2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
geçmişe hakim olamamanın eksikliğini yaşıyorum. ama sayfalar çok fazla ev dandini oğlum uyurken kalkıp onları halletmem lazım. uykumda var ama annem yalnızken uyuma diye diye beni korkuttu. siz inanıyor musunuz böyle şeylere.lohusalar 40 ı çıkana kadar yalnız kalınca uyumazmış.40 ın çıkmasına 23 gün var.hurafelerden nefret ediyorum uysan olmaz uymasan olmaz.

allah yardımcın olsun canım. inşallah çabuk geçer.

bunu bende merak ediyorum. bir gün 2 de ve 5 te kalkıyor. birgün 2-4-6 da kalkıyor.emme süresi uzun . 1 saate yakın oyalanıyoruz her kalkışta emmesiydi gazıydı bazen beziydi. müdahale etmek uyandırmak mı egrekiyor yoksa onlar uyandığında mı emzirmek gerekiyor.gece uyuması için gündüz uyanık tutmaya çalışmak doğru mu olur?tecrübeli anneler fikirlerini söylerlerse sevinirim. düzenli gece uykusuna alıştırmak için neler yapabiliriz.40 ı çıkınca düzeir diyen de var.

bebeklerin cildi dünya koşullarına alışıyor ya ondan oluyor böyle şeyler. bir de yağ ve ter bezleri 1 ayın sonuna doğru çalışmaya başlıyormuş, ciltte o tarz belirtiler gösterebiliyormuş. ilk bebeğimde ben de çok endişelenmiştim, ama hepsi geçti. şimdi 2. de de var ama endişelenmiyorum. sen de endişelenme, geçiyor.

benim doğum da normal oldu ve antibiyotik verdi doktor ama ben kullanmadım. bu antibiyotikler, doğum dikişlerinde enfeksiyon riskine karşı koruma amaçlı veriliyor. prospektüste bebeğe geçer yazıyor, ben de kullanmayı pek önemsemedim. ama doktorlar herkese veriyor, kullanılsa da problem olmaz herhalde.

Canım gözün aydın mı diyim ne diyim bilemedim... Benim de yanımda kimsecikler yok bir haftalıktan beri.. K.validem Allah var iyi kadın hiçbirşeyime karışmaz, sessiz, sakindir ama resmen karışmama işini abarttı ne yemek ne misafir hiçbirşeyle ilgilenmez çekinir, eve bir süpürge bile tutmaz, ben vermesem yemek bile yemez aç oturur. Baktım bir-iki gün geldi bana yarardan çok zarar bide onun yemeği v.s uğraşıyorum eşime dedim zahmet etmesin kadıncağız yaşlı zaten( ki o kadar da yaşlı değil) ben idare ederim. Annem desen çok hasta gelmiyor zaten gelsede al basmasından tut 3 harflilerle ilgili bin tane şey anlatır inanmasanda aklında kalır korkudan uyuyamazsın öyle biri... Ablam desen bir hafta geldi gitti e onunda evi eşi var bide biz çok bağları güçlü bir aile değiliz senin anlayacağın yalnızlık en güzeli... Bide ya 40 çıkmadan misafir gelmesin ya bebeklemi uğraşılsın misafirlemi. Anneye bir zaman tanınmalı toparlanmak için. Tek başıma misafir ağırlamak nedeniyle olan sinirimden mevlütü 40ım da yapmıyacam. bakıcam duruma göre belki yaza... al işte bunu yazarken tel geldi eşimden akşama çaya yine misafir daha yemek yok ortada ev dandini. anca yavruyu sil, alt değiştir, giydir, vitamin ver, uyut, emzir, süt sağ, yemek ye derken bu saat oldu Oynatmama az kakdı doktorum nerde Kızımı bir gidip koklayımda gücüm yerine gelsin

ya ben inanmıyorum kesinlikle sen duanı oku yat uyu ama uykun ağırsa bebek ağladığında duyamayacaksan uyuma... benim hafif olmasına rağmen bedensel olarak çok yorgunum ondan derin uyur duyamam diye uyumuyorum ya da bebeği yanıma alıp aramıza yastık koyuyorum..

