmiş olsun... Doğumun her şekli zor bende normalden sezeryan olan o senin sayıp sövmek istediklerindenim çünkü senin yaşadıklarının 10 da birini yaşamadım. Ağrım olmadımı oldu tabi ama bu anlattıkların bence olayın yeniliğinden kaynaklanıyor. Biraz zaman tanı kendine ve güzel bebeğine evet güzel bebeğine diyorum çünkü o çok güzel, onu böyle göremeyişin o pis lohusa depresyonundan, onu seni elegeçirmesine izin verme sakın, bu senin ve bebeğinin en özel günleri evet belki biraz zor, rezil, ve acıverici ama kendine şunu telkin et sen o minicik kuzunun annesi, bu dünyadaki tek dayanayısıar n senden başka kimsesinin olmadığını düşünüyor. Sen ona bakacak güçte normal bir kadınsın ve bu zor günler geçecek. Böyle düşünmezsen seni elegeçirir. Bende göğüs acısı çektim hemde ne çekmek şöyle söyliyeyim ne çektiğim doğum sancısı ne sezeryan acısı hepsini bastırdı meme acısı, ucundan parçalar koptu, kan revan içinde acıdan titreye titreye emzirdim yavruyu bir an bile pes etmedim ki bir yandan da sarılıkla uğraştık nerdeyse hastaneye yatıyorduk. Herşey yavrularımızın için. Evet artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, eski rahatlığı unut, ama yerine öyle bir aşk geldiki ki her şey daha zor ama daha güzel şimdiden sonra.... rahat ol bir hafta sonra herşey daha yoluna girmiş olacak... Ben bir haftalıktan beri yalnızım bide daha bebeğimi bir kere bile başkası yıkamadı her işimi kendim yapmak zorunda kaldım, yorgunluktan bittim misafir ağırlamaktan ama yavrumu kucağıma alınca hamdolsun diyorum sağlıklı evladım var...

Canım bu çok normal diğer arkadaşında dediği gibi dil-damak arasına sıkıştırıp emiyorlar. Benşm cadım göğüs koruyucu ile emiyor ben ondan kurtulma çabasındayım şuana ve emzirmenin sonlarına doğru göğüs ucum büyüyor diye çıkarıp öyle deniyorum, başarabilirsem emzirme sonunda göğüs ucum ağzından resmen dil gibi yassılaşmış çıkıyor....

canım yapma bölee...bugünü görene kadar öldük resmen...sabırsızlıkla bugünleri beklemedikmi...çok şükür sağlıkla bebişinde, sende kurtuldun...ee sezeryan sonrası tabikide zorluklar olacak,kolaymı canından can çıkıyo...şu sıkıntıyı at bakıyım üstünden...allahın zoruna gider vallahi...yaaaa çoçuğunda, bi sıkıntı olsaydı...sende iyi olacaksın,böle kalacak halin yok ya...moralini düzelt,çatık kaşlı cimcime kızınıda öp benm için...unutma bebekliği çirkin olanlar,büyüdüklerinde bi afet olurlar..

canım benim senin hissettiklerin o kadar gerçek ki bir çok kişi böyle hissetse de senin gibi dürüstçe ifade edemez. hiç suçlama kendini 40 gün dedikleri doğru gerçekten. göreceksin her şey düzelecek. artık annesin şimdi biraz sabır.

kızlar kaynanam gitti. artık oğlumla başbaşayım. kaynanam gece uyumamama rağmen gündüz de benim uyumamı istemiyordu. ve köyde alışık olduğu için 3 öğün yemek bekliyordu benden. misafir gelincede kendide başköşeye uzandığı için ben biraz yorulmuştum. ama tabi eşim anne kayınvalidem senin gibi yapmıyordu evi sahiplen hem sıkılmamış olursun yemekleri filan yap deyincekahvaltı filan hazırladı deyince yemek de yaptı son 2 gün. daha önce hurafelerinden bahsetmişştim devamlı bizim zamanımızda da dedi.devamlı kendi tarafına benzetti çocuğu. babasına benziyo maşallah yakışıklı olacak dedi durdu.bense hiiiiç benzetemiyorum kocama da bana da ve de ölee güzel aman aman yakışıklı da değil oğlum normal bebek işte şimdiden ne belli olacak kime benzeyeceği. anlayacağınız tüm klişeleri yaşadım bende her lohusa gibi . çok şükür uzun sürmedi. şimdiiiii evimde oğlumla yalnızlığın ve sessizliğin tadını çıkarıcaz. kızlar çocuğunuzu sevdiğinizde sütünüz geliyor mu. ben ne zaman bölee içten koklasam öpsem sütüm geliyor. bide oğlumun yüzü gözümün önüne gelmiyor ya kapatınca. yani sanki yüzü hep değişiyor. ezberleyemiyorum. anlatamadım ama hastanedeki ev de her haftaki çocuk farklı sanki.kulaklarında da kara kıllar var:) dökülür inş.

bu arada dün akşamda misafirlerimiz vardı bissürü. derin dondurucuya doğumdan önce yaptığım depolar çooook işe yaradı gerçekten.

