- Konu Sahibi papatya3459
- #42.381
hadi kolay gelsin o zaman sana da. yalnızlık en güzeli sanırım. ama gelmeselerde bi gelmediler deriz. gelin olunca kaynanalar ne yapsa batıyor sanırım. pratiğinden bişeler hazırla anladım ki misafir için boşu boşuna harabediyormuşum kendimi.yorulunca misafir mi bakıcak. ben hiç mevlüt yapmıycam.mevlüt deyince canım lohusa şerbeti çekti.![]()
canım canım lohusa şerbeti çekerse ve yapacak durumun olmazsa dimesin tarçınlı karanfilli şerbeti var onu aldır resmen lohusa şerbeti gibi, hatta ben gelenlere ondan ikram ediyorum...
kızlar sütü sağınca biberonla mı vermeli yoksa kaşıkla ya da şırıngayla mı? ben 1 kere sağdım biberonla vermeye korktum kaşıkla verdim.emme seansı 1 saatten yarım saate düştü gece daha fazla uyumuş oldum ama yanlış bişe yapmaktan endişelendim.siz nasıl yapıyorsunuz.
Canım doktor ve hemşireler israrla ya kaşık biberon ya da kaşıkla verin dedi bana ama ben uğraşamadım göğüslerim yara olduğunda sağıp sağıp dayadım biberonu hatta iki-üç gün sadece biberonla sağdığım sütü verdim gene de alışmadı biberona ama bu biberon işi bela bir iş, sağ dolaba kaldır, pompayı steril et kaynar suyla, gece kalk mutfağa git sütü ısıt ki oarada yer gök inliyor aç olduğundan

kızlaarr bizim bugün 29. günümüz iki gün önce oğlumun pipisinde hafif şişlik gördüm anneme gösterdim annemde yok bir şey abartıyorsun herzamanki gibi dedi.. eşimde normal dedi ama içime hiç sinmedi dün de kontrolümüz vardı üniversitenin doktorlarını hiç beğenmedim önce biri baktı evet sanki bir şey çıkmak üzere gibi dedi sonra diğerine gösterdi o arada oğlum çiş yaptı üzerlerine onlar da çiş yaparken zorlanmıyor herhangi sorun yok dediler ama içime hiç sinmedi, çiş yaptıktan sonra o şişlik kalmıyo sanki rahatlıyo ama ateşi yok ağlaması huysuzluğu yok oğlumun.. byle bir sorunla karşılaşan var mı?? ne yapsam ki
Canım bence uygun zamanda bir doktora daha git birşey bildiğimden değilde seni anlıyorum anne yüreyi illa doktor iyice bakıp yok bişey demeden rahatlayamazsın...
kızlar ben bazen günde 1 kere mama veriyorum çünkü göğüslerim çok yara dinlendirmek için. özellikle akşam yatarken veriyorum yarım 1 saat daha fazla uyuyor oğlum. biberonla veriyorum alıştığı flan da yok. çok abartmamak lazım çok katı kurallar koymamak lazım. benim mememi de alıyor hala büyük bir iştahla. kasmayın kendinizi bence ne kadar davranırsanız çocuklarımız da o kadar rahat oluyor diye düşünüyorum.
canım sonuna kadar katılıyorum sana ne mükemmel anne ne de mükemmel çocuk var bu hayatta ama mutlu anne ve mutlu bebek var ve olmakda bizim elimizde... Günde bir kere mama vermekle mamaya alışmaz bebek hiç korkmayın bence ben sarılık yüksekken onuda yaptım hatta günde iki kez verdim memeyle beraber bol kaka yapsın diye... Alışmadı....