canımm, öncelikle kendini suçlama. hissettiklerinin hepsi normal. doğumda salgılanan oksitosin hormonunun diğer adı da sevgi hormonu. en çirkin (ki çirkin bebek yoktur bence) bebeğe bile annesinin aşık olmasını sağlıyor. sen sezeryanla ona kavuştuğun için bu hormonu ilk anlarda az salgıladı vücudun. emzirmeye devam ettikçe salgılanacak ve sen bebeğine aşık olacaksın. kendini suçlu hissetmen de çok normal ama önce iyileşmeyi düşün. malesef sezeryanın sonrası zor, ben de ilk bebeğimde yaşadım biliyorum. ikinciyi bu yüzden normal istedim çok şükür öyle oldu. ama ikisini de yaşadığımdan karşılaştırabiliyorum; sezeryan ağrıların en fazla 2 haftada senin normal yaşantına dönmeni sağlayacak şekilde yok olacak belki de daha önce.
lohusa depresyonuna girmemen için eşin yada aileden yakın hissettiğin birine duygularını açsan iyi olur sanki, seni duygularınla yalnız birakmasın diye.
hepsini unutacaksın inşallah, zamanla. dualarım seninle ve ihtiyaç duyan herkesle..
allah yardımcın olsun.

hadi kolay gelsin o zaman sana da. yalnızlık en güzeli sanırım. ama gelmeselerde bi gelmediler deriz. gelin olunca kaynanalar ne yapsa batıyor sanırım. pratiğinden bişeler hazırla anladım ki misafir için boşu boşuna harabediyormuşum kendimi.yorulunca misafir mi bakıcak. ben hiç mevlüt yapmıycam.mevlüt deyince canım lohusa şerbeti çekti.

kızlar sütü sağınca biberonla mı vermeli yoksa kaşıkla ya da şırıngayla mı? ben 1 kere sağdım biberonla vermeye korktum kaşıkla verdim.emme seansı 1 saatten yarım saate düştü gece daha fazla uyumuş oldum ama yanlış bişe yapmaktan endişelendim.siz nasıl yapıyorsunuz.

bende sütümü sağıyorum ama ne biberonla veriyorum ne kaşıkla sadece göğüsümü rahatlatmak için sağıyrum buzluğa koyuyorum.. eşim de çok yoruluyorsun biberonla verelim diye tutturuyo ama daha çok küçük biberona alışırsa memeyi almaz o yüzden doktorlar kaşıkla ya da şırınga ile verin diyorlar, senin yöntemin güzelmiş bende geceleri iki çay kaşığı mama versem de biraz fazla mı uyusa diye düşünüyorum ama kıyamıyorum da kendi rahatlığım için mamaya alıştırmayım diyorum... senin bu yönteminle bebeğin ne kadar uyuyor canımm belki bende senin gibi yaparım.

ilk ay sarılık vs için 2 saati maksimum 3 saati geçirmemek doğru olur. 30 günden sonra o zaten uyanıyor acıkınca. benim kızım gece kuşu. gündüz uyuyor gece 11-2 arası uyanık. insan da en çok o saatte uyumak istiyor ama nisanda işe başlayacağımdan şdüzen kuracağım. haftaya 40ı çıkıyor, o zaman gündüzleri uyanık tutup, geceleri de 8 gibi yıkayıp yatıracağım.
sen de ilk ay onun keyfine bırak sonra kendi düzenine alıştır.

ben de biberonla verdim sağdığım sütü. ama sürekli değil. ve özellikle uykudayken. uyanıksa mutlaka memeden emsin diye uğraştım.