Son düzenleme:

Kumpirella canim bu yasadiklarini emin ol burada herkes yaşamıştır. Kendini hiç suçlu hissetme. Bebeğim için çirkin dediğimde eltim çok şaşırmıştı. Bi anneye bebeği çirkin ggelir mi diye. Ama bütün bebekler çirkin oluyo :) bu bi gerçek. Ama gün geçtikçe degisiyorlar, guzellesiyorlar. Gün gectikce aramızdaki bağ kuvvetleniyo. Eşimin bebegimizi sevmesi oğluna aşkım demesi çok hoşuma gidiyo. Bunların hepsi zamanla oolacak şeyler. Hiç alışık olmadığımız bi sorumluluğun altına giriyoruz hem de lohusalik psikolojisiyle ve ameliyat agrilariyla. O yüzden kendini eksik hissetme.UUstesinden gelicez ınş.

Kumpirellam duygularını içtenlikle anlatman senin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.Bebeğin ilk zamanlar deri altı yağ dokusu tam olarak oturmadığından ve koruyucu tüyleri olduğundan gözüne farklı gelebilir ama zamanla oluşan güzelliğe sen bile şaşıracaksın.Benimde hayalimde tosuncuk beyaz bir bebek vardı ve oğlum buruşuk,esmer,çikin bişi olarak dünyaya geldi.2-3 aylıkken saçlarda gitti,ağladığında pancar gibi kızarıyordu epeyce bi çikin oluyordu öyleki beşiğe eğilip bakanlar sadece maşallah deyip,iğreti bir yüzle kaçıyorlardı.Oysaki şuan okulun en yakışıklısı şuan benim japonum.Hormonların hepsi inişe geçtiğinden lohusa depresyonu yaşıyoruz,kimisi az etkileniyor,kimisi intihara kadar gidiyor.Ben bebek hastanesinde çalışırken çoğu annenin bebeğini gelip almadığını çok iyi bilirim.Benim lohusalığımda çok kötüdür,eşim karşımda otururken onu özler,ağlarım.Bebeğin yüzüne bakıp ben ona nasıl bakacağım diye ağlarım,mahvolurum.Allahtan 40 güne kalmadan sona eriyor.Beynimiz unutmaya programlanmış,2-3 yıl sonra emin ol kardeş fikri oluşmaya başlayacak.Sezaryenin komplikasyonlarıda herkeste farklı olur.Kendinin bebeğinin sağlıklı olması inan herşeyden önemli.Doğum yapıp aylarca bebeğini göremeyenler var,türlü hastalıklar var,ben bir bebeğin vücudunda damar yolu bulmak için bir kutu kanülü bitirdiğimizi bilirim,düşünebiliyormusun en az 25 iğne acısı demek bu.Allaha hep şükür etmeliyiz.Büyüklere gelince onlar ayrı bir yazı konusu olur.Ben şimdiden kızım ,gelinim doğum yapınca nasıl davranmam gerekir diye düşünüyorum.Körü körüne doğumlarını beklemeyeceğim ama okuyup araştıracağım,zaman neyi gerektiriyorsa onu yapacağım.

doğum anımı hep farklı hayal etmiştim. ben oğlumu görünce dokunabilecek ve ona güzel şeyler söyleyecektim. o sırada eşim fotoğraflarımızı çekecekti. ama ne eşim girdi nede ben oğluma dokunabildim. ki sezayende kolaarımızı bağlıyorlarmış ben onu hiiiç duymamıştım. o an çok tuhaftı oğlumu görünce ne dedim biliyor musunuz? " çok çirkinsiiinn" hayret ettim böyle söylediğime. ve o gün bu gündür oğlumu böyle karşıladığım için çok çok üzgünüm. uzun yada kısa geçici bir süre yaşanıyor böyle şeyler sanırım. kumpirella evet cesaret gösterip söylemiş ama bende doğum hikayemi yazarken heyecansızlığımı okudum da az önce bende telaştan farketmesemde yaşamışım sanırım. geriye dönüp bakınca annemin üvey anne gibi durma deiğini hatırladım ve sanırım sonradan dank etti kafama anne olduğum. herşeyi atlatırız biz kadınlar güçlüyüz. bu arada kadınlar gününüz kutlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…