Canım yazdıklarını okuyunca ilk doğumum aklıma geldi. Bende seninle aynı duygular içerisindeydim. Ama insan unutuyor ve ikincisini yapıyor. Umarım sıkıntıların tez zamanda geçer. Canım tuvalete çıkamadım demişsin bende gazımı doğumdan iki saat sonra çıkarmama ve tüm bağırsak hareketlerini yaşamama rağmen çıkamadım daha doğrusu karın ameliyatlı olunca ıkınamıyorsun maalesef. Bende hemşirelere çok kötü olduğumu belirttim ve lavman yaptırdım. Normalde çok utangaç biriyimdir çok rahatladım canım . Hastaneden çıktığımdan beri hergün 5-6 tane kuru kayısı kompostosunun kayısılarını yiyip birazda suyunu içiyorum ve üzerine bol su içiyorum. Bende müshil etkisi yapıyor. Sende deneyebilirsin.

Canım benim çoğu şey fayda etmedi. Dün Dermotoloğa gittim göğüs ucu egzaması olmuş. Göğsümün ucundada Beyaz sivilce gibi bişey çıkmıştı. Bana bir sürü krem verdi . Dünden beri sürüyorum. Sanki göğsümün içe olan acısı azaldı gibi. Umarım düzelirim. İlk bebeğimdede 40 gün çekmiştim çünkü

öncelikle bebişiniz hyırlı uğuru olsun
2nci doğumunu normal yapmışsın acaba nerde yaşıyorsun
tr de sezeryandan sonra normal doğum yaptırmıyorlar bildiğim kdarıyla

kızlaarr bizim bugün 29. günümüz iki gün önce oğlumun pipisinde hafif şişlik gördüm anneme gösterdim annemde yok bir şey abartıyorsun herzamanki gibi dedi.. eşimde normal dedi ama içime hiç sinmedi dün de kontrolümüz vardı üniversitenin doktorlarını hiç beğenmedim önce biri baktı evet sanki bir şey çıkmak üzere gibi dedi sonra diğerine gösterdi o arada oğlum çiş yaptı üzerlerine onlar da çiş yaparken zorlanmıyor herhangi sorun yok dediler ama içime hiç sinmedi, çiş yaptıktan sonra o şişlik kalmıyo sanki rahatlıyo ama ateşi yok ağlaması huysuzluğu yok oğlumun.. byle bir sorunla karşılaşan var mı?? ne yapsam ki

kızlar ben bazen günde 1 kere mama veriyorum çünkü göğüslerim çok yara dinlendirmek için. özellikle akşam yatarken veriyorum yarım 1 saat daha fazla uyuyor oğlum. biberonla veriyorum alıştığı flan da yok. çok abartmamak lazım çok katı kurallar koymamak lazım. benim mememi de alıyor hala büyük bir iştahla. kasmayın kendinizi bence ne kadar davranırsanız çocuklarımız da o kadar rahat oluyor diye düşünüyorum.

Tekrar merhaba kızlar
evimizdeyiz, taburcu olduk. İki kişi çıktığımız eve üç kişi hatta annem de geldi, dört kişi döndük çok şükür.
gece sizinle o satırları paylaştıktan sonra kızımı gönderdiğim hemşireyi aradım, io istekle ilk kez yatağımda kendi başıma bir yanma dönüp yataktan kendi başıma doğrulabildim. bebeğim normalde yanma saat 6da topuk kanı alınıp dönecekti, kızımı yanıma istediğimi söyledim. O yokken uyuyamadım çünkü. Biraz sonra saat 4 gibi kızım geldi, baktım yüzüne, ağladım ağladım. İçinde bulunduğum ruh haliinin saçmalığını daha bir anladım, kızımı yalnız bırakmayacağıma söz verdim. Uyanınca emzirdim ve topuk kanı alınana dek kucağımda tuttum onu. Kızım daha şirin geliyor artık gözüme, yaşadıklarmı paylaşmak sanki içimde bir iltihap varmış, onu akıtmış gibi oldu.
kendimi çok kötü, kalpsiz, sevgisiz, hatalı, kusurlu, anormal hissediyordum. Tüm hissettiklerimin yanında hep bebeğim çok şükür sağlıklı olmasına rağmen bir kul olarak Allahın bu nimetine nankörlük ettiğimi düşünmenin mahçubiyeti de vardı. Sonra yazdıklarınız birer birer düşmeye başladı, gelip gidip okudum. Hiç yalnız değilmişim hissettiklerimde. Sizin de benzer şeyler yaşadığınızı görmek yüreğimi hafifletti, kendimi biraz bağışlamama yardımcı oldu. Tam bu zamanda bundan daha iyi bana kimse yardımcı olamazdı. Sevgili hacopoli, okan10, beautyflake, narin_nazenin, flensburg, gyne, hayel79, ozlemkg, hatiice,triptofan, miss_biolog, kahorihama ve bana en iyi gelen mesajı gönderen sevgili tuze, hepiniz iyi ki varsınız, hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Gerçekten her anlamda düne göre daha iyiyim. Hepimizin zamana ihtiyacımız var, bunu daha iyi anladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, güç kuvvet versin.

canım benim ne demek keşke bebişlerden fırsat olsa da daha çok girebilsek buraya... ve UNUTMA! HEPİMİZ ARTIK ANNEYİZ, TEK KANATLI MELEKLERİZ VE ANCAK BİRBİRİMİZİ KUCAKLARSAK UÇABİLİRİZ.... Her zaman destek olalım birbirimize....

kizlar bayadir subat annelerine girmiyordum bugun baktimki ayni seyleri yasiyoruz esasinda ben mart annesiydim ama kizim 36+0 da dogdu 22 subatta anne oldum ilk hafta mahfoldum denebilir tecrubesizlikten cocuk doktoru hicbisey soylemedi cikista sarilik 8.9 6 gun sonra kontrolde bidaha bakicaz simdilik sorun yok dedi ciktik 6 gun boyunca gunde enfazla 1 saaf uyuyarak kollari kopana kadar emzirdim bebegimde emmeyi seviyor yani brakmiyordu 50 dakika durmadan emdigini bilirim sezeryan olmama ragmen hemen sutum geldi 6 gunun sonunda kontrolde sarilik 19 cikti yatisinizi yaptirin dediklerinde sadece tamam diyebildim zorla evraklari imzalarken aglamaya basladim neden boyle oldu diye bu arada eve herkes dolusmustu 1 hafta evde yatili misafir bile vardi yani ve ben yemek yemegi bile unutuyordum annem misafire bakiyordu bana bakan falan yoktu bende ole emzirip duruyordum neyse isiktedavisi gordu 1 gece bebegim mafolduk esimle onu oyle gorunce eve gidemem ben birakip dedigim icin ozel oda tutup yaninda kalabildik sukurler olsn ertesi gun 13 ile cikisimiz yapildi buarada bebegim 3820 dogdu hast cikisnda 3630 du ben 1 hafta emzirdim 6 gun sonra 3400 olmustu sarilikta kilo kaybindan olmus sutum yetmedi kizima yani neyse bebek hemsiresi 30 dakika emzir uzerine sagdigin sutu 1 olcek ver dedi cikmazsa mama ver dedi yetisemeyince mama verdim biberonla korktum ama bebegim alismadi memeyi birakmiyor ilk gunler 3 saatte bir uyandirip beslerken simdi 1 bucuk saatte aglamaya mama istemeye basladi ve 3 gun sonraki kontrolumuzde sarilik 11 e dustu bidaha gelmenize gerek yok gecti dediler ve 3 gunde 200 gr almis kizim yani ben mama vermek zorunda kaldim kizlar yeterki iyi olsun hem sutumu veriorum emiyor uzerinede mamayi veriyorum 1 olcek biguzel onuda iciyor tabi hala uyku falan yok ama alistim sanirim bu arada ben ve esim kumral bebekligmiz sarisin beyaz tenliyiz bizim kiz cikti esmer dolu saclari var simsiyah kirmizi suratli alni ve kulaklarinda killari var ilk gorunce bi sok yasadim bebis emiyor ben baygin bakiyor siyah sacli bi bebis ama ben onu cok seviyorum 1 saatlik uykumda bile onu ozluyorum kara kizim oldu :) herkes guluyo bana bakiyorlar bebege bakiyorlar sok gibi yani :) bugun kizimin gobegi dustu buarada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…